Aile kurmanız için cesaret ve büyük sorumluluk duygusu taşımanız gerekli. Gerek kendi ayaklarınız üzerinde durabilmeniz (bir mesleğe sahip olmak mesela), gerek ise hayatınıza bir insanı daha katabilmeniz ve onu ömür boyu mutlu etmek zorunda olmanız. Çoğu kişi bunları göze alamayıp evlenemiyorlar, çünkü henüz kendileri kendilerine yetmezken bir insanın sorumluluğunu daha almak istemiyorlar. Sizin şu anki durumunuz, aile kurmaya müsait mi?
Konuya çok zalimce bir açıklama getirmiş olmanı ve şuanki ruh halini anlamaya çalışıyorum yazdıklarını okuduktan sonra umarım evli değilsin dir ve seni mutlu etmek zorunda olan bir erkek yoktur hayatında
Suanki şartlar ve yaşam değişti eskiden insanlar küçük şeyler le mutlu olabiliyormuş şu an gelin adayı damat adayı kafa birmilyon eskiden bir gelin 6 7 kişi içine gelin geliyormuş ne beyaz eşya ne bulaşık nede çamaşır makinesi istiyormuş gelin geldiği evde ne varsa bir gelinlik bir çeyiz ama şu an öylemi ayrı ev hemde damat kendine ait kira degil kira olsa bile kayana kayınbaba istemiyor gelin hanım son model beyaz eşyalar son model oturma grupları led tv sinema sistem gibi salon duvar büyüklüğünde Nisan düğün salonda son model insanlar bu yüzden evlenemiyor benim arkadaş bunların hepsini yaptı sevdiği kıza şu an çocukları var yaklaşık 3 3.5 yaşlarında hâlâ kredi borç ödüyor sevdiği kiz bir evleniyoruz diye şart koşmuş yazık günah bir arkadaşım da 7 yıl beraber aşk yaşadığı kıza bunların aynısını belki daha fazlasını yaptı evlilikleri 5 6 sürdü eşinden ayrıldı hâlâ düğün borç ödüyor yazık günah atalarımız gibi düşünmedikçe yaşamadıkça kimse evlemez kiz olsun erkek olsun kimseye yanlis anlamasin diyeceksinizki geri kafalısın hayır geri kafali değil atalarımız gibi yetinmek küçük şeyler le mutlu olmak ve suanki çağla onları birleştirmek çok güzel olacak emin ol babaannem anneannem benim annem derelerde elleriyle çamaşır yıkamış yinede of bile dememiş dedem babam eşlerine bir firlanta alamamış ama mutlu mesut yaşamışlar o insanlar şu an bazıları hayatta kendi yaşadıklarıyla bizim hayatımızı karşılaştırıyor ve bazen biz yeni nesilin azdigini nankör olduğunu söylüyor lar haksizmilar haklilar
Bu sorumluluk dusuncesi konusunda abartin olurmu abartin. Abarttikca dahada abartin. Sonrada karakter seviyorum dersiniz. Ya alttarafi bir tabak sen bir tabak o yiyecek. Iki tabaktan fazlasini yiyemiyceksin iki koltuktan fazlasina oturmayacaksin. Malk mulk islerini bu kadar abartmayin
Evet çok istediğim bir şeydir ama bu erkeğin istemesiyle olacak bir şey değil.. Çünkü kadınlar ciddi ilişki istemiyor , isteyenler de kişiliğe karaktere , sevmeye sevilmeye önem vermiyor... varsa yoksa laylaylom yaşamak tarz para sosyal statü kariyer gibi yozlaşmış düşünceler. Ben işinde gücünde çalışan saygılı ve hoşgörülü , yol yordam bilen , nazik kibar , merhametli , 1.90 boyunda olgun bir erkek olarak bu durumu iyi bilen biriyim bu özellikler hiç bir kadının umurunda olan şeyler değil... Serseri olanlar baş tacı yapılıyor...
cesaretin var mı aşka kalbim çarpar bir başka sende sevsen keşke desen bana yar cesaretim var evlendim bir oğlum var hayat başka güzel böyle olunca bende baya cesaret varmış diyorum soruya bakarak
Herşey tamam olsa da maddi olarak buna hazır değilim. Hayatın gerçekleri var ve karşı tarafında istekleri var. O yüzden kimsenin vaktini çalmaya oyalamaya gerek yok.
Birlikte bir yaşam kurabilirim ama resmi nikah istenirse ölene kadar yalnızlığı tercih ederim. Bu zamanda mahkeme, süresiz nafaka ve bir dolu tazminat ödeyesim yok.
Arada bir artık evlenmek istiyorum diye bir his geliyor sonra düşünüyorum her gün aynı şeyler olacak ve ben çabuk sıkılan birisiyim kocamdan da sıkılırsam diye korkuyorum.
Cesarette falan sorun yok ama soğudum evlilikten karşıma çıkanlar hep sapık olduğu için hiç sevenine denk gelmedim en dindar görüneni bile +18 konuşuyor daha ne diyeyim
İzin vermeme işlerini bilirim bunlar karşıdakini tam istemeyişimizden kaynaklı veya bizden çaldıkları güven duygusu, onların köküne kibrit suyu zaten bekar kalmak daha iyi
Doğru kişiyi bulduğunda neden olmasın ama sen de onun için doğru kişi ol ki ne sen nede o hayal kırıklığına uğrasin, zaten neden ihanet ederler bir türlü anlamıyorum aynı şeyler eşinde mevcut sen mutlu et ki oda seni mutlu etsin...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok cesaretim var ama kuramıyorum ki. Çünkü 25 yaşındayım ve işsizim