"Bizde" nere oluyo?
Kim böyle dusunuyo mesela?
Ve ne anlama geliyo niye yoktur?
Kim böyle dusunuyo mesela?
Ve ne anlama geliyo niye yoktur?
anlamı şu; "boşanmak yok bizde. ölene kadar evli kalıcaz." burda ölene kadar kısmı önemli. ya ne yaşarsan yaşa evliliği bitirmeyi düşünme katlan herşeye, ya da ölüme razı ol anlamı taşır. gelelim "nere oluyo?" soruna. aslında belli bi yer yok. ülkenin en doğusunda da görebilirsin bu zihniyeti, en batısında da. böyle düşünenler ezik, kompleksli ve hasta ruhlu, çocukluk travmalarıyla dolu kişiler.
Tesekkür ederim cevabin icin
Doğu tarafı düşünür genelde. Temelde o ailenin aynı zamanda evladı olduğu düşünülür. Bu yüzden boşanıp gitme yoktur denir diye düşünüyorum. Yani o ailede boşanan pek yokmuş ve boşanmaya sıcak bakmıyorlarmış. Boşanma durumunda da boşanma olmasın diye yaptırım uygularlar.
O yaptırımlardan birisi ölümdür.
😱😱
Sana böyle diyen birinin psikolojisi de bozuk olabilir ciddi derece aynı zamanda. Uzak dur öyle insanlardan.
Yok hayir bana öyle demedi ben sadece böyle bir haber gördüm. Adam karisina bizde bosanma yoktur demis öldürmeye kalkmis ve intihar etti demis. Kadin yogun bakimdan kalkmis ve söylemis gercekleri
Cevap
9Cevap
Kimse boşanmak için evlenmez. En ufak zorlukta boşanma fikri hoş değil. (Büyük sorunları kastetmiyorum, ihanet gibi!)
Cok kibar insanlar bosanmak demez. Onlarda bosanmak yoktur ayrilmak vardir. Cok elit bir arkadas mesela evlenmek yerine hayati birlestirmek derler. Cok efendi biriymis.
Bu anlama mi gelio
Tabiki. Sen onun kanka gibi gorunmesine, kaba saba konusmasina, kekoluklarina takilma. Cok kibar biri O
Hahaha buda beni trollicek
Bide ba*r. zo yazmistim sistem kanka diye cevirmis 🙂
Hahah niye böyle bisey dedin
O cumleyi kuranlar oyledir cunku. Gercekten boyle biriyle birlikteysen uzak dur. Seni olduru vs olmasindan degil. Sadece kendini bisey gibi gostermeye calisan sahipsizin teki diye.
Yok hayir haberde gördüm öyle bisey o yuzden sormak istedim
Haa iyi ozaman🙂 arkadaslar aciklamis zaten vosanmak istersen olursun demeye getiriyor oyleleri.
Sende kendini ifade edebilirsin bu durumda bizdede boşanma vardır diyerekten😅
Bizde boşanma yoktur: Bosanirsak rezil olurum, erkekliğim mahvolur, seni öldürmek zorunda kalırım demektir. Bunu söyleyen ruh hastalarıyla evlenmemeniz gerekir.
Neden erkekligi mahvolur?
Kadını kendisinden daha aşağılık bir varlık olarak gördüğü için bir kadının ondan boşanma isteğini gururuna, onuruna yediremez.
Olması gereken o zaten. Boşanmak iyi bir şey değil. Dinen helal olsada Allah'ın en sevmediği helallerdendir.
gelinlikle girdiğin evden kefenle çıkarsın diyor
Sebeb
Bunu ona sormalısın
Doğulu ise boşanmak ölümle biter demek.
Nyie doguyu kotuluyosunuz ne alaka batida da olabilir
Gelinlikle girer, kefenle çıkarsın demek oluyor.
Öldürürüm seni demek yani
Öyle değil, bu bazı geri kalmış yerlerimizde aynen ''Öldürürüm seni'' demek olsa da, genel manada metaforik bir tabirdir; başımızı öne eğdirme ricasının özlü söze dönmüş halidir.
Anladim. Peki bu geri kalmis olan yerler neresi
Yer belirterek oralarda bulunma ihtimali olan arkadaşları rencide etmek istemem, Türkiye'nin her yerinde var böyle şeyler
Dogrudur. Tesekkürler cvp icin
Rica ederim.
evlenmek sünnet boşanmak farzdır
Her şartta mezara kadar yani
Ya anlasamazlarsa siddet olursa kadin bosanmak isterse?
Sendemi boyle dusunuyosun peki
Neden orda öyle peki
Bunu diyenden uzak dur bunu bil kafi
her şeyi çözebiliriz anlamında bence.
Siz kimsiniz kardeşim? Derim.
sıkıntılı bir tiptir
kro işte cansı kürt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?