Ben okuduğum üniversitede okuduğum bölümü değiştirmek için üniversite sınavına yeniden hazırlanıyorum. Eğer istediğim puanı alırsam okuduğum üniversitenin farklı bir bölümü için başvuruda bulunacağım. Bunun için de sınav sonuçları açıklandıktan sonra istediğim puanı alırsam eğer okulumdan kaydımı sildireceğim. Okuduğum üniversiteden kaydımı sildirdikten sonra yeni bir yks puanı ile aynı okulu tercih ediyor olmam kabul edilmem açısından bir sıkıntı yaratır mı? Dediğim gibi sınav sonuçları açıklandıktan sonra kaydımı sildirip tercih gününde aynı üniversiteyi kazanmak adına yeniden yazacağım. Kayıt sildiriyor olmam bir engel olur mu yeniden gitmem için? Lütfen detaylarıyla anlatın.. Şimdiden teşekkürler.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
merkezi puan ile uatay geçiş var bölümler arasi ben besyodan tarihe gectim sinava girmeden onu bi arastir istersen sadece yks puanin le degistiriyorsun sinif ortalamalarin felan onemli degil
Evet, ne demek istediğinizi biliyorum fakat gayem olduğum üniversitede kalmak. Eğer bunun dışında bir isteğim olsaydı bu denli zahmetli olabilecek bir işin peşine düşmezdim. Görüşleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.. :)
rica ederim de ayni universtede baska bolume gecis yapabilirsiniz illa farkli bir uniye gecmeniz gerekmiyo dedigim sistem ile
Bende tarihten besoya geçmek istiyorum nasıl yapabilirim.
Kurum ici gecis denesen? Farklı bir alana mi dusunuyorsun?
Kurumiçi yatay geçişte ya zamanında aldığım puanı kullanmam gerekecek ya da ortalama ile bunu başarmam gerekecek. İlk durumda puanım o bölüm için yeterli değil. İkinci durumda oldukça zor. Bu şekli ile çok daha kolay olacak benim için. Tabi herhangi bir engel yoksa..
Yok diye biliyorum. Hatta tam tersi ortak derslerin varsa aldıklarını saydırabilirsin belki de. İlk 100 bursu icin sınava girenlerde aynı mantık cünkü. Aynı okulun aynı bölümüne burslu devam ediyorlar yeniden hazırlanıp.
Umarım dediğiniz gibi yoktur.. Teşekkürlerimi sunuyorum cevabınız için. Bu konuyla ilgili olarak aklınıza bir fikir yahut örnek gelirse belirtmeniz konusunda ricada bulunuyorum.. :)
Maalesef daha fazla bir bilgim yok ama rica ederim 😊
Yine de sözcükleriniz için teşekkür ediyorum..
Ahhaha işte benim düşündüğüm şey. Tıp okuyup aynı anda hukuk bitirmek. Ama zor olur dediler ben de ilk önce tıpı bitirdikten sonra hukuk okumaya karar verdim.
hayır olmuyor
Peki ya ne kadar eminiz?
-Şeklinde bir soru yöneltiyor olmamın amacı daha az huzursuz olmaktır.-
knk bak şimdi sınava basvururken orda universite okuduguna dair olan seçeneği seçmeyi unutma. Zaten puanın belli olduktan sonra üni kaydını sildiriyorsun ama dikkat et yöke arada geç düşüyor ünide silinse de seni uyarim bende sildirmişdim kaydımı. sonra yeni tercihlerde aynı unide farkli bolum yazıcaksın bir problem olmuyor yani hersey okay
Teşekkürlerimi sunuyorum sözcüklerinizden ötürü.. Dedikleriniz aklımda olacak. :)
rica ederim
mantıksız
Böyle bir gayretin içerisinde bulunmak mı yoksa genellemeye dayalı olarak her şey mi? İnsan zihni düşünebildiği sürece daha belirgin halde ifadeler kullanmanın gerekli olduğu kanısındayım zira tek bir kelime ile her şey tasarlanabilir.. Bunun için birkaç devrik ve soyut cümle yeterli olacaktır.
İşin zor
Ki yaşamak başlı başına zor efnm.. Yapmaya çalıştığım şey daha büyük zorluklar içerisine girmeden önceki küçük bir strateji sadece.. :)
Zekice ama zor
Diğer ihtimalleri düşününce en kolayı bu ki iki seçenek var : Ortalama kasıp kurumiçi yatay geçişte bulunmak ya da bu şekli ile.. şu an için ilk saydığım ihtimal büyük bir zorluk içermekte.. Yks puanımı kullanmaya yönelik olasılığı dahil etmedim çünkü geçiş yapabilmek adına yeterli olsaydı bunca zahmete gerek kalmazdı.. :D