gençler bu iddianıza diycegim tek şey şudur "madem vardı bunlar hiçbir müslüman bilim adamı bunları keşfetmedimi? kuranda yazdıgı neden ancak bu tür şeyler bulununca ortaya çıkıyor?"
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Ne soru sordugunu tam bilemedim ama soyle anladim zaten yaziyodu okuyan icindekikeri biliyodu ve bilim adamlari biseyker ciksrmaya basladikca musluman olmayan bilim adamlari biz zaten bunlar kuranda yaziyordu dedik olay bu
demek istedigim şu zaten yazıyorsa bunca zamandır müslümanlar niye araştırmamış?
Araştirmus zaten biliyolardi
o vakit neden ilk önce onlar ortaya çıkarmadı bunları?
Ya turklerin ortaya cıkardigi seyler var tabi valla soyle anlatayim sana
Bizde zeytinin faydalaarini bilirsin kuranikerimde cok gecer musluman olmayan bilim adamlari uzun arastiemalar sonuci bunlari ortaya cikarir kendi cikarmis gibi onlar biseyleri ispatlar ve biz zaten biliyoduk kuranilerimfe vardi deriz bilmm anlatabildimm8
hangi ayette yazıyor bu?
Ayette yazmiyor nr ayatte yaziyo ya sorularini gıdim gidım soruyosun
kuranda yazıyor diyorsun bende bir ayet istedim
inanmak isteyene yeter bunlar zaten belli Allahın varlığı
nesi yeterki?
Kuranda yazdığı ondan önce de bellidi yalniz
yoo kimse kuranda evren genişliyor demiyordu
Kimsenin dememesi mi lazım açıp okusaydın risalunur kitabını Zamanın da görürdün
Bir şeye inanmak için birinin ağzına bakıyorsun anlaşılan
kardeşim zaten kuranda öyle birşey yazsaydı hocalar söylerdi ayrıca risale-i nur 1925 yılında yazılmaya başlandı evrenin genişledigi ise 1920 de bulundu
Neye inanmak istiyorsan inan
bu inanç degil gerçek
işiniz gücünüz yok mu oğlum sizin ikide bir gelip. kurani kerime. saldiriyorsunuz, Allah (c. c) çok. sabirli ama diğer tarafta verirsin bunların hesabını
kardeşim diger tarafa gidip geldinmi? çok merak ediyorumda bu kendinde emin konuşmanın kaynagı nerden geliyor acaba? diye ayrıca saldırırım kardeşim sana ne? ayrıca ben kurana saldırmıyorum kuranda bilimsel şeyler yok diyorum sadece
Gidip gelmekle ne alakası var, yazılanlardan bir şey öğrenmedin mı, nerde yetiştiriyorlar sizi çok merak ediyorum
kardeşim o mucize oldugu söylenen ayetlerden bahsediyorsan bende onlardan bahsediyorum zaten ve diyorumki neden 200 yıl önce kimse bunu demiyorduda anca şimdi din hocaları bunu söylüyor?
ayrıca çok alakası var yok diger tarafta verirsin bunların hesabını falan filan diyorsun resmen tehdit etmek bu
Sesli güldüm. su senin tehdit etmek lafina, bana ne ben doğruyu söyler geçerim ister inan ister inanma, yanacaksın oğlum 😂
kardeşim yanıcagımı nerden biliyorsun? kanıtın var mı?
Hocaları dinlersen öğrenirsin
nasıl kanıtlıyor bu hocalar? ahirete gidip kamerayla çekiyormu? napıyor bu hocalar?
Dinle öğrenirsin, oraya gitmeye gerek yok bunları bilmek için, ya bukadar cahilmisiniz anlamadım
kardeşim dini kanıtlayan birşey yokki asıl cahil sizsiniz ne de olsa başkasına cahil damgası yapıştırmak ancak cahillere has birşeydir
Delil mi istiyorsun, kuran var peygamber var daha saymama gerek var mı, sen bi kelimei şehadet getir de tekrar müslüman ol çünkü az önce dinden cıktın, yanarsın valla cayır cayır daha yaşın küçük nerden duyup geliyorsunuz bunları bilmem ama din ile şaka olmaz bilmiyorsan öğren, böyle çamur atmakla eline bir şey geçmez aksine sen zarar edersin
kardeşim o kişinin oeygamber olup olmadıgı kuranın allah kelamı olup olmadıgı bile kesin degilki sadece bir inanç ayrıca kardeşim ben 1 yıl önce müslümanlıkdan çıktım yani beni böyle yok cehennemdi bilmem neydi falan korkutamazsın bu işler cehennemde yanarsınla olmaz
Settir git len kâfir seninle uğraşamam ben söyledim söyleyeceğimi ya inanırsın ya da inanmazsın doğru yolda onunda eğri yolda hangisinden gitmek istersen git birinde cennet birinde cehennem o sana kalmış, birdaha yazarsan da cvp. vermem zaten
asıl sen boşver git islamı savunayım derken küfredip günaha girdin haberin yok
Ben hep merak etmisimdir. Elekrik. Hangi surede yaziyordu
Belki keşfedildi Endülüs kütüphanesini yıkıp ardından torunları şunu bunu bulan insanlara sormak lazım
nasıl yani? keşfedildi ama zamanında yıkıldı ve kuranamı geçirildi? ne demek istiyorsun tam anlıyamıyorum
Hayır Kuran ı okuyanlar buldu sadece Kuran değil gelen olarak o zamana kadar bulunan her şey endülüs kütüphanesindeydi sayısız bilgi vardı lakin Endülüs kütüphensini yaktılar ve alan bilgileri aldı oradan emin ol Müslüman olmayan insanlar daha fazla Kuran okuyordur
"emin ol Müslüman olmayan insanlar daha fazla Kuran okuyordur" albert einsteinda kuranmı okuyordu? onca nasa çalışanı kuranmı okuyordu?
o bilim adamlarının bunları kurandan buldugunumu demek istiyorsun?
A kişisin okuyordu b kişisi okumuyordu demem lakin biz az okuyoruz onu diyebilirim. İlla şöyle bir şey istiyorsan x kişisi Kuran ı okudu direk şunu anladı istiyorsan İbrahim Saraçoğlu nu araştır dinle o örnek verir anlatır Kuran da neyi okuyunca neyi bulduğunu vb.
örnegin ne videosu? yeni bir buluş bulmuş birisimi?
Buluş değiş şifa bulmuş birisi hastalıklar için kimyager kendisi
peki o buldugu şifa kuranın neresinde geçiyor? hangi ayet mesela?
İşte anlatıyordu ezbere bilmiyorum
hım tamam bilmiyorsan kesin birşey diyemem sadece söyliyeyim dedim
iyi günler
Yazılan şeyi tekrar mı keşfetsinler? :d
bilimle bir araştırabilirler mesela veya bu bilimsel şeyler ortaya çıkmadan önce kuranda evre ngenişliyor diyebilirler mesela
Örnek ver ne mesela
evrenin genişlediginin söylendigi ayet mesela hiç kimse evrenin genişledigi bulunmadan önce kuran evrenin genişledigini söylüyor dememişmi?
Göğü gücümüzle biz kurduk onu genişletmekteyiz ayetinden bahsediyorsun
Müslüman bilim adamıyla bu örneğin alakası ne
evet o ayetten bahsediyorum ve alakasıda şu eger böyle birşey yazıyorsa müslüman bir bilim adamı bu ayeti görüp araştırmış olması gerekirdi ama gayrimüslim biri araştırıyor
Müslüman bilim adamlarıda aslında kurabdan yola çıkıp bir çok buluşa imza atmış
ama bu evrenin genişledigini müslüman kişiler bulmadı ayrıca o buluşları gösterirsen sevinirim
Bitkiler astrolojik olaylar hastalıklar tek sorun evrenin genişlemesinin bılunmamış olmasımı
bu bitkiler ve astrolojik olayları söylermisin?
Astroloji kurabda gökcisimleri ve yıldızlardan bahsedilir 4 defa buruc kelimesi geçiyor ve takımyıldızı olarak yorumlanıyor
Ayrıca kuranda hurma ağacından zeytinden gğzel kokulu bitkilerden de bahsedilir
ben kuranda yazmasından bahsetmiyorum sen dedin ya müslüman bilim adamları kurandan keşfetti diye işte hangi bilim adamı? hangi takım yıldızını ne zmana keşfetti bununla ilgili bir haberi gönderirmisin?
veya makale falan herşey olur
Birumi farabi akşemseddin takuyiddinn el cezeribunlar türk ve müslüman bilim insanları evren genişlemesinin neden Müslümanların bulamadığını düşüneceğinize bu bilim insanlarının hayarlarını biraz okuyun genel kültür açısından da iyi olur iyi geceler
kardeşim ben sana sordum bu takım yıldız astreoloji buluşlarını şu şu bilim adamı buldu diye bir haber gönderebilirmisin? diye sen ise şu şu bilim adamlarının hayatına bak diyorsun sadece sorumu geçiştirdin ve kaçtın
Araştırma duygusu önemli bir şey imternetten oturup size makale mi atıcam hayatınız internet olmuş resmen tek tek yazdığım isimleri araştırın görürsünüz kimin ne yaptığını bu kadar da hazırcı olunmaz kardeşinizde değilim samimiyete gerek yok
bunun hazırcılıkla ne alakası var? ortaya bir iddia atıyorsan onu kanıtlamalısın
bu arada kardeşimi agız alışkanlıgı diyorum
Ben nasıl zamanında araştırıp önünüze isim sunuyorsam bi zahmet oturun da o çok güvendiğiniz internetten bakıverin takuyiddin in astronomi matematik alanındaki buluşlarını akşenseddinin bitkilerle ilgili bulduklarına
Ve gerçekten diğer yorumlara yaptığınız cevaplara sorduğunuz sorulara baktım da 1. Sınıf ateizme giriş bölümündesiniz sanırım daha fazla bilgime yazık edemem benim kalemim değilsiniz
yav iyide onların bulduklarının hangisinin kuranda geçtigini söylemicekmisin?
"Astroloji kurabda gökcisimleri ve yıldızlardan bahsedilir 4 defa buruc kelimesi geçiyor ve takımyıldızı olarak yorumlanıyor" diyorsun ve bazı bilim admalarının yaptıklarının buluşlarına bakmamı istiyorsun ama yptıkları buluşların hangilerinin kuranda geçtigini söylemiyorsun
hangi dediklerim 1. sınıf ateizme girişmiş? sanki sen çok ustasında böyle kibirli kibirli sanki sen benden dhaa iyi biliyormuş gibi konuşuyorsun?
Allah allah az önce size kuranda bitki astronomi hakkında geçenleri söyledim gökbilimi yıldızlar dedim şifalı bitkiler dedim buruc kelimesinin bazı alimlere göre takımyıldızı bazılarınada burç olarak yorumlanır dedim hatta bir dip not burç kelimesi arapça kökenlidir zodyak olarak geçer İngilizcede de zodyack sing olarak geçer
ama müslüman bilim adamlarının buldugu şu şey kuranda yazıyor demedin
Bahsettiğim bilim insanlarıda 800 lü yıllarda hiç bir teknoloji yokken gök bilimini hatta burçları yıldızları hastalıkları bitkileri bulup buluşturup da öyle ortaya koyamaz ve çoğu bilşm şnsanıda fas arap suud kökenli olup ülkelerinde arapça konuşulur günümüzdeki kuran meallerinden oldukça daha sağlıklı ve hatasız çeviri yapacaklarını düşünüyorum
tamam ama o buldukları şeyler kuranın hangi ayetinde yazıyor? bir iddia ortaya koyuyorsan onu kanıtlamalısın ve ayrıca burçların nesi bilimsel? insanları 12 farklı karaktere bölmenin nesi bilimsel eger o anlamda olan burçtan bahsediyorsan
Beyefendi ben mi anlatamıyorum gök bilimi ne demek astronomi uzay cart curt yıldızlar falan filan ben de size diyorum ki takuyşddin ve biruni gök bilimi ve astronomi hakkında buluşlar yapmıştır kuranda tutup da ay şuradan dönerken şöyle olur yıldızlar şöyledir şöyle hareket eder demiyor basit bir örnek söyliyim ben size yemek ye diyorum ama kaşık kyllan demiyorum umarım anlatabilmişimdir
iyi ama ben kurandan yola çıkarak bilimsel bulgulara ulaşmış bilim adamlarını sordum
Evet sizden daha çok şey bildiğimi düşünüyorum alt yorumda bir başka beyefendiye kamerayla gidiğ çekmişler mi yanacakmıyız falan diye sormuşsunuz bunlar başlangıç seviyesi üstelik kibir iyidir ve lütfen kendi sorularınızı kendinize saklayın iyi geceler
Yok sorun bende değilmiş siz anlamıyorsunuz boşuna zaman harcamışım iyi geceler
bunlar başlangıç seviyesi degil sorulabilecek en dogru soru bir kanıtlarının olup olmadıgını sormak ayrıca müslümanların kuranın şu şu ayetinden bilimsel veriye ulaştıgını kanıtlamadan nereye?
Siz anlamıyorsunuz yaklaşık olarak 4 defa söyledim anlayana kadar baştan başlayıp okumalısınız
nesini anlamıyorum? hiç yazmadınız şu şu bilim adamı şunu kuranı şu ayetinden buldu diye
Bakın son kez söylüyorum biruni bir müslüman bilim adamı buluşları gökbilimi üzerine yıldızlar vs gök bilimi gökyüzünde ki olanlar bahsettiğim gibi kuranda bunlarla ilgili ayetler var örneğin hicr suresi 16. Ayet biz gökte burçlar yarattık bakın burçlar anlıyorsunuzdur umarım geçtik bir başka ayete furkan suresi 51 ay ile ilgiliydi ayeti tam hatırlamıyorum yasin suresi 40. ayet Güneş ve ay arasındaki mesafe ile ilgiliydi sanırım ve bir ayette dünyanın yıkdızkar arasında yüzen gökküre olduğundan bahsediliyor ve daha niceleri dünyanın yarıçapını yıldızları ve yuvarlak olmasını ilk kanıtlayan kişide bakın ilk türk demiyorum ilk kişi diyorum ve artık beyin jimnastiğini kendi kendinize yapın lütfen
birincisi burçlar bilimsel degil eger şu aslan, kova meselesinden bahsediyorsan ikincisi furkan suresi 51. ayette öyle birşey görmedim ben karşıma şu çıktı "Eğer isteseydik her yerleşik topluluğa bir uyarıcı gönderirdik." üçüncüsü yasin suresi 40. ayet'de olaganüstü birşey yok güneş ve ayın birbirisinin arasında mesafe olması gökyüzüne bakılarak anlaşılabilecek birşey ve aynı şekilde belli bir yörüngede gezdigide gökyüzüne bakınca hareket ettigi belli oluyor zaten ve o ayetin kaçıncı ayet oldugunu söylemessen sana inanamam malesef ve ayrıca dünyanın yuvarlak oldugunu kimin kanıtladıgı önemli degil önemli olan kuranda bunun yazıp yazmadıgı
Sen daha benim söylediğimi bulamıyorsun doğru yolu hiiiiiççç bulamazsın ayrıca sadece kuranı değil bilimi de reddediyorsun heralde ne dediğin ne düşündüğün belli değil senin tek doğru sensin aynen hadi eyvallah
kardeşim ben nerde bilimi reddetdim? ayrıca söyledigin ayete baktım öyle birşey göremedim olmıyan şeyi nasıl göreyim?
Yav tamam sensin aynen
yav daha dediklerime karşı argüman bile üretemiyorsun ya tamam sensin deyip geçiştiriyorsun burdan bile kendini savunmakdan aciz oluşun belli oluyor
Beynini bulandırma
hakaret olarkamı dedin? ne anlamda dedin bunu?