Kardeşim olay kabalık değil Bizim milletimiz öküz açıkcası Yabancıların türkçe konuşamaması tatlı geliyor ama kalkıp doğulu birinin türkçe konuşmaya çalışması hanzoca geliyor böyle basit şeylere takıntılı olan boş milletten bişey bekleme
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hah işte ben de ondan bahsediyorum. Aşırı saçma geliyor bana da. Hatta "kaba konuşma" diye beni eleştirenler de oldu. İyi de ben yöremin ağzıyla konuşuyorum ne var bunda yani. Biz de Türk'üz, Türkçe konuşuyoruz ama kelimelerimiz farklı. Kalem demek yerine galem dedim diye niye kaba konuşuyor sayılıyorum aklım almıyor bizim milleti.
Avrupa meraklısı olan boş milletiz Her yerde var lehçe almanyada her şehirde farklı şekilde konuşuyorlar ingiltere de öyle amerikada da öyle Ama kimse bunu yadırgamıyor hatta bunu farkeden farklı konuşuyosun dyip tanışıyor o bahaneyle
Türkiye dediğin gibi ayrımcı bi millet barındırıyor. İlla herkes aynı olmak zorundaymış gibi sanki. Her yörenin konuşma şekli, kelimeleri farklı olabilir yani bu bir renkliliktir. Çok güzel bir şey bence. Avrupa meraklısı olup da Avrupa'yı yanlış tanıyan bir milletiz.
Yakışıklı olursan zengin olursan konuşamaman problem olmaz bu yüzden bu sıkıntıları hkediyoruz asla yükselmicek bir milletiz bundan emin oluyorum böyle şeyler gördükçe
Kesinlikle çok haklısın. Ahlaki ve toplumsal yozlaşma içerisindeyiz. Dediğin gibi paran varsa, yakışıklıysan dünyanın en iyi insanı sen oluyorsun. Çoğu zaman yakışıklı olmaya da bakmıyorlar. Dini imanı para olmuş derler ya, tam da o yani. Yok yok biz yükselemeyiz yani umudumu yitiriyorum ben de. Milletin kılına tüyüne konuşmasına takılıyoruz halen.
Ben ciddiyim bak netim bizim milletten cacık olmayacağını şöyle anladım kafede çalışıyorum 3 tane ukraynalı çok güzel kızlar geldi 1 tanesi dünyalar güzeliydi Hani hiç beklemiyodum yüzüme bile bakcağını oturdulsr siparişlerini aldım getirdim koydum falan kız sipariş ettim diye teşekkür edip öptü hep yüzüme güldü falan Ben şu ana kadar 1 tane türkiyede yaşayan kızın yüzüme gülerek sipariş verdiğini görmedim
Turizm sektöründe çok çalıştım her türlü yabancı gördüm konuştum hiçbiri aman zayıfsın ama şuran şöyle diye eleştirmedi bir tanesi bile türkler ya şuran şöyle olsa iyi böyle olsa iyi bu küçük şeyler bile aradaki dünyalar farkı belli ettiriyor
Biz biraz şekilciyiz ve egoluyuz sanırım. Dış güzelliğe hep önem veriyoruz. Allah böyle yaratmış demiyoruz inancımız olduğu halde. Ve çalışanlara da üstün davranmayı âdet haline getirmişiz.
Şehirde yaşayan bazı insanların hangi niteliklerindendir bilmem kendilerini köyde yaşayan insanlarımızdan üstün görmesinden kaynaklı bence
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet, kesinlikle öyle. Halbuki ben de köylüyüm, köyde yaşıyorum ve şehir hayatını hiç sevmem. Şehirde hapis gibi hissediyorum. Çünkü rahat konuşamıyorum. Konuştuğum zaman dalga mı geçerler, kaba konuşuyorsun deyip hor mu görürler diye düşünmekten kendimi alamıyorum. O yüzden şehirde insanlarla iletişim kurmayı sevmiyorum.
Haklısınız. Ama kendi abilerim bile kaba konuşuyorsunuz diyor. Kendileri şehirde yaşıyor diye. Halbuki onlar da köyde büyüdü. Sonradan şehire gittiler. Şimdi de kendi memleketlerini hor görüyorlar. Geçenlerde bi dükkanda da çocuğun biri benim gibi konuştu. Kadının biri de öyle konuşulmaz, kaba konuşma gibisinden bi şeyler dedi. Çok sinir oldum gerçekten.
İstediğiniz gibi olursunuz bu sizin tercihiniz insanların kabalığı o , sonuçta insanlara kötü bir şey söylemiyorsunuz ki, sonradan görme olmak daha iticidir
Sonradan görme yapmasın Allah kimseyi. Çok kibirlilik başa bela. Evet kötü bir şey söylemiyorum, sadece kendi yöremin ağzıyla konuşuyorum. Bundan daha doğal ne olabilir ki. Herkes İstanbul ağzıyla konuşmak zorunda değil.
Kuşağa demişim kulağa olacaktı pardon. Evet haklısın ana dilleri olmadığı için bizler tarafından böyle duyulması normal. zaten kötü anlamda bir eleştiri yapmamıştım fikir belirttim
Bu sadece yazıda öyle ama. İnsanların konuşma şekli neden asimile ediliyor. Karadeniz, Ege ağzıyla konuşan kaba sayılmıyor da neden iç anadolu, doğu anadolu insanının konuşması kaba oluyor. Bu da bizim ağzımız.
En İyi Cevaplar