İnternet artık tanışmak için büyük bir nimet. Teknolojinin nimetlerinden faydalanıyoruz öyle böyle. Ama sosyal medyadan tanıştığınız birine ne kadar güvenirsiniz?
Sosyal medyadan tanıştığınız birine hemen güvenir misiniz?
Sosyal medya insanların oldukları gibi değil olmak istedikleri gibi görünebildikleri bir mecradır. Ancak çoğu insan sosyal medyadaki profilleri insanın kendisi zanneder.
Sosyal medya yaşamımızın en iyi yönlerini gösteren ama göstermek istemediklerimizi itinayla editörlükten geçirdiğimiz bir tiyatro sahnesidir.
Sosyal medyadaki insanlar her zaman gülümseyen, her konuda fikri olan ve yaşamları sanki bir film sahnesine benzer insanlardır.
Buradaki insanların sinirlendikleri zaman kırdıkları bardakları, canını yaktıkları insanları göremeyiz. Pis odalarını veya bir hafta yıkanmamış bedenlerini fark edemeyiz. Kıskançlıkları veya güvensizliklerini de anlayamayız. Çocuklara ve hayvanlara gerçekte nasıl davrandıklarını da bilmeniz zordur.
Sosyal medyada cesur pozlar verirken ilk deprem sallantısında içeride uyuyan eşini ve çocuğunu bırakıp kaçanlar, sosyal medyada din alimi gibi tavırlar takınıp her türlü ahlaksızlığın rekorunu kıranlar, dışarıdan melek ama içinden şeytan olanlar çoktur.
Kısacası; sosyal medyadan insan tanımaya çalışmak haritada parmağınızla dünya turuna çıkıp sonrada ben dünyanın her yerini gördüm demeye benzer.
cevabı "evet" olan sorudur. ben dahil çevremde tanıdığım çok kişi bunu yaptı. çoluk çocuğa karışan da oldu evliliklerinde 10 seneyi deviren de... bir kişinin zamanında bir gece eğlencesine gidip orada tanımadığı biriyle bir ilişki başlatmasından ya da bir cafe'de, bir kitapçı'da tanışmasından ne farkı olduğunu hiç anlamadığım bir durumdur bu...
çevremde bakıyorum insanların interneti yok saydıkları sürece 3 şekilde şansı oluyor:
eski arkadaş çevresi: lise, ortaokul, çocukluk arkadaşları... zamanında tanışılmış arkadaş olunmuş, ya bir şekilde devam edip yıllar sonra (biraz da yokluk ve çevrenin daralması-iş güç) "aa biz ne güzel anlaşıyoruz"dan evrimleşen ilişkiler.
iş çevresi: zaten insanların arkadaşları hariç diğer çevresi iş yerinden oluyor. hukuki sınırlamalar yoksa günde 8-9 saat gördüğün haftada 45-50 saate yakın çalıştığın biriyle bir süre sonra duygusal bir yakınlık kurman olası.
arkadaşının arkadaşı: "en iyi yat, arkadaşın yatıdır" mottosu. "kızım beni tanıştırsana biriyle lan" ile başlayan ilişkiler ya da bir doğum günüsünde, bir kutlamada "o kız/oğlan kim, aa tanıyor musun" ile başlayan ya da "başlatılan (siz tanışsanıza yeaa)...
tabi sosyo-kültürel çevrelere göre görücü usulü, belli ortak müşterekler gibi farklı yollar da olabilir ama bu benim sık gözlemlediğim durum.
şunu bir kere internet ile büyüyen çocukların aklına sokması lazım Hiç bir zaman sosyal medyadan tanıştığınız birine güvenmeyin, yüzeysel ve sanal ortam da bir kişi çok çabuk güven kazanabilir ama bu onun güvenli olduğuna gelmez internet den hiç bir zaman arkadaş edinmeyin
Ben çok :) zamanla tanışıp dışarda arkadaş olarak görüşmüşümdür belli bi süre konuştuğunuzda o güven zaten oluşuyo buarada anlamadığım pardonda çoğunuz yok olmaz falan yazmış :) ozmaan burda ne işiniz var? 😀😀
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yuz yuze tanistiklarima bile guvenmiyorum buraya nasil guveneyim
Benim için nereden tanıştığımın bir önemi yok bende her insan %100 güvenle başlar devamını o belirler ayrım yapmam kaybetsin çok kolay birşey güven o yüzden benim için sorun yok o düşünsün
Selamlar,
Sosyal medya insanların oldukları gibi değil olmak istedikleri gibi görünebildikleri bir mecradır. Ancak çoğu insan sosyal medyadaki profilleri insanın kendisi zanneder.
Sosyal medya yaşamımızın en iyi yönlerini gösteren ama göstermek istemediklerimizi itinayla editörlükten geçirdiğimiz bir tiyatro sahnesidir.
Sosyal medyadaki insanlar her zaman gülümseyen, her konuda fikri olan ve yaşamları sanki bir film sahnesine benzer insanlardır.
Buradaki insanların sinirlendikleri zaman kırdıkları bardakları, canını yaktıkları insanları göremeyiz. Pis odalarını veya bir hafta yıkanmamış bedenlerini fark edemeyiz. Kıskançlıkları veya güvensizliklerini de anlayamayız. Çocuklara ve hayvanlara gerçekte nasıl davrandıklarını da bilmeniz zordur.
Sosyal medyada cesur pozlar verirken ilk deprem sallantısında içeride uyuyan eşini ve çocuğunu bırakıp kaçanlar, sosyal medyada din alimi gibi tavırlar takınıp her türlü ahlaksızlığın rekorunu kıranlar, dışarıdan melek ama içinden şeytan olanlar çoktur.
Kısacası; sosyal medyadan insan tanımaya çalışmak haritada parmağınızla dünya turuna çıkıp sonrada ben dünyanın her yerini gördüm demeye benzer.
Sevgilerimle.