Gel gör ki 21 yıl yılında Müslümanların gerici kafaları ile Kadınlara yönelik baskı müdahale etmesi bu bireyler öyle ki Erkek yapsa normal Kız yapsa şey olur haram olur günah olur Ayıp olur ve onun sonu ölüm olur kendi kendine adalet sağlamışlar Müslümanlar Türkiye de böyle Erkekleri egemen edip Kadınları her yönden kısıtlıyorlar ben hala başörtü takanları anlamıyorum ve inançığı savunmaları da her ne kadar kendi istediğimle kapandım inancı seçtim diye inanmıyorum onlarda farkında coğrafyanın ve Ailelerin toplumun kaderi olduğunu ellerinden bir şey gelmediğini ve kendini öyle kabul ediyorlar ya bir Baba Kızı başörtünü açtı diye evlatlıktan red ediyor hem ciddi şekilde bu ülkede bana siz ne anlatıyorsunuz ya
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ne bokktan bi insansın sanane milletten yaratık yobaz ya.
Herkesin kendi görüşü ve inancı elbette var
Herkesin görüşü inancından bana ne Sorumla alakasız şeyler yazmayın
Zina ve başörtü sümer mitolojisinden gelmedir
Ulan her bokta sümer zamanından, dinler sümerlerden kopyadır dediler, göbeklitepe bulundu ortada mal gibi kaldılar 😂
Göbeklitepe ne alaka
Göbeklitepe mabedleri o zamanda da olan bir dine isarettir
O zamam yazı yoktuki
Göbeklitepede sadece ibadet yeri gibi yer bulmuşlar
Yazı ne alaka, mabedler bir dine isarettir, o zaman sümerler göbeklitepeden mi kopyaladilar?
Davranış acisindan diyorum ben
Mabedler dine işaret olabilir ama yazı olmadığı için dinlerinin ne olduğunu aktaramadılar bize sadece orda o zamanda yaşamış olan göbeklitepedeki dinin ne olduğunu bilir
Sözlü aktarim olamaz mi?
Sözlü aktarım oldu diyelim sümerler. Göbeklitepeden kopyalamıştır bizde onlardan kopyalamışızdır
Sözlü aktarım çok zor ikisi farklı toplum
Sözlü aktarımda din nesilden nesile sürekli değişir
Sözlü oldugu icin zaten mitolojiler ve fantastik şeyler var, lakin dikkatini cekerim şsyet ki dünya üzerinde ki tüm dinler farkli olsaydi bu sefer de, islam ın doğrulugunu nerden bilelim denilecekti, halbuki bunun tam tersi, ama yine de kopyadır diye itiraz veriliyor, objektif düşünür musun dinlerin benzerligi tek kaynaktan gelmis olamaz mi yani Yaratıcı dan?
Hepsi birbirinden kopyalanmazmı
Hele ki. nuh tufani ile alakali şeyler
3 semavi din dışındaki dinlerin hepsi hani insan uydurmasıydı?
Sümer miti çok tanrılıdır
Adem den itibaren tek din mevcuttur, o da islam, zaten semavi dinler disindakiler insan yapimidir ama bu benzerlikler bir Yaraticinin gönderdigi dinden alinti olamaz mi? tevrat ve incil tahrife ugramistir ayriyeten
Sümer miti yaratıcının gönderdiği dinden daha eskidir kuran incil tevrat mö 4000 ile mö 2000 arasındadır
Senin inandığın yaratıcının gönderdiği dinden daha eskidir sümer miti
Din Adem den itibaren geliyor, yillar boyu insan menfaati sonrasi, fantastik hikayelere donusmustur,
www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Bakabilirsin bi ara, ayriyeten yukarda gönderdigim yerde nuh tufani ile alakali bilgiler var ne dusunuyosun?
ibrahim tahmini mö 2150 de doğmuştur ama sümer miti mö 4000 ile mö 2000 arası vardır ibrahim son 150 yılda gelmiştir
Ben ibrahim demedim, adem dedim
Ya ademin dininden gelebilirmi sümer mitolojisi çok tanrılı bir din
Yukarda bahsettim.:), insanlar hayal gücleri ve menfaatleriyle dini , fantastik hikayeye dönüştürmustur,
Hikayeye dönüştürmemiştir zaten insan uydurması dindi semavi dinlerde bunların tek tanrılı versiyonu ve çakması
Yunus 38. Ayet: Yoksa, Onu (Muhammed) uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer sizler doğru iseniz Allah’tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da (hep beraber) onun benzeri bir sûre getirin.
Nuh tufanı, o zamanlarda dinin hikayeye dönüsturuldugunun kanitidir, linki yukarda attim
Nuh peygamber muhammedin islamı sümer mitinden çaldığımzı öğrenmesin diye uydurduğu yalansa
124000 peygamber eski dinlerden alıntı yaptığımızı anlamasınlar benzer yerleri eskiden gelen peygamber demiştir diye uydurulduyda
O yüzden mi hiçbir bilimsel veriyle çelismiyor nuh tufanı? Ama nedense tevrattaki nuh tufani, tamamen alakasiz, bu da kopyalanmadiginin kanitidir
https://youtu.be/_SicPo03jPI
Şuna 10 dakikani ayirsana.:)
Şunu diyeyim, tamamen subjektif, dayanaksız, varsayımsal, zorlama çıkarımlardir iddiaların
Nuh tufanı kanıtı var mı mezopotamyada tufan olmuş ama 1600 yıl önce felan çok yüksekde değil o tufan
Link attim, jeolojik kanitlar var,4. link
Bak mesela musa firavun hikayesine girelim musa 1391-1271 tarihi doğmuş (hiçbir tarihi kayıtı yok) akad kralı sargon mö 2350 de doğmuştur akad kralı sargon wikipediden araştırabilirsin tarihi kaydı var annesi rahibeymiş annesi gizlice doğurmuş bir kamış sepete koyup bir nehre bıraktı nehir onu akkiye götürdü akki onu sudan çıkarıp kendi oğlu gibi büyüttü bu hikaye bir yerden tanıdık geldimi
Tufan gerçekten olabilir ama nuhun kanıtı var mı
Musanın doğum hikayesi nerden kopyalanmış
tr.m.wikipedia.org/wiki/Sargon_(Akad_kral%C4%B1)
Şunu oku
Nuh a mı takildin :d, incilde ve tevratta HZ. Nuh un geçmesi yeterlidir,
Demişinizki mısırlılar musayı başarısızlık diye yazmamış çok yazık bende diyorumki muhammedde eski dinlerden yaptığı araklamaları insanlar insansın diye peygamber yalanı uydurmuş
Alayına Varsayım , dayanaksız ve zorlama :d
O dönemlerde çok fazla teori vardı, dünyanin şekli ile alakali, madem hz. Muhammed diğerlerinden biseyler arakladı, hiç mi bilimsel verilerle çelişmez yahu?
Hele ki Embriyoloji ile alakali mucizeler?, hipokrattan calinti dediler, dayanaksız çıktı
antidogmatik.com/konular/124000-peygamber.180/
124000 peygamber yalanı
www.google.com/.../hz-ademe-indirilen-suhuf-hakkinda-bilgi-verir-misiniz%3famp
sorularlaislamiyet.com/yeryuzune-124000-civari-peygamber-inmisse-bu-demek-oluyor-ki-her-kavime-bir-peygamber-gelmistir-yani
Neymis her peygambere 1 yil mis :d, zorlama, dayanaksız, varsayim