AİLEM TÜM PARAMI ALIYOR?

Merhaba. Ben üniversiteden mezun oldum ve hemen bir iş buldum. Şimdi avukatım. Aylık 4.100 alıyorum. Ve ailemle yaşıyorum.

Ailemle yaşadığım için her zaman içimden onlara yük oluyormuşum gibi hissediyordum. O yüzden ilk maaşımla aileme güzel bir alışveriş yaptım. Faturaları falan ödedim. Kalan tüm parayı da anneme verdim. Ama ben bunu ilk maaşımla hepimiz sevinelim diye yapmıştım.

Sonraki 7-8 ayda böyle devam etti. Bir kere bile çıkıp kendime bir şey almadım. Bir şey istesem anneme söylüyorum çünkü tüm param onda. Ama genelde yemek falan oluyor bu istekler. Anne ben kendime giysi almak istiyorum diyemiyorum. Utanıyorum ve o kadar yıl onlar büyüttü karşılığı bu mu diye kendime kızıyorum. Elimdeki olan şeylerle yaşıyorum. Ama şöyle düşünün parka gidiyorsunuz ve cebinizde 5 kuruş para yok. Bir yerde ölsem kalsam yapabileceğim birşey yok. Bir gün kendi başıma kendi paramla restoranda yemek yiyemedim. Bir kere kendime kıyafet seçemedim. Bir kere makyaj malzemesi alamadım. Çok utanıyorum. Onlara paramı istiyorum demek bana yüzsüzlük gibi geliyor.

Açıkçası biraz da komik bir durum. Üniversite mezunu, avukat bir kadının sokakta yürürken cebinde 5 lira dahi yok. Tüm maaşım ailemde. Ayrıca şöyle bir konu avukatım ben. Ve insanları savunurken kendimi savunmayı unutmuşum galiba dediğim gibi paramı istiyorum demek bana yüzsüzlük gibi geliyor.

Yani ne yapayım ben? Konuşayım mı? Normal mi? Lütfen görüş belirtin.
AİLEM TÜM PARAMI ALIYOR?