selam. yaş 18 . lise bu yıl bitti. üniye hala hazırlanıyorum (beden eğitimi (besyo) bölümünün özel yetenek sınavları henuz bıtmedı ) ankarada bir üniv kazandıktan sonra iki yıl boyu çalışıp para bırıktırıcem. iki yıl sonunda okulumu dondurup abd ye geçicem. okulu kazanma istememın sebebı olurda abd de bir işte tutunamazsam ulkeme döndugumde boşta kalmamak. ne diyosunuz başarabilirmiyim? herkesten cevap beklıyorum olumlu olumsuz ciddi mesajlarınızı beklıyorum arkadaslar.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl2 yılda biriktireceğin para orda sana 2 hafta yetmez ama bu seni yıldırmasın ABD dedğn uzayda değil ki zorlanırsın hem de çok ama zamanla otuttursun düzenini bence ünvyi kazandıktan sonra erasmus sistemiylr abdye geçiş yap 1 sene orda oku
03 Yorumla- +1 yıl
erasmus zor bildigim kadarıyla bellı sayıda ögrencı gıdebılıyo ki oda başarılı olanlardır yanı mutlaka.
benım bölümüm zaten derslere dayalı bir bölüm olmadgından gitme gibi bir sansım yok.
2hafta yetmez olayı bence fazla abartılı degılmı ya 2hafta nedır çok kısa bir süre bu zaten gider gitmez gece kluplerıne gırmıcem ki ilk iş bir iş bulmak diğerleri zamanla =) - +1 yıl
Amerika da erasmus nasıl oacak anlatır mısın biraz?
En İyi Cevaplar
Kendinden eminsen yani herseyi planladiysan kesinlikle git :) ABD yani.
037 Yorumla- +1 yıl
new york a gitmeyi istiyorum. abd de konustugum kısılerden bazılarıda new york a gitmemı tavsıye edıyolar.. iş imkanı gerek benım gıbı bırcok gocmen olması.. kıralık oda bulma sorunum olmaz en azından =)) hem konustugum birkac kısıyle arayı kurdum epey.. bana yardımcı olacaklar gıderken yapmam gereken herseyı anlatacaklar ınternet yoluyla. benım okulu kazanmamı beklıyolar da denılebılır =)
- +1 yıl
=)) benım yerımde oluncak bir durum yok , şu an sende bende aynı konumdayız =) hatta şu an belkı sen benden bıle rahatsın cunku onumde şu an kazanmam gereken bı okul var =) bir hafta sonra okulun sınavına gırıcem hersey orada bellı olucak =)) kazandıgım andan itibaren acilen bir iş bulup 2yıl boyunca para bırıktırıcem =))
- +1 yıl
hahahah bence sende beklememelısın nekadar erken okadar ıyı sonucta özgür bir hayatın var ve bıdaha bu yasına gelmıceksın benım ımkanım olsa lise yi felan abd de okumak ısterdım ama malesef öyle bir imkanım olmadı bakalım amacım calısmak ama okuyabılırsemde abd de bı unıversıte ortamına gırmek guzel olur yani =)
- +1 yıl
aynen öyle.. paran varsa kral sensın.. senden rahatı yok. dünyanın kuralı bu =)) bütün ülkelerde aynı =)) ahhh ne vardı bızde abd de dogsaydık? orada bı kurulu duzenımız olsaydı... amerıkan vatandası olsaydık demıyorum.. zamanında aılemız gıtseydı oraya calısmaya bızde zaten orda dogsak otomatıkman cıfte vatandas oluyoduk =)) sımdı gidicez ev sıkıntı iş sıkıntı =)) ınsanın kendı ülkesi gibisi yok.. ama değişim şart.. vede hayallerın peşinde koşmak paha biçilemez her nekadar zor da olsa =)
- +1 yıl
tabıkıde öyle.. hic olmazsa iş imkanın var... çalış para kazan ve kımseye muhtac olmadan git... arada bakıyorum da gidersem çok özlerım ülkemi.. herseyıyle dünyada eşi benzerı olmayan bir milletiz..
ama artık bayıyo bir süreden sonra.. çünkü bunaltan tarzda ınsanlarda var.. gidip kurtulmak istiyorum =) - +1 yıl
olmazmı ya =)) ama orasıda elbet göründiği kadar toz pembe değildir , heryerın oldugu gibi oranında zorlukları var. harika okul ortamları evleri arkadaslıkları var.. hele o ev partileri =)) ama mesela biz oraya evımız barkımız olmadan gidicez. zamanla olcak hersey gördüklerimizi hemen olmasada mutlaka yaşicaz ama =)) gülü seven dikenine katlanır misali =)
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnce minnesotaya gel baya ucuz şehirlerde yaşam ve küçük kasabalar. İşte bulmana yardımcı olabilirim. ben orda 24 yaşında bir teknikerim yani
01 Yorumla
amerika fırsatlarla dolu
git zengin ol spor arabalar al
en güzel kızlar senle olsun
ne bileyim bakarsın bizi de çekersin yanına09 Yorumla- +1 yıl
hahaha =)) ben öyle uçuk hayallerle gıtmıyorum dostum =)) zengınlıgı gec, elımdekı herseyı kaybedecegımı bılsem bile gitmek istiyorum oraya, en azından sansımı deneek istiyorum.. gittim ama olmadı yapamadım derim hiç olmazsa.. cokta zengın olabılırsın dibe de vurabılırsın.. öyle bir ülke =))
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
16Cevap
Ülkene hizmet et diyen var ya. Köle olarak mı doğduk bu ülkede. Git istediğin hayatı yaşa
11 Yorumla
+1 yılkendine liman belirledikten sonra hiç bir gemi savrulmaz yaparsın
01 YorumlaO cebindeki 5 lira ile amerika yollarına mı çıkıcaksın :D
11 Yorumla
+1 yılABD'de yaşam zordur. Makine gibi olmalısın. Orada zaman=para diye bir yaşam var herşey tüketim üzerine kurulu...
01 Yorumla
+1 yılazimle sıçan duvarı delermiş ama hemende iş olmuyo abdye kolay almazlar biriktirdiğin para ucaga yeter anca orda uzun kalamazsın sutlarlar
011 Yorumla- +1 yıl
greencard cekilişli bildiğim kdarıyla sıra gelirse cunkısa sadece tr değil dünyadaki her ülkden geliyo
- +1 yıl
evet her yıl 120bin kişi alınıyo abd ye ve mılyonlarca basvuru var.. abd de yasayan bı abıyle konustm bu konuda.. bana neden basvurmadıgımı sordu.. zor sıra gelır dedım.. bana birsürü kızdı.. kendısının green card ı var. ve calıstıgı sırket 5 sefer daha basvurmus onun adına cıktıgı halde 5 defa daha hak kazanmıs anlattıgına göre..
- +1 yıl
onun şansı olabilir
- +1 yıl
abd ye insan girtmesi kolaymı müslümansan bide
- +1 yıl
sana basarılar abdye ucak kacpara bir bak bakalım
- +1 yıl
söyle kacpara bir avrıpa 1000 lira ise abd kac para 2 senede calısrtıgına yola harcarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılben amerila los angeleste yaşıyorum tabi hangi eyalete geliceksin amerikaya mı yoksa eyaletlerinden birine mi gelmeyi düşünüyosun
02 Yorumla
+1 yılAzmin önünde durabilecek bir şey yoktur.. Yolun açık olsun
01 YorumlaKardesim kafaya koyduysan Canada ya git devlet sahip cikiyor ;)
03 Yorumlaen sevdiğim şehir new york'tur. ooff çok gitmeyi istiyorum yaaa.
08 Yorumla
+1 yılABD te gidip ne yapacaksın. bence Avustralya daha iyi.
05 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim benim Avustralya hakkındaki bilgim internette olduğu kadar. ama şunu söyleyin okuduğum kadarıyla yaşanılacak en iyi ülkelerden biri. çok kolay ev sahibi olunabiliyormuş. ekonomi bakımından güçlü bir devlet zaten. para konusunda kolaylık sağlanabiliyormuş. ama adamlar ülkelerine gelecek kişileri sınava tabi tutuyolarmış. eğer İngilizcem ileri VIR seviye olursa ve orada iş imkanı bulursam gitmeyi planlıyorum. Amerika öyle televizyonlarda bildiğimiz gibi değil bunu bil.
- +1 yıl
tabı kardes heryerın kendı zorlugu var ben zaten öyle filmlerdeki gibi kolay bir hayat bekleyıp gitmiyorum zaten ben belkıde mahfolucam orda calısmaktan felan ama genede gidicem sonucta ınsanların hedeflerı vardır benım hedefımde bu kafaya koydum mutlaka yapıcam. avustralya her gecen gun gelısen guclenen bı devlet ben abd ye dıl bılmeden gıdıcem. olurda green card cıkmaz diye... oraya gıdıp dıl okullarına gidicem dil egıtımını orada alcam. hukumet oturma ıznı verıyo sana o okula gıttıgın ıcın bellı bı sure
- +1 yıl
Bence dil için burada biraz temel atman iyi olur. hiç birşey bilmeden gidersen olmaz
+1 yılCok basit zaten isci bahanesiyle vatandas almaya calisiyolar git vatandasi ol bitsin
01 Yorumla- +1 yıl
yok kardes ya ben green card a basvurucam. olmadı ılk basta turıst vızesıyle gıdıp bı kız arkadas bulucam. oda olmadı evlılık sırketlerı var para karsılıgı onu yapıcam =)) hadi diyelim oda olmadı en son çare kaçak =) yanı bı sekılde gidicem =)) ama işci almıyolar dıye bılıyorum. eskısı gibi değil. zorlastı hersey. işci istemıyolar artık helekı vatandaslıga almaları dahada zorlastı
+1 yılTerörist diye içeri atarlar. :-)
08 Yorumla- +1 yıl
Türklerle Müslümanları terörist olarak görüyorlar da ondan. Bunu bilmen lazım.
- +1 yıl
bence öyle değil yanlıs dusunuyosunuz. ınternette bırcok abd de yasayan turkle konusuyorum. facede grupları bile var. belırlı gunlerde 23 nısan 29 ekım vs vs. tarıhlerde türk gunlerı yapıyolar ellerınde bayraklar ustlerınde ay yıldızlı t-shirtler.. pıknık yaptıklarında bayrak asıyolar.. gerektıgınde new york ta tımes meydanında bıle yuzlerı bulan bı turk toplulugu heryerı kırmızı beyaz bayraklarla kutlamalar yapıyo =) hayatlarından memnunlar.. ve kımsede cıkıp karısmıyor.. özgürlükler ülkesi gercektende... kımse kımseye bısey yapmadıktan sonra problem yok..
- +1 yıl
Sıkıntı içeri girene kadar zaten. İçeri girdikten sonra sorun yok.
- +1 yıl
Amerika. :-)
- +1 yıl
Evet.
Kardes, ben Barrack'i aradim. Bekliyorlarmis.
08 Yorumla- +1 yıl
Yok olmayan birsey istemedin de kardes, öyle saca böyle tarak.
Neden deyip hemen alinma da su abinin demek istediklerini bir dinle.
Bir plan yapmissin ama ne basi, ne ortasi ne sonu var. Al sana ciddi, senin tabirinle adam gibi bir analiz:
- Daha iki sene var önünde. Para biriktirecegim demissin. Al sana kontra-soru: Kac para? Ne kadar para lazim olacak sana? Biletler kac liradir? Hayatini da idame ettireceksin, kac lira atabileceksin kenara?
- Bu iki sene de senin su sinavlarini kazanmana bagli.
- "ABD'ye gecicem" diye yazip gecmissin. Nasil geciyorsun abicim? Hangi statüyle gidiyorsun? Nasil bir vize aliyorsun? Yesil kart lotosuna mi katilacaksin? Yoksa sponsorun var da o seni kalifiye eleman olarak davet mi edecek? Turist olarak gidecegim dersen, orada calisman kanuni olarak mümkün degil.
- Okulumu donduracagim demissin. Nasil bir sebep göstereceksin? Bu isin kanunu kurali var. - +1 yıl
Yanlis anlama, sana sahsen bir garezim yok. Ben kendim de ayni yoldan gectim, yurtdisinda yasiyorum. Öyle kulaga geldigi gibi kolay bir is degil bu.
Eger ki insanlarin senin planlarini ciddiye almalarini istiyorsan, o zaman herkesten önce kendinin kendi planlarini ciddiye alman lazim. Benim yazdigim sorulara birer cevap ver, ben de ondan sonra sana aslanlar gibi analiz yapar, icabinda yol gösteririm. - +1 yıl
işte bu ya.. bende bu soruyu bunun için yazdım işte.. yol gösterın dıye.. okul benım ıcın olmazsa olmaz değil hocam.. kazanmasamda olur.. ben zaten sporcuyum. kazanamasamda tamamen notlarımın düşüklerınden kaynaklanan bişey bu.. zaten bu sene bıraz zor gıbı duruyo &50 ihtimal var.. kazanamazsam seneye kaldı okul.. gene calısıp abd ıcın para bırıktırıcem.. kaldı ki beden egitimi okuyup hemen ögretmen olunmuyo.. kpss si var , atanması var varda var.. okuldan pek umudum yok.. yol parası haric 7-8bin $.. şu an yol paraları cok yuksek ancak gideceğim tarıhten önce alırsam elbet ucuzlar.. onun ıcınde elbet bıraz para koyarım kenara.. hocam abd de dil okulları var.. ben herseyı dusundum.. konustugum kısılerle de.. ama öncelıgım green card.. ona basvurucam. baktım olmadı dil egıtımı ıcın geldı deyıp gösterıcem kendımı orada dil egıtımı alıcam bellı bı sure oturma hakkı tanınıyo..
- +1 yıl
Yine kizacaksin bana ama senin elle tutulur bir planin yok henüz. Fikrinin üstünde konusabiliriz burada sadece. Daha önünde uzun bir yol var, ve degisken olan cok faktör var.
Fikir iyi. Ben Amerika'yi cok sevmistim acikcasi. Orada yasamamamin sebebi ise Türkiye'ye ve aileme cok uzak olmasiydi.
Su andaki niteliklerinle orada bulabilecegin isler kisitli. Bunu göz önüne alman lazim. Ayrica, parayla evlilik olayi da cok siki kontrol ediliyor. Bunla ilgili filmler bile yapildi. Dil icin gideceksen 7-8 bin yeter mi bilemiyorum. Dil kursuna önceden kayit yaptirip, parasini ödemen gerekiyor. Ayrica kalacagin zaman dilimi icin de minimum miktar bir parayi yaninda götürmen veya bloke etmen gerekiyor.
+1 yılbence şansın 100 de eksi yüz.
05 Yorumla- +1 yıl
18 yıldır yaşadığın ülkende bir baltaya sap olmadıysan orada olma şansın da pek yok demektir.
- +1 yıl
18 yıldır ne ya? zaten ömrun okullarda haylazlıkla gecıyo okadar yıl. napsaydım 13 yaşındayken şirketmı kursaydım? sence dediğin mantıklımı? senın yaşın kaç? sen su yasına kadar kendı emeklerınde hangi işte çalışıp ne yapabıldın ki? bizim milletimizde zaten var böyle bir cesaret kırma olayı... unutma.. inanmak başarmanın yarısıdır =)
- +1 yıl
kardeş sende ki batıl inanç. burada bir şey olamayacağını anlayınca gidiymde zengin olıym hayali kuran milyonlarca geçten birisin, hepsi bu kadar.
- +1 yıl
benım zengın olma gibi bir amacım yokki =) alttakı mesajlara baksan görursun zaten.. ben parkta yatacagımı dilenecegımı bılsem bıle genede gıtmek istiyorum oraya.. orası apayrı bı dunya.. en önemlısı benım hayalim.. ve ne yapıp edıp o hayalı gerceklestırıcem =)) kaldıki orada da zengin olma gibi kesin bir ihtimal yok öyle düşünmemı gerektırcek =)
hee yaw hee elini kolunu sallayan gidemez
06 Yorumla- +1 yıl
aylık 5milyar? türk parası gecmıyor dostum orda =)) kim söyluyo bunları anlamıyorum gitme yapma etme yapamazsın.. bizim milletinde gözü hemen korkuyo.. bu bkere benı hayalim.. ben dilenecek sevıyeye bıle gelecegımı bılsem parktada yatacagımı bılsem gıtmek ıstıyorum oraya =) diyorum ya hiç olmazsa ileride pişmanlık duymam en azından gittim yapamadım şansımı denedim olmadı derim. kaldı ki benım yasamak istediğim şehir new york.. new york benım gıbı göçmenler için bir fırsat kapısı. cok kalabalık bir sehır. bu yuzden iş ihtiyacı cok.. vede dediğim gibi göçmen sehrı oldugu ıcın kiralık odalar da fazlasıyla mevcut. ev demıyorum dıkkat edersen oda diyorum. orada bızım burdakı gibi ev kıralanmaz (new york için söyluyorum genelde evden zıyade oda kiralanır) ev kıraları cunku new yorkta epey yuksek. tek oda 600-800 dolar arası.. kalan parada sana kalıyo anlıcagın tam benlık..
- +1 yıl
Kız haklı
- +1 yıl
işte diyorum ya bende zaten oraya calısmaya gidiyorum öyle boş boş gezmeye değil zaten açlıktan ölürüm öyle boş boş gezcek olsam =) benım gıbı bırcok kısı iş umuduyla gelıyo elbet vardır bana göre bir iş nüfusu bayagı yuksek bir sehır new york göç alan bı sehır iş ve işci ihtiyacının fazla oldugu bir şehır yanı tam anlamıyla göçmenler için biçilmiş kaftan
+1 yılInsallah başarırsın gitte hayat yasa
13 Yorumla- +1 yıl
ınsallah dostum. su hayattakı en buyuk amacım bu.. ve bunu bir şekilde başarıcam.. baskaları nasıl başarmışsa bende öyle başarıcam.. orada bişey yapamayıp geri dönsem bile hiç olmazsa ileride pişman olmam keske gidip sansımı deneseydım dıye.. en azından sansımı denedım derım..
- +1 yıl
Istersen başarırsın :)
başarırsın allahın ıznıyle
01 Yorumla
+1 yılObamaya gittiğinde bizden selam söyle :)))
01 Yorumla
+1 yılülkene hizmet et der susarım.
09 Yorumla- +1 yıl
ülkenin yurt dışında da insana ihtiyacı var dostum. iraile bak. ülkede yaşayan israil vatandaşından çok dünyaya yayılmış israilli daha fazla =) almanyada fransada abd de brezılyada arjantınde kanada da dunyanın dört bir yanındalar.. bu yüzden lobileri sağlam.. kendi içimize tıkılıp kalamayız =) kaldı ki ülkeye yalnızca sınırları içinde tıkılıp kalıp hizmet edilmez.. elbet ordada bir yararın dokunur =) yanlışım varsa düzelt =)
- +1 yıl
israil doğru bir örnek değil kardeşim. çünkü öyle bir ırktan bahsediyosun ki ; abd kendini israilin soyundan görüyor. altını çiziyorum kendini israilin soyu kabul ediyor... Lobilerinin sağlam olmasının nedenide bu. Dünya'yı yöneten kişiler kendilerini atalarının israilli olduğunu kabul ediyorlar.. ve onlara destek çıkıyorlar.. Zengin evladın fakir babasına destek olması gibi...
- +1 yıl
Hiçliğe hizmet etmek mi?
Bizim ülkemizde çalışan kazanmaz çok yalakalik yapan kazanır. - +1 yıl
kardeşim abd salak değil orada zengin olup ülkesine sıcak para sokmaya izin verirmi sanıyosun.. abd nin göçmen politikalarını bir araştır derim.
- +1 yıl
binlerce Türk zaten var zengin... hatta ilk 10 da bile var. amaaaa... orası meçhull :)
- +1 yıl
Orası öyle...
Gizli Üye(25-29)+1 yılNoldu la gidebildinmi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİş imkanı varsa tabi git ama iş bulamazsan GG WP
01 YorumlaNaptın
00 YorumlaYaparsın, dil varmı?
01 Yorumla- +1 yıl
hayır. abd de yasayan turk arkadaslarla da konustum bu konuyu.. gelmeden önce dil kursuna gidicem dedim. fazla gereklı değil okadar kasma bu konuda dediler zaten fazla iyi ögrenemezsın dedıler.. buraya gelırsın , olmadı en kötü seni dil okuluna sokarız bu sayede kalmana izin cıkar dedıler.. burada verıcegım dıl kursuna parayı orada da verırım hem dil ögrenır hem oturma ıznı almış olurum bellı bir süre zaman kazandırmış olurum kendıme.. mantıklı geldi bana.. sence?
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası