Şimdi. açıkcası babam kadar kötü bi adam tanımadım. kısıtlayan. önüme engeller koyan , okulumdan eden , geleciğimi kapayıp , önüme hiçbir kapı bırakmayan. Neyse. Babamı babama ağlarken, Bir gün mezarında sen dön ne dersen tamam. Demek istemiyorum. Soruna gelirsek. Gün içi neler yaparak gözüne girerim mutlu ederim? sohbet edemiyorum açıkcası..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Birinin görüşüne yazdığın cevapta babanın senden kapanmanı, evde durup annene yardım etmeni ve evlenmeni istediğini söylemişsin. Eğer bunları sen istemiyorsan konu kapanmıştır. Ayet belki kapanmanı söylüyor olabilir ama bizim dinimiz hoşgörü dinidir, zorlama yoktur. Evlenmek zaten bambaşka bir mesele. Hayatını kiminle devam ettireceğine ve zamanına sen karar vermelisin. Eğer baban saygı duyamıyorsa sen de gözüne girmek için çok uğraşma bence. Çünkü belli ki bunları yapmadan giremeyeceksin.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYaşlandığında babanın kıymetini daha çok Anlarsın Ben de senin yaşlarında çok uğraştım bir şeyler başarıp kendimi ispat etmeye başardım da güzel bi mesleğim var
Ama bazen babalar konuşur duymayacaksın
Mesela kendimi örnek vereyim
10 yildir memurum neredeyse 35 yasina gelmişim babam hala lise sonda ve sonrasında iki yıl dersaneye yolladığını ve nerdeyse araba parası harcadığını yıllardır bikmadan usanmadan söylüyor
Ben duymaktan bıktım o söylemekten bıkmadı
O yüzden kusur ararsan arama
Mükemmel insan yok
Elindekinin kıymetini bil
Iyi uslu ve ahlaklı olmaya çalış uyumlu sessiz ve saygılı olursan babanın gözüne girersin01 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim
+1 yılanlattıklarına bakılırsa gözüne girebilmen pek mümkün değil gibi. sen ne yaparsan yap her türlü eleştirecek cinsten. bunun yerine kendini istediklerine yoğunlaş ki keşken olmasın.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
22Cevap
+1 yılYasadiklarini yasadim💕her zorlugun ustesinden cocuk yasta kendim geldim.
Sonra biseyler ogrendim duydum bebim iyiligim icinmis iyiki benim babam dedim🌹
Sana kotu birsey demiycem kalbinin sesini dinle💕okulda onemsiz herseyde ama Ailen gittimi geri gelmez saril babana tatli aninda11 Yorumla
Soran+1 yıl💙💙💙💙
Sen kimseyi aldırış etme, bak herkes anne baba sevgizliğii yüzünden bir noktalara gelir. Mutsuz olur ve bu sürekli devam eder. Belki ondan yaklaşmıyordur. Yakın davranmaya çalış bir ortama girerken onun gelmesini iste. Ben zorlamıyorum tek çocuğum oda bunama sürecinde mesafeleri oluyorum. Dikkat et kendine bulunduğun çevre koşulunu bilmiyorum ama babanla başbaşa zaman geçirmeye özen gösterebilirsiniz. Ödev vs başka konularda yardım isteyebilirsin geçmişte ki anılarına dair ona sorular sorabilirsin iyi geceler.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim babamda aynısı bana yaptı. Şimdi pişman olup olmadığını bilmiyorum ama benim içim hep buruk kaldı. Şimdide istiyorum lakin elimden hiç bir şey gelmiyor diye de üzülüyorum. Senin babanın gözüne girmek için çabalamana gerek yok. Sen istediğini yap. Yaşını bilmiyorum ama okumak istiyorsan oku. Hatta işte çalışmak istiyorsan da iş bulup çalışabilirsin. Sen hayatını düzene koymaya çalış. Çünkü sen hayatını düzene koyarsan işte o zaman babanın gözüne girmeden gururu olursun.
Her neyse..
Sohbet edemiyorsan mesela evin yiyecek alışverişini yapabilirsin. Yahut boş boş otururken çay mı kahve mi diye sorular sorabilirsin. Hatta farklı farklı tatlar deneyip tatlı çeşitleri de yapabilirsin. Biliyorsun erkeklerin kalbine giden yol midesinden geçer. 😉
Sağlıcakla kal. 🌸11 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım. eskiden değildi böyle liseyi okumucaksin dediğinde gülüp işime gelir dediğim yılı hatırlıyorum. meğer ne ipimi kestiğim dönemmiş ne önemli meseleymiş okumak. onun haricinde hayatıma birini sokmaya çalıştılar. biz tanıyoruz şöyle böyle kısmetini kaçırma diye başımın eti yendi haftalardır. tek istediği gerçekten. ev işi yap yemek yap evlen git. sadece inan bu
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok üzücü ve bi mezartaşında onu söylemek iatemediğinin bilincinde olmanda güzel keske dediklerini yapmasaydı ve sana bunları söyletmeseydi şunu yapmaya çalış her anne babanın yüreğinde evladına karsı merhamet vardır gidip belkide hiç yapmadıgın seyi yapıp ona içten sarıl kafanı göğsüne daya benim en büyük valığım sizlersiniz tabi annende varsa sonrasın da nolur bana böyle davranma deyip konus işte
00 Yorumla
+1 yılBabandan bu kadar nefret ederken, yalandan senaryo yazma bence. Onun gözüne giricem diye, yapmacık olmaya gerek yok. İlk önce sorununuz neyse oturup onu konuşun halledin. Sorununuzu halledince, yapmacık olmana da gerek kalmayacak. İnan bana.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 895 cevap paylaştı. her kız çocuğu babasının gözünde değerlidir sadece babalar çıkıp sizi seviyorum diyemez. sen onun için tek kızısın herzaman merak etme ama sohbet felan etmek istiyorsan çay çekirdek felan aile filmi izleyin
00 Yorumla
+1 yılBu soru neden sürekli gözünüm önüne geliyor o kadar kişi cevap yazmış çözülmedi mi halen site komple mi yazması gerekiyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılLan bi girdim bursuru yanit var hic farketmedim yeni giriom kdkdkskd
- +1 yıl
haha :D sen yokken coşmuş ortalık desene zaten hep sen yokken oluyordur :D
Soran+1 yılHarbiden ya 1 gün bekledim yanıt yoktu soru sormak için girdim soruyu da silemşyorum nedense 😂😂
- +1 yıl
24 saat geçmesi gerekiyor boşver silme kalsın zararı yok sana :D salla bakalım bi soru yakalarsam yazarım :D
+1 yılGerçekten anlayamadığım birşey var. Neden ailelerinize bu kadarına karışabilme hakkını veriyorsunuz anlamıyorum. Kaç yaşındasın bilmiyorum. Ama reşitsen sana bu derece müdahele etmelerine izin vermemen gerekiyor. şu an onun kadar sende hayatını mahvediyorsun. Tabiki aileler çocuklarına karışabilir ama belli sınırlar içinde. O sınırı aşamazlar.
Ben öleceğimi bilsem yinede kendi istediğim için çabalardım birds göze girmeye uğraşmazdım. Bir işe yaramaz çünkü.10 YorumlaSen ne yaparsan yap o sana değer vermek istemiyorsa gözüne de giremiyosun malesef. He şöyle bişe yapabilirsin her dediğine evet tamam dersen belki girme ihtimalin olabilir.
00 YorumlaBabanın karşısına geç önce bir sarıl sonrasında babacım bundan sonra senin istediğin gibi evlat olacam de ve öyle ol
022 Yorumla
Soran+1 yılİstediği şey kapanmam. akşama kadar anneme ev işinde yardım etmek ve evlenmek. Benim kararların yok mu?
- +1 yıl
Kapanmanı istiyor çünkü ayette bildiriliyor saçını eşinden başkasına gösteren cennete girmez
Anne-babaya of bile denmemeli onların istekleri yerine getirilmeli çünkü ne yaparsan yap haklarını ödeyemezsin
Ve evlenmek sünnettir zinadan uzaklaştırır peygamber efendimiz sav. Ne diyor evlenen kimse imanının yarısını kurtarmıştır
Soran+1 yılgüvenemiyorum kimseye, ve yaşım daha erken.
- +1 yıl
Ya bırakın bu işleri Allah aşkına bitirdiniz kadınları bu kafayla
- +1 yıl
Sakın kızım sakın daha ne canını mı alacak hayatını mahvetmiş zaten. ağırşığını koy okuyacaksan sesini yükselt kim demiş anne babaya ses çıkmaz yok ya cehenneme kadar çıkar sesini sonra oturur ağlarsın
- +1 yıl
Boş yapma hadi işine naşş
- +1 yıl
Yaşamayacağını nerden biliyorsun
- +1 yıl
@Morpijama sen önce soru sormayı öğren arkadaş bu DEMİ nedir ya?
- +1 yıl
Babası şuanda ona iyilik değil kötülük yapıyor. Bu şekilde yaparak ya bu kız doğru düzgün tanımadığı birine kaçacak ve kim olduğu belirsiz birinin eline düşecek ya da görücü usulü artık kimdir nedir milletin dediğiyle evlenecek. Ee sonra? Ekonomik özgürlüğü var mı? Yok. Elin adamının ağız kokusunu çekip egosunu ona muhtaç oldupu için egosunu tatmin edecek bu mu iyilik?
- +1 yıl
Herşeyi geçtim mükemmel ötesi biriyle evlendi diyelim. Çocukları falan oldu sonra adamın eceli geldi öldü. Bu kız hayatında çalışmamış, okumamış biriyken nasıl geçinecek, çocuklarına nasıl bakacak. Kimse bu durumda da yardım etmiyor. Hayal dünyasında yaşamayın. Masum bir dünyada yaşamıyoruz.
- +1 yıl
@Morpijama boş yapma naşşş
- +1 yıl
Ewt sen ve senin gibi boş yapanlardan bahsediyorum 😂
Sen kötü baba görmemişsin. Öpte başına koy. Ne babalar var. Baba demeye bin şahit lazım. Kızından çocukları olan babalar var.
00 Yorumla
+1 yılBaban belki sen ne yaparsan yap mutlu olmayacaktır ama ona karsi kibar ve hos davranman sabırlı olman en doğru karardır. Bunu düşünmen bile çok güzel
00 Yorumla
+1 yılYahu hayatını çalmış adama daha ne vereceksin iyi misin sen?
20 Yorumla
+1 yılİstediği şey kapanmanmış kesinlikle onun için kapanma bu hayat senin hayatın kimseyi memnun etmeye çalışmadan canın ne istiyorsa o şekilde davran o şekilde giyin emin ol bir baba kızına sevgi göstermiyorsa önüne dünyaları ser yinede memnun edemezsin.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılO kişinin baban olması onun gözüne girmen için mücadele etmen gerektiğini göstermez
00 Yorumla Bazı insanların gözüne giremezsen ne yaparsan yap hiç fayda sağlamaz.
00 YorumlaBenim babamda oyle birak onun gozune girmeyi muattap olmuyom senin bu yalakaliginim sebebi ne?
00 Yorumlaben hic bir sey yapma her halükarda karşılıklısiz desteklemesi lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılSe annene anlat baban sana karşı sert olmasın ondan sonra bir gözü e
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHadi erkek çocuğu olsan tamam da babalar kız çocuklarına aşık resmen seninki neden böyle tuhaf
010 Yorumla- +1 yıl
Saçmalama bu herkes için geçerli diil.
- +1 yıl
@ahahahhahahh yanlış yorum yaptın sanırım
- +1 yıl
Babalar kız çocuğuna aşık olmazlar aksine erkeğe düşkünler. Tabi coğrafyayla ilgisi vardır bunun
- +1 yıl
@ahahahhahahh hayır tam tersi babalar kız çocuklarına düşkünler valla
- +1 yıl
Aslına bakarsan bu pekte genellenecek çoğunlukta değil
- +1 yıl
@0ı0ı0ı0ı0ı0ı0ı0 üzüldüm böyle düşünmene..
- +1 yıl
Üzülmene gerek yok. Masum bir dünyada yaşamıyoruz malesef bazı gerçekler var. Bazılarımız bu gerçeklerle erkendeb yüzleşiyor, bazılarımız çok sonradan, bazılarımızsa uzaktan bakıyor sadece. Umarım gerçeklerle hiç yüzleşmek zorunda kalmazsın ☺️
- +1 yıl
@0ı0ı0ı0ı0ı0ı0ı0 benim kızım olursa ölürüm ona ya yeğenlerim var kız bayılıyorum onlara
- +1 yıl
Zaten insan çocuğu için herşeyi yapabilmeli. En başta da sevmeli. Sevmeyecekse bir çocuğu dünyaya getirip psikolojisini alt üst etmenin bir manası yok.
- +1 yıl
@0ı0ı0ı0ı0ı0ı0ı0 kesinlikle olması gereken bu ama işte sorunlu insanların çoğalması anlayışsızlık geriye sevgisiz büyüyen kadınlar ve çocuklar ortaya çıkıyor
Onun kendi seni sevmesi lzm değerini anlamasını sağla
00 Yorumla
+1 yılYani bazı şeylerden seni düşündüğü için kısıtlıyor olabilir çünkü ortam çok bozuk
01 Yorumla- +1 yıl
Okulu da mı onu düşündüğü için bıraktırmış?
Gizli Üye(36-45)+1 yılMutlu etme neden mutlu etmeye çalışıyorsun o seni yaşayan bir ölü yapmaya çalışıyor sen neden onun mezarında ne olacağını düşünüyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabret tek şey bu zamanı geldiğinde o zaten girdiğini anlayacak ve bunu sen de o zaman anlayacaksın.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDediklerini yaparak istemedilerini yapmayarak mesela, detaydan da pek bi şey anlamadım açıkçası
00 Yorumla
+1 yılMerhaba senin baban narsist bir ebeveyn onun gözüne girmek için uğraşma kendi yararın için iki dakika internette bu konuyu araştır bende aynısı yaşadım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor bir adamsa ne yaparsan yap gözüne giremezsin. Onu boşver ve hayatına odaklan
00 Yorumla
+1 yılNeden gözüne giresin ki
İyiye iyi davranılır baban diye saygı göster ama sevdirecegim diye de insanların değişeceğini umma , üzülürsün.10 Yorumla
+1 yılBurda evlen kapan diyip babana hak verenleri ciddiye alma yaşın genç belliki kapanmak içinden gelmiyorsa "yapma" eğitimin için çaba göster.
10 Yorumla
+1 yılSana bunları yapıyorsa hâlâ gözüne girmeye çalışma. Gerçekten baba olsaydı zaten gözünde olurdun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılböyle geril geril tam gözünün üstüne kafa at
20 Yorumla Neden onu memnun etmeye uğraşıyorsun
10 Yorumla
+1 yılBenim babam da hıyarın tekiydi
00 Yorumla
+1 yılBen ağzımla kuş tuttum yine ise yaramadi
00 Yorumla
+1 yılKurdugun cümle sıkıntılı ve beyin yakıcı 😒
00 Yorumla
+1 yılO senin gözüne girsin bence hayatını mahvetmis
00 Yorumla
+1 yılGözüne girme sil gitsin
00 Yorumlagirmeye çalışma bence
00 Yorumlaben hiç birşey anlamdim ya
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Okuluna engel vb derken ne yaptı?
00 Yorumla
+1 yılÖyle babamı olur ya ne bu sen hapismisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlizyonist gösteriler yap
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Goaway07 sjhshsgshhs
Cevap sahibi+1 yıl@glsm0g gözüne girsin diye hzhshsh
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdiği şeyler yardımcı ol vs
00 Yorumla
+1 yılGerek var mı
14 Yorumla- +1 yıl
@Morpijama doğru değil mi