Peygamber efendimiz bir çok evlilik yapıyor lakin bazıları kadınları korumak için bir bereberlik olmuyor din ismarcıları bir bosluk görmeye dursun o ayetin işine gelen kısmını öyle anlayıp uyguluyor insanlarda inanıyor aklına o ayete bakmak gelmiyor çok eşlilik kul hakkıdır.
73 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık, kesinlikle öyle
- +1 yıl
Çok eşlilik kulmu hakkıdır?
- +1 yıl
@SnowHoundx evet ilk eşin hakkına girer
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle konular hakkında görüşümü kendime saklıyorum her kes kendince haklı.
Başkasının aklıyla yola çıkma ya yolda kalırsın ya yolunu kaybedersin demişler.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılAralarında adaleti sağlayabileceğini düşünen her erkek İslam'a göre 4 kadına nikah kıyabilir. Başka da bir açıklaması yok. Ayette sadece adil hükmederseniz dediğini hatırlıyorum ben. Dolayısıyla Müslüman bir insanın bu isteğini dillendirmesi ve arzu ermesi gayet normal. Ve dinine bağlı Müslüman bir kimsenin de dinin kanunlarını kaldırıp Kur'an için "Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları" ifadelerini kullanan Mustafa Kemal Atatürk'ü sevmesinin iki açıklaması olabilir: 1 bilgisizlik. 2 ikiyüzlülük.
Kuma getirmezdim. Çok eşliliğe karşı biriyim.24 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara neden 4 eşlilik hakkı verilmiyor acabaa?
- +1 yıl
4 eş hakkını geç erkeklerin ekstra cariye hakları da var. Bu çok eşlilik ayetinde hatırladığım kadarıyla ellerinizin altındaki cariyelerden idare edin diye bir ifade var.
Cariye de kadın köle demek. Bir erkeğin en fazla 4 nikahlı karısı olabilir ama sınırsız cariyesi yani kadın kölesi olabilir ve hepsiyle cinsellik yaşaması onlardan çocuk yapması helaldir.
Fatih Sultan Mehmed 7, II. Abdülhamid'in 12 karısı var. Bunlar nikahlı eşleri değil cariyeleri yani sınırsız alıp cinsellik yaşayabilir - +1 yıl
Aynen, onlari biliyorum hatta daha kötüleri var. Nisa suresi 15-16, Nur suresi 2
- +1 yıl
Atatürk'ün sözündeki sanmak kelimesi günümüzdeki gibi yanlış bilmek yani zannetmek anlamında değil "düşünmek" anlamındadır, eski İstanbul türkçesinde sanmak, düşünmek demektir. Dogmatik ise değiştirilemez demektir, yani kuran gibi. Kısacası o sözün anlamı "gökten indiği düşünülen değiştirilemez kanunlar" demektir ve bunu zaten inanan müslüman da düşünür. Kuran, gökten indiği düşünülen değiştirilemez kuralları içeren kitaptır. Bir şeyi araştırdığını söylüyorsun, bari tam araştır ki popo gibi kalma karşılık verilince. Ha bu arada, madem sen Türk isen, "Türkler ile Araplar savaşmadığı sürece kıyamet kopmayacaktır" denilen peygamber hadisinden sonra da şanlı bir Türk olarak İslamcı takılmaya devam edecek misin? Esas bir Türk'ün Atatürk'ü sevmeyerek şeriat yani Arap kanunları güzellemesinin iki sebebi olabilir: 1 bilgisizlik 2 ikiyüzlülük 3 de senin gibi Arap götü yalayan bacım çocuğu olmak
+1 yılÜzerime kuma getirmek isteyeni kuma gömerim diyorum. 😎
122 Yorumla- +1 yıl
😎
- +1 yıl
Havalı
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu milletin kadınına. aşar dersin kızar, ama. ikersin aldırmaz.
Bırak bir iki taneyi, 75 tane bile kumar getirebilirsin.
Sen yeter ki paradan ve güçten haber ver..
Normal bir adamın, sıradan bir eşi olup, sıkıcı bir mutlulukta yuvarlanıp gitmek yerine, bir tane paralı kekonun saz ekibinde 26. kemancı olarak takılmak bunlara daha cazip gelir çünkü..
''Harem psikolojisi'' işte...
Hatta bunların birbirleri ile kuma olma yarışını bile oturup izleyebilirsiniz, asla farkında değiller. Olamazlar.
Burada atıp tutmalarına, o beylik laflarına falan aldanmayın sakın.30 Yorumla
+1 yılYetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
-adaletten ayrılmamak için en uygunu ve devamında aralarında adalet neredeyse imkansızdır der. Kuranı kendi zevkine göre kabul eden adiler midemi bulandiriyor ben asla etmem31 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ağzına sağlık.
+1 yılİslamda çok eşlilik normal şartlarda yoktur zor şartlar altında bütün kadınların razı olması ile himayeye alınırdı.
Fakat yıl 2020. Yani şimdiki sistemde çok eşlilik keyfi olur zaruri olmaz kaldıki bizim arnavutlardada türklerdede tek eşlilik kuralı varken kuma sisteminde hergün birisinin ölüm haberi duyulur hiç bir kadın eşini başkası ile paylaşmaz, millet sevgilisi internette birine like attıgı için ayrılıyor ne kuması cahiliye döneminde yaşamıyoruz31 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKuma getirmek dinimizce, çok zor şartlara baglanmistir halbuki.
Bunun icin medeni kanuna bile gerek yok aslinda. Yeter ki insan kendini bilsin. Ama önleyici bir etken olduguda gercek.
Bu konuyu suistimal edenler Islam dinine zarar veriyor ne yazik ki.60 Yorumla
+1 yılBurada neyden rahatsız olduğunu tam olarak anlayamadım.
İslam'da, daha evvelinde sapıkça sınırı olmayan miktarda eş edinen ve onlara zulmeden erkeğe sınır koymak için bu rakam; ancak gerektiği zamanlarda helal kılınmıştır. Bu, savaş esnasında eşi ölmüş kadın, bekar ve erkek azlığından evlenemeyecek kadın, rahatsız ve kendinin ve evinin bakımını yapamayan kadın.. gibi durumlarda adaletle muamele edecekse helaldir. Bunu İslam dinine mensup olanlar bilir.
Videodaki kadın her ne kadar kendince anlatmaya çalışıp bazı hatalar yaptıysa da senin bunu kötü bir şekilde yayman, insanların acımasız eleştirilerine sunman, dinine verebileceğin en büyük zarardır.
Sana tavsiyem böyle durumlarda kişilerle direkt iletişime geçip hatalarını kendilerine üslupluca iletmendir.00 Yorumla
+1 yılBakın bu zihniyet ülkenin kara bulutudur. Tarikatlar, cemaatler hacılar hocalar vs kim varsa ben şayet Devlet olsam hepsini öldür*r veya sınır dışı eder veya müebbet hapise çarptırırım.
Eyy Yüce Atatürk. İyi ki böyle olaylar görüyoruz senin nasıl bir insan olduğunu anlıyoruz rahat uyu!30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılİslam gerçeği budur. Kadın islamı anlatıyor. İnanan insanların bunları yadırgamaması lazım aslında.
İslamda kadının mal kadar değeri yoktur. Sadece anne olurlarsa bi tık değerleniyorlar ama yine boşanma durumunda çocukları üstünde söz hakları olmuyor. Şeri hukuku böyle der549 Yorumla- +1 yıl
İslamı gerçeği bu değil. İslam da erkek 4 kere evlenebilir ama hangi koşullarda olduğuna dair bir mesele de var. Ki bu bir emir değil, ruhsattır. Savaşta ölmek üzere olan kadına, muhtaç, aç olan kadınlarla evlilik yapılabilir ki ayette devamında diyor ki; Aralarında adalet sağlayacaksanız.. Yani ayeti çok yanlış yerlere çekip, gidin şeyinizin keyfine evlenin demiyor.
- +1 yıl
İslamın merhamet dini oldugunu öyle anlatıldığını düşünürsen pek de dediğin gibi bi sonuç çıkmıyor. Muhtaç durumdaki kadını evine al ama dokunma demiyor yatağına al sana hizmet etsin diyor. Sadece bu açıdan baktığında bile kadınların değersiz görüldüğünü anlayabilirsin. Mecbur ve muhtaç olduğu için bi adamın yatağına girmek zorunda bırakılmış kadınlar.. Aynı durum bugun olsa hepimiz kınarız.
- +1 yıl
Ağzına sağlık
- +1 yıl
Normal eş ile bu zor durumda kalan kadının eş olma durumunu karşılaştırınca senin söylediklerinin mantıksız olduğu ortaya çıkıyor. Daha fazla düşün derim🧠
- +1 yıl
@_Kelebek_Etkisi_ tabi, örnek verir misin?
- +1 yıl
Evine al diyor ama dinimizde nikahlı eşin dahi olsa, izinsiz dokunamazsın böyle de güzel bir dinimiz var. Zira peygamber efendimiz hayatına bakarsak hiçbir kuma getirme, 2. evlilik gibi olayı olmamıştır. İnsanlarımız dinimizi çekmek istedikleri yere çekiyorlar. Kur'an okuyorlar lakin mealine, tefsirine bakmayıp yakaladıkları yerden İslamdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Benim senin de, başkasının da fikrine saygım sonsuz. Lakin, dinimizi güzelce uygulasak, zaten kusursuz bir hayatımız olur.
- +1 yıl
Bir dakika nasıl kuma olmamış nasıl ikinci bir evliliği olmamış siz hangi peygamberden bahsediyorsunuz?
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan Peygamberimizin çok evlilik yapması, şehevi arzulardan değildi. Siz nasıl düşünüyorsunuz bilemem.
- +1 yıl
İkinci bir evlilik yapmadı demişsiniz komedi resmen adamın bir düzineden fazla karısı var önce bunu bir öğrenin sonra savunun. Şehri duygular değilmiş ne yapmaya evlendi o zaman? Evlatlığının karısını evlatlığından neden ayırdı? Tüm kadınları kendine helal kıldı? Özelden bana cevabını biliyorsanız yazın öğrenmeye açığım ama sizde biraz inandığınız dini bilin
- +1 yıl
@PolyannaElisa Dünyalı Bağyan'la tartışma boş yere, Hristiyanlık dinine mensup o. Anlamaz.
- +1 yıl
@madeinturkey_ hristlyan olduğumu kim söyledi? Bir cevabın varsa verirsin ben de sana Budist diyorum o zaman sallamak o biçim
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan islamda savaş esirlerinin cariye olarak alınması durumu da var tabi. Bazı kaynaklara göre 11 bazı kaynaklara göre 19 ama aslında sayısız hanımı vardı. Bahsedildiği gibi koruma amaçlı olduğu iddia edilen evliliklerinde eşleri kıskançlık ve sınıf ayrımı yaptıkları için aralarında gruplaşma olmuş ve bu kitaplara yazılmıştır. Bazı gerçekleri görmek istemiyorlar. Evet islam bu ama ben buna inanıyorum diyemiyorlar. Hep bi inkar var gerçeklere karşı çünkü kendi içlerinde onlara da doğru gelmiyor bazı şeyler.
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan Sallamıyorum, seninle benim sorumda tartışmıştık. Yurtdışında yaşıyorsun, Ortadoğu ülkelerini beğenmiyorsun, Hristiyanlık din değil kültür diyorsun.
- +1 yıl
@madeinturkey_ evet öyle dedim bu beni hristiyan mı yaptı bir git işine ya
- +1 yıl
Evet aynen öyle biri de çıkıp doğruyu kabul etmiyor
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan Aynen ablacım siz haklısınız biz haksızız. Bize diyorsunuz araştır ama küstahca bu kainatın onun için yaratıldığı bir insanı, peygamberi aşağılamaya cesaretiniz var. Bu cesaret nereden geliyor size anlamış değilim. Siz aciz insanlar o kainatın efendisinin tırnağı olamazsınız.
- +1 yıl
@madeinturkey_ kimse aşağılmıyor bir soru sorduk Bilgin olsa cevaplardın hristiyan demen kolayına geldi
- +1 yıl
@madeinturkey_ anlayacakları gün her şey için çok geç olacak diye endişeleniyorum
- +1 yıl
@_Kelebek_Etkisi_ sen kendin için endişelen yeter
- +1 yıl
Kendim için de endişeliyim.
- +1 yıl
@_Kelebek_Etkisi_ Bizim de garantimiz yok onların da inan ki. Ama en azından dinimizi biliyoruz. Umarım bilmeyenler de bir an önce öğrenir.
- +1 yıl
@_Kelebek_Etkisi_ tamam o yeter. Benim senin endişene ihtiyacım yok senin düşündüğün şeyi bende sana karşı düşünüyorum
- +1 yıl
Hepimizin sonu hayır olsun her koyun kendi bacağından asılacak nasıl olsa... İyi geceler dilerim Allah a emanet olun. Sen de @Dünyalıbağyan
- +1 yıl
@madeinturkey_ kimseye hakaret etmedim, aşağılamadım da. Söylediklerimi ben değil islam alimleri anlatıyor. Birine hakaret edeceksen onlara et. Zira peygamberin kaç tane eşi oldugunu da, eşlerinin arasındaki anlaşmazlıkları da, islamda cariyelik kölelik oldugunu da, kadınların savaş ya da zor şartlarda korunma amaçlı bir erkeğin himayesine girmesi gerektiğini de, himayesine girdiği erkeğe hizmet ve hanımlık yapması gerektiğini de söyleyen ben değilim. Şeri hukuk böyle diyor. Bunun tartışacak bi yanı yok. Ayan ve net olanı inkar ederek beni değil inandığınız dini yalanlıyorsunuz.
Kaldı ki islam kişi kendisi dile getirmedikçe hiç kimseye dinsiz, hristiyan bilmem ne diyemezsin diyor. Çok inançlısınız ancak saygı içinde tartışan insanlara farklı ithamlarla saygısızca yorum yapabiliyorsun. Cidden mükemmel örneksin. - +1 yıl
@Dünyalıbağyan Peygamberimizin evet birden çok eşi olmuştur. Ama bu eşlerle evlenmesinin bir nedeni vardır. Hepsinin tek tek nedenleri vardır.45-50 yaş üstü bir erkekte ve bir peygamberde şehevi arzu ne arasın ablacım. Normal bir insandan bahsetmiyoruz, peygamberden bahsediyoruz. Yaradanı gören bir insandan bahsediyoruz. Peygamberimiz İslam dinini daha kolay yaymak, kadınlara İslam'ı daha iyi öğretmek için ya da yardıma muhtaç, kimi kimsesi olmayan kadınlarla evlenmiştir. Onları himayesi altına almıştır.
- +1 yıl
@birazkülbirazduman Ben saygısızca yorum yapmıyorum. Benim dinime, inancıma, peygamberime laf edene karşılığını veriyorum sadece. Dediklerinde haklısın. Kadının yaratılışı budur zaten, sadece İslam'da değil bütün dinlerde, bütün insanlıkta böyledir. Kadının yaratılışı budur. Bu hizmet değildir. Erkeği savaştayken veya normal hayatında onun karnını doyurmak, evi düzenlemektir. İslam'da kölelik yoktur ayrıca. Köleliği kaldıran zaten İslam'dır.
- +1 yıl
@madeinturkey_ mesaj atmak istiyorum ama kapalı maalesef
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan Ben sana attım
- +1 yıl
@madeinturkey_ gerçekleri söyleyince neden sanki yalan söylenmiş iftira edilmiş gibi tavır alıyorsunuz onu anlayamıyorum. İslam köleliği kaldırmamıştır. Müslümanların köle edilmesini yasaklamıştır. Savaş ve benzeri durumlarda geriye kalan zayıf insanlar ganimet olarak alınabilir, çalıştırılabilir, kadınlar cariye olarak nikahsız şekilde sahibin yatağına girebilir. Şeri hukuk böyle diyor. Araştır oku yanlışım varsa düzelt.
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan
HAC, 72
Kendilerine apaçık ayetlerimiz okunduğunda, inkarcıların yüzünde inkarcılığı okursun. Kendilerine ayetlerimizi okuyanların üzerine neredeyse saldıracaklardır. De ki, "Bundan daha kötüsünü size bildireyim mi? Ateş! Allah onu kafirlere vadetmiştir. Ne kötü bir sonuçtur!"
- +1 yıl
@madeinturkey_ açık açık söylemiş zaten kıvıran sizsiniz kadına tecavüz edilmesini savunuyorsun işidden farkınız yok daha yazma bana
- +1 yıl
@Dünyalıbağyan Senin de Amerikan, Avrupa terörizminden farkın yok. Kendin nikahsız ilişkiyi savunup gelip bir de utanmadan laf atma.
- +1 yıl
@madeinturkey_ iki insanın karşılıklı yaptığı şey tecavüzden iyidir
- +1 yıl
Çok çok araştıran biriyim sizi de anlıyorum ama bildiklerimi aktaracağım.. Biraz araştıran geçmişte kadınların, yakıldığını hatta diri diri gömüldüğünü bilir. Hacı hoca dinlemeyin derim, ahir zamandayiz. Ancak doğruları kurandan alabiliriz. Çok eşliliğe gelirsek, kadın nüfusu erkeklerden fazlaysa ve öyle kötü bir dönemde himaye amaçlı evlenebilir. Ayetin devamında gelelim “129: Ne kadar isteseniz de eşleriniz arasında adâleti sağlamaya güç yetiremezsiniz. Hiç olmasa birine büsbütün meyledip, diğerini ne kocalı ne de kocasız bir halde askıda bırakmayın.” Diyerek tek eşliliği açıkça teşvik ettiğini görüyoruz. Kadın baştan da söylerse asla böyle hakkı yok kocanın. 20-30 kadını evlenip mal gibi kullanan insanlar sorun olmuyorda bize 4 eşliliği bazı zaruri durumlarda, ki şimdi asla değil izin veren onda da kadın haklarını yerine getirmezler de kıyamette Allaha asi olacaklarini belli eden hadisler ışığında bu mu bize dokunuyor anlamadım? Daha sonra ayetin tek eşliliği teşvik ettiği açıktır bu dönemde yapılması da saçmalıktır. Köle konusu geçmiş, köleliği İslam kaldırmadı, ama köleyi hür birakmayi, yedirip içirip güzel giydirmeyi emir etti. Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babanıza iyilikte bulunun. Akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolda kalmışlara, elinizin altında bulunan köle, câriye, hizmetçi ve işçilere iyilik yapın. kadına çalışma hakkı veren İslam, kadının güvenliğini düşünen islam, Hz aiseye iftira atıldığında arkasında Duran kuran , kocasından şikayetçi olan kadını duyup Ayetin adını nisa ksdin yapan İslam, birini
- +1 yıl
üstün tutsaydim kız çocuklarını üstün tutardım sakın ha eşitsizlik yapmayın kız çocuğuna diyen İslam'ın peygamberi, oy hakkı veren islam, kadının isyanını duyup kadınlara iyi davranın diye ayet getiren İslam, kadının temizlikçi tutması kaynanası dan ayrı yaşamasına izin veren İslam. Sadece evlilik hukukunda erkek bir tık ustundur, oda zorlama değil aksine aldatılma durumunda kadınla araya mesafe konur. Kadının sözü geçmese İslam'da , Aişe ordu yönetebilir miydi?
- +1 yıl
Lütfen Arabistan gibi bir ülkeyi din sanmayalim hayırlı günler
- +1 yıl
@candanimsi inanmak isteyen inanacak çok şey bulur bildirim geliyor yazmazsanız sevinirim
- +1 yıl
Bakmak istemeyen, gözünü kapayan hep siyah görür hanfendi :). Yüzeysel bakan derini göremez. Hayırlı günler
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum her hacı hocaya inanan dinden bir haber olan insanlar.. kadını kisitlayip İslam'a mal eden.. çok var @madeinturkey_
- +1 yıl
@candanimsi tamam biz yüzeyseli olalım siz derin olun yazmayın yeter
- +1 yıl
@candanimsi hacı hoca derken? Attığın kaynakların devamında kadınların cariye/köle adı altında nikahsız evin erkeğine hizmet etmesi de yazıyor. Bu sizlere göre normal ve olağan. Kölelerinizi ayrı tutmayın, onların gönlünü hoş edin derken bile köleliği normalleştiren bi dinden bahsediyorsunuz. Komik oluyor. Lütfen kendi düşüncelerinizi kendi görüşünüz altında yazın benim değil. Sizden farklı düşünen insanlara bi hocaya takılmış cahil yaftasında bulunmanız da ayrı konu ama uzatmak istemiyorum.
- +1 yıl
Yok öyle diyen hocaları cahil kafasında tutuyorum benim hristiyan agnostik arkadaşımda var herkesin kendi kararı, açıklamaları sadece yanlış bildiğiniz için yazıyorum iyi günler 🤷
- +1 yıl
Şu üstteki özelden bana savaş ganimeti cariyelere tecavüzün normal olduğunu söylüyor daha fazla tartışma kendisi kadın olduğu halde cariyelikten bahsediyor din insnalara tecavüz bile savundurabiliyor bu insnalara ne anlatabilirsin?
- +1 yıl
Tecavüz mu? Bunun kaynağını gosterir misiniz?
- +1 yıl
@candanimsi özelden yazabilirsin seninle aynı fikri savunan made in Türkay adlı kullanıcı bunu savunuyor
- +1 yıl
@candanimsi söylediklerimde yanlış olan hıç bir şey yok. Bunu dediğin kadar araştırıyorsan sen de biliyorsun zaten. İslam hukukunu okuman yeterli. Ne hoca lazım ne imam. Gayet net bir dille anlatılmış. Bu kanunların yapıcısı ben değilim. Uygulayanlar istismar ediyor olabilir, evet bu doğru. Ama buna zemin hazırlayan da islamın kendisidir.
- +1 yıl
Tecavüz asla savunulamaz, kadın olarak sende savunuyorsun demişsin sence o zamanda İslam her türlü köleliği kaldırabilir miydi? Hür bırakma istediği kişi çıkınca evlenme halini de sunan bir din şaşırdım dediklerinize Cariyelerle nikahsız cinsel ilişki serbest olsa Allah zinadan uzak durma, iffetli olma, gizli dost edinmeme şartlarını getirmezdi?"Sizden cariyesi olan biriniz onu en güzel bir şekilde terbiye eder, yetiştirir de sonra azat edip onunla evlenirse, onun için iki sevap vardır."(Buharı, I) çok eşliliği açıkladım diğer ayetleri de, ben anlatmak istedim isteyen okur isteyen okumaz. isteuen başka dine mensup olur isteyen dinsiz olur herkes özgürdür ben herşeyi yanlış anlatan hoca kılıklilara cahil dedim. :)
- +1 yıl
@candanimsi ohooo Buhari’den girdin canım sen Buhari’de kadınlara okuma değil dikiş öğretim diye bir yazı olduğunu peygamberin 6 yaşında çocuk aldığını yazdığını biliyor musun? O dönem için demişsin o zaman kuran bir tarih kitabıdır evrensel değildir islam köleliği kaldıramıyor kadını cariye yapıyor ama insanları ayın bölündüğüne inandırabiliyor vayyy be... yazacaksan özelden yaz buradan yazma
- +1 yıl
@candanimsi
Efendi ancak bekâr ve Ehl-i kitap olan câriyesini belli esaslar dahilinde istifrâş edebilir. Efendinin câriyesiyle cinsî ilişkide bulunabilmesi için hamile olmadığının anlaşılması (istibrâ), hamile ise çocuğunu doğurması şarttır. Efendinin câriyesinin evlenmesine izin vermesi onu istifrâş hakkından vazgeçmesi anlamına gelmektedir. Aynı nikâh altında birleştirilmesi mümkün olmayan iki câriyeyi -iki kız kardeş gibi- aynı zamanda istifrâş etmek câiz değildir. Efendisinden çocuk doğuran câriye (ümmüveled) hürriyetini garanti etmiş olur ve câriye olarak kaldığı sürece diğer kölelerden hukuken ve fiilen farklı bir statüde bulunur. Bu câriye artık satılamaz, hibe vb. hukukî muamelelere konu olamaz. Efendisinin ölümünden sonra da başka bir işleme gerek kalmadan hürriyetini kazanır.
:)) sözlerime hala hoca saçması dediğin için kopyalamak zorunda kaldım. Komiksin ama gülünecek bi mevzu yok. İnandığın dinin ne oldugu hakkında en küçük bi bilgiye sahip bile değilsin. Lütfen görüşümden çekil. Engellemek istemiyorum.
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. İsterim tabi " kuma getir de kavga dövüş edelim biraz aksiyon olsun" diyorum da malesef benim rahatım yerinde diyor 😂
O dönemde aralarda çok evlilik zenginlik göstergesidir ve sınırsız evleniyorlar. Kuran kademeli bir şekilde buna sınır getirdi. Zaruriyetler belirlenir, eşler arasında adaletsizlik yapılmaması için uyarılıyor ve tek eşlilik tavsiye ediliyor
Yani mevcud şartlara göre sınırlama ve adalet getirilip, tek eşlilik tavsiye ediliyor.20 YorumlaAsla kabul etmem, kocanızın bir kuma istemesi kadar seviyesiz, iğrenç ve mide bulandırıcı başka bir olay yok. Zaten gerçekten sevse asla 2. Eş istemez. Saçmalık ve terbiyesizlikten başka bir halt değil. Böyle kocası olanlara çok geçmiş olsun en yakın zamanda kurtulun umarım
51 Yorumla- +1 yıl
Umarım
Hayır, buna yeltenirse yollar ederim elemanı evden. Sessiz bir insanım ama benim bile bir sınırım var. Ne aldatma ne kuma, evi başına yıkarım. Millet saçma sapan işlere girişiyor sanki bir şey bilir gibi yorumluyorlar dini, sünneti ve böyle bir şey ortaya atıyorlar. Sonra onlar gibiler yüzünden dinimiz cehalet dini oluyor. Nefret ediyorum bu tiplerden. Bir kaşık suda boğarım böylelerini elimden gelse.
30 Yorumla
+1 yılHangi kadın razı olur ki? Erkekler razı olabilir miydi bu duruma, onlar asla yediremezdi bunu. Kabul etmem, bir kadın için en zoru, en onur kırıcı olanı bu olsa gerek. Zaten akıllı bir adamda "nikahımdaki hatunla başa çıkamıyorum deli miyim ben de iki kadınla uğraşacağım" der 🙂
30 Yorumla
+1 yılBunu kabul eden kızlar karakter yoksunu ve yobazdir, böyle biseyi bi erkek asla yapmaz yapanlar da ahlak yoksunu ve karaktersizdir
70 YorumlaBiz boşanalım, diğerini alsın ikimizle de uğraşmasın şimdi. Kabul etmezdim.
31 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(36-45)+1 yılben islami değerlerden bağımsız kabul ederim diyorum. ama evliliğimin ilerleyen yıllarında.özellikle zor durumda olan bir kadınla iyi anlaşırsak niye olmasın ki. nikahsız olunca medeniyet de nikahlı olunca abovvvv gericilik dmk hangi beyinsiz kafanın fikri. iki taraf da anlaşırsa geride kalanlara ot yemek düşer.özgürlük ve bireyin isteği önemli olan
11 Yorumla- +1 yıl
nikahsiz olunca medeniyet oldugunu kim söylüyor? Kendi kafaniza göre gerici ve insan düsmani zihniyetinize gerekceler uyduruyorsunuz.
+1 yılAsla etmem, koyun devletinde mi yaşıyoruz, Arabistanda mı?
31 Yorumla- +1 yıl
Arabistan zannediyorlar burayı
Gizli Üye(18-24)+1 yılBu ne biçim soru ya hangi kadın kabul eder kuma gelmesini, ama beğendiğim bi erkeği kocamın üstüne almayı isterdim yazı tura atar öyle ilgilenirdim onlarla sjsjsj 😃
21 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir soru. Kabul edenler var, videoda ki gibi.
+1 yılYa sacma salak konusup kurani da alet ediyolar. Ben beyimi baska kadinla paylasmam paylasamam. Kacinci yuz yildayiz! Ne kumasi neyin kafasi. Devlet izin vermiyo, kanunen yasak bunlar cok dindarlar ya sanki kuranin her dedigini yapiyolarmis gibi kumalik kalmis eksik olarak
00 YorumlaKadın ne güzel konuşup anlatmış kuma alın dememiş ki bir kadın yazmış ona kumam var diye kadın zaten kuma alın falan dememiş anlaşamıyorsan helal bir şekilde ayrılın demiş. ne alaka şu an kızılacak biri varsa üstüne kuma getiren erkek ve kumayı kabul eden kadındır bu kadın değil.
30 Yorumla
+1 yılYok daha neler ya. Al işte mutlu musun ortalık kaos shahahaj
11 Yorumla- +1 yıl
Jsjsjs bunu beklemiyordum.
Kaç kdının kuması yok acaba😃?
gülüyorum böyle yaklaşanlara, neredeyse evli erkeklerin yarısından fazlasının bir başka ilişkisi var ve bir çok evli kdın buna göz yumuyor. Farkı ne?21 Yorumla- +1 yıl
Farkı yok, ikisi de zavallık. Ama biri iğrenç bir şey olmasına rağmen toplum tarafından aklanmıyor en azından.
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimiz çok eşlilik durumunu açıklamıştır.
Okuyanlar bilir bunu
Ben paylaşamam eşimi kimseyle olursa
Oda inşallah böyle düşünür40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir konunun bahsi bile geçemez sonuçta dağ başında yaşamıyoruz, elbette kabul etmem. Önce birinciyle baş edebilsin, sonra ikinciyi düşünsün.
30 Yorumla
+1 yılBizim insanlar dini de kendi keyfilerine göre kullanıyor kur'an da yazan kuma ile bizim cahil insanların yaptığı kuma bambaşka.
Şahsi olarak ben kabul etmem.10 YorumlaAncak kendine güvenmeyen ve kendine saygısı olmayan biri böyle bir durumu kabul edebilir. Çok saçma. Sana değer verilse ne olursa olsun böyle bir şey zaten yapılmaz.
10 YorumlaBöyle bir şeyi kabul edenin kendine saygısı yoktur.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKuma getirmek hmmm getirmeye kalmaz şakasını yapsa kapıya koyarım ne kabul edicem namus diye diye öldurulen kadınlara inat bende Hadim edip namusumu temizledim derim bak bu daha mantıklı geldi şu an 🤔
30 YorumlaSiz gene inanın da, çok uygulamaya kalkmayın.
Ortaçağ'a göre yaşamadığımız için şanslısınız. Laiklik ve modern hukuk bu yüzden var20 Yorumla
+1 yılEşimin üzerine kuma getirmem, iki kişi geçinmek zorken o kadar kişiyi nasıl geçindireyim. Ama eşimin çarşaf-ı şerifli, dindar biri olmasını isterim.
74 Yorumla- +1 yıl
Durumun olsa getiricen yani
- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Bu kadar kız niye beğenmemiş anlamadım? Kötü bir şey mi dedim?
- +1 yıl
EİG seçer misin?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkıza bak başı kapalı ayeti tam anlamamış yorum yapıyor ve de ayetin normalleştirdiği bir şeyi yadırgıyor sorsan dindarım der kendine dine hakaret ediyor Allah anormal bir izin vermiş gibi bahsediyor
"Bütün dinler yerin dibini boylasın isterdim." "Gökten indiği sanılan kitapların dogmaları." Arap uşağının yaveleri diye hakaret eden m kemale ve dini sistemi kaldırıp yani Allaha kulluk yerine kendi fikirlerine göre insanları idare edip kendi kulu eden bir insana ise iyi diyor00 Yorumla
+1 yılYahinarap gelenegini dini bir durummis gibi one suruyorlar. Dinimizde asil tavsiye edilen tek esliliktir.
10 Yorumla
+1 yılBunun gerçek müslüman olduğu Ne malum resmen dinimizi karalıyor bunun gibiler iğrenç gerçekten pislikler
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık hangi devirde hangi zihniyet canım kadınlar akıllanmazlar bu tür kadınlara ne deseniz boş kafaları boş.
10 Yorumla
+1 yılGaavat değilim. Eşim bana öyle bir şey söylese o evden kafasında bir kurşunla çıkarırlar onu
30 Yorumla
+1 yılBizim ülke zaten 100 yıl geriden gidiyor sorun olmaz yeğen
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yılKuma getirmek isterse bende onun üzerine kuma getiririm
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tv kuma'ndası dışında üzerime başka bir kuma gelmesini kabul etmezdim.
dfdfccv10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yıl😬🤣😬🤣😬🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️ bunların fantazisi bile farklı
10 Yorumla
+1 yılHayır bunu asla kabullenmem, zaten o devir geride kaldı diye biliyorum.
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir şey hele bir yapsın sonunu ben bile tahmin edemiyorum
10 Yorumla
+1 yılÜzerime kuma getirecek zihniyette biriyle evlenmeyi bırak göz göze bile gelmem
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVİDEOYU İZLEDİYSENİZ KADININ TEK EŞLİLİĞİ SAVUNDUGUNU ANLARDINIZ KURAN DA DA TEK EŞLİLİK SİZİN İÇİN DAHA HAYIRLIDIR BUYURULUYO BİLİP BİLMEDEN SAPITMAYIN KONUYU
23 Yorumla- +1 yıl
Çok eşliliği basite indiriyor
Cevap sahibi+1 yılne akaka ben izledim sadece ona soru soran kadını kırmadan cevap vermeye çalışıyo sonra da tek eşliliği savunuyo ve kadınların haklarından bahsediyo
Cevap sahibi+1 yılayrıca ben asla desteklemiyoeum ama isteyen istediğini yapsın beni ilgilendirmez. bir de izlediğim çogu yabancı dizide çok eşlilik kuma gibi şeyler vardı sanki bu bitek islamyette varmış gibi islamiyeti karalayıp saçma sapan avrupayı savunan yorumlar beni çok güldürdü
- Aile & Toplum konusunda 914 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle olayları hiç sevmiyorum bu tarz yobazlardan da nefret ediyorum asla kabullenemem bunu çeker giderdim annem da kumaydı az çekmedik babamdan.
10 Yorumla Böyle zihniyetli yobaz biriyle evlenmem zaten o yüzden düşünmeye gerek yok
10 YorumlaKendisine saygısı olan bir kadının bunu kabul etmesi akıl mantık kabul etmiyor bu beyanlar yüzünden bir çok insan İslam dininden soğuyor kafa karıştırmanın manası yok bunun için medeni kanun var
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşlar dininizi iyi araştırın yorum yapmadan ki siz de günaha girmeyin
10 Yorumlaçok eşliliği bi erkeklere verememişlerdir. sonuçta allah katında kadın erkek ayrımı yok ya hani erkek çok eşli olabiliyorsa tabi ki kadınlarda çok eşli olabilir.
10 Yorumla
+1 yılBana kuma getirenin üstüne bende kuma getiririm. Her şey karşılıklı canım kocam.
10 Yorumla
+1 yılBoş kafalar boş işler
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Evlendiğim adam böyle bir şeyi teklif ediyorsa zaten ilişkimi gözden geçiririm
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle srefsizliği Karadenizliler Suriyeliler Güneydoğulular yapar bana ters.
16 Yorumla- +1 yıl
Şehire, bölgeye göre insan ayırt etmeyelim lütfen.
Cevap sahibi+1 yılGenelde oralarda var gördüm biliyom
- +1 yıl
Her yerde var, bir kaç kişiyi görüp tüm şehirde ki insanları zan altında bırakmaya gerek yok.
Cevap sahibi+1 yılBir kaç değil çoğu öyleydi inan
Cevap sahibi+1 yılÖzelikle güneydoğu tarafı kumaya daha meyilli
Cevap sahibi+1 yılBenim bildiğim tamam heryerde var oda ayrı tabi ama o tarafta daha çok
+1 yılInsanın kedine saygısı olmalı ilk önce ya bu nedir rezaletttt
20 YorumlaAldatmanın isim almış halidir Kuma getirtmek.
50 Yorumla"Ahzap suresi 4: Allah bir kişinin göğüs boşluğunda iki kalp yaratmamıştır." :))
20 Yorumla
+1 yılErkek koca evli iken kadın tüm şehirle aldatır çocuklar müşteri den bu özgürlük medeniyet olur çok namuslu oldunuz6da kuma ya taktınız
14 Yorumla- +1 yıl
Bu ne biçim bir zihniyet? Kadın yapınca doğru diyen mi oldu?
- +1 yıl
Yanlış diyen kadın hiç görülmedi
- +1 yıl
Yok ne mutlu sadece namuslu bulunmuyor pek. Milyon müşteri ilişkisi onlarca çocuk aldırıp önüne gelen le olanlar kutsal bakireyi oynayınca sorun. Dürüst olduklarında sorun yok
+1 yılHe ederim panpa niye etmiyim
30 Yorumla
+1 yılMidem bulanıyor böylelerinden
20 Yorumla
+1 yılCahil bunlar cahil , kara cahil !!
20 Yorumla
+1 yılTövbe yarabbim ya delirmiş millet
20 Yorumla- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler