Aşk mı daha önemli dostluk mu?
Ben dostluk olduğunu düşünüyorum ^^
Ben dostluk olduğunu düşünüyorum ^^
Birini seversin aşık olursun ufak tefek hatasını görürsün burun kıvırırsın trip atar off çekersin sonra aşk uzun ömürlü birşey degildir biter bitincede bağ kopar uzaklaşırsın ve o bireyler artık soğur birbirinden.
Ancak dostluk öyle değil sıkıntıyı paylaşır mutluluğu paylaşır yükünü paylaşır sana kimsenin vermediği değeri verir sana bakınca derdini anlar çözümü bilir tribi bile çekilir dost canandır canından bir parçadır gün gelir evlenir gider buruk bir mutluluk yaşarsın ama mutlusundur işte...
Dost canından bir parçadır kalpteki en büyük odanın sahibidir.
Paragrafa bittim. Çok iyi ^.^
:)))
Kimmiş merak ederim ben
Dostunu sormuştum, neyse...
bir daha sorularım da gizliye yer vermicem :D
beyfendi ne kadar ince davranmış dostu incinmesin diye kendini gizliye almış... ne güzel... dostunuzla bir ömür mutluluklar inş. allah bozmasın
Aminn ;)
Ben de arkadaşın duasına amin dedim zaten efendim...
Peki gizli kullanıcı ^^
Ahah tanımıyomuşum ya neyse :D
Hadi ya ne güzel :)) selam söylersin :)
Çok var güzel cevap.. Pişman olmadım. Yine onu seçerdim. Onu yazan kişiyi de tanıyorum ;) ama gerçekten çok güzel cevaplar var. :)
Burada adam kayırma var sanki?:)
Bitanesi nişanlısını bırakmış.
bir kız arkadaşım yapmıştı bunu sevgilisi bana ozelden mesaj attı dilekle konuşmamam için tehdit etmişti bende tamam dedim...
Dilek ondan uzaklaştığımı hissedip sıkıştırıp sordu mesajı gösterdim özür diledi ve gidip çocuktan ayrıldı o gunden sonra dostluğun önemi çok daha arttı gözümde.
Vay be... Evet şu an ben de daha çok anladım. Tecrübelilerden daha iyi cevaplar geliyor. :)
var mı oyle biri hayatında?
Kalbinin heryerini kaplayan bir insan onsuz yapamadığın her şeyini çekinmeden anlatabildigin eline iğne batsa ondan önce senin elinin acıdığı o üzgün olduğunda keyifsiz olduğun biri?
Ve ne olursa olsun her okilemde sadece onu seçeceğin biri?
İşte o gerçek dosttur...
Evet var...
Amin hepimizinkini inşallah :)
:))
Aşk biter dostluk bitse bile çok zor biter. Karşı cinsler aşktan ok birbirleriyle dost olup birbirlerini severlerse ilişki daha sağlıklı daha mutlu ve uzun sürer. Çünkü bir yanda sevginin sıcaklığı diğer yanda dostluğun güveni, heyecanı ve mutluluğu yeter de artar da :) böyle olursa birbirlerine aşık bile olabilirler ;)
Güzeel :)
Monteigne denemesinden etkilenmiştim. Ben de çok beğendim sevgilim olsa onunla birbirine aşık olan dost gibi davranacağım ;)
Ahah güzel, hayırlısı o zaman :)
Amin :)
Amin :)
arkadaş rahat bulunur... aşkta elini sallasan ellisi oldu günümüzde... ama dostluk hala değerini yitirmedi... elbette dostluk... bu dostluk öyle bişey ki... mevlana nın şems ile olan dostluğu gibi... ruh eşini bulursun seni tamamlar... sen düşersin gelir kaldırır... özlersin... ama yanında olmasa bile yanındadır işte... en üzüldüğün anda bile hissedersin yüreğinde... herkes kolay kolay bulamaz böylesini ben şanslıyım :)) tanıdım dostların bir tanesini... :))) kıymetli dostuma saygılarla :))
inşallah... inşallah kimse kaybetmez... :))))))
Şems ve Mevlana diyerek zayıf noktamdan bırdun beni... Daha fazla söze gerek yok tebrik ve teşekkür ederim :)
Vurdun**
:) sağol... onlara çok imrenirdim artık onlar kadar olamasamda onların dostluğuna yakın bir dostum var :))
Ben de çok özenirim onlara... Hayatıma yön veren iki insan. Benim de var Allaha şükür. Allah yokluklarını göstermesin canım:₺
amin...
İlahi aşk
Cevap
50Cevap
Bence bu sorunun tek bir doğru cevabı yok ama kendi açımdan konuşmam gerekirse, dostluk aşk kadar hatta bazen ondan da daha önemli. Çünkü aşk zamanla değişebilir, duygular yön değiştirebilir ama gerçek bir dostluk kolay kolay sarsılmaz. Aşkın içinde heyecan, tutku ve bazen de kırılganlık vardır; dostlukta ise güven, samimiyet ve huzur.
Benim için birine gerçekten güvenebilmek, yanında kendim olabilmek çok değerli. Aşk bunu bazen getirir ama bazen de götürür. O yüzden bana göre aşk güzel bir duygu ama dostluk o duygunun temelidir. Bir insanın hem dostu hem sevdiği olabiliyorsa, işte o zaman en gerçek bağ orada kurulur.
Aşk herşeyden önemlidir. bir düşünsene sevdiğin aşık olduğun kişiyler hayatını beraber geçirmeyi ne güzel ama dost ise yalan bence dost bulmak zor hepsi kıskanç satıcı kahpe sana söyliyim ;) aşkını bul sadece ikiniz olun hayatınızı yaşayın gerisini boşverr ;)
Aşık olduğun kişiyle ayrılsan sığınacağın yer yine dostun ama :) Aşk çabuk bozuluyor, dostluk her daim sürer :)
Ahaha aslında iyi cevaptı hakkını veriyorum :D Olabilir :) Ama ben dostumu kim olursa olsun bırakmam ki ona bakarsan :(
Bakalım belki :)
Hahah inşallah :D
Aşk diyorsun, birisini sevip bağlanıyorsun, uğruna arkadaşlarını feda ediyorsun ama elbet hayatından gidiyor. Gidince de dostlukların yanında olmuyor. En basit örneğini şuanda yaşıyorum.
Dostluklar feda edilmemeli ^.*
Evet kötü durum... Allah sabır versin çok üzer insanı :/
İyi bir dost hayatının sonuna kadar yanında olur. Gerçek aşkı yaşayabileceğin düzgün birini bulduysan onun da güzellikleri farklıdır tabi ki. İkisini de bulman dileğiyle :)
Amin inşallah :) Dostta tamamım da aşkta bakalım :)
Aynen :D
Dostluk kesinlikle... Ben dostum için nişanlımdan vazgeçtim.. :) :) meseleyi bilmek isteyenler için anlatıyorum dostum ayrıl şundan dedi aylarca adamla konuşmadım sırf bu kelimesi için ve bana ispat edeceğini söyledi ve bir arkadaşı var kıvanç tatlıtuğ bunun yanında halt etmiş gerçekten çok yakışıklı birini yollamış yanına ve bana bir çok şeyi ispatladı neyse kızı komalık edecektim aldılar elimden...
Evet, bir tecrübeli daha, sağolun :)
Aşk ikiye ayrılır (şuanki zamanda ağızda sakız olduğu için).
1-) Ömür boyu yaşadığın vardır.
2-) Gecelik türünde vardır.
Birinci şıksa aşk. İkinci şıksa dostluk.
İyi cevaptı ^.^ sağol :)
dostluk önemlidir elbette ama aşıkken o gerçeği görmeyiz pek genelde ayrılık sonrası gelir aklımız başımıza :)
Aynen öyle :)
Dostluk... Ama sen sevgilinden ayrılınca senin eskine sulancak dostluklar değil iyi seçilmiş insanlarla dostluklar
Yanii :)
bence dostluk daha önemli her zaman yanında seni sen olduğun için seven kabul eden dostun olacaktır. dostun aksine göre aşk gelip geçicidir.. ama aşık olduğun kişiyle hem dost hemde sevgiliysen o ilişkinin tadı başka olacaktır
Güzel anlattın :)
Eheh ^.^
Ask ile dostluk bir kösede karsilasmislar..
Dostluga ask demis ki sen kimsin ki benim gibi cana yakin olan bir sey varken senin ihtiyacin niye ^^
Dostluk kendini bozmadan cevap vermis ; senin döktüklerini toplayayim diye ^^
Eic hakeden bi' cevap napsam ki :(
Düsüncen yeterli eic icin yazmadim ^^
Eheh çok sağolun :)
Sagoluncak bisi yapmadim ^^
Sen saol +1 e ^^
Cevap iyiydi ama çok iyi ;) rica ederim :)
Bosuna yazmadik dimi ^^ iyi olcak tabi :))
Ahah peki bakalım :D
Cekiliyorum izninizle ^^
İzin sizin efendim ne demek... İyi geceler olsun ^.^
Tabikide dost daha önemli, ama bir kızla bir erkek dost ise, bir zamandan sonra dostluk aşka dönüyor.
Ayneen öyle :)
insan asik oldugu ile dost olamiyorsa bir önemi yok zaten
Dostunu hemcinsin olarak düşün?
dostluklar her acıdan önemli hemcins ya da karsi cins ama bir iliskide sevgilinle dost olamazsan zaten o iliski yürümez ki
Yanii. Anladım peki :)
AŞK... sadece onun karakterine bağlı önemli olan o kişiyi doğru seçebilmemiz. ama bana kalırsa ben dostluk derim. DOSTunla beraber aynı evde yaşayıp beraber ortak şeyler yapmak gezmek dolaşmak eğlenmek vs beraber kolaylıkla yapabilirsiniz ama çoçuğunuz var diyelim bunları yapmanız zorlaşabilir. çoçuğunuz olmadan bunları kolaylıkla rahatlıkla yapar iken, çoçuğunuz olduğu zaman yapabilmeniz zorlaşır (evde kalıp çocuğa bakmak zorunda kalmak VS DOSTun ile zaman geçirip dolaşmak gezmek mi çoçuğa bakıcam diye kendinizle bile ilgilenemeken iken DOSTUNUZLA ise istediğiz yerlere gidip ortak yönlerini istediğiniz yapabilirsiniz erkek, kız arkadaşlarınızla sohbet edip gezenir iken evde durup eş, cocuk, ev işleridir vs uğraşır bakmak zorunda kalırsınız AŞKDIR EVLİLİKDİR EŞDİR bunlaR zamn kaybı bıraz boş işdir brnce en iyi DOST unuzla beraber zqman geçirip eğlenmek dilediğinizi beraber olduğunuzda yapamayacagınız şey kalmaz ama evlilik.. vs biraz zor iş
ne aşkım var ne dostum. Bence dostluk daha önemli...
Bence de :)
aşık olduğun kişi ile konuşabildiklerinin sınırı vardır dostun ile istediğin her türlü muhabbeti yapabilirsin bu dostun hemcins olduğunu varsayarsak tabiki o bakımdan sana cevabım dostluk sincap.
Evet bu da çok güzel cevap ^^
Rica :)
Gerçek Dostların ölene kadar yanındadır
Aşkın ise ne zamana kadar yanında olacağını bilemezsin
Aşkın Eşin olmuşsa eğer Eşin hak ediyorsa daha önemlidir artık
Mantıklıydı, teşekküler :)
Gönüller birdir dünyalar ayrı olsa da. Arkadaşlıklar, sevgiler, aşklar yalan olsa da umrumda değil dünya yansada biz dostu unutmayız dost uzakta olsada.
Ooo iyi :)
Bakıcaz :D
Dostluk tabikide aşk önemli birşey ama 1 kiş ile olacak bir durum ama dostluk birden fazla kişi ile dostun varsa derdini mutluluğunu paylaşacak birilerin vardır buda gğzeldir
Aynen :)
:D :)))
:Dd
Aşk çünkü gerçek bir aşk sana dosttan daha yakın olur :)
Aşkın bitersen dostluğun da bitmiş olur ama ^^
Gerçek aşklar bitmez. :) dostum sandığım bir sürü insanla bağımı kopardım ama. :)
'Sandığın' ama :) dostluk ayrı bir şey, zor bulınuyor...
Haklısın.. Kuzenim var dostum diyebileceğim, başkasına da gerek yok :)
Bi' tane olsun tam olsun zaten ^.^
Evlenmeden önce herkes gidiyor dostların kalıyor ask hikaye genç :P
Eveet güzel :)
Dostuk Olmaz İse Aşka Nasıl Ulaşacağız Ki ;) Önce Elbetteki Dostluk ;)
Dostlukla mı aşka ulaşacaksın *.^
Sen Birini tanımadan mı seviyorsun ya da teklif ediyor pat diye kabulmu ediyorsun. arkadaş dost olmadan nasıl aşık olabilrsinki. benim kız arakdaşlarım vardı konuşuyorduk ama hergün dosttuk yani sonra dürüstlüğüm onda hoşlantı oluşturmuş sonrada aşk. herşey sırasıyladır. ama en büyük aşk allahadır. neden Alimlere velilere allah dostu derler ;)
Aynen öyle ama dostunu hemcinsin olarak düşün, ben soruyu öyle sordum :)
öyle Belirtmemişsin Açıkçası. şöyle diyim o zaman. arakdaş olarak dostluk sevgili olarak aşk diyorsan. ee yani ikiside önemli yani. evlendiğin insana aşık olmazsan hayatın çok kötü olur. dostun olmazsa saten yapayalnızsındır. 1000 arakdaşın olacağına 1 dostun olsun sözü var. insanlar 2 sinede muhtaçtır.
Hımmm peki bakalım ^.^
dostluk, bu saatten sonra bunu hiçbirşeye değişmem. Aşk gibi bir pisliğe bulaşmaktansa ölürüm daha iyi hiç bir faydasını görmedim.
Tecrübe konuştu ^.^
daha yeni sayılır. Ama ölümüne sevdim yaa:(ne yaparsa yapsın ya da yapmış olsun yine de kapım açık ona. her zaman...
Vay be... Hayırlısı inşallah..
pislik yaptım en son.. ama onun iyiliği içindi. yaa konuşmaya ihtiyacım var. merak ediyorsan özelden yazarım. Yoksa canın sağolsun... iyi akşamlar.
Sevgilim için arkadaşımı, arkadaşım için sevgilimi satmam -Ahmet Kural
Sana da tam sorusunu sormuşuz desene... Güzelmiş ^.^
Ahahah evet öyle oldu biraz, makarasına söylenmiş bu söz de tam oturdu ama :)
Aynen ya keşke bi' kaç tane eic seçilse üzülüyorum böyle :/ :D
Olsun olsun, cevabımı beğendiyseniz sorun yok :)
Beğendim tabi ^.^ +1 le idare edin artık :)
Hıı gördüm :) olsun idare ederiz canım, biraz daha hızlı olaydım belki de eic seçilcektim -_-
Sabah seçmiştim, geç kaldın... Ahmet Kuralsa zaten direkt seçerdim... bir dahaki soruma inşallah :)
Ahahaha :D Ahmet Kural'ın bu tür şeylerde bile hep bana yardım etmesi :) o zaman bir sapık gibi sizi takip ediyim ben, bir soru oldumu hemen cevaplıyım falan :)
Siz deme kendimi kötü hissediyorum :s
Ahmet Kural candır ya :D ben az soru sorarım denk gelirsen artık :))
Hmm :) peki o zaman napalım, "sen" bir soru sorduğun zaman, o soruya rastlıyım diye dua ederim :)
Dualarının kabul olması dileğiyle... İnşallah Ahmet Kurallık bir soru olur. :)
Ahmet Kural beni andıysa demek ki. Profiliniz, pardon, profilin gizli olmasaydı takip ederdim de ama siz de haklısınız gizlemekle :) bari soruyu sorduğunuz zaman sorunun linkini atın da bir torpil yapın ya :)
Seni unutmayacağım :D atıcam mutlaka..
Ehhe :) teşekkürler efenim çok sağolun :)
Rica ederim, geceniz hayrolsun efendim :))
Ah, çok teşekkürler efenim sağolun sizin de, tatlı rüyalar :)))
Rica ederim siz de sağolun :))
:)))
Aşk gidince kalan gözyaşları icin var dostluk... Dostluk tabiki
Eveet iyi :)
Dostluk daha onemli. Dostun attigi kazik koyar sana. Sevgilin terk etse bir sure sonra unutursun.
yerine göre değişir bence dostundan da ne zaman kazık yiyeceğin belli olmaz aşkından da o yüzden iki taraflı derim
Ikiside ayri seyler.
Birbirinin alternatifi degil !
Kıyaslamayı ayrı şeyler arasında yaparız. Sen hangisine daha çok değer veriyorsun?
Peki
Aşkla dostluğu bir arada yaşayabilirsin, aşık olduğun insan en iyi dostun olabilir.
Yeter ki sen paylaşmasını bil, üzüntünü de sevincini de...
Evet güzel cevap :) Ama dostum olan kişi hemcinsinse?
İnsanın sadece bir tane dostu olmaz, bu dediğin seni şanslı kılar :)
Unutma sağ elin olmadan sol elinle pek çok şeyden mahrum kalırsın ;)
Bir tane olmaz fakat fazla da olmaz. Onlar arkadaştır dost değil :)
Umarım bu dediğimi gerçek dostlara sahip olduğunda daha iyi anlayacaksın :) Sen ne kadar sıkı bir dost olmayı başarırsan, gerçek dostluklar da artar... Bu zaman da bu bahsettiğim zor biliyorum ama arkadaşlarını her zaman dost olabilecek insanlardan seç :)
Evet çok zor. Çünkü ben dost sandığım ARKADAŞLARIMDAN çok kazık yemişimdir. Daim olan sadece 1 tanesi hayatımda :)
Bence bu çok güzel bir tecrübe, kendini yalnız hissetme o kazıkları yiyen sadece sen değilsin. Bundan sonrası için ne istediğini daha iyi biliyorsun bence bunun için kendini şanslı hisset ve hayatına herkesi arkadaş olarak alma, senin bundan sonra ihtiyacın olan şey arkadaş, değil dost :)
Aynen öyle, güzel konuştun tebrik ederim :) Artık daha dikkatliyim zaten :)
Dostluk karşılık beklemez, aşk ise hep aranmak ister , onaylanmak ister
Aşk karşı cinsle olan bir dostluk hemcinsle olandan daha güzeldir
Zaten dostluklardan doğuyor ilişkiler artık.
Bu da iyi ama dostunu hemcinsin olarak düşünsen?
keşke öyle yazdığın gibi olsa. çevremde ne kadar insan varsa hepsi çıkar ilişkisi içerisinde. ne zaman iş düşer aranırım. iyi olanlar varmıdır bilmiyorum ama kendime en yakın gördüğüm hemcinsimin 2side şehirdışında. Kısaca
Ne dostum için silebileceğim kız arkadaşım, nede kız arkadaşım için silebileceğim bir dostum var. Yalnız geldim muhtemelen yalnız gideceğim. Çok iyisini de bulsam incede gizli benim dostluğum arkadaşlık falan filan neyse yazdıkça kabarıyor sıkkınlığım. Bu sebepten arkadaşım diyebileceğim kişiler hep 30+ 40+ 50+ diye gidiyor ben ise 24 :)
Hadi ya :/ Aşkta ben de sorunluyum, yok şu an. Dostum dediğim kişi de yurtdışına taşındı. Ama katlanıyorum :)
Profil resmine şu an baktım. Eğer sensen bu boşver takma. Lisedeki arkadaşlarına iyi tutun. Bir süre sonra ilköğ.. ve liseden belirli kişiler ya kalacak ya kalmayacak yanında. Hem yaşın çok genç. Bu iyi birşey yanlış anlama. Yaşayacağın göreceğin çok şey var daha yolun başı. Tecrübe edinmeyi unutma ikinci kez hatanı tekrarlama. Hayat sEna güzel :) :p
İçimdekileri resmen yazıya döktün, aynen senin gibi düşünüyorum :) teşekkür ederim ^^
İyi günler efendim :)
ikiside önemli seçemedim. d
Seç ya :)
aşık olmak;
arkadaş olmak, dost olmak, aynı yolda beraber yürümek demektir.
paylaşmak, sevgi ve kıskanmak demektir :)))
Para oldumu 2 side çok olur
Gerçeğinden bahsediyorum, sahtesinden değil :)
bence seks önemli şu ana kadr hiç yapmadığım için mecbur ona şans tanicas :D
dost kalalım diyenler yüzünden sevgilim olmuyor son 2 yıldır hiç gerek yok yeterince dostum var fazlasına gerek yok
Çok dostunun olması güzel ve garip :)
gerçekten de öyle yani her zaman çağırırlar sohbet ederiz falan hayat boyle gidiyor :D dışarıda millet sevgilisi ile el ele tuşup gezince içim gidiyor resmen :D
Gitmesin asda :D Dostluk iyidir iyi :)
Kankalar manitalardan önce gelir.
Eveet ^^
kim nederse desin yaşayınca herkes aşkı seçiyor
Maalesef...
ikisi de, para aşkı para dostluğu
-parali-
Tam sizlik efendim saygılar ^.^
bilmukabele
Gerçek bir dost bulunca, aşk ne gerek
Aynen öyle ^^
Ne biri diğerinin yerini tutar ne de diğeri onun
Hımm :)
Tabii :))
Aşka saygım çok büyük ;)
Benim de dostluğa ^^ :)
¤¿¤
{__}
Hımm :d
benim dostum ayni zamanda sevgilim:))
Hımm :)
Ikisi de olmazsa olmaz
En önemlisi?
aşk d dostluk da önemli ama dostluk daha önemli
Eveet :)
hihi :)
Dostluk. (aşkın yeride ayrı tabi :D)
Yanii :D
3 lük dünyada aile önemli
İkisi arasında seçim istedim ben. Aile tabiki en başta.
Dostunu hemcinsin olarak düşün?
Pekii ^.^
dostlukta menfaat yoktur. tabiki dostluk
Bence de ^.^
Dost daha iyi ama ask da olmali insanda.
İkisi de olmalı tabiki :)
ikiside kendi kulvarında önemli...
dostluk. aşk bir gun bıter ama dostluk ebedıdır
para^^
Peki :)
Bütün asklar biter dostluk kalır
İçerisinde seksin olduğu dostluk candır...
Sadece iğrenç
Eh, evet. Kişisel görüş!
Çok mu sert oldu :D
Hayır, ben de cevabıma bakınca biraz sert davrandığımı fark ettim. Bana öyle gelir çünkü ünlem.
Her sebep soruşun altında sertlik aramam.
Siz de.
Dostluk..
Aynen.. ^^
siklet farkı var bence aralarında
Halaoğlu
Tamam :d
Dostluk ve aşk :D
İstediğim cevap bu değil :D
bence seks daha önemli
İlahi Dostluk
İlahi dostluk nedir ya hu?
Bilmem.
Eic'ye gönderme yani. Hımm
hehe evet.
İlahi dostluk düşündüm de Mevlana-Şems gibiyse; var ya güzel cevap ^^
olabilir bak eic benim hakkımdı ama hakkımı yedin.
Yok be ilahi aşkı hiçbir şeye değişmem. Ve sen eic'yi görünce bunu yazdın ki :)
şey evet haklısın gördükten sonra yazdım özür dilerim ya da boşver özür dilemiyim.
Niye diliyorsun ki :/ neyse...
dostluk :)
Eveet :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar