Kadın erkek arasında bu mevzu hep tartışılmıştır. Kadınlar erkeklerin anlayışsızlığından, erkekler de kadınların karmaşıklığından şikayet edip duruyor. Peki kim haklı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Erkekler mi kadınları anlamıyor yoksa kadınlar mı derdini anlatamıyor?
Erkekler mi kadınları anlamıyor yoksa kadınlar mı derdini anlatamıyor?
Erkekler odun oluyor.. Kadınlar ise Leb demeden leblebiyi anlamasını bekliyor.. Eğer kadınlar direk ne düşündüğünü söylese erkekler odun gibi baka kalmaz. Ama evirip çevirip uzata uzata karşıdaki Odunun bunu anlamasını bekliyor 😏😏 Örneğin, Kadın: Sen bugün birşey yapıcak mısın? Erkek: Bilmem daha düşünmedim. kadın: anladım, dışarı çıkmıcaksın yani. Erkek: çıkmam sanırım. Kadın : Peki çıkmazsan be yapacaksın evde tek başına? Erkek: Tv falan izlerim herhalde. Kadın: Hmmmmmm anlıyorum... trip başlıyor kaçın... her türlü kavgaya hazır olun... Çünkü siz Müneccimsiniz leb demeden leblebiyi anlamalısınız...😁😁kızım desene bugün işin yoksa dışarı birlikte çıkalım mı? 😁😁😁
Haklı haksız olarak bakmıyorum olaya. Herkes kendince haklı.😊 Anlatmayan anlaşılamaz öncelikle. Anlatacagiz ve anlasilmak icin de caba sarf edecegiz. 3 yasindaki bir cocuga anlatir gibi basit sade ve kisa dolandırmadan sitemsiz yargılamadan anlatinca erkekler ilk cümlede anlar. Duygulara yatırım yapılmış sevgi dolu anlayışlı ve deger ifade eden cumlelerle bezenmis konusmada da kadinlari anlamak kolay.😊
Bunu kadın ve erkek olarak değerlendirmemek lazım,
Bazen insanı hemcinsleri bile anlayamıyor, sonuçta senin söylediklerin karşındaki insanın anlama kabiliyeti ile orantılı. Sen istediğin kadar anlat o anlamak istediğini anlar kadın veya erkek fark etmiyor. Günümüz insanların temel sorunu iletişim sorunları nedeniyle ortaya çıkıyor...
Bu biraz cinsiyet ile ilgili değil konuya bakış açısı ayrılığı yaşanabilir, bazen taraflardan biri daha ayrıntıcı diğeri daha yüzeysel bakabiliyor. Duruma göre baskın olacak cinsiyetin değil doğru saptanan fikrin önemi olmalı.
Erkekler işine geldiği gibi davranıyor , bakıyorlar kadın zaten ne yaparsam yapayım yanımda aynı hatayı tekrar yapınca iki gün trip atıyor sonra yüne aynı kadın. Ama bilmiyorki o her anlamayışı kadını kırıyor ve adamın gözünde ne kadar değersiz olduğunu hissettiriyor. Demem o ki erkekler anlamıyor malesef ve bu çok yıpratıcı ; keşke beni benim onu anladığım kadar anlayan bir erkek olsa
osmanli devletinde 27 yil kadılık yapan adam bosanmalarin iki sebebini söylemiş ; 1- sinirliyken konusan aptal adam 2- sinirli adama laf yetismekle ugrasan ahmak kadin...