Arkadaşlar benim tanrı inancım yok. Yani arastirip dusunup aklima yatanda karar kildim. Bunu aile fertlerime saka yollu soylemeyr calistim. Benle konusmak istemediklerini soylediler. Hatta annem musluman degilsen öl daha iyi dedi. Kardesim konusmuyor, kuzenim boyle dusunmeye devam edersen bir daha yuzumu goremezsin, seni yok sayarim dedi. Cevrem olmasa da ailem muhafazakar. Ve bu anlayisin sifita vurdugu ortamdsn biktim artik. Sorunlarimi cozmek icin kimse yanasmiyor ama tanriya inanmiyorum deyince herkes yok sayma girisiminde. Bana yok olmaktan baska care birakmiyorlar.
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKuzu ben de sendenim. Benim inanmadıgımı görmezden gelmeye çalışıyorlar. Ama söke söke gözlerine sokuyorum.
Aeni kabul etmeyenle hiç uğraşma. Belli ki muhafazakarların önde gidenleri. Şahsen bana aaa red dinsizsin konuşmak istemiyorum diyen bir akrabam olursa şaka yolunu falan da geçtim s*ktiri çekerim.
Reddetmek bu kadar kolay mı? Gitsinler efendim o zaman. Hem benim kafama o kadar saçma gelen şeylere hoşgörü göstereceğim hem de bir de naz çekeceğim. Yok öyle dünya!
Bu kafanın değişmesi bizim sağlam durmamıza bağlı. Kendini ezik hissetme. Net ol, kararlı ol. Bence şimdi sana baskı yapmaya çalışıyorlar. Gerçekten olan biteni gördüklerinde daha yumuşak olurlar diye düşünüyorum.
Tabi ateist olup imam babası tarafından reddedilmiş arkadaşım da var. Ama dünya umrunda değil. O adamlara rol yapmaktansa çocuk kendi hayatında ilerliyor. Sağlam durmak lazım
çok kolay gelsin bu arada :/02 Yorumla
Soran+1 yılCok teselkur ediyorum canim.
Nihayet sizin gibi akli basinda ve seviyeli yorum yazanlar var.
Kolay degil biliyorum ama kolayi degil gercegi yasamayi tercih ediyorum.
Annemin lafina cok kirildim. O benim en degerli varligim ama bana öl diyor. En cok zoruma giden de bu:/- +1 yıl
İnsan alınır elbet kolay mı? Yavrum dediğin kişiyi sırf senle aynı düşünmüyor diye dışlamaya kalkıyorsun. Ama sana söylüyorum sakın karşılarında ezik durma. Sert ol net ol kararlı ol. Yanlış bir şey yapan sen değilsin.
Annen ilk an şokundan ağır konuşuyor sanırım, yumuşayacağını umuyorum. He yumuşamazsa da böyle pamuk ipliğine bağlı bir aile... Yani anladın sen, üzülmeye değmemesi lazım
En İyi Cevaplar
Söylene söylene çok klişe oluyor ama böyle davranan insanların gerçekten İslamiyet'i özümsediklerine inanmıyorum, çoğu kişi anlamaya çalışmıyor söylenmek isteneni. Bir insanın inancı, neye inandığı, inanıp inanmadığı yalnızca onu ilgilendirir. İnanç özgürlüğü bu demek değil mi zaten? Ama her inanışta onu kötüye kullanan, yanlış algılayan ve uygulayan birçok insan var, bunun da inanışın tamamına mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yani hoşgörü göstermeyenlerin varlığı işin özünü değiştirmez, onlarla alakalı bir şey. Durumun zor, bir insan en azından ailesinin her daim yanında olmaya çalışır, hakkında ne düşünürse düşünsün. Yine de bunlar seni düşündüklerini söylemekten ya da kendin gibi olmaktan soğutmasın, elbette sana saygı duyacak insanlarla karşılaşırsın, her zaman herkesin onayını desteğini göremesen de kendin olmaya devam et.
04 Yorumla
Soran+1 yılDikkat edersiniz muslumanlae cok rerörö ibarelerim yok soruda
Musdarip oldugum ailemle ilgili bir konuyu dile getirdim
Soran+1 yılKusura bakmayin, fazlaca alingan olabilirim bu mevzuda
Dusunceniz icin tesekkurler.
- Aile & Toplum konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=JjL0aH4P9gUSadece bunu izle. ( Ateist doktorun nasıl müslüman oldu? )
izlemessende şaşmam. abd de subay göz doktoru ve hırıstiyanlığıda araştırmış Müslüman olmuş ve dini kitap yazmış. bu iyiliğin için uyarı anlamaz kızarsanda kendine haklıysan zararın yok biz inananlarında ama aksi çıkarsa sen ebedi cehennemde. Allah inanmayanlar için ne diyor ve neyi emrediyorsa o geçerlidir Allahın sevmediğini biz niye seveceğiz annen babanda dahil. anlayış diyorsun inançsızsan kurallar yok hiç bir şey yok iyi kötü yok canın ne isterse o var. neyse umarım linki açıp konuşulanları dinleyecek kadar cesaretin ve aklın vardır. yoksa yazık buraya yorum yazmama.05 Yorumla
Soran+1 yılElbette ki izlerim.
Ama söyle bir durum var ki bence yanlisiniz var, Yaratici bir annenin evladina öl demesini tesvik eder mi? Sizin dediginiz buna cikiyor.
Ayrica da var olmayan bir yaraticiyi siar edinip beni yok sayan bir anneyle ilgili ne dusunebilirim.- +1 yıl
Annen, senin kötülüğünü istermi? psikolojik sorunlu, kendini bilmez birisi vb. durumları hariç olan biriyse? inançsızlık normal bir durum değildir. basit ve hoşgörüyle karşılanacak. haksızmıyım? kuran-ı kerimde Allaha inanmayanlar için neler deniyorsa Allah tarafından inanan insanda ona göre tepki vermeli haksızmıyım? DİYELİM HATANDAN DÖNDÜN o zaman inanmayanlar için Allahın dedklerini okuduğunda tepkinde benzer biriyle karşılaştığında ona göre olur önce uyarırsın anlamaz ise tepkin Yaratanının tepkisiyle birleşir ve o gözle bakarsın sevmezsin azab olayı ise Allaha ayittir. gene onlarında rızkını verir ölene dek vakitleri olur. inancı araştırdım diyorsun dimi? detay yazmak istemedim kafan karışır diye.. itici gelir diye : iyi niyetle uyardığımı idrak etmen güzel :) bu videoyuda sana benzer durumda birinin hatasından dönmesini ve açıklamasını sana birebir örnek olur tekrar düşünürsün diye araştırıp buldum ve paylaştım.
- +1 yıl
Annen, inanç olayında ısrarlı olmanın ve kendi inançlarına ve yaşantılarına rağmen senin değişmediğini görünce hem üzüntü hemde inancı gereği Allahın bu konuda dediklerini düşünüp sinirle öl demiş, Allah öl demiyor !!! kardeşin konuşmuyor daha az tepkili kuzenin devamı gelirse göremessin yüzümü diyor ısrarından dolayı çare yok gözüyle bakıyorlar. bundan ötürü bu haldeler :( Allahın sevmediğini onlarda sevmemek durumundalar. sende aynı fikirdesin inanç olarak ne yapsınlar? tepki vermekten başka.
iyi araştır , hz. isa bebekken konuştu peygamberliğini dedi www.sorularlaislamiyet.com/.../...en-mi-geldi.html firavun olayı ebrehenin fillerle kabeyi yıma girişimi ve helak edilişi vb. bak anlıyacaksın. FİRAVUN KIZIL DENİZ ARAŞTIR KABEYİ YIKMAK İSTEYEN EBREHE VE FİL ORDUSUNUN HELAK EDİLİŞİ ASHABI KEYF 300 SENE UYUTULDULAR VB. k. bakma yorgun olduğum için yanlış yazım olursa aceleyle konuşulcak bir durum değil :( - +1 yıl
Sadece acele karar verme, araştıracam de ailene sevdiklerine ve netten bile çok delil bulursun. bahsettiğim olaylarda dahil link ve açıklama yazımda mucizelerde var delil olarak. amerika vb. ülkelerde araştırdı ve inanıyor yoksa onlarda inanmaz azınlık kalır inananlar inanmayanlar çoğunluk. kuran ve önceki kitaplar geçmiş ve geleceği diyor ve dedikleri doğru çıkıyor incilede insan müdahalesi geldiğide kanıtlandı nette var kuransa değiştirilemiyor anlamı içeriği ve peygamberlerde örnek dini yayma ve elçilik görevleriyle bu sayede tepki azalır sende araştırmaya önemli konularla başlarsın üzülmeni istemem sen ve ailen olarak.
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Rahmetli babama "baba arabayı değiştirelim" dediğimde "kendi paranı kazandığın zaman daha iyisini alırsın, bu benim arabam" derdi..
Sen de (yaşın kaç bilmiyorum ama) şu an onların küçük çocuğusun ve onların kurallarıyla yaşamak zorundasın..
İleride kendi hayatını kurduğun zaman kimseye kendini kabul ettirmek zorunda kalmayacaksın ve kimsenin yorumu seni ilgilendirmeyecek..
Şimdilik biraz sabret..
Bu arada hayatının 10 yılını dindar olarak geçirmiş bir müslümanım.. Ama herkesin inanç özgürlüğü olması gerektiğini düşünüyorum.. Yani yobaz kafalar lütfen laf atmasın..01 Yorumla
Soran+1 yılOnlarla yasiyorum ayni sehirde okudugum icin ama tek kuruş para almiyorum. Ve kural tanimak da istemiyorum.
Aslinda kafamin takildigi cok cok fazla sey var dao da bunlardan biri sadece
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
33Cevap
+1 yılDini anlamda muhafazakar olmayan bir ailede yetiştim ve benim de dini inancım yoktur. Ateistim. Ailem yarıya bölünmüş gibi ılımlı müslümanlar (inanıp ibadet etmeyenler) ve ateistler. Yakın arkadaşlarım keza aynıdır. Yani ben bu yönümle yargılanmıyorum. Aile içinde bence kendine sakla görüşünü ancak arkadaş çevresinde inancına yahut inançsızlığına saygı duyacak kişileri seçmeni tavsiye ederim. Bu arada dine davet edecek arkadaşlara şimdiden bir uyarı vereyim evimde hala okumakta olduğum bir kuran var yani ne anlattığını bilmeden bu dinin inanmıyorum demiyorum. Kaldı ki hıristiyan olup müslüman olmak isteyen bir arkadaşıma namaz kılmayı öğrenmesi için inançlı arkadaşlarımdan da yardım talep ettim gocunmadan. Benim inancım bana senin ki sana demeyi ve saygılı olmayı unutmamak lazım...
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de bunu anlatmaya calisiyorum ama o kadar on yargi duvarlari kaliplasmis ki, artik tenezzul etmiyorum.
Adamlar sanki kafama gore hicbit sey okumadan bilmeden etmeden dinden ciktigimi saniyorlar ya, gulsem mi aglasam mi bilemedim- +1 yıl
Evet kabul ediyorum durumun zor ama lütfen şunu unutma aileni akrabalarını seçemezsin ama her zaman arkadaşlarını seçme hakkın var. Kendi fikirlerini saklamak zorunda kalmayacağın arkadaşlar seçmeye çalışmak en iyisi sanırım. Bu arada okumayı seversen ve şimdiye kadar okumamışsan Turan Dursun isimli eski bir müftünün Din Bu adlı serisini okuyabilirsin.
+1 yılben şunu farkettim bilinçli bir şekilde araştırarak sorgulayarak kur an ya da farklı kıtapları okuyan bır cok kişi inanmaktan vazgeçiyor ve düşüncesını savuna bılen her ateist dini savunanlar gıbı kulaktan duyma laflarla değil o kıtabı okuyarak bu sonuca varıyor sen mantıklı seyler sunarak ınanmadıgını belırtırken ınananlar mantıklı cevap vermek yerıne sana dinsiz yanacaksın din düşmanı gıbı kalıplaşmış sözler söylerler ama şunu da bılmezler cahıl oldukları için sana böyle davranmaları bıle onların ınanclarına göre günah ama senı günahkâr ılan ederler
010 Yorumla
Soran+1 yılInanin hakarete varan soylemim yok. su soyledir boyledir demiyorum. fikrimi sorduklarinda ya da yeri geldiginde soyluyorum. sadece huzur istiyorum ve beni bana birakmiyorlar.
- +1 yıl
peki inanmamana sebep olan seyler nelerdi konusabılırmıyız bu konu hakkında
Soran+1 yılSu anda konusmasak:)
Zihnim o kadar yorgun ki elestirilere bile zor cevap veriyorum:(- +1 yıl
tabıkı nasıl ıstersen ama cıdden bu konuyu konuşmak ısterım hem sende kendını daha ıyı hıssedersın belkı konuştuktan sonra malum bızım toplumda herkesle bu konuyu konuşmak imkansız gıbı bırsey
Soran+1 yılPeki o zaman sizi takip edeyim, isterseniz sonra konusalim.
- +1 yıl
tabı sevınırım
- +1 yıl
takip edecekmisiniz gizli olduğunuzdan ben ekleyemiyorum
Soran+1 yılTakip etmeye basladim
- +1 yıl
tamam teşekkürler ne zaman ıstersenız konusabılırız bu konuyu
+1 yılMatematıkte taban arıtmetıgını bılmeden sadece sayı ve sonuclar ıle sorgulamaya kalkarsan matematatıgın sacma bır ders olduguna ınanırsın. Allah da böyledir önce inanmak istemek lazım sonra ne oldugunu bilene sormak lazım sonra karşılaştırmak lazım görünen ile var olan ile.
Tanrı'ya ınancı olmayan insanların kimisi de NEDEN ALLAH? soruısunu soruyor Allah veya ZEUS isminin ne önemi var? ONEMLI OLAN TANRININ SIFATLARINI BILMEKTIR KISA SAÇLI SIYAH GOZLU ELINDE TESBIH OLAN KUNDURALI ADAM DIYINCE KIMSE O AHMET AMCANIN KIZI AYŞE DEMEZ.
Bakın ben bir insanım benim çevremdeki kimi insan konustugumdan birşey anlamaz ağır bir dilim vardır anlamak için bilgi kültür sahibi olmak yorum yapmak gerekir bazen, KUR'AN ALLAH'IN DILI ONU ANLAMAK YORUM YAPMAK ANCAK BU ISIN EHLI OLANLARIN BAŞARABILECEGI ISTIR.
Inanmak için nedneler aramak yerine inanmak için nedenler ara var olana bak TANRI'NIN EN BUYUK KANITI BIZZAT INSANIN KENDISIDIR.02 Yorumla
Soran+1 yılInsan zekasi hakkinda iyimser tahminler yaparsan bu dedigin dogru, ama gercek boyle degil.
Madem bu isin hikmetine ehil sahislar varabiliyo, digerleri neden inanmaya tabi tutuluyor.- +1 yıl
Tanrıya ınanmak ıcın neden arıyordum Tanrının elcıler gonderdıgını soyluyorlardı son bır peygamber gelmıs HAZRETİ MUHAMMED ( salat ve selam olsun tüm peygamberlere ) Islamıyet dinini yaymıs dunyaya Allah o peygambere ilettiği vahiyleri Kur'an isimli bir kitapta toplatmış.
Açtım Kur'anı okumaya başladım yanlıs arıyordum bır tek yanlıs kafama yatmayacak bir söz edep vardı ahlak vardı daha sonra iyiliği gördüm artık yanlışı değil empati ile yakllasıyor bilmediğim doğruları da gormek ogrenmek ıstıyordum.
Sonra o peygamberin sözlerime baktım orada merhamet gordum ıyılık gordum guzellık gordum insanların bu konulardan yazdıkları kafa karıstırabılıyordu daha sonra baktım ki Kur'an da kimisi üstü örtülü kimisi açık bir sürü bilimsel öğreti varmış İŞTE O ZAMAN ANLADIM KI YÜCE ALLAH' VARMIS VE MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM ONUN ELÇİSİ İMİŞ
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulü
+1 yılsana saygı duyuyorum çünkü Müslümanım. sana bunu yaşatanların Müslümanlıklarından da şüphe ederim. İslam özünde hoşgörü vardır. şimdiki Müslümanım diye geçinenlere bakma sen. onlar çakma Müslüman. kimsi Allah adına insan öldürür kimisi besmele çekip rakı içer. çoğu bu dini doğru düzgün bilmez.
ama benim sana asıl soracağım şey buna nasıl karar verdin? İslamı veya diğer dinleri iyice araştırdın mı? ateistliğin temelini biliyor musun? burada ateistim diyenlere bakma sen. onların çoğu ya ibadet etmek gtlerine zor geldiği için ya da özendikleri için ateist olmuşlardır. hiçbirinin ateistlikle ilgili bildikleri doğru düzgün bir şey yok.
şunu da unutma ki insanın özünde yüce bir yaratıcıya bağlanmak vardır. hiç tanrının ne olduğunu bilmeyen biri bile bir deprem veya herhangi bir kötü durum karşısında adını koyamadığı o yaratıcıya sığınır.00 Yorumla
+1 yılİslama inanmaya bilirsin ama bari tanrının olduğuna inan. Çünkü bunca şeyin sahibi vardır. Ben varsam tanrı da vardır. Bir program varsa programı yapanda vardır. Sana hak veriyorum. Muhafazekar aileler çocuklarına çok dini dayatma yapıyorlar.(o haram bu haram şu haram diye, dua edersen kabul olur, yok tevekkül et eşşeğini sağlam kazığa bağla yalanları:ben de diyom ki o halde neden amerika dünyayı yönetio müslümanlar ezilio hadi dualarınız kurtarsın diyom) Ben mesela vakti zamanında namaz kılan Kur an okuyordum. Son zamanlarda aklım karıştı ve bunları bırakım.2 -3 sene bunları hiç düşünmeyecem. Sadece kendi belirlelediğim bazı prensipler doğrultusunda hareket ediom.
10 Yorumlayani tabi Allah ın varlığını kabul etmek beraberinde kitaba ve dinin emir ve buyruklarına inanmayı da getiriyor. Bu emir ve buyruklar içinde bir çok şey yasak. Zevk veren maddeler, evlilik ilişkiler v. s Yani bu durumda Allah a inanmamak sizin kolayınıza geliyor. Ayıp, günah, haram kavramları sizi biraz sıkıyor. Daha rahat özgür olmak istiyosun. Sende bu emir ve yasaklar ile uğraşacağına inanmıyorum deyip yırtabileceğini sanıyorsun.
Sen de bizim kadar inanıyorsun ama inandığın gibi yaşamaktansa yaşadığın gibi inanıyorsun. Sana basit bir örnek vereyim. İnsan vücudunda binlerce ayrıntı var. Bunlardan sadece göz ü incele. Böyle bir organ yoktan var olamaz. Biri bunu yarattı işte. İstiyorsan dinin emirlerine uyma ama Allah yoktur deme. Vardır ama ben iyi bir müslüman değilim ama birgün olurum diye ümit et.14 Yorumla
Soran+1 yılBeyefendi yargisiz infaz yaptiginiz, kusura bakmayin cevap vermicem ithamlariniza
- +1 yıl
yok burada ne bir itham ne de bir infaz var güzelim. Sen inanmıyorum dedin ben de inanmak lazım belkide dedim. inanacaksın vs demedim. Bir de bir insan doğuştan inanmalı bence. Öyle İnanmıyorum demekle olmaz. 3 kitabı alıp incelemelisin. Öyle destekli teorilerle gelmelisin. İnanç ve din üzerine 1000 yıldır yazılıp çizilen kavramlar. Sırf sevgilinle rahatça kimse ayıp demeden öpüşebilmek için inanmıyorum demek olmaz. :)
Soran+1 yılBeyefendi cok zorladiniz soyleyeyim, aseksuelim ben. Cok absurt ornekleriniz var lutfen kendinize saklayin
+1 yılher insanı kendi düşünceleri bağlar kardeşim. bende seninle aynı durumda sayılırım. ailem ve çevrem oldukça muhafazakar. ben onlarla aynı ortamı paylaştığım zaman çok sıkılıyorum. ama idare ediyorum. senin yapman gerekende kendi başına yaşaman gerekenleri yaşamak. aile fertlerinin yanında da aşırıya kaçmadan onları üzüp kırmadan hayatına devam etmek. ben mesela onların yanına geldiğim zaman oruç tutar gibi yapıyorum ama tutmuyorum aslında. onları kandırıyorum yani. olması gereken bu değil ama anlayış göstermedikleri için bu şekilde olması gerekiyo. mazallah katli vacip fetvası bile çıkabilir :)
02 Yorumla
Soran+1 yılOruc namaz vb. sekilse durumlar sorun degil. Her durumda sus pus oturup fikir belirtmemek bana gore degil
Keske yapabilsem..- +1 yıl
bana göre de değil ama bir süre konuşuyosun anlatıyosun bakıyosun değişen bişey yok. hayatında eline bir tane gazete dergi kitap vs alıp okumamış bir insana ne anlatabilirsin. senin söylediklerine tv ekranlarına çıkan şaklabanların ağzıyla cevap veriyorlar. yani onların doğrusu onlara bizim değiştirme imkanımız yok. sen ne söylersen söyle. o yüzden üzme tatlı canını bak keyfine :)
Bu inandığın şey senin özelin. Niye başkalarına açma gereği duydun ki ! Başkalarını ikna etmek gibi bir zorunluluğun yok. Eğer bu seni mutlu ediyorsa ve bu düşüncenle hayatını sürdürebileceğine inanıyor ve boşluğa düşmeyeceğini düşünüyorsan sıkıntı yok derim. Ama bunu başkalarına söylemen gereksiz bir şey. Sadece kendini değil, karşındakileride boşa yıpratmış olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen acmadim ki, konular karsisinda yaptigim yorumlardan suphelendiler.
Bende benzer durumla karşılaşmıştım. Ailem sırf kilisenin fotoğrafını çektim diye bana şiddet uyguladı , hakaret ve tehditlerde bulundu. Icimde biraz inanç varsada hepsini söküp attı. Herkesin Tanrısı farklıdır bazen seninle bazen senden önce ölürler. Benim Tanrı'm o gün öldü. Aileme olan güvenimle hemde. Bir insan çocuğunu nasıl reddebilir anlamıyorum hani herşeye rağmen arkamdaydınız? Tanrı insanı ve insan Tanrı yı yarattı ama insanların Tanrıları kendilerinden bile küçük.
01 Yorumla
Soran+1 yılInsanin yarattigi her sey gibi o da yok olmaya mahkum, zaman herkes icin farklilik teskil ediyo dedigin gibi.
Biliyorum burdakiler alay edecek kendilerince ayar yoluna gidecek ama umrumda degil.
Umrumda olan tek sey hayattaki tek varligimin beni yok saymasi. Ben neye guveneyim bilmiyorum
İnanmak istemeyeni inandırmak için ağzınla kuş tutsan fayda etmez. İnanmama yolunu seçmişsin ki tamamıyla senin tercihin, seni yargılayamayız. Ama genel itibari ile inançsızlığın temelinde yaşamak istenen bir hayat ve bu hayata dinin getirdiği kısıtlamalar yatar, kısaca biraz marjinallik.
00 Yorumla
+1 yılSeni kararından döndürme gibi bir çabam yok, ben çok şükür Allah'a inanırım.
Benim anlamadığım, su bardağı misali beynimize okyanusları dolduramayacağımız halde yine bu çaba içinde olmamız.
Ve bu küçücük aklımızla Allah'ı sorgulabiliyor olabilmemiz...06 Yorumla
Soran+1 yılAklinin almadigina inanman ilgicmis
- +1 yıl
Aklımın aldığına bilgi, alamadığına iman derim ben.
Biz insanlar aklımızı gözümüzde çok büyütmüşüz
Soran+1 yılAklının alamadığı afedersin de bir b*ka yaramaz. Sen o isleri bir gec bakalim
- +1 yıl
O zaman aşık olmayı, sevmeyi vs. bana mantıklı bir şekilde, insan aklının alabileceği bir şekilde anlatırmısın?
Allah'a inanmayan bir insan içinde.
Ve lütfen ağzını bozma, seviyeli tartışalım
Soran+1 yıl2 saattir surda uslubunca anlatiyorum ki soruda da yazdim
Akil almak icin sormadim bu soruyu.
Aski sevgiyi bir zahmet norofizyoloji kitabi acin oraya bakin- +1 yıl
Tercih senin
Hayat senin
İnanç senin
Herkes neye inanmak istiyorsa inanabilir.
Kişisel tercih.
Ayrıyetten ilk yorumda da yazdım akıl vermek gibi niyetim yok, sadece düşüncelerimi yazdım
sen yalnızca celiski icersinde olan birisin.. musluman oldugunu soyledigin ailen ise eger gercekten musluman olsaydı sana bukadar baskı yapmak yerine seni anlamaya calısıp herseyi zamana bırakırdı. zaten dine en buyuk darbeyi vuranlar dini yeterince bilmeyip onyargılarla yaklasanlar..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslama göre kafirle konuşmak filan yasaktı yanlış hatırlamıyorsam. Sen ise doğru yoldasın. Ailenle bu konuyu fazla konuşmamaya, bu konuda onların üstüne varmamaya çalış. Muhafazakar olduklarına göre zaten bundan sonra seninle fazla muhattap olmak istemeyeceklerdir, sende ona göre davran.
04 Yorumla
Soran+1 yılAyni evde yasadigim insanlarla mi?
Cevap sahibi+1 yılEvet inan bana zor bir şey değil. Ben 4 sene öyle yaşadım.
Soran+1 yılBenim icin zor. Sen sensin ben de benim
Cevap sahibi+1 yılHaklısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa böyle oluyor evet. Keşke kendini ispatladıktan sonra belli bir güç kazandıktan sonra söyleseydin kabul etmezler öl derler. Senin gibi değilde benimde başıma 16 17 yaşındayken kaçtı sanmışlar beni öyle bişey yoktu tabi. Annem namusuna bişey olacaksa ölsün diye dua etmiş kardeşim söylemişti hala kin duyarım o lafa. Senin dediğinle aynı zihniyet
05 Yorumla
Soran+1 yılKendini ispat etmek derken. Ailemden tek kurus almadan burslarla okuyorum. Ve bir yetiskinim. Dusuncelerimi beyan etmek en dogal hakkim
Cevap sahibi+1 yılGüçlü olanın herşeyi hoş karşılanıyor. şu an bana limse karışamıyo istediğimi yapabiliyorum
Cevap sahibi+1 yılO kadar şey yazdım bunamı takıldınn
Soran+1 yılDemek istedigim bunun kendini ispatla alakasi yok. Zihniyet ayni ister 7 ister 70 yasinda olayim
Cevap sahibi+1 yılGüç değiştiriyor fikirkeri
klasik ergen vakası ilgisizlikten başka birşeye yönelmişsin... sağın solun lafıyla büyük ihtimal allah yoktur diyosun... yeriinde olsam ailenin ilgisizliğini allahla karıştırmazdım önce biraz kitap karıştır sonra inanmıyomusun inanıyomusundur... kısaca buraya bunu yazman sacma olmuş...
07 Yorumla
Soran+1 yılKlasik ergen akil erdiremiyince her zamanki gibi yok sayma girisimi. Bu numaralar sokmuyor pek, zorlama kendini
Senin dinini senden iyi biliyorum emin ol,6 yasindan beri dinleri arastirmaya kendimi adamis biriyim ben ve aklimi kullandim. Bu kadar basit.
Soran+1 yılYalniz doktor da dogru yolu bulur falan, savundugunuz seyler elinizde patlar lutfen.
Cevap veremediginiz seyi de sarcasm yollu basit saliklarla gecistirmeniz oldukca manidar;)- +1 yıl
la mal kızım gel yüz yüze konuşalım sanalda ne sacmalıyosun sen yok tantı ailen beni sevmiyo yaşın kaç 18 den küçük salak salka amerikan dizileri izleyip salak salak düşünceler dalıyosun 4 peygamber var bunu bütün inana inanamayan herkes biliyomu biliyo... yani sende biliyosun 4 peygamberin varlığını inkar edemessin eee sıkıntı ne onların varlığına inanıyosun süper güçleri yokmuydu onların vardı okuduysan bunlarıda biliyosun sorunun ne senin...6 yaşından beri okuyorum araştırıyorum diyosun dediğini farkındamısın sen... hayır din değiştircem desen tamam da söyle salak seyler yazma piskolojik sorunun var git doktora konuş anlat... ya da benden iyi biliyon ya dinimi hani acıkları neler neden böyle bir düşünceye düştün söyle bakalım ne.. maksadın
Soran+1 yılMaksadim provokasyon haci abi. Duymak istediklerin bu, umarim ego ödemlerin inmistir;)
- +1 yıl
çok sinirlenmişsin be adonis
Aile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. herkes kendi iradesiyle neye inanacağına ya da inanmayacağına karar vermeli bu senin hakkın , ailenle polemik yaşama nasıl kendi kararına saygı bekliyorsan sende onlara saygı göstermelisin , bende islam dinine inanıyorum din ve inançta zorlama yoktur. seçiminin sana huzur ve mutluluk getirmesini dilerim eğer bunlar olmuyorsa biryerde hata olabilir yeniden gözden geçir.
00 YorumlaHerkes kendi hayatıyla, fikriyle zikriyle yaşar ve öylede haşrolunur. Hoşgörülü olmak erdemli bir insan olmak belkide her şeyden daha önemlidir bazen insanların algılayamadıkları sorun şu ki önce insanlıktır sonra inandığın din gelmelidir eğer bir haksızlık bir zulüm varsa bu herkes için olmaması gerekir. Ben en azından böyle düşünüyorum yinede hep erdemli bir insan olarak yaşamaya çalış, güzel ahlak, hayata güzel bakmak sana zaten doğruları getirecektir...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım ayni şeyleri bende yaşadım ben bir çok dinin araştırdım ama inan açığım gerçek bir din bulamadım aileme bu konuyu açtığında öyle seymi olur saçma lama falan dediler ama ben üstüne giderek dır ettim ve inat ettim bir sure hic konusunu açmadı konuşmadık ama hala ay iyim aileme bu konular açıldığında yine söylüyorum inancım yok diye çalıştılar artik birşey demiyorlar
00 Yorumla
+1 yılherkez dilediğine inanmakta özgürdür ama ailene söylemeseydin keske içten içe yasasaydın bu belli etmeden yasadıgımız toplum bunu kaldıracak yapıda değil henüz sırf müslüman olmadıgın için hayata kıymak yapma bence o zaman bütün gayrimüslümler ölsün gitsin.
08 Yorumla
Soran+1 yılZorla oruc tutturma cabaları. Yeri geldiginde acilan konularsa elbette fikir beyan edicem. Direk anne biliyonuz mu ben tanriyi reddediyorum demedim. Cikarim yaptilar. Yoksa iki de bir soyleyim boyleyim demek benim de hoslandigim bir durum degil
- +1 yıl
sende söyle yapablirdin mesela hani sana zorla oruc tut dediklerinde tutat gibi yapıp onların görmediğinde yiyeblirdin yani kabahatte ibadette gizlidir sonucta. zaten bizim dinimizde zorlamak yoktur bence bunun onlara söyle bizim dinimiz gittiği yerdeki halklara müslümanlar gibi davrandılar
Soran+1 yılYok mesele oruc degil. Alt tarafi ac kalirim falab bunlar sekilse durumlar. Fikir belirtiyorum onlar da suphelendiler. boyle
- +1 yıl
ee şimdi ne yapcaksın peki olan olmuş
Soran+1 yılHic bilmiyorum
2 sene sonra farkli bir ilde yasicam zaten, umarim alisirlar.- +1 yıl
anladım 2 sene boyunca peki
Soran+1 yılOkuluma odaklanmayi tek ses cikarmamayi dusunuyorum
- +1 yıl
bencede aynen onlarla bu konulara cok fazla girme
+1 yılSaniyorum ki burada temel olan sey boyle derlerse senin dusuncenden vazgecme durumun sen dusuncelrrini yeri geldiginde soylemeye devam et
02 Yorumla
Soran+1 yılYine soyledim, kardeşim sinirlendi yuruyuse gelmiyo benimle:(
- +1 yıl
Biraz empati yapmalisin bence ve zaman vermelisin
insan aklının nasıl çalıştığını sorgulamaya çalıştım ama çözemedim, o vakitten sonra allah ın var olduğunu düşünüyorum. allah ın varolup olmadığını sorgulayacağınıza daha başka şeyleri sorgulayın, o zaman allah ın olduğunu anlayacaksın
07 Yorumla
Soran+1 yılSabah akşam. bunu sorguluyorum, ne zorum varsa artik
Soran+1 yılAsosyal olup olmamamla ilintili degil bu drdigin
Aklimi kurcalayan seyi, gercege ulasmak icin sorgulamam gerek. Yalanlarla yasamak istemoyorum cunku- +1 yıl
hayatta her zaman yasaklar çekici gelir, bende çok düşündüm bu konuları 3 sene önce. ama bunlar düşünmekle olmuyo, insan aklı almıyo bunları. bir yerde tıkanıyo. onun için bir yerden sonra inanmak gerekiyo. allah ın varolduğu kesin bell, olsaydı herkes allah a inanırdı, bu da imtihan olmazdı öyle değil mi
Soran+1 yılOlmayan imtihani dusunemem, aklinin almadigina nasil inanabilrsin. ben inanmiyorum.
Soran+1 yılVarsa yoksa degil problem, dogrularimla yasamayi yanilmos olmaya tercih ederim
Yoksa ben de biliyorum varsa deyip, bir varliga siginmayi. Zor bir sey de degil hani. Ama inanmiyorum
+1 yılBelki biraz sert davranmışlar ama iyiliğini istediklerinden.. Ne halin varsa gör demeleri emin ol daha can sıkıcı..
012 Yorumla
Soran+1 yılBunu anlarim ama musluman degilsem ölmemi tercih eden bir annenin samimiyetine nasil inanayim. Hayattaki tek degerli varligimin..
- +1 yıl
Sana bunu açıklaması zor ve uzun
Soran+1 yılKusura bakmayin ama gorunenin ardindaki gercegi anlamaya calismaktan yoruldum.
- +1 yıl
Kim sana bu kadar yorul dedi ki, neden bu yaşta kendini bu kadar ağır yüklerin altına soktun, yaşıtların gülüp eğlenirken, çektikleri en büyük acı 3 günlük aşk acısı iken?
Soran+1 yılBunu bana herkes soyluyo, ama diyorum ki benim gorevim de bu olmaliymis napayim:(
- +1 yıl
şu an inancı olan arkadaşlarının mutlu, ailesiyle huzurlu olup, senin inancın olmadığı için bu kadar huzursuz olman adaletsiz değil mi?
Soran+1 yılBen evvelden huzursuzum ki. Inancimla alakasi yok mutsuzlugumun beter halde olmamamin.
- +1 yıl
Bak onu kast etmiyorum ki ben, sen hep arayış içinde olan birisin anladığım kadarıyla ama, neden inancı olanlar huzurlu? diye düşünmedin mi hiç.
Soran+1 yılO yonune cevap vermedim ama insan psikolojik guven ihtiyaci duyan bir varlik
Bunu atfedecegi varligi olusturup yalanci huzura erebilir.- +1 yıl
Size üzülüyorum çünkü, biz üzülsek, hata yapsak, hemen gidebildiğimiz bir Rabbimiz var... Hiçkimse yoksa da o var biliyorsun, gönderdiği kelamını okuyorsun bir şekilde huzur buluyorsun... Ama sizin öyle bir şansınız yok, bak aile anne baba sevgili... Hiçbiri kalıcı eğil hepsi birgün arkasını dönüp çekip gidebilir.. Bir anlık menfaatine ters düşmene bakar, hepsini yşadım.. Ama Allah hep var.. Biz yalnız değiliz ama siz çok yalnızsınız.
Soran+1 yılInan sahte mutluluktan cok daha iyi bu sekilde yasamak ama saygi duyuyorum.
Biz diye bir sey yok, kategorize etmeyin beni, benim ahvalim inancim halet-i ruhiyem benimle ilgili. Bana acoyorsaniz tamam ama siz diye atifta bulunmayin lutfen.- +1 yıl
Kesinlikle biz siz gibi bir niyetim olmadı, yanlış anlamanı asla istemem, laf gelişi söyledim elbette ki saygı duyuyorum
+1 yılAkıl vermeyeceksek pardonda sorunun burada ne işi var?
04 Yorumla
Soran+1 yılIslami ogeleri anlatmaya calismayin babinda sey ettim. Ayrica lutfen ben simdi ne yapicam tadinda bir ibare de yok sorumda.
- +1 yıl
Bana bak güzel kardeşim senin dini seçimine ben veya bir ötekisi saygı gösterir her zaman benim için seçtiğin dinin hiç bir sakıncası yok ama hoşgörü için önce kendin hoşgörülü davranmalısın konuşma uslübun bile imalı be iğneleyici. İkinci olarak ailen seni bilerek ateşe atmak istemiyor yanmışsın yanmamışsın benim veya bir ötekisinin umrunda değil ama annen baban ve diğer akrabaların seni düşünüyor. İster lafımı alır bir kenara koyarsın ilerde lazım olur diye ister kaldırıp çöpe atarsın. Cennette var cehennemde Allah'ta seçim senin seçimin. Sana hayatta başarılar.
Soran+1 yılBilakis ben fikirlerinize hos goruluyum. Fakat bir seylerin defalarca dile getirmesi yoruyo benimO yuzden tartisma ortami olmasin diye o sekilde dedim.
Sag ol dusuncelerin icin- +1 yıl
Görmediniz mi ki, Allah göklerde ve yerde ne varsa hepsini sizin hizmetinize vermiş, gizli ve açık olarak nimetlerini üzerinize yaymıştır. Bununla beraber insanlar içinde kimi de var ki, ne bir ilme, ne bir mürşide ve ne aydınlatıcı bir kitaba dayanmaksızın Allah hakkında mücadele ediyor. (LOKMAN/20)
Seni dinimin kitabı olan Kur'an dan bir ayetle başbaşa bırakıyorum. Umarım doğru yolu bulacağına inanıyorum senin gibi bir kardeşimizi de kaybettiğimize üzülüyorum.
+1 yılbilgi ve inanç sanılanın aksine doğru orantılıdır düşünce seviyenizin çok üstünde olan yargıları açıklayıp başkalarına da anlatabilmek için var olanı kapasitenizi zorlamanız gerekir tabular konuşamaz :D
00 Yorumla
+1 yılTavşan dağa küsmüş, dağ üzüntüden yerle bir olmuş.
:)))12 Yorumla
Soran+1 yılDaga siginmayi ki eger varsa bir tek siz akil ediyosunuz ne enteresan
- +1 yıl
Allah'ın senin inancına ihtiyacı yok, her fabrikadan defolu mal mutlaka çıkar.
islamiyetin ilk şartlarından hoşgörü. inanmıyo olman senin sorunun. inancımı etkilemiyosan istediin gibi yaşa...
benim doğrumla inancaına kendi doğrunla inanma daha iyi02 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin inancina saygim var. Kimse benim gibi dusunmek zorunda degil ama hayatta en degerli varligin sana öl diyor. Takildigim nokta bu..
Islam kusursuzdur mükemmeldir. Kusurlu olan insanlardır. Gördüğün hataları islama ihale etme insanlara et. Ailen sana bu süreçte doğru davranamayabilir. Madem bu kadar sorgulama ihtiyacı duydun, o zaman en iyi şekilde araştır arkadaşım.
00 YorumlaE inan sende ne kaybedersin ki? Tanrı senden ekmek su mu isticek sanki inandın die sanki, hıh :/
08 Yorumla
Soran+1 yılSen de sevmedigin biriyle omur boyu yasa, ask oyunlari falan yap.
Yas araligiyla tutarsiz bir yorium, o yuzden bu cocuk seviyesinde esprini ciddiye almiyorum ts ts ts- +1 yıl
verdiğin örnek benimkiyle alaksız ki + espiri filan yapmadım. bak şimdi inanmazsan ve allah varsa hapı yuttun hatta amiyene tabirle boku yedin. inanırsan ve Allah varsa yaşadın. inanırsan ve Allah yoksa sadece dürüst bir insan olarak biraz zorluk çekeceksin. son ihtimalde inanmazsan ve Allah yoksa gene yokolacaksın.
Olasılık inanırsan kaybet riskin %0 diyor. inanırsan kazanma ihtimalin %75'den fazla diyor.
senin dediğin sevmediğim biriyle evlenirsem %100kaybederim.
Soran+1 yılBen din ve allah bagimsiz ahlakli ve duzgun biriyim ki en cok da karakterime guvenirim. Bu bir oyun degil ki rizikoyu belirleyip bir inanc tutturayim
Benimki fayda zarar degil gercekler
Soran+1 yılHohoho cok korktum, cehennem mi dedin?
düşünsene canım çoğunluk öyle düşünüosa vardır bir sebebi değil mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılÇogunluğun düşünmediğini düşunen insan icraatlarina ve katkilarina bakmani oneririm, eger ki bu mantik uzerinden gidiceksek
bu konu özel ilgi alanım, eger sorunların allaha iman konusunda ise yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince..
05 Yorumla- +1 yıl
ben gördüğümü söyledım kardeş mesela hz muhammed son eşini 9 yasındayken almış 12 yaşındayken ilişki yasamış nıye bır tane imam hoca prof ılahıyatcı bunu söylemeye korkuyor
gecen gun nıhat hatıpoglu bıle 17-18 yasındaydı dedı hz muhammedın yaptığından mı utanıyor yoksa gercegı söylersem butun halk peygamber yaptıysa doğrudur deyıp 12 yasında kızlarla ılıskıye gırer dıye mı cekınıyor neden doğruyu soylemıyor işte yalanlarla ınsanları aldatırsan ınsanlar gercegı kıtaptan okuyunca soğuyor dınden anladın mı - +1 yıl
peygamber efendimiz 40 yaşına gelinceye kadar yani cinsi münasebetin en yoğun olduğu dönemlerinde kendinden yaşca çok büyük olan hz hatice validemiz dışında hiç kimse ile evlenmemiştir bu durumda onun bu taraklarda hiç bezi olmadığının en önemli göstergesidir. hikmeti ilahiyeyi bilemem aralarındaki münasebeti de bilemem lakin peygamberimzin hz aişe validemiz ile sandığınızdan da daha küçük yaşta evlendikleri hakikattır. ama o zamanki gelenekleri inceleyip bu konu derinlemesine araştırılabilir.1400 sne evvelki hadiseyi günümüz şartlarında değerlendirmek yüz derece muhaldir.
kimseye bişey ispat etmek zorunda değilsin ama ailen elbette müslüman olmanı isteyecektir doğal olarak
01 Yorumla
Soran+1 yılIspat kaygim yok. Annemin tutumu uzen beni, belirtmek istedigim buydu
sana onu yapanlar bir kere ztn kendilerine baksınlar. müslümanım diyip her türlü pisliği yobazlığı yapıyo.
00 YorumlaYobaz bir çevren varmış kusura bakma da.. sen kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek zorundasın bu aileden sana fayda gelmez gibi...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılonların öyle yapması yanlış ama emin ol allah var ve yanacaksın :ddd
01 Yorumla
Soran+1 yılKorkudan altima ettim cici kız ts ts ts
Arkadaş sende ailenle din konuşma. Başka konu mu yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen provokasyona merakliyim zaten. Yatiyorum din kalkiyorum din falan, boyle tuhaf bir yasantim var
Akıl fakiri akıl alda bari zekan güçlensin. Bunca yillik dini nasil yok sayarsin?
00 YorumlaHoşgörü herkesde olan biseydir ama herkes her konuda hoşgörülü degildir buda oyle bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSende gizli tutsaydim oglum. Yetisigin cevre bunu kaldirmiycak sekilde belli yani.
03 Yorumla
Soran+1 yılOglum bu zamana kadar oyle yaptik, e bir yerde patlak veriyor. zaten direk. soylemedim, gunluk konusurken bazi konulardaki fikirlerimi soyleyince suphelendiler. Bu.
Cevap sahibi+1 yılHimm aciklamayaydin iyidi. Aile ortami diken ustunde oldun mu zor. Her yaptigin batar gozlerine
Soran+1 yılBana o cumleyi soyledi ya, hicbir sey bu kadar canimi yakmaz.
bir sure sonra alisirlar sanirim.
Zaten iki sene sonra farkli bir ilde yasiyicam. Bakalim.
- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılhoşgörüyü pembe gözlük mü sansın sen:S
020 Yorumla
Soran+1 yılAt gözlüğü sandim da bildigin at ustunde kelebekmis.
Keske espri icin bu kadar kasmasaniz. Ama kibirli terbiyeciniz on planda siz de haklisiniz- +1 yıl
espri mi? sen nasıl okuyorsun anlamdım
senden taraf olanlara bile böyle davranıyorsan müslüman ailen sana bunları yapması azmış
Soran+1 yılPeki. Yanlis anladiniz ben taraf bulmak istemiyorum. yazdiginiz biraz sarcasm iceriyor aleni. Ama bu sekilde tepki vermeniz patetik oldu.
- +1 yıl
anlam yükleniyor...
Soran+1 yılFatal error vermesin de dikkat edin.
Kisa zamanda upgrade olmaniz temennisiyle- +1 yıl
ulan 3 kelime ekşiden okudun diye kendini ateist zannediyorsun ya
bende sana cevap veriyorum
sen ateist değil ben beyisizim
Soran+1 yılKusura bakmayin da eksivari espri yapmaya kasan ben degilim.
Reaksiyon formasyonlarla gelmeyim bana. Kisi kendinde kabul edemedigini karsidakine atfeder.
Bunun canli bir ornegisiniz- +1 yıl
demekki beyinsiz olan sensin
bende bu kadar akılsızlıkla nasıl hala hayatta kaldım diyordum
içime su serptin sağol ateist olmayan ateist görünümlü ateist
ama sürekli başa dönüyorsun çember vari:D
çok komik ama tarzını beğendim
Soran+1 yılAklı tartışmıyoruz burda. Dolasiyla yansitilan bir sey yok. ben sizin esprici kimliginize atifta bulundum. Bir ozelliginizi tum benliginize genellemedim ama bunu tam da yapan sizsiniz. Kendinize bakin derim.
Ilaveten inancim sizi enterese etmiyor ki soru basligimda yargilamak ya da sorgulam istedigim bu degildi.
Buyrum gidebilirsiniz- +1 yıl
okumadan cevap veriyorum
iyi oku
kumdan kalere yapalım aşkımız üstüne
Soran+1 yılE kibirli terbiyeci bu okusa zaten, özelligini yitiricek diye tir tit titrer, siz de haklısinız onun emrinde yasamak iste insaniz boyle acz durumlara sokuyor😨
- +1 yıl
şimdi sen gidiyorsun ya herkes sana benzeyecek
Soran+1 yılBenzesin anasini satiym, umrumda mi hic degil😉
- +1 yıl
bak uzatırsan istiklal marşını yazmayı düşünüyorum
Soran+1 yılYaz haci abi, makaranin gozune gozune vuruyoruz surda, istersen kulliyat yaz, ziyani yok😉
- +1 yıl
bir dur bakalım
ben senin ne inancını sorguladım
ne sana laf sokmaya uğraştım
saçma saçma cevaplar veren sensin
sen bence daha ne olduğunu bilmiyorsun
ateizm o kadar oldum bitti denilecek bişey değildir
ve aslında gerçek ateistler çoğu müzlümandan daha çok allaha yakındır
yalan söylemezler hırsızlık yapmazlar katil olmazlar
aslına bakarsan inanmadan da inanmıştan daha çok hayır işlerler
ama bunları ben sende göremedim - +1 yıl
bana hacı hoca gibi tabirler kullanmazsan sevinirim
Soran+1 yılNe yapalim yani, hayir isleri cetelesi mi dokeyim ortaya
Ya da ne oldu bitti de tanriyi reddettim diyeyim, hayat hikayemi mi anlatayim.
Ayrica ateist deyip durmayin, dusuncemi fikrimi bir kavram adi altinda kisirlastirirsam o zaman tekrara duserim, iste o zamab samimiyetten uzaklasirim.
Al uzattim. Istiklal marsini yazabilirsin.
Hayir ugrasamam copydir pastedir dersen, hayrina (!) yazayim.- +1 yıl
seninle aynı kelimeleri kullansakta farklı anlamlarına sahip çıkmaya çalışıyoruz
kendine iyi bak
iyi geceler
Soran+1 yılInsanligin varyasyon gosterdigi bir devirde baska turli bir netice beklemen manasiz olurdu takdir edersin ki.
Sag ol sag ol, iyi geceler.
Terbiyecine selam olsun😉
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. İnançlara göre yargılamak geri kafalılıktır
10 Yorumla
+1 yılBende ateistim, boşver bunları.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnen öl dedi mi sana da?
Hayattaki en degerli varligin..
+1 yılYazıklar olsun ki İslam cahillerin elince.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılselam akıl vermeye geldim
01 Yorumla
Soran+1 yılAklı aldım, sag olasin;)
Yasin kac
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgoca kelleli seni
00 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nasıl bir hoş görüdür bu?(Akıl vermek isteyenler aklını kendine saklasın. Neden bahsettigime detayi okuyunca karar verin)?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler