Bu sitede yapılan bir ankette %40 kişi 20 yaşa çocuk demiş. (15 kişi 20 yaş yetişkin,10 kişi de çocuk demiş)Birde yabancılarla , ingilizce bir şekilde yapılan ankete bakın.Yabancılarda 64 kişi 20 yaş için yetişkin (adult) , sadece 6 kişi de 20 yaş için çocuk (child) demiş.
Ve yabancı sitede yapılan 14 yaş yetişkin mi yoksa çocuk mu anketine bakın.38 kişi 14 yaş için çocuk demiş ve sadece 2 kişi yetişkin demiş. Çünkü gerçekte de 14 yaş gerçekten çocuktur ve 20 yaş yetişkindir.
Bizim Türkler 14 yaşa da çocuk diyor , 20 ye de aynı derece çocuk diyor hatta geçen bir anket yaptım 21 yaşa çocuk diyenlerin oranı yetişkin diyenlerle aynıydı bu sitede. Sizce bizim ülkede 25 yaşa kadar çocuk diyenler neden çok fazla?
20 yaşında ki kişi ergende değildir artık. Ergenliği bitirmiş yetişkin bir bireydir. Diyor ki; "Bir ergen genelde 13 ile 19 yaş arasıdır. Yaşlar her ülkeye göre değişiyor." Yani Norveç , İzlanda , Rusya gibi soğuk ülkelerde geç giriyor ergenliğe insanlar ondan bahsediyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Avrupalılar akıllı !!
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Türkiye de 20 yaş neden hala ergen ya da çocuk olarak biliniyor?
Kendim şahit olduğum çok şey oldu. 30-35 yaşında ama zihinsel olarak ergen olan o kadar çok insan gördüm ki bizimkilerin böyle cevaplar vermeleri çok normal.
Bir de kelime seçimlerinin önemi ifadede. "Aaa çocuk çok yakışıklı" ifadesini 30'lu yaşlarda bile kullanıyoruz. Bu da bir kavram karmaşası yaratmış olabilir cevaplarda
Bizim ülkede cahilden çok ne var ki? Biyolojik olarak ortalama kızlar 16 yaşında ergenliğini tamamlıyor, erkekler ise 16-22 civarı değişmekte. Ayrıca burada 20 yaşındaki bir kızı kendinden yaşça büyük birisiyle sevgili olmasına cahilce pedo diyorlar. Gülüp geçmek lazım böyle tiplere :)
Ergenliğini tamamlayan her birey açık ve net yetişkin insandır.
Avrupa yaşa göre değerlendiriyor. Yoksa o yaşa gelmiş avrupalı insanlarda henüz ergen. 20 yaşındaki insan nasıl veya neden ergen anlamak için ülke çapında geniş araştırmalara gerek yok. Bu sitede bile pekala anlayabilirsin sorduğu sorudan veya soruya yaptığı yorumdan.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
zaten yaşa göre değerlendirilir. Türkiyede 18 yaşında ki engelli biriylede ilişkiye girsen suç değil çünkü yetişkin kanunlarda, avrupada bu yaş 15. 20 yaşa gelince inanasım gelmiyor. eğer 20 yaş ergense Türkler için 12 yaş ne oluyor bebek mi?
Biz kafa olarak yorumluyoruz yaş olarak değil. 20 yaşına gelmiş karakteri kişiliği huyu suyu oturmuş insan çok azdır. Yasal yaş kişinin yasal hakları kullanabilmesi için belirlenen bir yaştır. Kişi aptal hatta dünyanın en ahmak insanı bile olsa bu özgürlükleri elde eder. O yaşa gelen herkes ergenlikten çıkmış anlamına gelmiyor yani. Devlete göre yetişkin evet. Ama aynı devlete göre tecavüzcülerde insan ama bize göre insan değil. Anladın inşallah
:D Bizde biliyoruz. 50 yaşına gelmiş ama kafası ergenlikte kalmış insanlarda var. Biz geneline bakıyoruz. 25 yaşından sonra ergenlikte kalan kafalar çoğunluğu mu oluşturuyor? Hayır. O halde genelleme yapamazsın çünkü bunlar istisna sayılır. Genelleme yapmak için yarıdan fazlası şarttır. 20 yaşına kadar fertlerin yarıdan fazlası ergendir geri kalanı istisnadır. Yine anlamadın ama neyse
Cunku avrupada 18 yasina gelince sorumluluk almaya basliyorsun ya evden tasinirsin kendi evine cikarsin ayaklarinin uzerinde durursun, ya da evdeysen eve ailene kira ødersin.. bizimkilerin cogu 30 yasinada gelsen evlenmediysen hala aileyle yasiyor evlenene kadar sorumluluk almiyor.. bunun icin olabilir bence sorunun cevabi
hayata dair hiç bir tecrübe bilgiye sahip olması olabilr mi acaba he tabi aralarin da mutlak vardır tecrübe bilgili kisler de genellersek çoğunluğu daha iş hayatına başlamadı hayatı instegram Toktok Facebook gibi ssniyoar
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
peki söyle yabancılar niye ,64 kişi yetişkin demiş 20 yaşa da, 6 kişi sadece çocuk demiş? bunu da de! Bizim türkler işsizliğine ve tembelliğine bahane arıyor.
Ergenlik denilen şey biyolojik araştırmalar ile başlangıç ve bitişi araştırılarak sonrasında isimlendirilen bir dönem... Senin başka birşey demen ergen oldugunu değiştirmez
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
13-19 diyor işte araştırmacıların çoğu , bazıları mesela dünya sağlık örgütü 10-19 yaş diyor. Ben 21 yaşındayım zaten onlara göre ergen değilim ama bu sitedekilere göre 25 e kadar ergen.
23 e kadar vücuttaki fiziksel ve biyolojik değişimler devam ediyor. 19 yaş ifadesi genelleme , izlenen popülasyondaki bireylerin genelinde bu değişimlerin sonlandigini ifade ediyor. Bana kalırsa 20lerin sonlarına doğru psikolojik olgunluk oluştuğunda gerçek anlamda yetişkin olunuyor. Bazen ben kendimi yetişkin olarak görmüyorum. Fiziksel ve biyolojik anlamda evreyi tamamlamış olsamda olgunlaşma durumunda çocukça davranışlarım oluyor bazen...
eğer beyinsel gelişime bakarsan 40 yaşında ki bir kişiyle 30 yaşında ki bir kişinin de beyni bir değil.. Ergenlik çocukluktan yetişkinliğe bir gelişim sürecidir , ne çocuktur ne de yetişkin. Kıllar çıkar , ses kalınlaşır, cinselliğe hazırlanır. Allah kadını da erkeğide 20 lerin başında en doğurgan ve üretken olarak yaratmıştır. 30 yaşında ki kadınların doğurganlığı yüzde 40 oranında azalıyor, bazıları çok zor hamile kalıyor. 17-23 yaşında kadınlar ve 20-26 yaşında erkekler en üretken , en doğurgan zirvede ki dönemlerini yaşıyorlar. Bunu araştırabilirsin! Sonrasında sperm kalitesi ve yumurta kalitesi düşüyor. Hadi bu büyük organizasyonların ergenlik için 13-19 yaş demesini inkar ediyorsunuz da Allahın yarattığını da mı inkar ediyorsunuz?
Ateistim. Yani dini açıdan yaklaşımının benim için bir anlamı yok.. yinede bilgisel anlamda bu eklediklerin güzel birşey , bir konu hakkında fikir alış verişi yaparken bu tarz bilgileri ekleyip fikrini bunlara dayandiriyor olman hoşuma gitti...
Ergenlik 21de bitiyor türkiyede genelde o yüzden ve kafa yapısı olarak eminim ki benden farkları yok çoğunun xçmdğedl
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
21 e de çocuk diyor bu sitedekiler , hatta 22-23 e de :) bunlar aşmış kendini.. dün biri bu sitede dedi ki 27 yaşından sonra gençlik başlar ondan öncesi çocuktur. hahaha
21 yaştan küçükler bence daha olgunlaşmamış oluhorlar
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
bu sitedekiler 21 e de çocuk diyor :) avrupalılar akıllı harbiden, abartmıyorlar birşeyi. 14 yaşa çocuk diyorlar çünkü 14 yaş çocuktur zaten. 20 yaşa yetişkin diyorlar çünkü yetişkindir zaten
25-26 yaşındakinin bile 15 yaş kafası varda o yüzden
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
o kişilik sorunudur, ergenlik bebeklik gibi bir süreçtir. bebeklik nasıl 0-1 ise ergenlikte 13-19 dur.. 30 yaşında ki kişi ergen davranıyor diye ergen olmaz.
Neden sence "Türkler" senin gibi 20 yaşa ergen diyor yetişkin olduğu halde ve ergenlik için de her yerde 19 dan sonra biter yazmasına rağmen? Yabancılar niye yetişkin diyor?
@95spartacus evet benim yengem 20 yaşında iki çocuğu varmış.. Avrupa da şu an 15-16 yaşındakiler 30 luk adamlarla ilişkiye giriyor yasal şekilde ama bizim ülkede 21 ile 28 yaşında adam çıksa pedofili diye linç ediyorlar.
çocuk gelin reşit olmamış kişilere deniyor ve bu yasal değil.. 20 yaş yasal bir yaş! iyice bokunnu çıkardınız ha! utanmasanız 23 e de çocuk gelin diceksiniz. avrupada 15 likler yasal şekilde yetişkinlerle ilişkiye giriyor.. lisede bakire olanlarla dalga geçiliyor.
iki tarafta razıysa 20 yaşında ki biri herkesle evlenebilir. Kanunlarda da yasaldır. Kimse yapamazsın diyemez. Dünyada böyle bu , eğer sen mars ta yaşıyorsan bilemem. 15 yaş çocuktur o suçtur ceza gerekir.
Ben reşit yaşıyla yetışkinliğin aynı olduğunu düşünmüyorum 20 yaşındaki biri daha çocuktur çünkü o an akadar genelde aldığı sorumluluk belli bişeydir ve kafasında bazı şeyleri genel olarak tam oturtamamış oluyolar ve genelde o yaşlar insanların ya ben yetişkin oldum dedikten sonra hala çocuk olduklarını anladıkları yaşlar sende benimle düzgün konuş kabalaşmıyım
birçok kez italyaya gittim evet , birçok kez de yabancı forumlarda bulundum, ingilizce ve italyanca biliyorum. İtalya da hispanic bir arkadaşım vardı konu açıldı sordum 12 yaşından sonrası yetişkin dedi ve onun gibi düşünen çok vardı. 16 yaşındaki kızlara genç kadın diyen kişiler doluydu. Avrupada ki kişiler inanamayacağınız hatta benim bile bu kadar geniş düşünceli olduğum halde şaşırdığım düşünceleri var. italya da cinsel rüşt yaşı 14 ve polis tarafından çocuk kurbanlar 14 yaş altı olarak değerlendirilir. Yabancı forumlara ve sitelere gelince. 2 kere 20 yaş yetişkin mi diye farklı forumlarda anket yaptım , iki ankettede yüzde 85 ten fazlası yetişkin dedi.
Bak şimdi güzel kardeşim bende amerikada bulundum LA ve Newyork ta ingilizce , Almanca, ispanyolca be birazda japonca biliyorum genel olarak yabancıların reşit yaşı düşük zaten ama genel olarak türkiyede bi şey olduğu için nasıl söyliyim herşey bi boktan olduğu için sen burda ben 20 yaşında yetişkinim diyemezsin çünkü eğitim sistemidir paranın değersizliğidir bunlar insanları cok etkiliyo ayrıca şahsen ben bir kişinin. 25 yaşına kadar tam olarak yetişkin olabileceğini düşünmüyorum bu biraz şey gibi mesela bazıları 17 yaşına girdiğinde ben yetişkinim herşeyi yapabilirim kafasına girer ya onun gibi bence 20 yaşındada kafan çok değişik olur yetişkin mi kağıt üstünde yetişkin reşit ama bir kişinin kafasının tam oturabilmesi için zaten bence ilk önce okulunun bitmesi hayatını oluşturmaya başlaması gerekli
ben yetişkinim diye tartışmıyorum , çünkü zaten yetişkin grubundayım , kabul eysemde etmesemde , 20 yaş çoğu gelişmiş ülke tarafından yetişkin olarak görülüyor. uluslararası organizasyonlar tarafındanda yetişkin görülüyor. WHO 'ya ve Unicef'e göre 10-19 yaş ergen, CDC ye göre 12-17 yaş ergen. 20 ve sonrası hiç bir büyük organizasyon tarafından ergen olarak nitelendirilmez. Sence 20 çocuk olabilir artık senin fikrini değiştiremem ama dünyada senin gibi düşünen az var ! Türkiyede çok var.