+1 yılDiyanetin dediğini sallamak yerine keşke Allah ve Resulü ne diyor diye baksak olaya. Nur Suresk 31. Ayette uzun uzun kadınin kimlerin yanında daha rahat olabileceği yazıyor. Ayrica erkeğe de daha önceki ayette gözünü haramdan sakıncası emrediliyor. Nikahı olmayan bir kadın ona haram olduğuna göre bakamaz. Kadın da ona bakamaz. Ayrıca hadiseleri rivayete göre peygamberimiz evlenecegiz kişinin yüzüne ve ellerine bakın demiştir. Bu da normal bir durum. Insan sonuçta görüp beğenmeli evleneceği insanı. Ama bu demek değildir ki mahrem yerlerini aç bak. Böyle bir şey yok. Mahrem yerlerinde bir hastalık bir sıkıntı varsa karşi tarafa bu bildirilir sadece
73 Yorumla- +1 yıl
Şimdi baktım da şöyle diyor.
2015 yılında neşredilen kitapta çiftlerin birbirlerinin mahrem yerlerine bakabileceği yönünde bir fetva bulunuyor. Söz konusu fetva, beraberinde iki şerhi de getiriyor; birbirlerinin mahrem yerlerine bakmak isteyen çiftlerin 'evlenme niyetinde olması' şartı ve 'haddi aşmama' şartı.
Kitapta bu konu kendisine "Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır" satırlarında yer buluyor.
- +1 yıl
Iyi de fizikleri. hakkinda fikir verecebilecekleri kadar bakabilir diyor. Ee o zaman der ki adam şurayı da aç fikir sahibi olayım😅 yani bu ne demek anlamadım ben. Aşağıda bir arkadaş kilolu olup olmamasına bakar demiş te o mahrem olmuyor ki. Yani bol bir kıyafet giymişse bile kilosunu sorabilir 😅
- +1 yıl
Ya da çarşafı çıkarmasını isteyebilir bu normal ama burda mahrem yerlerine bakabilir yazılınca insanlar bunu anlamaz. Bizim halkımizin hepsi çarşaf giymiyor. Mini etek te giyen var. Onun mahremi neresi oluyor. Duzgün bir. dille yazılması gerekiyordu bence.
En İyi Cevaplar
+1 yılŞimdi bu açıklamadan sonra herkes evlilik niyetinde olur ve nude fotolarda patlama olur, eyvah eyvah😊
Diyanetin açıklaması bu gençler doğru anlamaya çalışalım haram bile yolumuzu kesemezken birde bunun helalleştirilmesi beni korkuttu.
Sen nefsimi koru Rabbim amin.))
"Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır.”50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMahrem yerleri denilen kısım, diz kapağı ile göbek arasıdır. Bundan anlaşılması gereken çok net, ama aşırı saçma. Diyanet, son zamanlarda kendine hiç yakışmayan açıklamalarda bulunuyor. O yüzden ciddiye almamak en iyisi.
Zaten ahlak kurallarının günümüze göre değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İnancına tam anlamıyla bağlı kalabilen kişi bunları kaile almaz. Ahlak kuralları değişmezdir.71 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim 🌺
Göster ama elletme 🤣 Ulu bir atasözüdür bu zaten iyi de bir taktiktir. Eh diyanet de göster diyorsa mecbur göstericez 🤣🤣
12 Yorumla- +1 yıl
Bismillah 😂😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSenin özelinde söylemiyorum ama bu durumu çok saptıran kişiler var son dönemde.
Öncelikle bu yeni bir açıklama değil hatta böyle bir açıklama yok. Diyanetin 2015 yılında bastırdığı kitaplardan birisinde eğer evlenme durumu kesinse 3. bir kişi yanındayken mahrem bölgeye bakabilir iki taraf diyor fakat parantezinde de cinsellik evliliğin en önemli yapı birincil yapı taşı olmadığından cinsel durumları kastetmediğini belirtiyor.
Ha şunu belirteyim ciddi yanlış bir açıklama her şeye rağmen eğer böyle saçma bir açıklama yazarlarsa bunu farklı amaçlarda kullanan kişilerde etrafta türer ki bu postu sadece bu sitede 5 6 kere görüşümdür çok kısa süre içerisinde.
Ama tekrar belirtiyorum ki oradaki açıklama yeni değil 2015 yılında basılmış diyanetin kitabından ve açıklaması da bu şekilde değil ne hikmetse okuduğunu pek anlamayan birisi bir anda bu yazıyı tekrar gündeme oturttu.
Diyanet zaten saçma işlerle uğraşmaya da devam ediyor.10 Yorumla Vallah yok çok küçük, çok zayıf, selülitleri vardı gibi sebeblerden sevgisiyle ayrılan birini duymadım ben.. ? 🤔🤔🤔
Bu bana göre insanın sevgiye verdiği değeri gösterir... Aşk sevgi duyguları gerçekten yaşayan böyle biseye gerek duymaz...
1-) bu ahlak seviyesiylemi yaşamak isterdiniz?
2-) böyle bir durum aşk sevgi denilen duyguların içine yakışır mi?
3-) bağlı olduğumuz İslam dininin neresinde böyle bir şey var?
4-) diyanet; bu insanları içinde bulunduğu dinden saptırarak, yanlış bilgi vererek ve bazı insanlarında İslam'a bakış açısını kötü etkileyip, dini kötü göstererek neyi amaçlıyor?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunu söyleyen diyanet "Ev almak için faiz caiz" diyen diyanet mi?
Para ve saltanat için eğilip bükülen kimseler bu gün doğru dediğine yarın yanlış derler. Vicdanı insana neyin doğru neyin yanlış olduğunu açık seçik söyler. Yeter ki vicdanını yitirmemiş olsun kişi =)30 Yorumla Saçmalık, çarpıtılmış bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Göster ama elletme mantığını uygular gibi ne o öyle... Dinimizde böyle bir şeyin yeri yoktur, gözünün içine bile bakmak haram sayılırken fikir verecek ölçüde bakmak ne demekmiş. Göz zinasından haberleri yok galiba bunların. Hem onun fikri mi olurmuş ee ne olacak hadi beğendim artık tamam evlenebiliriz mi olacak. Çok saçma...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabi biz evlenene kadar herkesinkine bakalım evleneceğimiz kişiye daha önce kırk kişi bakmış olsun sonra beğenmezsek baktığımızla ve gösterdiğimizle kalakalalım bu ne demek yaa saçmalık nerde erkekliğin kıskanma haya sahiplenme güdüsü nerde kadının sadakat aidiyet duygusu hem kadın hem erkek iki cinsinde yaradılışına fıtratına aykırı benim inandığım islamda benim ırkımın töresinde yok böyle bişey ne bakarım baktırırım ne baktırmışı bakmışı alırım ne de ilerde kızıma oğluma böyle bir şey yapılmasına yapmasına müsaade ederim yeter bee iyice cızıttılar Allahım kopacaksa kopsun artık şu kıyamet midem bulanıyor artık.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun eyvallah bir pembeli beğenmiş benim gibi düşünen bir bayan olduğunu görmek beni mutlu etti beğenen elleriniz dert görmesin efendim.🙏
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yıl
Benim dayımın meşhur bir lafı vardı ben çocukken söylerdi bana şaka Maka.
Erkek adamın malı dışarda olur.
Ne olursa olsun hayatta en mahrem yerlerini göstermekle alakalı yapılmış olan bu dini açıklamadan neden rahatsız oluyorsunuz.
Yasak olan %90 her şey yapılıyor.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yani ilerde çocuğuna anlatıcakki evladım ben birisini seviyordum o zaman baktım beğenmedim şeyini dedimki benim evladım güzel şeyi olandan olmalı kesin. Ama yanılmışım evlat sen öyle yapma hayatım kaydı sevdiğin kadınla ol öyle şeylere aldırma. Görsel kafasındaysan da evlenme sıkılırsın aynı şeyi görmekten.
30 YorumlaBu uydurulmuş mutlak bir yalandır,
Böyle bir açıklama mı olur, Adanan Oktar demiş deseler ona yakışır ama diyanet çıkıpta böyle saçma salakk şeyler söylemez.
Bugün bunu uyduran yarın da sokaklarda çıplak gezin dediler diye bir yalan uydurur.
Şu boş işleri bırakın Allah aşkına, sizin hiçmi başka işiniz yok...11 Yorumla- +1 yıl
https://imgyukle.com/i/Hmf9ds bununu biz uydurduk haklısın
+1 yılDiyanette bir tane kitap yazan adamın fikri tüm diyaneti baglamaz. Ayrıca adam şunu yazmış.
“Taraflar birbirlerinin fizikleri hakkında fikir verecek yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl maksadı cinsellik olmadığına göre, görme konusunda haddi aşmak da doğru değildir. Bu iş, yakınlarında üçüncü kişilerin bulunduğu ortamlarda yapılmalıdır.”Çarşafı çıkartıp kadının kilosuna bedeninde kusur olup olmadığına karıyı soymadan bakmak anlaminda kullanılmış. Yoksa kadının donunu-damını soyup da inceleyin dememiş. Haberler carpitarak manşet olurz tiraj ve reyting uğruna haberci her başlığı atar. Bizim millet de koyun sürüsü gibi onun izini sürer.21 Yorumla- +1 yıl
Peki karizmatik abi sana bir soru aynı diyanet ev almak için çekilen kredideki faiz helaldir dedi bunun için yorumunuz nedir
+1 yılBöyle bir şeyi görmedim, duymadım. Diyanetin Cumhuriyetin ilk dönemlerinde İslam'a ışık olsun diye çıkmadığını biliyorum. Bir müslüman dinini ona buna şuna göre değil; Allah'ın apaçık kurallarına göre yaşar, yaşamalı.
Sen din düşmanı olmayabilirsin. Sitede normal bir durum; İslâm'a hakaret içeren soruları ^süper seçmek.12 Yorumla- +1 yıl
Siz bu konuda derin bilgilere sahipsiniz galiba diyanetin gerekçesi nedir sizce?
- +1 yıl
@Biraz_Bazarov Devletin yönetiminde işte. Ne beklersin
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle bir sey varmis diye okudum ama şöyle diye biliyorum bazi insanlar var vucutlarinda hastalik var mesela deri hastaligi gibi evlenecek olan kisi atiyorum kadinin koluna vs bakabiliyordu özel durumlarda öyle bisi okudum ama öyle basbasa kalip bakma gibi degil
10 Yorumla
+1 yılDiyanetin islamla alakası yok 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir diyen bi kuruluşun islamla alakasi olamaz, zaten anca milletin birbirinin uçkuruyla ilgilenirler hee saçma sapan bi kuruluş böyle dedi diye günaha gircez öyle mi ya defolsunlar gitsinler ya onlara ne ya bizim özelimizden yeter bu kadar 😠
10 Yorumla
+1 yılinternetteki yaygara ile ortalığı karıştırmayın. mesajı adam gibi okuyun yanlış yorum yapmayın
söylenen şu
"evlenme amacı taşıyan çiftlerin fizikleri hakkında fikir sahibi olmaları açısından birbirine bakabilir. amaç cinsellik olmadığı için haddi aşmak doğru olmaz. ve bu işi yanlarınca 3. şahısların olduğu ortamda yapabilirler"
normal bakıştır bu soyunuk halde ıssız halde değil. 3. şahısların yanında diyor. gözle süzmek dediğimiz olay.01 Yorumla- +1 yıl
diniyayinlar.diyanet.gov.tr/.../AileHayatimiz.pdf
19. sayfada yazıyor konu. dikkatli okuyun yanlış yorum yapmayın
Saç-ma-luk.
Böyle bir şeyin gerçek olacağına dahi inanamıyorum.
Yani bunu söylemiş olamazlar değil mi? :DDD20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet kafasına göre fetva veriyor. İslam'ın neresinde var evlilik öncesi mahrem yere bakma.
30 Yorumla
+1 yılRehber diyanet değil Resulullah'tır. Onu'da ancak yüreği ve imanı yeten, anlamak isteyen anlar zaten.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılO mahrem o anlamda değil. İki kişinin birbirini görmesi anlamında o. Çünkü kadın ve erkek birbirine namahremdir. Yani birbirlerini görebilirler anlamında.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadının her yeri mahrem dinimize göre. Kast edilen de cinsel uzuvlar değil. Diyanete çamur atmayın, izi sonra sizde kalır.
14 Yorumla- +1 yıl
Tabi canım biz hep çamur atıyoruz https://imgyukle.com/i/Hmf9ds
- +1 yıl
Bunu da biz element olarak uydurduk
Cevap sahibi+1 yılOha
Cevap sahibi+1 yılAma bak bunu da şimdi okudum, yani bir yanlış anlaşılma var:
Diyanet İşleri Başkanlığının açıklaması:
“Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.
Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.
Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.
Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” (HABER MERKEZİ)
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Eminmisin diyanetin böyle dediğine bu kadar ileri gitmiş olamazlar.
Bakınca noluyor onu anlamadım anormal bir durum yoksa cinsel organlar hemen hemen hepsi aynı.😀10 Yorumla
+1 yılSonra bir mesaj : "standartlarıma uygun değil. Üzgünüm😟 elveda" 😂😂
33 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşlar
- +1 yıl
Bana yardimci olun lütfen
- +1 yıl
Kızlık zarı dikimi yaptıran var mı aranızda kendimi öldürmeyi düşünüyorum psikolojim bozuldu iyice
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yine insanlari dinden sogutan, sacma bir fetva olmus
30 Yorumla
+1 yıl😂😂😂😂😂😂😂
E hani boyu değil işlevi önemliydi? Sadece boyuna bakarak karar veremeyiz ki işlevini de test etmemiz lazım.10 YorumlaYok oyle birsey gogsunu ac gotunu ac bacani ac boyle sacma sapan birseymi var ben neden demiyorum kalbini ac beynini ac diye gormek istiyorum
10 YorumlaYa beğenmezse? O zaman ne oluyor? Göstermişliği ile kalakalıyor mu? 😁
20 YorumlaAzcık ucundan sidiasmfkg
Rabbim akıl fikir versin ya yemin ederim sıkıntılılar20 Yorumla
+1 yılFikir versin diye hazir diyanet de izin vermisken seytana inat bi nude atar misin? zkxkff
20 Yorumla
+1 yılMahrem bölge diyince milletin aklına hijyen bölgeleri gelmiş anlaşılan 🤦♂️
20 YorumlaDiyanet artik aciklama yapmasa mi acaba bu nedir ya
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel g*tünüz var. Amacım evlilik görebilirmiyim😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılMahrem yerinden kasıt ne? Ben hiç anlamadım bu olayı 😂
11 YorumlaTürkiye'de böyle bişey imkansız. Evlilik kumar gibi bi bakıyon orman çıkıyo karşına 😵
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMahrem derken aklınız direkt bel altina gitmesin. İslam a gore bir kadının tesettüre girmesi farzdır. Yani aslında yazın sahilde bikini giyerek dolasildiginda da mahrem gözler önünde oluyor, kolları ve bacakları gösteren şeylerde mahremin gözler önünde olması oluyor. Mahremden kasıt bu. Yoksa diyanetin bu açıklaması bircok şeye sebep olabilir. Çünkü" Nasıl olsa evlenecez" diye her şeyi yasamak isteyen bisuru fırsatçı var.
10 Yorumla
+1 yılOhaaa ohaaa. O nasıl açıklama be? Bakmasin neden fikir istiyormuş Allah Allah!!!
10 Yorumla
+1 yılhaha diyanetin bazen aciklamalari gercekden trajikomik sanki düsünmeden yaziyorlar ya da iclerinde birisi gizli ateist 😂 ayrica fetvalara degil sünnet ve kurana göre yasamak uygundur
10 YorumlaDiyecek söz bulamıyorum din böyle bir şey demek ki ahaha.
10 YorumlaEvlenmeden ne bana dokunabilir ne benimle birlikte olabilir ne de başka bir şey.
10 Yorumla
+1 yılBöyle özel konuların bu kadar dillere düşmesi çok ayıp
10 Yorumla
+1 yılGörme engelli ise dokunabilir mi? Bu merak konusu oldu en çok!
10 YorumlaO nasil bir terbiyesizlik ya köle cariye mi alıyorsun hayat arkadaşı mı?
10 YorumlaEğer gerçek se memleket ayağa kalkar mı 😃 yuh derim
10 Yorumla
+1 yılAnnem göster ama elletme dedi :D neyin kafası bunlar anlamadım
10 YorumlaArkasından anüs fissür kontrolü de gelebilir. Dikkatli olalım, ufak ufak alıştırma stratejisi bu :)
11 Yorumla- +1 yıl
Diyanetin islamla alakası yok kardeşim 9 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir diyen bi kuruluşun islamla alakasi olabilir mi sence böyle bi kuruluşun açıklamasını dikkate bile almasin kimse
Bunlar iyice cozuttu. Sapıklar hepsi sapık. Oraya bakıp ne gibi fikir sunacak
14 Yorumla- +1 yıl
Aldık eve geldik küçük geldi olmasın diye sanırın
- +1 yıl
yahu her ortaya atılan lafa bakmayın. adamları söylemek istediği bu değil. bizim toplum yanlış yöne çekiyor. yahu soyunuk halde bakılacak gibi yorumluyorlar.
giyinik halde toplum içinde abartmadan hafif gözle süzmekten bahsediyor. - +1 yıl
kitabı okumak yerine neden ortaya atılan yaygaraya inanılıyor. bir merak edin gerçekten ne demiş ona bakın
- +1 yıl
diniyayinlar.diyanet.gov.tr/.../AileHayatimiz.pdf
19. sayfada konu yazılı. yanlış yoruma gerek yok
+1 yılYakındanmı bakılcak uzaktanmı uzun mu kısamı önemli detaylar bunlar
10 Yorumla
+1 yılIyiyce bokunu cikardilar her seyin, bunlar yuzunden insanlar dinden soğuyor iyice saçmaladılar ya. Bu ne tezatlık, nasıl dine uygun yaşamak acaba.
10 Yorumla
+1 yılDiyanetin açıklamasını farklı yönlere çekip diyanete saldırı olarak görüyorum soruyu
18 Yorumla- +1 yıl
Bununla ilgilide bir yorum rica ediyorum
- +1 yıl
Sadece başlık yanıltıcı bunlar , bunlar gibi herşey islamı karalamak için bir oyun kuran okuyun madem okadar araştırmayı seviyorsunuz kuran dan alın bu bilgileri orada aradığınız her şey var
- +1 yıl
Gerçekten halimiz çok kötü çokkk diyanetin açıklamalarını haber olarak ta çartıptanlar var burada sizin yaptığınız gibi çarpıtanlar var bu soruyu kaldırmaları lazım aslında.
- +1 yıl
Canım benim herkes senin gibi pravakator luk yapmıyor bak en iyi soru seçilmiş neyi kaldırıyorlar
- +1 yıl
Sen masturbasyon zararlı mı değilmi onları araştır bence sormusunya sorunda hadi canim
- +1 yıl
En azından islama saldıracak islamı kötü göstercek sorular sormamışım .
- +1 yıl
Arkadaşım ben burda İslamı kötülemeye çalışmıyorum sana burda diyanetin verdigi saçma sapan yorumlari yıgarım önüne islamiyette faiz haram neden ev alicak kişiye kredi faizi haram değildir diye fetva veriyor ya da milli piyango da haram neden çıkıp piyango haramdır diyemiyor çünkü oradan milyar dolarlar akıyor diyanete diyanet dediğin yer neresidir İslami en iyi şekilde temsil eden yer değilmi aynı diyanet Üsküdarın göbeğine kabe maketi koyuldugunda hacca gidemeyenlere büyük hizmet hacı olmuş gibi sevap alırsınız diyen Üsküdar belediye başkanına neden ses etmedi aynı diyanet bu ülkenin başındaki kişiyi kendi partisinin adamları peygamber ilan ettiklerinde hop durun napiyorsunuz bu şirk koşmakdir demedi soruyorum sana hadi bana bunları cevapla
İslama göre kadında cinsel bir hastalık var mı diye bakılabiliyormuş tabi işi cinselliğe çekmeden
10 Yorumla
+1 yılDin değişmeyen bir kalıptır, peygamberler zamanı neyse şimdide o dur, dinin kuralları değişmez, bu tamamen sacmalik
40 Yorumla
+1 yılBence bakmalı. Evlilik cinsellik olmadan yürümeyecek bir kurum. Evlenirken resmen kumar oynar insan. Ya ten uyumu yoksa ya da erkeğin (kadının) cinsel problemi varsa. O zaman al başına belayı
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıloradaki mahrem yerler cinsel uzuvlar değildir. ayrıca bunu yaparken yanlarında başka biri daha olmak kaydıyla bakılır
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu nasıl bir açıklamaymış ya. Tabiki bakamaz rezalet resmen iyice abarttılar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. diyaneti adnan oktar mı yönetiyor fkajhfgkkxkskejfjfjfn
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten genel olarak sevgiliyken her şey yaşanıyor boşuna duyar kasmaya gerek yok. Herkesin aklı fikri birde inancı var kim nasıl istiyorsa öyle yapsın bizene.
10 YorumlaHepsi zaten birbirine benziyor, neyin fikrini edinecekmişiz?
11 Yorumla- +1 yıl
Hiçtebile
Sanki memlekete Müslüman Has dindar Çok olanı da bozuyorlar zaten 😂
40 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSahiden bunu diyanet mi demiş? Aynı abazanların hadi nude attım bak bakalım sana uyar mı evlenceğiz bilmeliyiz için rahat olsun hatta bazıları sen de at der ya böyle bir şey mi?
00 Yorumla
+1 yılAhaha görsel harika. Fikrimizi alıp bırakıyoruz sanırım elleme yok.
00 Yorumla
+1 yılDiyanetin miiletin seyinden baska derdi kalmadi zaten kim kimi napabilir neresine ne kadar baksın iyice sacmaladi
21 Yorumla- +1 yıl
Zaten çoğu insan evlenmeden önce kalite kontrol yapıyor flört döneminde. Diyanetin böyle bir açıklaması varsa büyük ayıp etmişler, lakin bunu şimdi burda duyar kasmak için söylemek doğru değil. Çünkü yukarıda belirttiğim gibi flört döneminde kontrolün alası yapılıyor.
Saçma! Eğer öyleyse adını neden mahrem koymuşlar? Açıp gezelim elbet bi tanesiyle evleniriz nasıl olsa
10 Yorumla
+1 yıl9 yaşındaki çocuklara nikah kıyılabilir diyen diyanetten ne beklenirdi? din adına, Allahın yazmadığını çizmediğini uyduruyorlar.. Allah ıslah etsin...
10 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat