Arkadaşlar orda garson olarak çalışsam mı?
Ama ürünlerinde domuz eti kullandıkları için günah olur mu diye düşünüyorum.
Ama ürünlerinde domuz eti kullandıkları için günah olur mu diye düşünüyorum.
domuz etimi :))) lütfen arkadaşım bukadar bağnaz olmayın ya. domuz eti kullanılmıyor birincisi. ikincisi iyibir müslüman buralarda çalışması uygunmu diosun. sen müslüman olarak 4 4lük olduğuna inanıyormusun gerçekten? hatan yok mu hiç? herşeyi tam yolundamı yaşıosun? hiç sanmıyorum. hepimizin eksikleri var. çalış arkadaşım çalış. bunun ayıbı olmaz. domuz etiyse sıkıntın yok öyle bişey türkiyedeki restaurantlarında. başka sebeplersede.. çalışmanın ayıbı olmaz. müslümanlığına leke sürülmez. sen terbiyeli ol insani vasıflarını kaybetme yeter. merak etme onca müslümanım diynler neleeerr yapıyo nelerr...
Kim nerede domuz eti satıyor haber verin bana? Eğer yurtdışındaysan düşünceni anlayabilirim. Onu geçtim Big Mac tarzı şeylerin reklamı zaten %100 dana eti olması, adamlar dana eti olduğu için pazarlıyor.
bak dınımızde bıze haram olan bazı hususlar vardır ama dınımız zorba bır dın degıldır sana en bılındık alkolden ornek vereyım eger susuzluktan perısan haldeysen ve eger ortada alkolden baska ıcecek bırsey yoksa alkolu ıcebılırsın ıckıyı yanı. secenegın yoksa calıs derım ama bence bırcok secenek vardır sen bılırsın
Ne alaka ya? Sen orda emeğinle çalışıp para kazanmak için uğraşıyorsun. Nerden çıkarıyorsunuz bunları?
Cevap
26Cevap
Mc donalds ve burger king ülkemizde domuz eti kullanamazlar. ki gerçekten domuz eti öyle anlaşılmayacak türden bir et değil. sen Türkiyedekinde çalışıyorsun ve ortada haram olan birşey yok sanıyorum. yurt dışında çalışsan bile onda da sıkıntı olmaz. kendin yemediğin ve müslümanlara vermediğin sürece.
Harama vasıta olmak da, aracılık etmek de, dolaylı da olsa destek olmak da haramdır. O bakımdan bu ve benzeri yerlerde ancak aç açık kalırsanız çalışabilirsiniz. Eğer çaresizseniz, doğru dürüst helalinden çalışıp kazanabileceğiniz bir yer buluncaya kadar idare edebilirsiniz. Karşınıza böyle bir imkan çıktığında da, hiç beklemeksizin oradan ayrılırsınız.
-Alıntı-
Hadiste derki, helalde bellidir, haramda.. birde bu ikisinin dışında şüpheli olan seyler vardır. Eğer bunlardan da uzak durursaniz sizin için hayırlı olan budur.. diye
Dostum ne alaka bir duyumun mu var açıklada bilelim ben tezimi fastfood üzerine yazdım tek kırığı yok o saydığın şirketlerin islami kesim desen var hijyenik mi evet domuz eti vs bizim ülkemizde olmaz dışarıda olabilir. Nedir kırığı bizde bilelim
ya lütfen ya nerde domuz eti var günah münah değil çalşıyon para kazanıyon bunda bir anormallik yok
Evet çalışma. İnsanların domuz yemesine vesile oluyorsun. Buna göz yumuyorsun. Ayrıca domuz varmış mı o hamburgerlerin içinde?
1. Domuz eti kulanılmıyor
2. mekdanısta calşmanı önermem israile calışıolar
3. burgerkingi bilmiyorum
4. Hiçbir günahı yok için rahat olsun
Domuz etini Türkiye de barindirmazlar, tadı farklı olur zaten.
kardiş at eti ülkede sevap olarak çok rağbet görüyor kasaplarda. domuz eti kullanılıyorda bu ülkede izin veriliyorsa bunu suçlusu bizler değiliz yani :)
Domuz etı olduğunu hic zannetmıyorum çünkü bir zamanlar ablamda orada calıstı
Şu sağlığa zararlı ürünleri insanlar nasıl yiyor anlamak mümkün değil.
Günahı onların boynuna sen para kazanmak derdindesin senlik bir durum yok ayrıca domu eti falanda 1000 1 çıkar artık her şey denetimde rahat ol
Ayakkabı kutusunda para zulalaması uygunsa, oralarda çalışması da uygundur.
yemiyorsun çalışıyorsun ama için rahat etmiyorsa bulaşma
Allahından iyi bilirler Mc Donalds ve burgeri olmuşlar bu kör cehaletin g*t kılı
-Hidra<3
Nerden çıkarıyosunuz bunları? Arkadaşım Burger Kingte çalışıyor normal dana eti kullanıyolar.
şimdi bir müslüman gibi yaşayıp ama burger king'de yemek yiyen ben iyi bir müslüman olmuyormuyum? bir de domuz eti tam pişmez hafif beyaz et'e benzer ve sert olur çiğnenmez yani öyle duydum yiyenler de o et'in domuz etine benzer bir hali yok
ayrıca burger king'de bir tabela asılı et'lerini nereden aldığına dair ve o tabela da et'lerin %100 helal sertifikalı olduğu yazıyor
Burger king bir marka :) ama işletenler türkler burada mesela biizm burdakini Tab gıda işletiyor :D
yav yemek bu alkol değil bişey değil bağnazlık yapmayın akıl var mantık var niye günah olsun
Sacmalama! Neden gunah olsun? Haram birsey mi yapiyorsun? Boyle sorular sormayın , az mantıklı düşünün
Domuz eti mi? o. O Doğru mu gerçekten?
domuz eti mi var :D
hee tamam
domuz eti yok, nerden duymuşsan yanlış duymussun
Ne domuzu :D caiz caiz sıkıntı yok kanımca
domuz yağı olmasın o?
Domuz etini ilk defa duyuyorum.
ne domuz eti ya yapma bunu
Ekmek parası için calısacaksın sonucta bolacak
Ne olacak ki? Yani sorulması hata çalış tabiki.
Domuz eti?
iyice şaşırdınız
İyi bir müslüman nasıl oluyor aydınlatsana beni
Dinine bağlı
domuz eti mi?
Çalışma.
Sana ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar