+1 yılBüyük konuşuyorsun aynı yaşta sayılırız eğer gerçekten 18 yaşındaysan ve bende 12 yaşına kadar şiddet gördüm ama benim dik başlılığım yüzünden küçükken bile eyvallah etmezdim :D saygıda kusur yokdu ama istemediğim birşeyi yaptıramazlardı yapsam bile söylene söylene burunlarından getirirdim hatta bir keresinden karaciğerime yediğim yumrukla nefesimi g*tümden almıştım :D :D ama geçiyor ya yani ben şimdi hatırlayınca gülüyorum ha dersen hiç kızmadın mı çok ama gençlık işte bir erkek olunca yaş buyudukce babana gucunun yetecegını anladıkca ıyıce korkusuz oluyorsun. Ama keşke ölse felan gibi şeyler kullanma öyle basit birşey değil. burada şiddet gördüğünü yazmışsın ama nasıl bir şiddet görüyorsun yazmamışsın ve ya baban akşam işten gelince gel buraya seni biraz döveyim mi diyor elbet bir sebebide vardır onlarıda yazarsan insanlar sana daha kolay yardımcı olur :)
17 Yorumla
Soran+1 yılAahahah cok guldum ya :)) simdi kardesim sen erkeksin. Babana degilde annene daha cok kirilirsin. Bende kizim annemin bagirdiklarini hatirlamiyorum bile ama babaminkiler hep aklimda. Elbettenhatalarim. vardir fakat babam rahatsiz. Emin ol annem hep bana hak veriyo. Cunku babam klavyede hizli yaziyorum diye bana bagiran bir insan. Birde ben kucukken annenden ayrilsam hangimizle durursun diyodu. O gecmis hep aklima. geliyo bide beni dovdugu gunler falan. bir kere kemerle dovdu 3 gun uyumadim acimdan. Yasamadan bilemezsin yani allah belami versim ki nefrt edyrm bbmdn
- +1 yıl
Kemerle kız çocuğu dövmüş eğer afedersin or. spuluk yapmadıysan öyle dövdüyse o babayı şikayet edeceksin kaçarı yok. Ha erkek kardeşin abin felan olsaydı emin ol öyle olmazdı engel olurdu ama işte şans. Ayrıca açık konuşmak gerekiyorsa anne ve babam içinde canımı verırım gerekırse ama gundelık hayatta umursamıyorum :D genelde kızıyorlar ama sonucta bir bireyim ve herşeyime karışmamaları gerekiyor dominik cumhuriyeti gibi olmak güzel şey :D
Soran+1 yılOrospuluk yapmadim. Anneme bagirdigi icin ben sesimi yukselttim sonra bana tokat atmisti bende avazim ciktigi kdr bagira bagora agladim. O da aglamicksn dedi ben aglayincada dovdu iste. 11 ay once yapmisi bunu hala dun gbi aklmda :)
- +1 yıl
Diyorum ya işte abin olsa bir tane ne anneni ezdirir ne seni de işte abinin olmaması kötü şans. Baban inançlı biriyse konuşmayı dene yani eğer dinlemiyorsa seni mektup tarzı yaz ve açık ol yani babana nefret ettiğini belli etme sanki onu çok seviyorsunda onun ilgisine şefkatine muhtaçmış gibi yaz ve dua et yani Allah onun kalbine merhameti koymamışsan cennetede giremez fazla hayal kurmasın aslan parçası :)
Soran+1 yılDenemedigim sey kalmadi. Bosverin annemin hayayinida benimkinide mahvetti. Guzelim annemim saclari daha bu yasta bembeyaz oldu. He para kazanir calisir evi 44luk bakar bizi kimseye ezdirmez bu yonden iyi. Ne etti dilim etti demisler. Dilindeki acidan dolayi sevmyrm onu hakaretleriyle siddetiyle ruhumu oldurdu benim
- +1 yıl
eee bu işin sonu belli seni mutlu eden bir erkek bulunca tüm herşeyini ona vereceksin çünkü bir erkek sevgisine ilgisine muhtaçsın ama benden tavsiye dikkat et çünkü senin gibi baba şefkati görmeyen narin kızları kullanmak isteyen çok olur herşey seninle yatana kadardır o tip adamlar için dikkat et kendini korumaya bak sen zaten seneye üniversite öğrencisisin sanırım önemli değil geriside :)
Soran+1 yıl2 tane sevgilim. oldu. ikiside babama benziyodu terkettim onlari. Kullandirmadim yani kendimi. sadece 1 tanesiyle sarildim oda 1 kere. Cunku erkek sevgisine cok muhtactim.
En İyi Cevaplar
babasından şiddet görenler arasındayalnız degilsin milyonlarca çocuk genç babasından şiddet görüyor.. budane yazıkki egitim eksikliğnden ileri geliyor. nedense hep çocuklarmızı dayakla terbiye edecegimizi düşünürüz. birazcık gözünü korkutmak isteriz. ama yolun yanlış oldugunu hiç düşünmeyiz
38 Yorumla
Soran+1 yılHaklisiniz abi. Guya uni bitirmis ama cahil insanlar..
Soran+1 yılAynenn
Soran+1 yılAh be abi hep diyorum. Sen cehenneme ben cennete diyor. Kor cahil iste. Onu bu saatten sonra degistememki. Ortamdan uzaklasmam lazim. Oda universite ve bitirdiktn snra evlilikle olur
- +1 yıl
cennetin anahtarını ya da tapusunu emlakcılar da vermiyorlar. o kendisini nasıl garantiye almış anlaşılmaz bir durum hayatı boyunca ibadet etse hayır işlese gururu onu yine cehenme sürükler. kırdıgı kalp ona cehennemin yolunu açar cennet yolunu kapatır. sana tavsiyem sabretmendir. belki sabretmekte zorlanacaksın ama sonunda selamete eren sen olacaksın. okulunu mutlakabitirmen şart. sakın kurtuluşu evlilikte falan arama. once okul
Soran+1 yılAynen abi once okul sonra evlilik. Eger annemde okumus ve meslek sahibi olsaydi babamla ayni ortamda olmazdim. Bosanirdi illaki
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabam be kucukken yani 1 e 2 ye giderken kahvalti etmek istemedim diye once beni dovdu sonra kolarimdan bacaklarimdan tuttu kurbanlik koyun gibi balkonun camindan balkonun mermerine beni firlatti nefesim sesim kesildi de gelip bir bakmadi bile ben orda can cekisirken oturdu tv izledi bunu hic ama hic unutmam benim icin buyuk bir travma oldu bu tabi hala daha siddet goruyorum sozlu olsun fiziksel olsun 18 yasindayim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni her zaman döverdi içince ve bende ona beddua ederim beni dovuyosun ya senin Allah belani verir dedim ve simdi boşandılar nerde surtuyor belli değil 5 yildir rahatim ve annem 3 yıllık evli başkasıyla benim babamın yapamadığı şeyleri üvey babam yapıyor gerçek babam olmasa da çok seviyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılOh ya ne guzel malesef annem babamdan bossanmadi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılBen hala görüyorum ve 15 yaşındayım dün hatta babam sandalyemi bile bile arkadan çekti ve sandalyeyle birlikte sırt üstü düştüm salı günü müdür yardımcısıyla konuşup bu evden uzaklaşmanın bir yolunu bulucam zaten 18 yaşımda bu evden atılıcam biliyorum... Annem neredeyse 7 senedir boşanıcam diyo ama her boşanıcam dediği gece onun koynunda bu cidden iğrenç bir şey babam gelmiş diyorki inşallah senin gibi seninde çoçuğun olur ben kötü bir çoöuk değildim her şeye eyvallah dedim uyumluydum yok demedim olmaz demedim piyon gibi kullanıldım... Ergenlik tabi hormanlar tavan sinirler yüksek değişim süreci bana zıtlık yapıyor uğraşıyor haliyle sesimi yükseltiyorum 14 yaşımdan sonra asla eyvallah diyen biri olmadım ve şiddet gördüm... Şiddet görmemin nedeni eyvallah dememde değildi ilk okulda taaa 6 yaşındayken de dövüyordu yani hayatımda değişen yek şey davranışlarım oldu neyseki telefonumda ses kaydı alma kısmı var ses kaydı alıyoeum onun yüzünden inthar etmeyi düşündüm arkadaşıma söz verdim her söz için bileğime bileklik takarım sıkı yaparım ki arada hareket ettirirken hatırlayayım diye...
Bana söz verdiren arkadaşımla konuşurken bile ne gülüyosun cennetten müjde gelmiş gibi diyo onlar 7/24 mutsuz söyleyince de kötü çoçuk oluyorum of cidden çok bıktım bide annem lise baban üniversite mezunu gören modern aile sanar Şeytan diyoki al pıça tak babana ama sonra sakinleşiyorum...00 Yorumla
+1 yılMerak etme, seni öldürmeyen şey seni güçlendirecektir. Zamanı gelir, meslek sahibi olursun, evlenirsin, bir daha da yüzlerine bakmazsın. Çok üzülürler, kafayı taşlara vururlar, bu da onlara en büyük ceza olur.
Benim büyük kız kardeşim babamdan da annemden de memnun değildi. Şimdi bir şekilde evlendi gitti, mesleği de var, geçim sıkıntısı çekmiyor ve bizim ihtiyarları arayıp sormayarak cezalandırıyor. Üzülüyor bizim ihtiyarlar da ama hak ettiler.
Her ne olursa olsun, hiç bir babanın olmamasındansa, iyi kötü bir babanın olması daha iyidir. Bizim peder hıyar herifin tekiydi ama kapımıza alacaklı getirmedi ve baba olarak başımızda durdu. Hiç babası olmayan çocuklar görüyordum, onların durumu benimkinden asla daha iyi değildi...12 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle skntm yok cok sukur.. babamdan nefret ediyorum. Sirf onun yuzunden erken evlenicem. Oe muhtacimki bir erkegin sevgisine. Gercekten erkek tarafindan sevilmek bambaska oluyo. Universitede 2. veya 3. Sinifta evlenmeyi duaunyrm allah yardim eder ins esim duzgun ciksa barim yoksa iyice tirlatirim
- +1 yıl
Yalnız şu da var: 18 yaş civarındayken çocuk ile baba arasında çoğunlukla problemler oluyor. Üniye gidene kadar dönemi atlatmaya bak derim. Okul başlayınca zaten uzağa gidersen özler bişiler olur. Durum değişir muhtemelen...
yıllardır sözlü şiddet görüyorum, çok nadiren 1-2 fiske vuruyordu, bebekken vurmuştu bir tane gözüm karardı, kara düştüm. Bundan sonrakilerde onu sinirlendirdiğim için oldu :D araya ablam, annem filan giriyordu :D ama birisinde kendisini gerdi gerdi ben kaçarken kıçıma bir tekme koydu. eeee zamanla o yaşlanıyor ben gençleşiyorum, bende birşey yoktu ama ayağı fena ağrımış yine küfretmeye başladı :D çok nadirende olsa yıkışırız, ve onunla kafa kafaya gidiyorum adam kas yığını ama zorlanıyor, nefes alışverişinden belli :D
10 Yorumlapolise şikayet edersen aile mahkemesi tarafından babana evden uzaklaştırma cezası çıkar muhtamelen 3 ay olur ve baban eve gelirse 6284'ü ihlalden baban hakkında işlem yapılır 3-10 gün arası hapis cezası ve 3000 ₺'ya kadar para cezası alır. 2. kez eve gelirse 1 aya kadar hapis cezası ve 3000 ₺ para cezası alır 3. kez ihlal ederse...:D o gider öyle daha detaylı açıklayabilirim :)
114 Yorumla
Soran+1 yılOhaaa saka yapiyorsun. d
Soran+1 yılNasil yani ipler kopabilir derken
Soran+1 yılÖldursun cokta umrumdaydi. Yasamaktann iyidir.
- +1 yıl
bunu nede oğrenme ıhtıyacı duydun ve bukadar ayrıntılı?
Soran+1 yılKarisini doven erkek adam değildir.
Soran+1 yılSimdide polis oldu hey allahim :D
Çok dayak yerdim. öyle böyle bir dayak değil ama abim'de döverdi annemde döverdi çok dayak yedim ben. ama hepde susmayı bildim bu bana erdemlik kazandırdı şimdi dayak yiyenin halinden anlıyorum. o yoldan bende geçtim. şiddete karşıyım yani konuşarak halletmek en güzel büyük bir hata'da olsa konuşmak önemlidir. ön yargıları bir poşete koyup ağzını bağlayıp çöpe atın.
10 Yorumla
+1 yılyaratıcıya güven ve kendine bir ideal koy onun için çalış ilerde ve kendini onun ortamından kurtar... çok sıkıntıdaysan bana yazar mısın arkadaşım...
110 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim babamla arama mesafe koydum. Eve gelince odamdan cikmiyorum. Kapiyi tikliyo benle niye konusmuyosun dedi. Senim yuzunden doktor ilacimin dozunu yukseltti bana zarar veriyosun konusmicam seninle dedim. Gitti. Boyle daha rahat ohh
- +1 yıl
eğer ciddi şiddet görüyor gibiysen yardımcı olurum tabi öncelik olarak polise başvurmalıyız... en doğrusunu yapmışsın muhattap olma dersini çalış o yokmuş gibi ama görmezden geldiğini çaktırmadan
Soran+1 yılSiddet eskide kaldi. Psikolojik siddet diyelim. Deli gomlegi giyceksin falan diyo. Aman herneyse rahatim su anda konusmuyoruz. Polis isini bende dusundum ama kucuk kardsim var o babami cok seviyo onsuz yapaamaz ve ben kardesimn uzulmesine dayanamam
- +1 yıl
anladım ; deli gömleği niçin? kardeşine şiddet yok mu?
Soran+1 yılOna bile kopege vurur gibi vuruyo bazen. Gerci hakediyo ama buyuk adama. vurur gibi vuruyo dozajini ayarlamiyo yani. Aciyorum. kardesime
Soran+1 yılDeli gomlegi antidepresan ictgm icn
- +1 yıl
o zaman kardeşin onsuz daha iyi yapar ; onsuz yapamaz düşüncen doğru değil... bir an önce müdahale edilmeli
Soran+1 yılHer zaman yapmiyoki ayda bir kere kafasi atinca. Anneme diyorum kardesin babansiz yapamaz diyo. Bende anlamiyrm neyse kardesim. buyuyunce tipki beenm gbi nefret edicek babamdan. Bende kucukken onun gbiydim. bana vrsada yanina giderdim buyuyunce isler degisiyo
- +1 yıl
epey sinir oldum ya , bir baba nasıl yapar bunu tam bir karaktersiz cidden gerçek hayatta olsa çok pis profesyonel dayağımı yemişti... sen kardeşini de koru kendini de koru ; ondan izole olun olmadı yapacak babasız zaten baba gibi değil...
Daha bugün 3-4 saat önce yere yatırıp boynumu kırmaya başladı. Dovsem doverdim ama geri de annem ve kardeşim var boynumu kurtardım , boğazımı hadi ordan burnumu ve agzimi kapatıp nefessiz bıraktı. Bana benden başka güçlü evde kimse yok. Annem canım annem benim çok narin gün yüzü görmedi hayvan herif yüzünden. Bir şekilde kurtulup yerdeyken özür diledim oldurucegiyle ilgili bağırdı ve saçımın baya bir tutami ellerinde kalmış saçlarım hep yoluk. Ben bu dayağı 27 yaşında yedim ve nicelerini. Evliliğe karşıyım. Babam benim için nüfusta kayıtlı bir insan. Halbu ki onu affetmeyi seçmiştim. Yazık ona
00 Yorumla
+1 yılben cok gordum Şu an 17 yasindayim babam yurt disinda yasiyor ben 12 yasima kadar babanemlerle yasadim her geldiginde kahve icmedim mi doverdi yemek yemedim mi doverdi en son 3 yil once gordum o geldiginde yapmadigini birakmadi cay demleyi bilmiyorum diye bana demedigini yapmadigini birakmadi en son iste pandeminin ilk yasak gunuydu ben de yengeme gidip kalicaktim gittim babam yasak var seni almaya gelicem dedi baba 2 gun zaten gelirim pazartesi demistim tamam demisti biz ekmek almaya ciktik kuzenimle babami gordum biraz ilerledim babam gelip burnumu kirdi simdi iste 3 yil oldu persembe gunu turkiyeye geliyor beni de Şu an oldurmekle tehdit ediyor daha nicesi
00 Yorumla
+1 yılhiç babamın elini öpmek nasip olmadıki keşke bir tokadını yemek nasip olsaydı yaşasaydı
17 Yorumla
Soran+1 yılKeske babam olseydi de bu gunleri bana yasatmasaydi
- +1 yıl
Oha o kadarda değil Allah beterinden korusun
- +1 yıl
kardeşim babanı şikayet edebilirsin diyeceğim ama durumun nedir bilmiyorum o olmadan nasıl geçinirsin maddi desteği manevi desteği varmı? benim bişeyine ihtiyacım yok kendi başımın çaresine bakarım dersen katlanma şikayetçi ol. tedavi falan görür. allah yardımcın olsun üzüldüm senin adına keşke elimden bişey gelse senin için
Soran+1 yılBen antidepresan iciyrm ztn. Onun icmedigi ilaclari iciyorum. Babam icseydi bu yasta ilaca baslamazdm. Allah korusun ilaci birakamazsam cocuk sahibi olamam. Off off.
Eskidendi o simdi vuramiyo annem geri cejebiliyo.
Ama hakaretleri cok agir- +1 yıl
içtiği suya çaya karıştır mesala o ilaçlardan farkına varmadan. baban ne iş yapıyor
Soran+1 yılAnnem yapiyordu yogurda katiyodu. d ama artik yapmiyo korkuyo. Ben yapicam. Yakalanirsam olduur beni ama yetr canim pahasinada olsa yapicm.
Babam universitede ogrermen abi :)))))- +1 yıl
kardeşim babanda okumuş adam cahil biri değil mesleğide var. hani işsiz olur cahil borcu olur kimseye bişey diyemez size çatar diyeceğim ama. başka nedeni olmalı bunun tedavi gerektiren bir durum bana göre
+1 yılOf:( Ne kötü bir şey görmüyorum babamdan şiddet. Canım o benim pamuk şekerim :( Ama aramız iyi değil sürekli kavga ederiz öyle bir sorun var
06 Yorumla
Soran+1 yılKavga etmek farkli siddet gormek farkli
- +1 yıl
Evet farklı. Şiddet görsem çok üzülürüm. Ama sözlü kavga da acıtıyor..
Soran+1 yılAynen hakaretin boyutuda onemlo mesela bnmki oyle bir hakaret ediyoki kendimi orrsspu gbi hissediyorum
- +1 yıl
Benim annem direk kullanmıştı o sözü bana karşı.:) Hiç sevgilim bile olmadı düşün kendi halimde yalnız yalnız takılıyorum. Kendisi babamı aldatıyor ve bana o sözü kullanıyor.. Bazen çekilecek gibi değil insanlar. Anne-baba bile olsalar..
Soran+1 yılAnladim. En azindan siddetgormuyorsun sukret
- +1 yıl
bunlar olduktan sonra şiddet neyi değiştirir şükredilecek tarafı yok
+1 yılBen annemden dayak yedim takı elindeki sopayı tutana ve elimden geri alamayana kadar , sanırım bunu "artık kendini savunabili" diye yorumladı. "Artık sadece sözleri ile ruhumu dövüyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılErkek icin annesi. Kiz icinde babasi cok onemlidir. Annem kizdigi zaman alinmam. Ama babam kznca farkli oluyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılHiç görmedim diyemem az da olsa yaşadım bazı dönemlerde annemin kışkırtması sonucu
10 Yorumla
+1 yılPsikolojik siddet goruyorum ölmle tehdit ediyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahaj oda biseymi bana seni hastaneye yatircam diyo shskshsks
Gizli Üye(30-35)+1 yılannemden yedim. babam hiç bana el kaldırmadı. annemde olmasaydı hayatı öğrenemezdim. dayak gerekli bazan
10 Yorumla
+1 yılağzını burnunu kırarm bana şiddet uygulayacak babanın, ne ezdiriyosun kendini
010 Yorumla
Soran+1 yılSen erkeksin ben kizim:) kendime zarar vererek. kurtariyorum kendimi. Ama psikolojimim icine sclms durumda
- +1 yıl
niye peki derdi ne ya da napıyosn da dövüyo
Soran+1 yılBabam hasta. Takintili tiplerden yuruyusume. bile kusur bulan biri. Yeterli olmustur umarim?
- +1 yıl
anladm git şikayet et tıksınlar içeri ya da 3-5 kuruş ver birine taksn bıçağı kıçına
Soran+1 yılBabaya saygisizlik yapanin iki yakasi bir araya gelmez salla ooyuzden dediklerini yapamam. Beni rahat biraksn baska bisy istemyrm
- +1 yıl
kuran babaya ve anneye saygısızlk yapmamayı emrediyor ama müslüman ve iyi anne babaya.. ismini hatrlamıyorm sahabelerden birisi islam dininden dönmesi için babasından baskı görüp dayak yiyormş ve peygambeermz ona babasını terketmesini söylemş
Soran+1 yılAnnemle bir skntm yok. Derdim babamla. Senin dediklerini yaparaam ne para verir ne disari cikarir. Az kaldi. Ondan kurtlym baska bse istmyrm
- +1 yıl
evlen o zamn Allah yardmcn olsn
Soran+1 yılUniversitede okurken 3. sinifta falan evlenmeyo dusunyrm
- +1 yıl
en iyisi
Gizli Üye(30-35)+1 yılbabam bir keresinde ablama tokat attı ablam polise şikayet etti :)
04 Yorumla
Soran+1 yılSonra ne oldu :(
Cevap sahibi+1 yılbişey olmadı 5 yıl adı yazıcak pc de işte şey eğer bir daha şikayet gelirse ya 10 bin tl mi ne para ödeyecek ya da 7 yıl hapse girecek
Soran+1 yılOhhhhhh. Bendemi yapsam la :D
Cevap sahibi+1 yılyap şiddet görüyorsan hakkın
+1 yılBaban alkolik mi.
Annen ne diyor seni dövmesi durumuna02 Yorumla
Soran+1 yılHayir babam hafiz hatta.
- +1 yıl
Neden dövüyor seni
16 yaşındayım bende babamdan şiddet goruyorm bana hem vurup hadi ordan git dior yaşımdan dolayi ve korktugumdan ne polise gidebiliorm ne kaçabiliorm en sonunda intihar edicem
00 Yorumlahatalarım yüzünden küçükken bir iki tokat yemişliğim var...
00 YorumlaNeden şiddet görüyorsun?
18 Yorumla
Soran+1 yılKafasina esince sariyo bana
Soran+1 yılOkuyorum kardesim. Liseden bu sene mezun oldm. Ins senee universiteyi kazanacagm
Soran+1 yılEvet kardesim. Sen sen ol kizina sakin bagirma bile. Esine soyle o soylesin kizdigin seyleri. Hakkaten bir kiz cocugu babasinin yaptiklarini unutmuyor
Soran+1 yılAlnindan operim o zaman
Gizli Üye(30-35)+1 yıldönem dönem evet.
17 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojini etkiliyor dimi
Cevap sahibi+1 yılkaranlıkta duramam gece uykusuna hasretim erkeklerden nefret ediyorum babama benzer diye bir adamı sevmeye korkuyorum sanırım etkiliyor
Soran+1 yılBen antidepresan iciyorum. Oyle duruyorum ayakta. ALLAH sonumuzu hayretsin. Tek kurtulusumuz uni
Cevap sahibi+1 yılben üniversite son sınıftayım zaten bunada pek kurtuluş denmiyor
Soran+1 yılUniyi ayni ede okumasaydiniz keske
Cevap sahibi+1 yılyazları eve geliyosun ve bayramları ve yarı yıl tatillerinde. sadece babam yok annem var kardeşim var özlüyorum görmek istiyorum kaçılmıyor bazen
Soran+1 yılAman kislari rahatsin en azindan
Küçükken ufak tefek görürdük.
10 YorumlaUmarım şiddet görmüyosundur babandan.
05 Yorumla
Soran+1 yılGoruyorum
Soran+1 yılVar. Dedem ananem annem halam herkes konustu babamla. Ozurdiliyo sonra yaptigi yaptik. Nefret ediyorum ondan. Baba sevgisi hissetmedigim icin boynum hep bukuk
Soran+1 yılYok yok. Liseden bu sene mezun oldum. Bu sene hazirlanamadim 1 senemi yedi babam sagolsun. Bu sene dershaneyle ins. Annem yurda verecek kurtuluyorum yani
Yok sen de gormuyorsundur umarim
01 Yorumla
Soran+1 yılGoruyorum
Eskiden görüyodum öldü gitti.
06 Yorumla
Soran+1 yılPeki baban oldukten sonra onu ozledinmi
Soran+1 yılOha
Soran+1 yılBen affedemem aslaa
Bu devirde çok nadir varsa oda tabi
00 Yorumla
+1 yılElini vur masaya, olmadı odun bul dal ölümüne
03 Yorumla
Soran+1 yılBabaya el kalkarmi hic?
- +1 yıl
Konu kamu spotuna döndü :D
Soran+1 yılSvzjzvzjzv
Gizli Üye(30-35)+1 yılKavga ettigimizde döver.
00 Yorumla
+1 yılBen olsam evden kaçardım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılgeçmiş olsn kardeşm. s
00 Yorumla Evet var , düzenli olarak görürüm
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl20 yaşındadayım 18 e kadar görüyordum
01 Yorumla
Soran+1 yıl18dn sonra ne oldu
dertliyim arkadaşlar kim dinler
00 YorumlaKim babasindan dayak yemedi ki
00 Yorumla
+1 yılBabam yok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç unutmam.