Ben paranoyak mıyım?

lütfen bana yardım edin anlayamıyorum tüm arkadaşlarım bunu söylüyor ailenle konuşmalısın diyip duruyorlar.
kendimi izlendiğimi hissetmeye başladığım ilk an bir hediyeyleydi aslında o hediyeyi çok sevmiştim bu yüzden odamın baş köşesine koymuştum gidip gelip içine bakıyordum o hediye bir kar küresiydi cidden çok sevimliydi müzikli bir kar küresiydi gidip gelip onu çeviriyordum sonra bi anda altını kırdım çok rahatsız olduğum için üstü kalmıştı elimde onu da eski yerine geri koymuştum böyle izlendiğimi düşünerek bir yıl geçirdim sonra bana gelen başka bir hediyeninde beni izlediğini düşünmeye başladım ama bundan zevk alıyorum odada üstümü değiştirmiyorum özel bir mesele konuşmuyorum gaz çıkarmıyor hiçbir şey yapmıyorum sadece uyuyorum dizi izliyorum ama benim için utanç verici hiçbir şeyi yapmıyorum sonunda bi gün evde ablamla kavga etik hemde o hediyelerin gözü önünde utancımdan yerin dibine girmiştim o gün o iki hediyeyide atım ama sonraki günler pişmanlık duymaya başladım hemde deli gibi ama o izlenme hissi içimden gitmedi hala odada beni izliyorlar gibi geliyo artık tek oda da değil dışarda da beni izliyorlar gibi odadakinden zevk alıyodum ama dışardakinden hiç almıyorum aşırı korkunç insanların sürekli beni izlemesi hiç hoşuma gitmemeye başladı herkes kafasını çevirip bana gözünü dikiyor bu çok korkunç ben özgüvenli biri değilim dış görünüşümü de hiç sevmiyorum oda da beni izlemeleri hoşuma gidiyo ama dışarıda herkesin bana bakmasından nefret ediyorum dışarıda gezerken birine dediğimde sana bakamdı diyo ama gördüm göz göze geliyoruz ve aşırı korkunç bakıyorlar hata bir örnek vereyim o gün arkadaşlarımla buluşmuştum buluşmanın sonunda da ayrıldık bende beni alcak arabanın gelmesini beklemek için yol kenarında duruyordum ve bi anda motorlu kurye bana bakıp aşırı pis bir şekilde güldü göz göze geldim yanımda kimse yoktu bunu kantılayamadım ve daha çok deli olduğumu söylemeye başladılar lütfen yardım edin biraz uzun oldu ama delirmek üzereyim yazım yanlışım varsa özür dilerim.
Ben paranoyak mıyım?