Çevremde ve sosyal medyada gördüğüm kadarıyla dindar çiftlerde hep bir kadın baskınlığı söz konusu. Adamlar daha çekinik ve sessizken hanımlar daha girişken ve konuşmacı, yönlendirici. Bu durumu oldukça ilginç buluyorum çünkü İslam dinine göre evin reisi erkektir.
Aydınlatabilecek olan var mı?
Aydınlatabilecek olan var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Dogru bir tesbit degil. Suurlu bir dindar ailede evin reisi kadın olamaz.
Olursa orada bir terslik vardîr.
Türkiyedeki evliliklerde öyle.2 ilişkimde de kızlar dindar falan değildi, femenist chp li bişeylerdi ama dominant çıktılar.
Dindar kızlar da öyleler ama kimse çakmıyor.
Öyle bir şey yok.
Daha dikkatli izle, olduğunu göreceksin.
Sülalemin yarısı çok dindar ve böyle bir durum yok. Hatta kadına şiddet eden bile var. Nasıl dediğini iddia edebilirim ki.
Ben yeni modern dindarlardan bahsediyorum. Kırsal ve eğitimi eksik olanlardan değil.
Eğitimi eksik değil gerçekten hatta biri üniversitede öğretim görevlisi ama dışarıya karşı kadın daha baskın gibi gözüktürüp içlerinde adam baskın.
O istisna olanlardan o zaman. Benim şahitlik ettiğim kesimde kesinlikle kadın baskın geneli şu şekilde oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=gLXq9x1JjMM
Bu baskınlık değil iki tarafın mizacına bağlı durum. Karakterleri böyle adamın duruşundan bile belli zaten çok atılgan biri olmadığı normalde de. Böyle bir çıkarımda bulunamazsın bu kişiler üzerinden.
Sana göre baskınlık nedir?
Örneğin evin içinde bir karar alınacaksa o kişiden rıza alınır ilk önce. Ya da herkes ondan bir miktar korkar.
Bahsettiğin şey daha çok ev içi diktatörlük, baskın kişi diktatör olacak diye bir kaide yok. Bir işin nasıl yapılacağına dair müzakere yapılsa da sonunda diğerlerini ikna edebilen kişidir baskın olan. Bunu zorla yapmasına gerek yok ikna gücüyle ve iradesiyle yapar. Ben izlediğim videoda bu kişinin kadın olduğunu düşünüyorum.
Sana öyle gelmiş.
Sen yeterince dikkat etmemişsin.
Çevremde çok var öyle değil
Eğitimli olanların çoğu böyle. Eski çiftleri bilmiyorum.
Bizimkiler eğitimli ve böyle
Saçma geldi