Ya tam emin olmadan konuşulan dedikodular yani acaba böyle mi acaba şöyle mi die konuşulan dedikodular. Üstelik amcamin oğulları yapıyor. Ha bide benden uzak duruyorlar.
Tepkiniz ne olur ne cvp verirsiniz
Tepkiniz ne olur ne cvp verirsiniz
Birinin biseyinden rahatsız isem söylerim veya sorarım dedikodu yapıp atıp tutmak, fikir sunmak da bir nevi fitne ve hoş değil o insanları umursamam ve hayatımdan çıkarırım.
Cevap
5Cevap
Gülüp geçiyorum beni bilen biliyor zaten gerisinin yargılama hakkı yok.😊
Hayır verme konuşsun dursunlar
hakkında herkes konuşur takma kafana asla umrunda olmasın sadece biri sana senin için yararlı bir şey söylüyorsa onu dinle gerisi önemli değil insanlar arkandan çok konuşur bu seni çekemediklerini gösterir unutma :)
konunun ne olduğunu bilemediğim için bişey diyemiyorum ama kafana takmamaya çalış onları güçlü olduğunu göster
Onlar muhattabım olmayan seviyesizler konuşsunlar arkamdan.
Umursamazsan daha çok kudururlar ve birçok dedikodu çıkartırlar kendine hakim olarak düzgün bir dille arkadan konuşacaklarına yüzüne söylemelerini isteyebilirsin yine de akıllanmıyorlarsa ben olsaydım sağlam bırakmazdım...
zaten uzak duruyorlarmış bile isteye. o halde siz de öyle yapın. ve bence çok takmayın. canınızı yakacak kadar çok şey söylemiyorlarsa üzerine düşmeyin
Zihnimi gereksiz şeylerle meşgul etmemeye çalışıyorum
arkamdan konuşan önümdekini yesin diyorum genelde
bilader bence en iyi tepki yok saymaktır. görmemektir. ilişkini ağır ağır kesmektir. kafana da takmayacak yoluna bakacaksın. tertemiz.
Hiç bir şey demem silktirip gidebilirler efendim
verme abi s. et gitsinler ya herkes konuştuğuyla kalsın mk huzurunu kaçırmaya değmez bırak sen kendini biliyon o sana yeter
eyv babuş
Beni yok sayanı bende yok sayarım hacı abi, yok saymaktan geçtim, gerçekten yok ederim ölüm dışında hiç bir zaman ne ararım ne sorarım çokta skmde değil kimse yani, hayatı bu şekilde yaşıyorum ve çok mutluyum halimden sana da tavsiye ediyorum illa biriyle muhatap olmak zorunda değilsin ki şu hayatta
Abi onlar yokmuş gibi davranabilirsin, illa taktik yapmana gerek yok, kendi hayatına bak ya s. et millet ne derse desin ne konuşursa konuşsun mk görmezden gel geç onlar varda sanki bi yararları var mk yoklukları daha karlıdır senin için emin ol
evet aynen öyle bırak herkes kendi halinde takılsın boş ver
Başkalarının ne söylediği veya ne düşündüğü senin için önemli olmamalı sen iyi bir bireysen bunu kendinde görüyorsan başkalarının ne konuştuğu önemli diğil hem şöyle düşün iyi olmasan bu kadar göz önünde olmazdın 😉
herkes herşeyi konuşur dili olan konusuyor takma kafana seni bilen biliyor zaten bırak konuşsunlar eglen günahını alsınlar
Benım arkamdan ne kadar cok konusan olursa ben o kadar yukselmişim demektır
Üzülüyorum ve irtibatı kesiyorum.
Ne yani hem dedikodumu yapacaklar hem de konuşmaya devam mı edeceğim. Yalnız kalmayı tercih ederim iki yüzlü insanlarla konuşmaktansa. Kendine saygın olsun biraz.
duruma göre değişebiliyor bazen çok tepkisiz umrumda bile olmuyor bazende çok irrite oluyorum
Cevap bile vermem
Aynen oyle Bana bisey sorarsa eger Aciklamami yaparim Inanip inanmak karsi tarafa kalmis
Cok cabaladim zamaninda Baktim insanlar bildiklerine inaniyor Artik umursamiyorum bile Isteyen istedigini dusunsun
Evet kotu bilsinler Onlar kimki Allahin bir kulu Allah bilsin yeter
Laf çarpıtırım ortamda.
Onlarla birlikte kendi dedikodumu yapıyorum
Günahımı hafifleiyorlar der geçerim
Çakarım bi tokat oturturum yerine :))
Umurumda olmuyor
İlişki güzel mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Başka insanların hakkımızdaki algılarına ve düşüncelerine engel olamayız.
Eğer "acaba herkes arkamdan ne konuşuyor?" diye meraklanırsak bunun sıkıntısı en önce bize olur.
Bu sebeple en güzeli doğru ve erdemli bir yaşam sürmeye devam ederek diğer insanların övgülerine ve yergilerine pek de fazla kafayı takmamaktır. Birisinin arkasından konuşmak çok kötü bir davranış olduğu içinde öncelikle kendimiz bu tür davranışlardan uzak durmalıyız.
İnsanlara söyleyecek ya güzel sözleriniz olsun ya da sessiz kalın. Kötü sözleri ne önlerinden ne de arkalarından söylememek en iyi politikadır.
Hakkınızda kötü konuştuklarını düşündüğünüz kişilere siz en güzel şekilde davranın.
Onların iyi ve güzel yaptıkları şeyleri hem kendilerine hem de başkalarına söyleyin.
Bunu yaptığınız zaman bir süre sonra sizin aleyhinizde olanlar kendilerini düzeltme yoluna giderler. Çoğu insan kendisi hakkında güzel sözler söyleyenlerin aleyhine pek fazla kelam edemez.
Kısacası sevgili dostum;
Biri arkanızdan "çirkin" diyorsa siz onun yüzüne "güzelsin" deyin. Biri arkanızdan "aptal" diyorsa siz ona ve diğer insanlara ne kadar "akıllı" olduklarından dem vurun.Böyle bir tavır en güçlü düşmanınızı bile dostunuz yapabilir.
Sözün özü; kimse hakkında ne önünden ne de arkasından kötü konuşmayın. Olumsuz her türlü söz ve eylem sahibine aynen bir bumerang gibi geri döner. Ancak güzel sözler ve eylemlerde aynı şekilde hem de kat kat size döner.
Bence böyle bir sistemde tercihimiz hep olumlu ve güzel işler üretmek olmalıdır.
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Sevgilerimle.