Kızılay'da 100 tır yardım için toplanan eşyalar pazarda satılmış! Cezaları ne olmalı sizce?

Kızılay'da yardım için mont, kazak, pantolon gibi giysi ve eşyalar toplanmıştı. Toplam 100 tır. Bunları pazarda satmakla 13 kişi suçlandı ve haklarında dava açıldı.

Türk Kızılayı Sancaktepe Şubesi’nin eski koordinatörü Emrah Aytar, pazarcı olan babası ile birlikte bu 100 tır eşyayı kendi kiraladığı depolara yönlendirmiş ve daha sonra pazarda satmış.

Kendisi Kızılay'a ait olmayan 6-7 farklı depo kiralamış ve firmalardan gelen bu 100'ü aşkın tır eşyayı bu depolara sevk etmiş. Daha sonra da çeşitli pazarlarda ürünlerin satışıı yaptırmış. Günlük 7-8 bin TL hasılat yapılmış neredeyse.. 6 ay kadar bunun takibi yapılmış ve şüphelilere dava açılmış.

Üstelik savcılığın iddiasına göre bunlardan kazanan para altına yatırım yapılmış :) Allah'ından bulsunlar.. İhtiyacı olan insanlara yardım gidecek eşyaları kendin muhafaza edip satmak nedir ya.. Umarım bir an önce belalarını bulurlar. Bunlara verilecek her ceza haktır..
Kızılayda 100 tır yardım için toplanan eşyalar pazarda satılmış! Cezaları ne olmalı sizce?
Kızılay'da 100 tır yardım için toplanan eşyalar pazarda satılmış! Cezaları ne olmalı sizce?