Hayatımda ilk kez kendimi savundum sizce iyi mi yapmışım saygısızlık mı?

Uzaktan bir akrabamız var kadın herkesi tanır her şeyi bilir ne olursa burnunu sokar adı çıkmış ayaklı gazete kimse sevmez. Bizle de kız alıp verilmiş evler yakın diye görüşüyorduk. Benim abim kazada vefat etti baba da sorumsuz iflas etti. Allaha şükür benim isim var babami emekli yaptım geçiniyoruz eskisi gibi zengin olmasak da. Millet beni sahipsiz, sessiz sakin görmüş. Diğer zengin olan kadının kendi torunu her haltı yer ama annesi yırtık birisi babası zengin diye susarlar. Bana da yanımda erkek sinek olsa laf edilir. Dün ayak üstü ilkokul arkadaşımı gördüm biraz sohbet ettik kız arkadaşımı bekliyordum öyle konuşurken kadın bizi gördü soruyor tabi ilk düzgün açıklama yaptım hadi hadii fingirdek evine git sevgilinden de ayrıldın bir kocayı elinde tutamadın bu da yenisi mı dedi. Çocuğa sen kimsin diyor. Sokak ortasında bağırınca herkes baktı. Ki mahalle küçük beni de abisi ölen kız diye parmakla gösterirler pislikler. İlk defa bende birisine bağırdım. Sanane be senin kızın boşandı geldi çocuğu ile ben ne yapmışım istersem 7 koca alırım seni ne ilgilendirir sen git kendi torununa karış benim anam babam var nerde kimle olduğumu bilirler. İşsiz güçsüz dediniz gittim muhasebe müdürü oldum kız çalışır mı oldu sevgili yaptım yaşına bak dediniz ayrıldık böyle oldu bir daha o pis ağzınla bana konuşamazsın sahipsiz de değilim Allah var o görüyor ona havale ediyorum terbiyesiz dedim. Ama şimdi de çok mu ileri gittim diyorum.
Hayatımda ilk kez kendimi savundum sizce iyi mi yapmışım saygısızlık mı?