Umuma açık yerlerde kurban kesene 4 bin 810 lira para cezası uygulanacağı açıklandı. Sizce bu para cezası caydırıcı olur mu, ne düşünüyorsunuz?

Umuma açık yerlerde kurban kesene 4 bin 810 lira para cezası uygulanacağı açıklandı. Sizce bu para cezası caydırıcı olur mu, ne düşünüyorsunuz?

Valla dana ya verecem 100 lira o ceza miktarını verir sırf hava olsun diye inatla açık hava da kestirirm kurbanı. Ben bu hareketlerini yemem hükümetin. Onlarda bu düşüncede bir sürü insan olduğunu bilip olabildiğince ceza yazıp para toplama peşindeler. Zerre caydırıcılığı olmayan komik bir rakam olduğu gibi resmen tahrik ediyor ver 5 bin daha mkym 100 vermişsin koyar mı sana bee der gibi duruyor ceza.
Şu konuda biraz daha medeni olmaya gayret gösterilsin bi zahmet. Dini vecibe yerine getiriliyor, kişilere nasıl yapılması gerektiğini başkaları gösteriyor. Ulan ülkece her konuda cahil takılıyoruz, bari inandığımız dine bu kadar uzak kalmayın! Dolapları etle doldurup ibadet ettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz, ama en azından İslam dininin size buyurduğu şekliyle hareket edin. Görgü, ahlak, hoşgörü vs..
Caydırıcı bir meblağ değil bana göre. 5000 TL ödeyip yine keserler uygun olmayan yerlerde. Her yer kan olacak yine, yine aynı manzaralar yaşanacak, yine aynı eziyetler yapılacak hayvanlara. İşin ehli kişilere verilmeli sadece kesim işleri. Kesildikten sonra parçalaması zaten yapılır. Her sene, "Bu sene düzelir belki kurban kesim işleri." diyorum ama maalesef değişen tek şey yıllar.
Cevap
26Cevap
Çok az ceza.. çok daha fazla olmalı
Her şey ceza değil insanlarımız bu dini görevin bilincinde olarak, o sorumluluğu anlayarak hayır yapmalı. Kul hakkına girerek Kâbe inşa edilmez.
Çevreye rast gele bırakılan, atılan hayvansal atıkların bu sıcak havalarda insanların sağlığını ne kadar tehdit eder, bir düşünmek gerek.
Az para değil ve her yerde kesim olmamalı kesinlikle. Bizde kesiyoruz şehirden uzak ve kesin yerlerinde ya da köyde. Kimseye eziyet etmeye gerek yok. Mahalle aralarında bina arkalarında hiç uygun olmuyor
Az para değil çogunluk çekinir muhakkak. Ama. aykiri , bilinçsiz kesim yine yasakları deler illaki😬
Bence caydırıcı olmaz.5 6 bazan 7 kisi kurbana giriyor. adam basi 1000 tl düşmez.. daha çok olmalı. Kesilen kurban değeri kadar ceza uygulanmalı
Kesilecek ceza oranı en az bir küçük baş kurbanın fiyatının yarısı kadar olmalı bu sıcak havalarda hijyen önemli
4810 lira mı? Şaka dimi bu? Caydırıcı olmasın ama bi gelir sağlasın diye yapılan bir uygulama sanırım.
Koyun deyince kızan koçum deyince sevinen bir millete hiçbirşeyi anlatamazsın ceza falan hikaye bence.
Yani zaten yerinde bir karar artık çoğu kişi vekaletle kestiriyor daha bu devirde sokak ortasında kesiyorlarsa cezalarını çeksinler
Bu Şehirde olmaz ancak köy yerinde olur şehirde bu boku yemeye niyetlenen insan da cezayı ödesin
Yerinde bir karar sokak ortasında hayvan mı kesilir umarım caydırıcı olur
Danaya 80.000-100.000 TL veren birinin umurunda olur mu 4.810 TL ceza?
Küçükbaş için 20.000 TL, büyükbaş için 100.000 TL (yaklaşık canlı hayvan değeri kadar) olmalı.
Caydırıcı değil köy gibi yerlerde hep yaparlar bunu
Olmaz. ilce merkezleri haric, kirsalda herkes kesiyor
Daha yüksek olabilirdi ama buda yeterli olabilir
Hiç kimsenin umrunda olmuyor
hayır caydırıcı bir ceza değil. gerçekten şöyle ağır bir rakam olmalı ki insanlar korkmalı.
Ceza da 7 ye bölunur olur bıter
İyi olmuş da çok uygulanmıyor ki
Kesinlikle caydırıcı değil
yeterli değil
7 ye bölsen hiçbir şey yapmıyor
Ben caydırıcı olucağını düşünmüyorum
22 bin TL olsa daha mantıklı...
Zengine elbette caydırıcı değil.
Az bence ceza
Vahşet görmeye gerek yok ceza oranı düşük
Olmuşdur bazilarina
yine keserler