Eğer günahsa Avrupalılar ve Amerikalılar neden homofobik değil? En azından Müslümanlar kadar.
Hayır, değil
Evet, günah
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hristiyanlıkta eş cinsellik günah olduğu gibi zina da haramdır. Ama evlilik öncesi yabancı ülkeler yapıyor ona bakacak olursak. Hatta İncil'de ''Bir kadını zihninde hayal etmenle onunla ilişkiye girmen arasında ne fark var?'' gibi bir ayet bile var.
Orta Çağ Avrupa'sında kadınların dışarı çıkması bile yasaktı. Sebebi ne biliyor musun? Erkeklerin bakıp yoldan çıkmasına neden oldukları gibi. Kadın üzerinde büyük bir baskı vardı.
Özellikle Fransız İhtilâli ile dine karşı büyük bir soğukluk başladı. Protestanlık ile ılımlı olmaya başladılar. Ortodoks'un baskıcı vizyonunu yıktılar. Artık özgürler. Herhangi bir eylemi veya fikri ne kadar baskılarsan, ip inceldiği yerden kopar.
Sadece Hristiyanlıkta değil, Musevilikte de büyük ayıptır eş cinsel ilişki. Ayrıca Budizm, Hinduizm dahil zina bütün dinlerde büyük günahtır.
Eşcinsellik ile zina kavramı farklı. İslam dininde Allah Lut kavmini helak ettiği için eşcinsellikde bir nebze lanetlenmiş sayılıyor.
”Tanrı insanı kendi suretinde yarattı. Böylece insan Tanrı suretinde yaratılmış oldu. İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı. Onları kutsayarak, ‘Verimli olun, çoğalın’ dedi.” (Yaratılış 1:27-28)
”İsa şu karşılığı verdi: ‘Kutsal Yazılar’ı okumadınız mı? Yaradan başlangıçtan ‘İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı’ ve şöyle dedi: ‘Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.’ Şöyle ki, onlar artık iki değil, tek bedendir.’ ” (Matta 19:4-6) Tanrı’yı tanımakta yarar görmedikleri için Tanrı onları yararsız düşüncelere, yakışıksız davranışlara teslim etti. Her türlü haksızlık, kötülük, açgözlülük ve kinle doldular. Kıskançlık, öldürme hırsı, çekişme, hile, kötü niyetle doludurlar. Dedikoducu, yerici, Tanrı’dan nefret eden, küstah, kibirli, övüngen, kötülük üreten, anne baba sözü dinlemeyen, anlayışsız, sözünde durmaz, sevgiden yoksun, acımasız insanlardır. Böyle davrananların ölümü hak ettiğine ilişkin Tanrı buyruğunu bildikleri halde, bunları yalnız yapmakla kalmaz, yapanları da onaylarlar. (Romalılar 1:25:32)
Hristiyanlıkta mastürbasyon bile günah bildiğim kadarıyla ama herkes zina yapıyor, alkol içip sarhoş oluyor, esçinsel evlilik bile yasallaştı çoğu ülkede. Bunların çoğu gerçekleşiyor çünkü insanlar dini önemsemiyor eskisi gibi. Bu yüzden bilim ve teknoloji bir anda patlama yaptı batı ülkelerinde, yurtdışında vs.
Siz hristiyanları müslümanlardan çok farklı sanıyorsunuz galiba, çoğu şey aynı şekilde onlarda da var. Başörtü şartı zina yasağı vs dahil. Sadece çağa ayak uydurup insanlara saygı gösterecek kadar akıllı toplumlar. Müslümanlar akıllanamadı hâlâ. Halbuki kime ne kimin kiminle seviştiğinden, herkes kendi günahıyla ilgilensin. Homofobikliğin de dinle ilgisi yoktur. Bu bir hastalıktır, kimin kiminle sevişeceğine karar vermeye çalışan insan ruh hastasıdır. Bense ılımlı Müslümanım, eşcinsel değilim. Lakin herkese saygı duyarım
Cevap
7Cevap
Hristiyanlıkta da İslamiyet'teki gibi zina, eşcinsellik vs. yasak. Günümüzdeki hristiyanlar (ki onlar da inancına çok bağlı olanlar) sadece pazar günleri bağlı oldukları kiliseye giderler, o kadar. Sosyal hayatta dinin hiç etkisi kalmamış. O yüzden öyle.
Incilde kadınları dövün diye bir ayet var. Ama ordaki kadın şiddeti Türkiyeye oranla çok daha düşük. Bu tarz konular toplumun inancından ziyade, eğitim seviyesine bağlı.
O ayet Kuranda değil miydi
bununla ilgili makale okumuştum mezhepten mezhebe değişiyor diye hatırlıyorum ama genel anlamda muhafazkar kesimler tarafından hoş karşılanmıyor diye biliyorum.
Din bu olayı kabul etmez eden de varsa orjinal değildir diye düşünüyorum
Bunun dinle alakası olduğunu hiç düşünmüyorum O kişinin kimliği ile alakalı müslümanda eşcinsel olabilir ateistte musevide
Hristiyan olan birine neden günah olsun Müslümanlıkta bu yasak kılınmış diğerleri fasa fiso
Bütün semavi dinler için eşcinsellik günah
Bütün dediğin ne?
Bir tane din var oda islam.
Gerisi yalan.
İncilde yazılı izin verilmediği ve en büyük günahlardan biri
Bi fikrim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?