Zihinsel engelli dehbli ya da otizmli biri size saldırsa ne yaparsınız?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Oldu çok gördüm, fizik tedavi okuyacaktim daha da görecektim, o hareketi bilinçli yapmiyor sadece kendimi savunurum
Döversin yani
Kardes savunmak dedim dövmek demedim
Nasıl savunacan örnek ver
Ya kardes kavga da mi etmedin ona karşı bir hareket yapmam sakinlrstiririm yüzüme doğru vurmaya çalışırsa izin vermem kolumu çekerim yüzüme
Böyle durumda eğer ciddi bir tehlike varsa engeline bakmaksızın kendinizi korumanız gerekiyor maalesef. Çünkü saldıran engelli bireyi sakinlestiremezsiniz.
Sakinleştirmeye çalişirim. Bu arada Otizimli biri saldiramaz kaçar. Cunku temas edemez ve yaklaşamaz hic bir canliya
Otizmli biri neden saldıramasın ki nasıl sakinleştireceksin
Eksi atmissin aciklamaya degeceğini zannetmiyorum, kıt😃
Kesinlikle sukunetimi koruyup cok ilimli bi sesle sakinlesdirmeye neden o sekilde saldirganlastigini anlamaya calisirim. Kardilik verecek bi caninin oldugunu sanmiyorum bu platformda.
Kendimi savunurum ama ona zarar vermemeye çalışarak
Sakinleştirmeye çalışırım.
Kendimi savunurum
Döversin yani
otizimlilerin temas sorunu var, yapamaz. Dikkatli eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olağan bir durum, ayrıcalık tanımam. Zihinsel engelli bireyler de tehlikeli olabilir, kendimi savunurum.
Kendini nasıl savunacaksın örnek verir misin
Önce bir durdurup sakinleştirmeye çalışırım. Olmayınca ben de döverim, dayak yiyecek halşm yok sonuçta.
Onun canını yakarım.
Gercek bir zihinsel engelli bence burda aramaya gerek yok.
@fgen1234 Bana saldıran biri zihinsel engelli ise, yapma dememi anlayacağını sanmıyorum. Dolayısıyla onun canını yakardım.
Pardon onlara hakaret olur sana bu sekilde hitap etmek. Sonucda onlar masum. 23 yasindasin ama ne aklin buyumus ne dusunce yapin ne de bakis acin. Karakdersiz bise olup cikmissin. Zihniyetsiz böcek.
@fgen1234 Anladım, 29 yaşındasın fakat salaksınız hanımefendi, iyi geceler.
Hala canini yakardim diyosun ya. Tamam empati kuralim ozaman. İlerde cocugun oldu ve cocugunun boyle bi sorunu oldu allah korusun tabi. Ve cocugun o an sinir krixi gecirdi ve siddetle cozmeye calisiyo cunku anlatamiyo saldirganlasdi. Biri gelip cocugnun o an canini yaksa ne yaparsin. -ki o biri Şu an senin dusunce yapin oluyor-. Sen biraz hayata bakis acini degisdir. Zihinsel engelli sonradanda olunabilir bi kaza gecirirsin bise olur. Biri gelip sen saldirganlasdin diye aklin noksan diye gelen giden senin canini acitsa nolacak.
@fgen1234 Ben lafımın arkasındayım, zihinsel engelli birinin cezai ehliyeti yoktur. Yaptığının farkında değildir ve algıları kapalıdır. Konuşarak anlaşabileceğiniz bir şey değil. Zor kullanarak ancak kontrol altına alabilirsiniz.
Pardonda salak olmasam iki lisans diplomasina sahip bir avukat olmazdim suanda. Once sen saygiyi ogren, sonra insan sevmeyi ogren, sonrada cevrene iyi bir insan olarak kendini yetisdirmeyi ogren vicdan icden gelir. Anne babanin yetistirmesi biyere kadardir belli ki ortaminda cok musait senin kani bozuk bi insan olmanda. Cok basarili bir insan olabilecegini sanmiyorum cunku daha sen insanlik kavramini algilayabilecek bi beyne sahip degilsin. Yazik olur sana ilerde kendini topla.
@fgen1234 Türkçe yazmayı beceremeyip, bana böcek diyerek ne kadar saygılı biri olduğunuzu kendiniz çok güzel ifade ettiniz hanımefendi, iyi geceler diliyorum. Bu arada emin olun, ezbere eğitimle gelebileceğiniz seviyenin kat ve kat üstündeyim.
Pardonda salak olsam iki lisans diplomasina sahip bir avukat olmazdim suanda. Once sen saygiyi ogren, sonra insan sevmeyi ogren, sonrada cevrene iyi bir insan olarak kendini yetisdirmeyi ogren vicdan icden gelir. Anne babanin yetistirmesi biyere kadardir belli ki ortaminda cok musait senin kani bozuk bi insan olmanda. Cok basarili bir insan olabilecegini sanmiyorum cunku daha sen insanlik kavramini algilayabilecek bi beyne sahip degilsin. Yazik olur sana ilerde kendini topla..
@fgen1234 Vicdanlılığım beni ilgilendirir, diploma almak basittir, emin olun kimler kimler aldı o diplomaları, ben kendimi gayet güzel yetiştirdim. Kanımın bozuk olması kanısına nereden vardınız çok merak ediyorum, insanlık umurumda değil ben kendimi yeterince topladığımı ve eğittiğimi düşünüyorum, boş yapıyorsunuz.
Evet bocek dedim cunku kopek, it vs salak, aptal gibi bise söyleseydin hakaret olunurdu. Çünkü senin gibi insanlari bocek gibi ayak altinda ezmek gerek. Bizde hergun bu sekilde isimizi yapiyoruz. İleride bu dusunce yapisinda olan insanlar, iyi aile duzeninde saygı, sevgi hosgoru ile buyumeyen kisiler ileride pskolojik sorunalrla senin gibi insanlara donusup empati yetenegini kaybetip siddete siddetle karsilik verip eline silah alip, karisina kizia tecavuz edip, zihinsel engelli diye siddet gosterip gerekirsede Canini yakarim diyen bi sosyopatlara donusuyorlar iste. O yuzden ben seninle daha fazla atismaya girmicem ki bu bana saygisizlik olur artik. Bi bitmediniz su memlekette.
@fgen1234 Hahahaha şimdi ben bir engelliye karşı kendime savundum diye tecavüzcü ve katil mi oldum? anlıyorum, güzel kafaymış cidden.