Arkadaslar 1 yil suren bir evlilik yaptim ve bosanma asamasindayim mahkemeden yazili nafaka karari cikmis fakat avukatim iyi olmadigi icin dogru duzgun parami yatirmiyor avukata yatiyormus para bana degil avukat arkadalarimiz varsa yardimci olabilirler mi acaba? Mahmeke kararinda olan tarihten itibaren mi bana yatirilirmasi gerekiyor para daha bi aylik para aldim avukatimda surekli erteliyor duruyor yardimci olur musunuz?
Boşanma davaları devam ederken ara karar ile dava tarihinden itibaren nafaka ödenmesine karar verildiği takdirde nafaka yükümlüsü nafakayı ödemez ise nafaka alacaklısının bu alacağı ilamsız icra takibi yoluyla tahsil etme olanağı bulunmaktadır. İlla vekiliniz aracılığıyla icra takibi başlatmak zorunda değilsiniz. Zira artık Adalet Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda icra takipleri Uyap sistemi üzerinden açılacak fiziken evrak işlemi yapılmayacaktır.
Size tavsiyem Uyap vatandaş portal sistemi üzerinden icra dosyalarınızı sorgulamanız ve dosya içeriğinde tahsilat makbuzu bulunuyor ise bu makbuzları kontrol etmenizdir. Avukatınız tarafından nafaka alacağına ilişkin icra takibi başlatılmış ve eşiniz tarafından icra dosyasına yatırılan/ maaşından kesilen nafaka avukatınız tarafından zimmetinde tutulmuş ise avukatınızı hem bağlı bulunduğu baroya şikayet edebilir hem savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Üstelik bu durum haklı sebeple azil sebebidir.
Ablam boşandı tam -5 aydır nafaka alamıyor ama hiç bir şey edilemiyor avukatlar isim çok diye istemiyor özel tutalım diyoruz olmaz diyor eski eşi hiç alısmıyormissiz üzerinde mal varlığı yok ama ailesi ile yaşıyor ailesi 3 katlı evi var arsalarınfalan var ama bi şey edilemiyor ve ablam geçen gün evlendi eski kocasından 2015 de boşandı ve çocukta var ama nafaka alamıyor ve mahkeme düğündeki altınlara ablama verdi daha ne altınları aldık ne nafaka hapise de girmiyor ne biçim bi iş kanun Kanunda 3 ay ödemez ise hapşse girmiyor mu yalan adam 15 aydır ödemedimhalen ödemiyor
Herkes soru soran kişiyi eleştirmiş ama durumu bilmeden yargılamak ne kadar doğrudur? Belki evlendiği zaman eşinin isteğiyle veya şehir değişikliği veya başka bi sebeple işten ayrılmak zorunda kaldı. Belki adam kadını aldattı, belki kötü bir şey yaptı. doğru düzgün bilmediğiniz konuda yardım isteyen birine yardım etmek yerine muhalefet olmayı ne çok seviyosunuz.
Anlama sorunu var sanırım sizde. Durumun detayını bilmeden yargılamak çok mu hoşunuza gidiyo acaba? İster 1 yıl olsun, ister 1 ay olsun. Bi taraf diğerini mağdur ediyosa nafaka öder. Kadın erkeği mağdur ettiyse de o öder. Örneğin kadın Kayseride 10 yıldır çalıştığı iyi bi şirketten ayrılıp eşinin memleketi Sivasa taşındıysa ve erkek mağdur edip kendi isteği üzerine ayrıldıysa kadın kendi memleketine dönüp, iş bulana kadar nafaka ödemesi gerekir.
Ailesi tarafindan agir hakrete ugradim o gorevdeyken gunlerce ac kaldim para vermedi bana tek basima o evde hapis hayati yasadim. Evet benim calisacak fiziki olarak gucum var ama kimsenin yaptigi seyler yanina kalmamali bence. Ustune ustluk beni ailemle gorusturmemek icin ellerinden geleni yaptilar. ailemin yanina kafa dinlemeye geldigimde ise annesi benim evime yerlesti ve bana birdaha bu eve gelmememi soylediler. bana bu kotu yorumlari yapan insanlardan tiksiniyorum evet 1 yil az bi sure ama 1 yilda insan psikolojik olarak ne kadar cokerse bende o kadar coktum iste ama sizler icin uzaktan yorum yapmak ne kadar kolay.
@HayatYalanHemenUyan bu nafaka işinin hırsızlıktan farkı yok yasal hırsızlık gibi birşey. bu kızlarda o zihniyet işte 1 yıl adamla evli kalıyım boşanak bedavadan para alıyım
Eğer ortada çocuk var ise nafaka almak hakkın alabilirsin sanada çocuğunada bakmak yükümlülüğü var.. ama ortada pul yok yumurta yok gençsin sanırım elin ayağın tutuyor.. kendi paranı kazansan kimse minnet etmesin zaten kurtulmuşsun kendi hayatını kur o paraya tenezzül etmemenen lazım
avukata degil sana yatırsın avukata söyle muhtemelen vekaletin avukatta oldugu için oda kendi hesabını vermiş onla konus senin hesabına yatırsın ama dava sonucçlanmadan cogu kişi yatırmıyor zaten normal durum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ben olsam ben de 5 kuruş nafaka ödemezdim 1 yıl evli kal sonra nafaka iste yok öyle bir dünya
Merhabalar,
Boşanma davaları devam ederken ara karar ile dava tarihinden itibaren nafaka ödenmesine karar verildiği takdirde nafaka yükümlüsü nafakayı ödemez ise nafaka alacaklısının bu alacağı ilamsız icra takibi yoluyla tahsil etme olanağı bulunmaktadır. İlla vekiliniz aracılığıyla icra takibi başlatmak zorunda değilsiniz. Zira artık Adalet Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda icra takipleri Uyap sistemi üzerinden açılacak fiziken evrak işlemi yapılmayacaktır.
Size tavsiyem Uyap vatandaş portal sistemi üzerinden icra dosyalarınızı sorgulamanız ve dosya içeriğinde tahsilat makbuzu bulunuyor ise bu makbuzları kontrol etmenizdir. Avukatınız tarafından nafaka alacağına ilişkin icra takibi başlatılmış ve eşiniz tarafından icra dosyasına yatırılan/ maaşından kesilen nafaka avukatınız tarafından zimmetinde tutulmuş ise avukatınızı hem bağlı bulunduğu baroya şikayet edebilir hem savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Üstelik bu durum haklı sebeple azil sebebidir.