hocalar, hafızlar nerdesiniz :/ siz sevgililerinizle takılın boşverin bu soruyu :D
Islamda sevgili olmak yasak mı?
hocalar, hafızlar nerdesiniz :/ siz sevgililerinizle takılın boşverin bu soruyu :D
İslamı yorumlama biçimine bağlı olarak değişir bence. Kuran-ı Kerim'de sevgililik ya da yarenlikten bahsedilmiyor. Nikahlı eş olma durumundan falan bahsediliyor ama unutmamak gerekir ki o dönem koşullarına, o coğrafyaya uygun olarak okumak ve günümüz koşullarına göre içselleştirmek gerekiyor. Dinlerin temel noktasında düzgün insanlar olarak yaşamak vardır. Karşındaki kişiyi incitmediğin sürece neden günah olsun ki? benim mantığım almıyor. (Not: Bazen kendi doğruların noktalarında hareket etmeni öneririm çünkü emin ol herkes aynı dini kendince yaşıyor doğru yanıtlara ulaşmak zor;)
sadece sorun incitip incitmemek mi
kardesim o kadar sey sallamissin. dinimizde sevgili olaylari haram. o donemin sartlari diye bisi yok. Allah su evreni yaratacak kadar guce sahipse dumyanin hangi donemlerden gececegini bilmek elbette ona cok basittir. yani buyruldugu gibi kuran kiyamete kadar degismeden hukmunu sorecek..
Ayrica dinimizi yasamadigmiz icin bize zor geliyor. tam muhafazakar insana sor bakiyim. ne kadar hizurlular hallerinden..
@Mijer ben evde sevgilim yok diye ağlıyorum. Nedenini bende bilmiyorum, kendime bir anlam veremiyorum. Sanki kızsın bir hayat olmaz diye, bunuda anlamıyorum.
Benim dediğim sevgili: Ahlaklı, kibar, güzel, iyi kalpli onunla yapacaklarım: en fazla seni seviyorum demek ve dürümcü götürmek. Bunun dışında hiçbir ilişki olmayacak. Harama bakmayacağım
Bu günah olur mu
Müslüman adamın sevgilisi değil helali olur.
Müslüman, uyuma!
ben bu kızı istiyorum ^^
ne kadar ^^ aptal rolüne girecek kadar ?
kız olmak zor azizim. nette bile rahat yok size :D
Allah ın emri Peygamberin kavliyle mi
Cevap
5Cevap
Bir kişinin karşi cinste birine 3 saniyeden fazla bakmasi ve tekrar tekrar dönüp bakmasi zinaya girer diye bir şey duymuştum..
Yasak hatta imam nikahı kıyılana kadar göz göze gelmesi bile yasak
yasak. göz göze bakmak bile zinadır Allah ım affet çooooooooooooook günahlarımız var
yasak cicim göz göze gelmen bile haram ya tahrik olursan!
ona bakarsan biz marketede gitmeyelim otobüsede binmeyelim erkekler görmücek die cıkmayalım hapise sokun bizi :ddd
evlenirsen eşin nişanlanırsan nişanlın olur tatlım :)
islamda yasak
evet günah ama nefis işte...
senin bu sevgili tanımına bağlı
güzel ve keyifli olan her şey günah
Çünkü Allah iyiliğimizi istiyor.
@Ergenstyle yalancı seni
öyle bişey duymadım hiç değildir galiba
günahdiye okumuştum ama doğru mu bilmiyorum
Yok be daha neler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar