- Tuketir meni soyuxluqun...
https://youtu.be/8Qafu5pByhQ

Şu yaşıma kadar birçok insan tanıdım çevreden bile olsa ama sadece bh bahsettiğiniz yönde biriyle 2018 yılında tanışmıştım 1 senelik sohbetimiz oldu sanırım dünyada gelmiş geçmiş görüp görebileceğim en muazzam insandı karakterini kişiliğini tarif etmekle bitiremem gibi o denlice kıymetliydi benim içinde ve gerçekten ona dünyalar kadar değer vermiştim ve karşılık da almıştım aam hiç değişmemişti.
Nadir de olsa vardır. Yaşadığınız kötü deneyimlerden dolayı insanları tek bir sınıfın içine hapsetmek, cahilliktir. Her insan birbirinin kopyası değildir. Hayvanlardan yola çıkalım; hırçın kedi de vardır uysal da. Hatta sosyal bir köpek varken sahibinden başka yabancılara karşı hırlayan köpekte vardır. Yani bu göreceli bir kavramdır. Ama hiçbir insan, birbirine benzemez. Herkesin kendine has karakteri ve ruhu vardır. Lakin günümüzde karakterliği buz tutmuş, dağın görünmeyen yüzünü saklayabilen kişiliksizler de az değildir. O tip insanları bulmak için biraz çaba lazım.
İnsanlara hak ettikleri kadar değil, taşıyabilecekleri kadar değer vereceksin. Matematikte de olur bazen. Değer verirsin, yanlış çıkar. Değer verdiğiniz şey layık olandan incili kaftan, layık olmayana da yamalı fistan gibi durur inançlı samimi ve peygamber. Efendimizin iaminş ağzından. Süşğmwywne eline benine diline sahip çıkıp yüreği aklı ve merhametli birisi varsa değer ver buda iletişim ve tavazulu insanlarda olur
Onbeş sene değer verdim ama gaflete kapılıp beni aldattı. Çok uyardım, ailesine dedim. Ama beni tabiri caizse dışladılar. Ama olan onlara oldu. Ahrete nasıl girecekler hiç düşünmüyorlar. Şimdi İki evladıma daha çok değer veriyorum. Zaman geçiriyorum. Zaten hep öyleydi
Cevap
66Cevap
Yok gibi..
Sen değer verince seni kırmaları incitmeleri bir hakmış gibi davranıyorlar
Seni kırdıkları incittikleri yetmemiş gibi birde hatalarını kabul etmek yerine suçu sende buluyorlar ve sen suçlu hisset diye ellerinden geleni yapıyorlar..
Kötü kalpli hain insanlar onlar...
Burada böyle bir soru paylaşman henuz benimle tanışmış olmadığının apaçık gostergesidir.🤣
Ve bu bir ölümlü için inanilmaz buyuk bir kayip.
zararın neresinden dönersen kârdır
O sebepten tez vakitte bu yanlıştan dönerek tum. yollarini bana cikart vs felan diyormuşum🤣
İnsan kendini bir şey sanıyor, ne oldum delisi oluyor işte, şöyle bir düşündüm soruyu okuyunca galiba yok varsa da bana denk gelmedi...
Aslında insanlar değer görünce değil, kişinin onun için kendinden sürekli taviz verdiğini fark edince değişiyor. Hep bir fazlasını istiyor, ona bu fırsatı veren bizleriz yani.
Değer vermek ne kadar güzel de olsa dozunda olmalı, kişi yeri geldiği zaman hayır demeyi de bilmeli olmaz demeyi de..
Sonra yok efendim sen çok değiştin, niye acaba!
Var be dostum değer verdikçe daha değerli hissettiren insanlar var ama onlara da Dostoyevski şöyle bi şiir yazmış iyi adamlar yalnızlıktan ölüyor, iyi kadınlar ise kötü adamların pencerelerinden gökyüzüne bakarken...
Değer verince değişmeyen insanlar var. Biz, haddinden fazla değer vererek değiştiriyoruz. Kapasitesinin üzerinde yüklenilen herşey deforme olur. Biz bu hatayı yapıyoruz. Aslında suçlu onlar değil, biz onları değiştiriyoruz ve suçlu biziz.
Ben pek şahit olmadım, kime değer verdiysem illa ki negatif bir karşılık aldım, o yüzden beklentisiz ve ederi kadar değer vermek en mantıklısı, fazla verince kimse değer vermediğinden ona ne oldum delisi oluyorlar.
Ne kadar aşırı ilgi, değer görsemde asla değişmem. Bir insan beni nasıl tanıdıysa ben hep öyle kalırım. İlişkide de bu durum böyledir. Şımarmam, artislenmem asla.
Hakettiğinden fazla değer veren tarafım genelde
Evet böyle insanların varolduğunu kendimden biliyorum. Yanlış diye nitelendirilen insanların hatalarını herkese yüklemem bunu da yanlış buluyorum. Karakterli olmaya önce kendimden başlıyorum ki karşımda ki insanın öyle olmasını umayım.
Fazla değer soytarıyı adam eder...
Yani velhasıl kelam yok öyle bir dünya. Ama kişi kendini biliyorsa ve elindekinin kıymetini de anlarsa o zaman verilen değere layık olmaya çalışır.
Değere değer ile karşılık veren insanlar vardır tabiki. Zaten mütevazi birisi değer gördüğünde mahçup olup kendi bu değere layık olmaya çalışacak ve belki o daha çok değer verecektir.
Verdiğin değeri bilmeyen insan çok. Sen değer verirsin o gider başkasına. Başkasına değer verir birlikte olur bir şeyler yaşar eder. Pişmiş kelle gibi sonra yalanlara devam ederler.
Bende yok ben bile fazla değer gördüğüm zaman alışkın değilim yapamıyorum kendimi farklı hissediyorum
Ben böyle bir insana rast gelmedim. Bu tarz canlıların olduğunu ilk defa duydum çok şaşkınım. Belgesel tadında sorun için teşekkür ederim.
Değer verince deyişmeyençok az sayıda arkadaşım var değerini biliyorum onlarda benim değerimi biliyor
Valla bana karşıma çıkan kişinin değer verdiğini hissedersem anında aşık olurum çünkü aileden göremedigim desteği onda bulmayı umut ediyorum.
Varsa bile iğne ucu ile kuyu kazmaktan daha zor bulması.
Arkadaşlıklardan aşk ilişkilerine kadar herşey bozuldu.
Gerçekten varlar, çünkü o insanlar kendilerine verdikleri dikkate alırlar, başkalarının onlara verdikleri değeri değil.
Şahsım adına Ben hiçbir zaman değişmedim karakter bazında ama genelde kime değer verdiysem onun g*** kalkıyor
Yok öyle biri yok cidden elini versen kolunu kaptırırsın, ne kadar değer verirsen o kadar değersiz olursun
ben kendimin böyle olduğunu düşünüyorum değer verdiklerini gördüğümde neden bunu hak ediyorum insanlar neden bana değer verilecek bir kişi olarak görüyor diye üzülüyorum halbuki hak etmediğimi düşünüyorum
Nesilleri tükenmek üzere ben varsam vardir diye umuyorum
Değer verince pişman etmeyen, yarın gelsin başlasın.. 😎
Evet var. Gördüğü değere sonuna kadar sahip çıkan insanlarda var.
Vardır elbette. Önemli olan değerin kıymetini bilmektir.
Vardır elbette değer bilmediği için değer gördüğünü bile anlamaz
Istersen canını ver o insanın mayası bozuksa bi skim olmsz
Karakteri tam oturmuş insanlar değişmez, bazen 40 insanlar bile değer verince hemen şımarabiliyor
verilen şey geri alınmaz ama bazılarına verdiğim değeri geri alasım var keşke mümkün olsaydı
Var da zor bulunur. Değer verilenler bir kerende kendini bir halt sanıyor.
Tabi ki de var. Sadece iyice bakmak lazım etrafa 🙂
Bulursan asla bırakma ve hiçbir şekilde vazgeçme 👍
Değer verince ben değişirim ama olumlu yönde. Yani egoist olmam.
Profil fotoğrafın eski sanırım. Çok gençsin
Yok galiba, nesli tükendi hepsinin.. Arasam da bulamıyorum artık.
Bilmem değer verdiğim herkes bi zaman sonra değişiyo
Elbette var. Kendi sayginligindan da taviz vermeyeceksin degersiz de davranmayacaksin bence bu dengeyi korudugumuz surece iliskilerde daha az problem olur
Varsa da bize denk gelmiyor o insanlar o yüzden yok galiba
Ne kadar yanlış ınsanlar tanısam da öyle ınsanların olduguna inanıyorum
Öldüler çünkü o kadar değerleri karşılıksız kaldı ki...
Ne kadar nadir olsa da var.
Benim karşıma hep değişen çıktı. Oda benim bahtım artık
Bende evleneyim diyorum. Çok altın bir sürü masraf. Evlenip borç altına girmek var çok zor. Bu yüzden çekiniyorum.
Her zaman vardır her zaman olacaktır sizi oldugunuz gibi kabul eden sizi yaradan aşkı ile sevecek birileri hep olacaktır önemli olan sizin buna tüm yüreğiniz ile inanmanız olacaktır
Öyle insanlar bulduğum onları kaybetmekten korktuğum için neler yaptığımı bilmeni isterdim.
ben değişmem mesela ben kimsenin hakkında kötü birşey düşünmem
İnsanlar bazı şeylere çok kolay alışır tembelliğe sevilmeye ilgiye vs vs o yüzden değişmesine fırsat verecek kadar bir tavırda bulunmamak gerek
İnsanoğlu nankördür. Güzellikleri çabuk unutur. Ayrıca körleşir zamanla, verilen değeri görmemeye başlayınca da nankörlük yönü çıkar ortaya
Merhaba bu sorunun cevabı sanırım evet ben değer verildiğinde değişmeyen biriyim ama karşıma hep değer verdiğimde değişen insanlar çıktı
Bende var birtane değer verdiğim zamanda umursamıyor vermediğim zamanda umursamıyor hertürlü umursamıyor yani hiç değişmedi hiç değişmeyecek 😔
Var hatta kendisinin daha çok değer verdiğini falan söyleyip bırakıp gidenler var görsen şaşarsın
Var tabi ki değer verme derken tanrı katına çıkarma tabi ki
Ben gibi kaliteli insanlar mesela, değer verince değr bilirler.
Yok. Ben mesela bana biri değer verse deyişirim onu çok severim😄
Var, mesela ben. 😄
Yok yok yok yok yok yok
Ben degilim mesela :)
Deger verince insan degisir. Daha cok baglanir
Az da olsa var öyle insanlar
yok lanet olsun ki yok
Nankor insanlar fazladir ve degismeyi secerler...
hiç tanımadım öylesini bilmiyorum 🤷🏻♀️
Elbette var. Sen yeter ki görmek iste..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?