Selam herkese.. Bu soruyu sormama vesile olan haber ilgimi çekti.. Zira durumun buralara geldiğini düşünmemiştim..
Haber şu şekilde; Bir havayolu firmasında hostes olarak çalışan Nagehan Essembion (26) 6 yıl önce eğitim için gittiği Kıbrıs’ta, Kamerun vatandaşı Calvin Essembion (30) ile tanışıyor. Çift kısa süren birlikteliğin ardında evlenerek İstanbul’a taşınıyor. Beylikdüzü’nde yaşayan çiftin Eva ve Emma adında iki çocukları dünyaya geliyor.Yaşadığı evin küçük gelmesi nedeniyle Essembion Ailesi Esenyurt’ta bulunan Kristal Şehir evlerinden daire bakıyor. Sitenin altında bulunan bir emlak ofisi ile irtibata geçen Nagehan Essembion, daireyi görmek için önceki gün Esenyurt’a gittiğinde, emlak ofisi görevlisi Melis Şenay, Afrika kökenli Calvin Essembion’u görünce site yönetiminin siyahilere daire kiralanmaması konusunda kararı olduğunu söylüyor..Nagehan hanım CİMER'e şikayette bulunmuş ve emlak ofisinde her konuda anlaştıklarını, ancak arkadan eşi ve çocukların geldiğini görüp yetkilinin anlaşmayı bozduğu belirtmiş. eşinin bu duruma çok üzüldüğünü, çok içerlediği belirtip;
"Eşim bu kelimeyi duyunca çok üzüldü ve çocukları alıp dışarı çıktı. İnsanların ırkçılık yapması bizi çok üzdü. Siyahi ne demek? O sitelerde Araplar, İranlılar, Suriyeliler yaşıyor. Göçmen nüfusunun çoğunlukta olduğu bir site. Ancak siyahilerin oturması yasakmış. İlk defa böyle bir açık ırkçılıkla karşı karşıya kaldık. Başımdan geçenleri sosyal medya hesabımdan paylaştım. İstanbul’da benim gibi eşi Afrika kökenli olan çok kadın var. Hepsi tepki gösterdi. Ne yazık ki böyle olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Savcılar ve hâkimler bu kişiler hakkında ceza vermelidir.”
.. demiş.
Ee haklı bence... Peki senin bu olaya ve genel olarak siyahilere bakış açın nedir?
Eskiden aile bireyleri aileye karşı gelmezdi neden çünkü kafasına şeytani düşünceler sokacak yabancı yoktu hepsi kendi kanımız canımız kardeşlerimizdi mutluyduk. Şimdi her yerden insan var milletimiz saf türk milleti değil burda önemli olan şey aynı terbiye ile büyümemiş insanlar olması, bu insanlardan biri ya ikisi kötü değil farklılar ve farklar bir araya gelirse çatışma anlaşmazlık olur o yüzden gelmemeli! Her biri farklı dilden ve düşünce yaplsından yola çıkarak konuşuyorlar çünkü. Diyeceklerim bu kadar. Hepsinin bile isteğe yapılmış bir eylem olduğunu anlayanlar bu olaya karışmaz. Anlamadan normalleştirmeye çalışanlar konuşsun diye.
Şahsım adıma ben müslüman olarak yetiştirildim. Veda hutbeside düsturumdur bu konuda. Hiç bir ırka karşı nefretim yok. Almanları yahudi mezaliminden , sırplarıda bosna herseklilere yaptıkları zulümden dolayı pek haz etmem. tabii bu bütün alman ırkı ve sırp ırkıyla alakalı bir şey değil. Myammardaki insanları yakarak öldüren sözde barışçıl budistleride sevmem , Türkistana zulm eden çini sevmem yani kısaca Zalimi sevmem bunun pek ırkla bir alakası yok. Zenci veya siyahi ifadelerini ırkcılık olarak kullanmam , ben olsam bu aileye evimi veririm kiraya. İnsan olarak değerlendiririm. Aslında bu durumu çok güzel eleştiren bir film var , burada yeri gelmişken sözünü etmemem olmaz ; Suburbicon (Kenar Mahalle diye çevrilmiş)- Matt Damon ; Kısaca konu ırkçılık. Beyaz mahallesine düzgün bir zenci aile taşınıyor ve komşular bunları protesto ediyor tabii bu olay filmin konu merkezinin çok dışında oluşan bir şey , asıl konu yanda ki beyaz düzgün diye nitelenen ailenin içinde gelişiyor. Yan tarafta neler oluryor ama mahalleli sırf zenci oldukları için bir aile protesto ediyor. İnanılmaz iyi bir filmdi. Irkçılığın nasıl bir pislik bir şey olduğunu çok güzel anlatıyor.
Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi? Veyahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır, ne rengin belli olur, ne de tadın…
Çok üzücü. Ayrımcılık yapmaları pis zihniyetlerinin dışa vurumu bence. Bunlarda daha neler neler vardır :D Yazık ya, rengine göre yargılamak ne demek? Ülkemizde olması ayrı bir üzüntü kaynağı. Sözde ne kadar sıcakkanlı bir milletiz. Umarım gerekli cezayı alırlar. Yoksa bunlar gibi düşünenlere önayak olması an meselesi.
Irkçılık suç mu yasada bilmiyorum ama ya değil ya da hafif sanırım.. Ama bu durumda ben de olabilirdim..
İnsanın ten renginin farklı olması nasıl onu iyi ya da kötü yapar anlamış değilim.. Ki sadece bu ülkede ten renginden değil, yüzyıllar boyunca birlikte yaşamış, aynı cephede omuz omuza savaşmış millet olan Kürt kardeşlerimize de bu yapılıyor yıllarca..
Şimdi Suriyeli'ler, Somali'ler geldi de Kürtlerle uğraşmıyorlar.. O kadar kızgınım ki bunu yapanlara.. Çevrem de dahil olmak üzere kim bunu ağzına alırsa alsın bana yapılmış gibi tepki gösteriyorum.. Boyun kırar gibi kalplerini kırarım çekinmem!
İlla mülteci olmak için gelmiyor bu insanlar.. Senin okullarında eğitim de alıyorlar, eğitim de veriyorlar.. Hatta kendi ülkelerine döndüklerinde "Türkler şöyle vefalı böyle karakterli insanlar.." diyerek anlatsalar, topraklarını değil ama kalplerini fethetmiş olmaz mıyız?
Bu millet yüzyıllar boyunca bu gönül coğrafyasının imparatoru olmadı mı? O mazlum coğrafya yıllarca bizim geleceğimizi beklemediler mi?
Hangi millete nasip olmuş böyle bir imparatorluk?
Açık ve net söylüyorum ki; IRKÇILIK YAOAN BU MİLLETİN HAYİNİDİR! ATALARINA İHANET EDENLERDİR!
Irkçılık hayatta en nefret ettiğim davranışlardan biri. Türkiye'deki siyahiler hakkında olumsuz bir düşüncem yok. Biz Türkler siyahilere sempati bile duyarız ama bunun sebebi siyahi insanlarla çok fazla karşılaşmamamız. Eğer onlar da Suriyeliler gibi ülkede fazla olsaydılar daha fazla ön yargıyla yaklaşırlardı. Kaldı ki siyahi insanlarda suça eğilim çok daha fazla. Mesela İngiltere'de siyahileri hiç sevmezler. Afrika'dakilerin birçoğu yabani gibidir. Uyuşturucu, cinayet ne ararsan var. Tabii genelleme yapmıyorum ama bu tür suçları işleyenlerin sayısı fazla. Ama ülkemizdeki siyahilerin çoğu eğitim için geliyor, yaşamak için gelenler de var ve gayet de iyi insanlar. Muhtemelen ev sahibi bir siyahiyle yaşadığı sorun sebebiyle ev vermiyor. Ancak bu durumda şikâyet edilmesi çok saçma. Kimisi öğrenciye ev vermez, kimisi devlet geliri olmayan birine vermez. Adamın kendi evi, istediğine verir istediğine vermez kime ne?
Türk insanında siyahilere karşı bu tarz ırkçı yaklaşımlar pek olan bir durum değil. Bu daha çok Avrupa insanında var olan bir şey. Bu emlakçının ahlaki değerleri oldukça zayıfmış! Ben siyahileri inanılmaz eğlenceli ve hayat dolu buluyorum. Yürüyüşleri bile dans eder gibi🖤 Daha önce bir kaç siyahi ile sohbet etme şansım olmuştu, çok naif ve neşeli insanlar. #Ayrıca siyahi olmak fiziksel olarak daha güçlü yaratılmış demektir çünkü pigmentlerin güçlü olmasından kaynaklı bu rengi alırlar. Fiziksel özellikleri ise beyazlardan çok çok daha iyi..
O da insan sonuçta.. Evi vermeleri için ten rengini mi boyatmasi gerek.. Sular seller gibi Türkçe öğrenip Türk gibi mi davranması gerek , Estetik ameliyatı olup siyahi tipini Türk tipine mi benzetmesi gerekir.. Bu ne saçmalık bu ne Türk'e Türkiye milletine yakışmayan hareket.. Bu ne Müslümana Müslüman ülkeye yakışmayan hareket..
Gerekki biz her konuda birinci, öncül, sevilen, sayılan Ülke olmalıydık ki buraya gelen turist misafir olsun , kalicilar olsun onlara örnek ülke olduğumuzu göstermeli ve memleket ülkelerine döndüklerinde bizi Müslümanları, Türkiye'yi Öve Öve bitirememelilerdi..
Ama ne yazikki bizim hakkımızda artık kafalarında hep bı soru işareti kalacak ve biz malesef böyle ırkçı insanlar ayrımcı insanlar olduğu sürece örnek bir Ülke olamayacağız!!!
burada konunun muattabı emlak şirketi değil o daireyi kiraya veren site sahibi ve insanlarıdır. Yoksa Emlakcılar aldıkları paraya bakar istersen marslı ol paran varsa alırsın evi. lakin durum dediğim gibi onalrdan cıkmıs.
Hoş değil tabi insanı dogdugu ten ile yargılamak. Hiçbirimiz buna kendimiz karar veremiyoruz. Ki farklı tende olmakta su hayatta tuzlu deniz ve tatlı deniz kadar normal bir farklılık.
İnsanlarda ki bu davranış şekli esasında cahillik demiyim ama bilinçaltındaki narsistlikten kaynaklanıyor. Kibirli insanları belli bir statükoya getiririsenz bu tip sonuclar cıkması normal
İnsan oldukları, hepimizin yaptığı en iyi şey ayrımcılık siyah mı beyaz mı kadın mı erkek mi kapalımı açıkmı (din olarak) tüm bunları tartışırken unuttuğumuz tek şey hepimiz insanız hepimiz eşitiz 21. Yıla gelmişiz hala bu konuları tartışıyoruz ya ya feministtir ya kadına karşıdır siyah tenli diye umursanmaz kapalı diye öbürsüleştirilir açık diye yargılanır bıktım artık gerçekten kelimenin tam anlamıyla bıktım insanlar bu yüzden intihar ediyor ve artık bu bile önemsenmiyor, sırf ayrımcılık yüzünden hayatlarından vazgeçiyorlar söylicek sözüm yok aynı tas aynı hamam çünkü
Ben bu çağda bunca hassasiyetin geliştiği bir dönemde üstelik ekonomik olarakta oldukça kar bırakacak bir ticaretin müşterisi konumundaki birine hiç kimsenin sadece ten renginden ötürü dışlayıcı bir yaklaşımla yaklaşacağını düşünmüyorum. İşi ticaret olan herkes bilir ki paranın ve kârın dili dini rengi olmaz. Muhtemelen işin içinde başka şeyler vardır.
Artık alıştık her gün toplumun sinir uçlarına dokunarak kendilerine avantaj sağlamaya çalışan insanların çığırtkanlıklarına. Bu yüzden haberi yayınlarken ve kanaat belirlerken bu olasılıkta göz önünde bulundurulmalı.
Yorumlara bakiyorum da bu siteye boyle ciddi sorular biraz fazla geliyor bence iqlari sadece cinsellik ve sevgililik uzerine mutasyon gecirmis bu zavalli yaratiklarla oturup ciddi bir sey konusulmaz bunu anlamama vesile oldugun icin tesekkur ederim...
Soruya gelince sacmalik o zaman gozluklu oturamaz, sakali olan oturamaz gibi kurallar eklesinler madem bu kadar duzgun kuralci insanlar siyahiler bir sey yapmistir diyen embesil davar sakalli biri bir bok yiyince sakalli insanlar boledir kurala ekle mi diyosunuz 😀
su zencıler dunyanın en mert en delıkanlı en ıyı ınsanları ıstanbulda saat satarlar hep goruyorum ne karıya kıza yan gozle bakarlar ne eslerını aldatırlar ne kımselerle alıp veremedıklerı vardır adamlar ya kısaca sunlara su kotulugu yapana ne dıyımkı yanı sımdı
cok sacma bu ırkcılık konusu zaten sıyahılar cok fazla kullanıyor artık ıyı prım yapma mazemesı halıne getırdıler sonuclarak ev sahıbı adam vermeye bılır bekarada kıralık daire vermıyor ne yanı bekar erkeklere ırkcılık mı yapılıyor artık harbı bıkdım ya bu sıyahıların ve ortadogu arapların bu ırkcılık konusu prım mazemesı yapmasında ınsanlar bıktılar artık vazgecın prım yapımıyor bunlar sonun ırkcıgında boku cıkarmaya basardınız mutla vardır ev sahıbınde hakklı bır sebebı hıc onun dınlenız mı bır haber cıkıyor sızde hemen maksat yazmak olsun dıye yazıyorsunuz ınsanlar sız ırkcılıgı bokunu cıkardgıın ıcın artı ırkcıları sever oldu avrupa turkıye cok fazla uyusturcu tıcaretı yapan sıyahı var daha bunun gıbı bır cok sey artık yeter yanı
site yönetimi özel yönetimdir. kimse site yönetim kararlarını değiştiremez. sanırım daha önce siyahilerle alakalı sorun yaşanmış ve böyle karar alınmış. resmi olarak bir çözüm bulamazlar. yani devlet özel yaptırım uygulayamaz. özel bir site kararı bu.
Bir bakış açım yok... Olumlu ya da olumsuz "Bakış açısı" olan herkeside kınıyorum. Olumsuzları zaten baştan eliyorum ama olumlu bakış açısı tabiri bile yanlış geliyor. Çünkü; bir bakış açısına ihtiyaçları yok... Onlarda normal insanlar. Olumlu dahi bir bakış açısı edinirseniz, olumsuz bakış açısından ele alanlarla aynı kefede oluyorsunuz.
Onlarda insan OLUMLU - OLUMSUZ bir bakış açılarına ihtiyaçları yok!
Emlak ofislerinin bu şekilde ırksal durumları göz önünde bulundurup müşteri seçmeleri söz konusu değil. Mülk sahibinin direktifleri ile konu buraya gelmiştir, Emlak ofisi aracılık yapar ve para kazanır ve mutlak kiralama yapmak ister. Esenyurt bölgesinde Suriyelisinden Arabına, Kazağından Tatarına 7,5 millet yaşıyor aşırı kozmopolit bir yer. Saçmalık yapmışlar şikayet edilmesi güzel olmuş umarım hak ettikleri cezayı alırlar...
Siyahi insanlara bakışım sana bakışım gibi. Ya da komşumuz faik amcaya, bakkal rıza abiye, kasap necati dayıya bakışım gibi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bakışım gibi ya da Mahsun Kırmızıgüle bakışım gibi... Nefes alıp veren herkese bakışım aynıdır.
Onlarda insan bende insanım. Bir insanı ten rengine göre yargılayamam ve sınıflandıramam. Irkçılık yapılmasına son derece karşıyım ve hafife alınacak bir durum degil. Ben insanin ahlakına ve kişiliğine bakıp o şekilde birtakım fikirlere varmayı herzaman tercih ederim ırkçı olanlarada tavsiye ederim.☺
Onlar isteyerek siyah olmayı seçmedi biz de isteyerek beyaz olmayı seçmedik yani bu durumda ırkçılık yapmak çok aşırı saçma o zaman gidip bu konuyu allahla ya da her ne dine inanıyorlarsa onun tanrısıyla tartışmaları gerek becerebiliyorlarsa yapsınlar bakalım.
Konu siyah veya beyaz değil olayı bilmiyonuz bari yorum yapmayın arkadaş oralarda çok hırsızlık dolandırıcılık oldu hepsinin altından Lazlar Kürtler Afrikalılar çıkıyo
400 yıl süren kölelik... Hep bu yüzden. Rönesans döneminden tutunda vintage ve elegan olan 40lılarda ve o zamanın film sektöründe siyahilere yer verilmediğini tespit edebilirsiniz. Hala da hafiften de olsa böyle devam ediyor. Neden beyaz üstünlüğü hala devam ediyor? Missisipi, Houston ve Güney Karolina'yı aratmıyor. Irkçlık ne yazık ki evrenseldir. Beyazlara paye biçilip siyahlara yüzyıllar boyuncu 3. sınıf muamele göstermek... Kabulüm değildir!
Bizim millette ırkçılık yoktur. Sadece son yıllarda sayıları hızla artan mültecilere karşı bir huzursuzluk var toplumda. Suriye, afganistan, ırak, iran, pakistan, diğer arap ülkeleri ve afrika ülkeleri... O emlakçı muhtemelen suriye'liye de yok diyecekti. Konu renkler değil yani. Mülteci sanmıştır muhtemelen. Haklı veya haksız demiyorum fikir yürütüyorum çünkü dediğim gibi biz ırkçı faşist bir millet değiliz
Oysa ki araplardan bile daha üst düzeyde terbiyeli allah inançlı insan onlar. Gerçekten çok üzüldüm abimiz adına. Bizim milletimiz bazen insanlıktan çıkıyor, anlamış değilim adamların hangi zaman bir şeyini duydunuz ettiniz işinde ekmeğinde varlığı yokluğu bile belli olmayanlar insanlar iken o nasıl tabir yazıklar olsun gerçekten.
Adam siyahiye ev vermek zorunda değil. Kiracı seçme özgürlüğü var ve sebebi her ne olursa, reddedebilir. Irkçı olması onun problemi. Münferit bir durum. Toplu halde, organize şekilde, planlı ve örgütlü ırkçılık yapılırsa o zaman sorun olarak görebiliriz. Cahil bir ev sahibinin kişisel düşüncesi benim için tehdit değil. Kaldı ki olayın iç yüzünü bilmiyorum. Gerçekten "sen siyahsın bu yüzden sana ev kiralamam" diyeceğini de zannetmiyorum. Her duyduğunuza inanmayın.
Veganlar da hayvan tüketimine hayır diyor. Hayvan yemekten vazgeciliyor mu? Söylesene. Böyle bir seçim hakkı varsa, bizler de hayvan katledenleri istemiyoruz dünyada. Anladın mı?
Irkçılıktan nefret ederim. İnsanların fiziksel görünümlerine göre degerlendirilmemesi lazım. Ama karsi tarafı da dinlemek gerekir.. Gercekten siyahilere ev vermem mi dedi.. Yoksa yabancılara vermek mi istemedi.. Çünkü ticari iliskilerin hukuki boyutları da var. Ev sahibi daha önce yabancılarla bir sıkıntı yaşayıp bu kararı vermiş olabilir.. Hatta siyahi dememiş de olabilir.. O nedenle tarafsız değerlendirmek gerekir..
Bu dünyada ve özellikle Türkiye' de onca siyahi adam gördüm ama hiçbirinin tecavüz, taciz, hırsızlık ve genel olarak insanlara rahatsızlık verdiğine tanık olmadım. Onların dışı siyah olabilir ama içleri bembeyaz. Keşke siyahi bir dostum olsa, eğlenmeyi bilen saygılı insanlar.
Büyük bir kabalık! Umarım cimer haddini bildirir bu densizlere. Ne kadar ayıp. Böyle birşey söylenir mi? Kendileri başka ülkede olsa bu şekilde ırkçılığa maruz kalsalar ne hissederler acaba? Biraz empati yapın arkadaşlar. Siz diyelim bir ülkeye gittiniz, emlak ofisine ev baktınız emlakçı size "Biz Türklere ev vermiyoruz" Dese ne diyeceksiniz? Hoşunuza gidermiydi? Biraz empati lütfen.. Biraz empati..
Biz bir cok medeniyetin bir araya gelmesi ile oluşmuş bir toplumuz... İcimizde farklı ülkelerden farklı insanlar da var... Dili, dini, ırkı ne olursa olsun... İçimizdeki insanlardan daha merhametli, daha insan olanları da var... İnsanları asla o kriterlere göre ayırmam... Çok ülkeden çok arkadaşım var... İçlerinde siyahi olanlar da var.. Ayrımcılık yaoan emlakçının krndi terbiyesizligi olmuş o durum...
Acayip üzüldüm şu an haberi okuyunca. Bir "insanı" renginden dolayı dışlamak ırkından dolayı ayrılaştırmak çok ahlaksızca. Umarım kendilerine hak ettikleri şekilde davranan bir ev sahibi bulup yeni yuvalarına geçerler. Ne güzel aile şunlara bak. Şu çocukların güzelliklerine bak. Her bok oldu insanlardan her bok oldu ama bir türlü insan olamadı
peki siyahlarsa adamların suçu ne :( ben de ırkçılığa karşıyım mesela en kızdığım nokta : bir kişinin yaptığı hatayı genellemek ben de küçükken bu hatayı yapardım. Bir de işyerinde bir kişiye ırkçılık söylemi yapılıyorsa kanunda yazıyor direkt işten çıkarılma oluyor. İş akti feshediliyor.
Halkçılık ilkesine göre; hiçbir kimse başkalarına karşı dil, din, ırk, mezhep veya ekonomik açıdan üstünlük sağlayamaz. Halkçılık Mustafa Kemal tarafından şu şekilde tanımlanmıştır.. Bizim için insanlar yasa önünde tamamen eşit muamele görmek zorundadır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İlla ev vermek zorunda değiller. Yaşanan sorunlar vardır. Esenyurt zaten Tam bir karma oluşum gibi... mall Of İstanbul'da dairem var. Oradan bulunan insanlar (Araplar yoğunlukta ) o kadar taşkınlık o kadar saçmalık yapıyor ki adamlar polis dışında mafya tarzı birileri ile anlaşmak zorunda kalmış... burada başka bir ayrımcılık mı var? Demekki adamların yaşanmışlıkları var. İstemiyorlar bu kadar basit. Herkes sana ev verecek diye bişey yok
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sanki birde reklam yapar gibi farklı farklı fotoları koymuşlar ben modelde olabilirim diye... bence sadece ilği çekmek için yapılmış bi hareket
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet çok ayıp bir sey fakat burda gayrimenkul danismanindan ziyade ev sahibi suçlu bence. Danisman sadece öne çıkan kişi. Bir nevi olayin sözcüsü. Ama o da ev sahibinin kararlari dogrultusunda hareket ediyor. Bu ev sahibinin ayıbı emlak ofisinden çok. Emlak ofisi bu konuda uyarabilirdi ama onlar da portföy eksilmesin diye kazanacaklari paraya bakarlar tabi burda insanlik geri plana atilmis portföy kaybetmemek için.
Bu ülke de Türk tercih önceliği bulunmalı ve herkesçe de kabul görülmeli, dönem dönem Kürt, Arap, Afrikalı ve Güney Asyalı etnik grupların uğrak yerleri oldu adeta Türkiye, bu toprakları mesken tutan siyahisi, kürdü ve arabı bilmeli ki, bu topraklar en başta Türk olanların topraklarıdır.
Ben insanı iyi kötü diye ayırırım; dili, dini , ırkı , cinsiyeti benim için önemli değildir..
Bugün ağzımız açılsa çok gelişmiş bir dünyada yaşıyoruz (!) Bu modern düzende ilerleyen dünyanın en büyük sorununun 21. Yüzyılda hala ırkçılık oluyor olması gerçekten içler acısı...
Türkiyede Türkler ezilirken bi zahmet siyahilerde sesini cıkarmasın. kendi evimizde kiracı yaşıyoruz daha neyin kafası ırkçılık vs vs Türk adını kullansalarda Türk hariç herkese el açan bazıları yüzünden ne haldeyiz gören gözleriniz yok mu ya. bıraksana
Siyahi olmasını gerekçe göstermesi insan haklarına yapılan saygısızlık tur tabiki Ama bazı kişilerin kırmızı çizgileri olabiliyor buna dair Vermiyorsa vermiyordur verme mecburiyetinde değildir yni
İnsanların kılıf kıyafetine karışan, siyahi insana evde vermez. Bu ülkede böyle cahil cühela insanlarda var yıllarca kendi ülkesindeki insanları dışlayan bir kesim vardı dini görüşünden dolayı hala var siyahiyi dışlamış hiç şaşmıyorum.
bu ulkeye hic bir zaman yakismayacak ilk sey ırkçılıktır fakat mevcut hukumet o kadar fanatik o kadar ayrımcı cumlelerle konusuyorki bu durum ulkedeki herkese yansiyor ve gariptir ki sikayet kurumuda kendileri.
Bence beyaz kadınlar, zencilerden, geri kalan tüm kadınlar köpek ve atlardan hatta domuzlardan uzak durmalıdır Çok rezil durumlar sözkonusu Elimizin altında İnternet var her şey ortada iğrençlik neler var Bunların yanında siyah beyaz evliliği çok masum kalır Keşke hiçbiri olmasa...
Siyahi ya da diğer tüm ırk dil dindeki insanlara bakış açım: Hepimiz insanız. Öldüğümüzde kemikten başka bir şey kalmayacak. Afrika'da da albino insanların lanetli olduğuna inanan siyahi bir grup varmış. Yapmasak bunları keşke. İnsanlık tarihi yeterince utanç verici zaten.
Acaba bu şekilde ayrımcılık yapan insanlar , dünyaya gelmeden önce hangi ırktan hangi anne babadan olacaklarını kendileri mi seçmişler çok merak ediyorum zihniyetleri. Sanki kendileri dört dörtlük insanlarmış gibi yaa.
Irkçılıktan nefret ediyorum. İnsanlar sanki doğarken kendini seçebiliyor. Onun suçu değil bu. Ayrıca zenci olması kötü bir şey değil bizim beyaz insanlardan çok çok iyiler daha samimiler güler yüzlüler dürüstler.
Bu insanlara bunu yaşatma hakkını nerden buluyolar acaba. Ya siyahiliği kötü bişeymiş gibi dayatmak nedir ya hiç utanmıyolar hiç mi yüzleri kızarmıyor. İki ayak üstüne kalktılar diy ekendilerini insan sanan mahluklar
Çok sıcak ve samimi insanlar olarak göruyorum. Tam tersi pozitif ayrımcılık yapıyorum hatta 😊 onlae da tabiki her seyden önce farklı karakterdeler. Bir topluluk gibi farklılaştırmak çok saçma. Ayrıca şu melez bebekler aşırı tatlı değil mi ya 😄
Gördüğüm kadarıyla çok tatlı bir çift yapılan şey çok yanlış insanları dinine diline ırkına ve kültürüne göre ayırmak çok çirkin bir durum kesinlikle Emlak Ofisi'nin ceza alması gerekiyor yaptığı ırkçılıktan dolayı
Irkçı faşizan bir tavır olarak ele alıyorum, buradaki hiç kimsenin zencilere karşı ön yargılı olduğunu düşünmüyorum. Neticede bu ırkçı yaklaşım amerikada sıkça yaşanan bir durum olsa da burası amerika değil.
Keşke 10 evim olsa da böyle bir aileye ev versem Afrikalılar kadar dürüst efendi insan yok bir gün olay çıkartmazlar sakin kendi hallerinde insanlar hepsi ailenin güzelliğine bak insan utanır böyle bir aileye ev vermemeye.
zorunda mi negroya evini vermeye veya kiralamaya hemen ağlama zırlama madem yasayamiyorsunuz gidin afrikada maymunlarinizla yasayin yani.. diger etnik pislikleride alin bi zahmet... negrolar heryerde ayni fransada da bunlar boyle aglak.. hic sevmiyorum sevmek zorunda da degilim bu pislik negrolari..
Siyahi insanları suriyelilerden daha çok severim. Bunca senedir bizimleler, bir kez suriyeliler gibi hırsızlığını, gaspını, dilendiklerini vs duymadım..
herifler saatlerini satıp yolunu buluyorlar.. seviyorum ülkemizdeki siyahi insanları
siyahileri çok cool buluyorum , şu dönemde siyahi olmak varmış diyorum , lanet olası bir beyaz olduğum içinde kendimden utanıyorum. elbetteki siyahi abimizin yanındayız diyorum , bunu yapan emlakçıya da orta parmak çekiyorum. hadi bakalım xD
Rezillikten başka bir şey değil ! Sorsan hepimiz lafta müslümanız iş eyleme gelince kendine müslümanlar mode on.. Şu çağda bile bu tür ayrımları yapmak komik gerçekten.
Böyle ırkçılıklar olmasa keske senin olduğun gibi onlarında yaşamaya hakkı var böyle bi şey söz konusu olamaz ne zaman böyle bir ırkçılık olsa aklıma George Floyd geliyor çok yazık :(
Çok uzun yazmayacağım çünkü insan olmak bir erdem sahibi olmaktır.. Sakal bırakıp, sarık takarak ve potur giyerek insan olunmuyor.. Hele ki bir sarıklı şeytana tapmak hayvan olmasını sağlamıyor.
İnsanları derisinin rengine göre yargılayıp, dışlamak, ırkçılık ve psikolojik şiddetten başka birşey değildir. Siyahi erkek arkadaşım var ve çok mutluyum, bir gün herkesi olduğu gibi yargılarımızdan kurtulup kabul eder saygı duyarsak insan olmayı başarmış oluruz. Her ırkın iyisi ve kötüsü vardır genelleştirmeler ve ön yargılarla nesilden nesile acımasızlık yayıyoruz.. Umarım kötü ön yargılı ve dar beyinli insanlardan uzak ve mutlu olurlar. Az feraset diliyorum!
ben ırkçılığı çok saçma buluyorum. Ya ha beyaz ha siyah ne fark eder sonuçta 1 dünya var ve hepimiz insanız önemli olan insan olmak değil gerçekten insan gibi yaşayabilmek bence
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Esenyurt'ta siyahi olduğu için ev vermeyen emlak ofisini CİMER'e şikayet etti. Senin siyahi insanlara bakış açın nedir?