Ev bakiyoruz bana uzak olmasin diyor annesi k bakmada keyfim neresini istiyorsa orasi olur. Nisanlimda gizliden yakin ev bakiyor ama kiyameti koparmama az kaldi yine, herseyin farkindayim. Kaynanam hatta cok acik giyinmissin dedi bende guzel bir uslubla bana karismamasini soyledim, ondan sonra ses etmedi. Eltiler desen kiskanc. Ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞimdilik evlenince iki kişi olacaksınız sonrası çocukların olacak babasının otoritesi annesinin memesinden ayrılamayan evlenmesin oğlunu paylaşamayan da gelip kızı istemesin her anne evladını sever Her bana çocuklarını sever bir yere kadar, doğurur, büyütür dini vazifelerini ahlak kurallarını öğretir sonra bir noktada bırakmak gerek kayınvaliden kayın pederin ve eşinin kardeşleri onun annesinin ve babasının ailesi idi ama senin ailen eşin ve çocukların olacak bunun farkındalığına varamıyor çünkü annelerin en büyük hatası kendilerine bağlı değil bağımlı erkek çocuklar yetiştirmesi pskolojide bunun yeri var kadın bilinç altında ailesinde babadan gördüğü yoksunluğu evlenince eşinde bulur umuduyla çıkıyor yola her kadın eşine saygı gösterecek ruhunu okşayacak bir adam ister hep ömür boyu saygı bekler kadın bunu göremedi diyelim evlatlarını bağlıyor kendine sonra böyle erkekler oluyor ailesine saygı duymayan hayat anne ile geçmez hayat bir tek eş ile de geçmez ne anne silinir ne eş silinir ortayı bulması gerek şimdiden kaynana isteklerini yaptırıyorsa sen bir süre yıpranırsın hayattan soğursun annemden biliyorum benimde kaynanam fena biz henüz nişanlı değiliz ama benim erkek arkadaşım bana saygı duyuyor be benim yanımda annesinin tek kadın olduğunu hissettiriyor nede annesine karşı benim hayatındaki tek kadın olduğunu dolayısıyla kıskançlıklar festalıklar ortadan kalkıyor kaynanan ona şirin gözükeceği için ne yapsa annesi sonuçda ordan yola çıkacak sende şirin ol annesine karşı annesine çok değer verdiğini hep belirt çok samimi davran o kadar iyi davran ki akılları senin ne kadar iyi bir insan olduğunla meşgul olsun ben erkek arkadaşıma ben ailene yakın olmak istemiyorum dediğimde ilk nefret ediyorum sandı bir süre çok lafı oldu oturdum annemle konuştum bir gün bazen senin konuşmak istediklerini biz dike getiririz yeter ki senin aran bozulmasın dedi hem kaynananın kızı olsa onun bu durumu yaşamasını istemez evlendikten sonra kadınlığını kullanırsın ama eşini ailesinden soğutup uzaklaştırırsan hayattaki en büyük günahı işlemiş olursun bunu yapmadan kendi isteklerini yaptırabilirsin o seni gelini gibi görmüş olabilir ama sen ona kızıymış gibi hissettir ki senin isteklerine ılımlı yaklaşsın saygı duysun ailen devreye kibarca girsin sen bu evliliği istiyorsan annesi hakkında sert yorumlar yapma bir anlık ben aradaki saygının Özlem ile korunacağını düşündüğüm için bunun çevremde çok kötü örnekleri olduğu için uzak olmayı seçmek istiyorum bir şey olacaksa ortak bir yer olmalıyı izah etmelisin hakkında çok hayırlısını diliyorum sana şu an tüm güzel enerjimi aktarıyorum umarım hayatın eşin ve aileleriniz le su gibi güzel akıp geçsin herşey kalbince olsun ve tüm aynı sorunu yaşayanlarda umarım hayat ne bir daha sevdiğini bulup huzurlu olacak kadar uzun nede içini boş yere huzursuzlukla kaplayacak kadar kısa bir hayatın var onu insanların içindeki zehiri senin içine akıtmalarına izin verme bu zehirle ancak Gülen yüzün ve sevginle baş edebilirsin mutlu kalman dileğiyle 🌸
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEltilerle aynı ev içinde yaşayacak değilsiniz, bu dert bile değil. Baktın ki nerede duracağını bilmeyen insanlar var karşında, fazla laubali olmazsın, böylece kendilerinde her şeye müdahale etme hakkı göremezler.
Koyduğun mesafe ve sınırlara rağmen duracakları yeri bilmiyor ve de hadlerini aşıyorlar ise, o noktada takınacağın tavrı da gayet iyi bildiğini düşünüyorum.
Kayınvaliden giyimine karıştığında, nasıl ki saygı çerçevesi içinde bir nezaketle, “Seni ne ilgilendirir? Geri bas.” imasında bulunabildiysen, kendini bu toksik insanlardan yine bu şekilde koruyabilirsin.
Ayrıca o ev, senin de evin olacak. Senin onay vermediğin bir evi tutacak değilsiniz diye düşünüyorum. Bir orta yol bulun, ne çok uzak ne çok yakın olsun. Baktın ki, mücadele çetin, eşine uygun bir dille ailelerden uzak yaşamak istediğini gerekçeleriyle birlikte anlatabilirsin.
Ancak bu işin yaşlılığı da var, ilerleyen yılları da düşünüyorsa nişanlın ve bu yüzden yakın olmak istiyorsa, kendince onun da haklı sebepleri var ve saygı duymak gerek demektir. Bu noktada o zaman senin ailene de mi yakın oturmalısınız gibi bir sonuç ve sorun çıkar ortaya.
Kaldı ki, eviniz ailelere yakın olsa da çok sorun olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi, içli dışlı olmazsın, herkese sınırlarını çizersin, kapını kapattığında, herkes dışarıda kalır. Nişanlının da istediği buysa eğer...
Ancak nişanlın, ailesinin sizin evliliğiniz içine müdahil olmasına müsade edecekse, bu niyetteyse ve sen bunu seziyorsan, bu yönde bir konuşma yap. Yoksa yakın yaşamanız niye sorun olsun ki?
Denklem basit, herkes haddini, durması gereken yeri bilecek. Yok, eğer bilmiyorlarsa, nişanlın, ailesine nazikçe gösterecek o sınırları. Yok efendim, göstermiyorsa da, senin sorunun öncelikle hayatındaki insanla ilgili demektir. O noktada, ya bu derdi çekeceksin, ya da kapıyı çekip gideceksin. Senin seçimin...10 Yorumla
+1 yılÇok zor bir durumdasın yorumların bazılarını okudum çok zorlancaksın o kesin bunca yıl iyi bile katlanmışsın ama aşık olunca bırakması kolay olmuyordur tabi. Bana kalırsa evlenene kadar ayıya dayı de tabi şöyle ki kocana bunu şu şekilde yansıt; Canım annenlere yakın olmak elbette istemen normal ama zaten her hafta sonu görmeye gideriz olmadı. Kaçmıyoruz ki evimizi de istediğimiz gibi seçelim görmek istediğin zaman da görürüz annenleri" gibi hem içini rahatlatın evi alınca da gitmezsiniz evinize turşu gibi kurulacak değiller ya baktın kabul etmiyor mu kocan hemen rest çek emin ol hiç bir şey kaybetmezsin yıllarından başka hem seni ne kadar sevdiğini de görmüş olursun o da annesiyle evlenir. 😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
canım bu arada TLC de ana kuzuları diye bir şey var izle belki son anda evlilikten vazgeçersin
+1 yılKaynana, görümce ve elti sevilmiyor, hayatın kanunu bu galiba. Seni seven sevmiş, yola koyulmuş, ne diye başka insanların hayatlarını yönetme çabası. Her neyse, müstakbel eşin bu durumda senin arkanda durmuyorsa, seni anlamıyorsa ve gönlünü hoş tutmaya çalışmıyorsa o iş yaş. Evini uzağa kurmaya bak derim çünkü bi evde iki kadın da baskı kurmaya çalışacak yüksek ihtimal, hep öyle olur, asla şaşmaz. Bu durumu da nişanlına anlat çünkü kadınların huyu böyle yani, durum bu. Ana kuzusu dedin diye de sinirleniyorsa o zaman Ana kuzusu olmasın 🤦🏻♀️
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
91
Cevap
72Cevap
+1 yılEşine kızmadan tartışmaya girmeden, artık aile olma yolunda olduğunuzu hatırlatman gerekir. Her aile kendi kararını kendi verir. Anne ve baba destek olmalı, uyarmalı ama köstek ve karışıcı olmamalıdır. Yaşınız belli yerlere gelmiş artık. Anne anlayışı olmalı. Halen eşinizi sorumluluk alamayacak gibi küçümsüyor ki sürekli karışıyor. Belki eşiniz istemiyor bu durumu. Siz eşinizle daha çok ortak hareket edin ki anneside artık karışmaya yüz fırsat bulamaması gerekir. Yani annedir tamam ama anne köstek olmamalı karışıcı olmamalı çünkü tekrar söylüyorum belli yaşa gelmiş insanlarsınız. Yine eşiniz annesiyle başbaşa detaylı, bu doğrultuda açıklama yapması ve annesinin gözünde "sorumluluk alamayacak kadar olgun değil"gibi görünüyor o imajdan kurtulması gerekir. Benzer şeyler bizim de sülalemizde olmuştu en sonunda halası teyze herşeyi olarak ailemde dahil oldu evlerine ve kızın ailesi sıkıntılıydı her eşyayı almaya herşeye karışıyorlardı. Sıkıntılar tartışmalar ve en sonunda artık babam onların dayılarından biriydi ve her bir birey tarafından masaya koyup tartışılıp kızının evinden kovduk. Onlarda anladı haddi aştıklarını kendileride razı oldular gitmeye. Nihayetinde kovuldular. Ayda 10 kere gelip beraber eşya almaya kadar karışırsa bir anne baba bir taraftan ses verir zaten. Yeni evlencek veya evlenmişlerin yanına 2 tarafında ailesi gitmemeli eğer anlayışsız herşeye kendi fikrini dayatan anne-baba ise. Ama ılımlı fikirlere saygılı sizi bir aile gibi yetişkin gibi gören dikkate alan insanlarsa gelip gitmelerinde sıkıntı olmaz. Zaten o tür aileye ısrarda etsen "çocukların yanında napcaz boşver onların işleri vardır yorgundur"diyip olgunluk gösterirler, gitmezler. Bu bir soğukluk değildir, bu bir ailenin artık sosyal hayatta "aile"olarak tanınmasıdır. Aynı bir ülkenin bir başka ülke tarafından tanınmış olup kabul edinilmesi gibidir.
00 YorumlaBak canım. Eğer o anne kötüyse o zaman oğluda kötüdür. Sen nasıl kendi Anneni seviyorsan. Oda onun oğlu. Baktın olmuyor ayrılırsın. Ama aile içi sorunları tartışmanın yeri bura değil. Benim kendi kayınvalidem rahmetli olmuş eşim 10 yaşındayken. Üvey annesi büyütmüş. Ben bu gün onu öz kayınvalidem biliyorum. Yemin ederim tek laf söylemedim onun lafının üzerine. Kayınpederim pantolon sevmiyor. Evlendikden sonra giyinmedim. Bak evlilik öyle birşey ki eşimin ailesi değil kendi ailem demelisin kabul etmelisin. Evde öz annemizde bizi azarlıyor yanlışımız olduğunda falan doğru yolu gösteriyer. Eşimizin anneside aynı. Kayınvaledim beni azarladığında 5 dakika geçiyor hemen bir çay koyarım gönlünü alırım şakalaşır güleriz. Onun kendisinede dedim bilmediğim herşeyi öğret. Ben 7 yılda bir kere bile eşime onun hakkında tek laf etmedim. Sevmem arkadan insanları kötülemeyi. Eğer evleniyorsan evlilik yalnızca eşinle gerçirdiğin romantik pembe süslü hayallerden ibaret değil. Sen daha şimdiden şikayete başladıysan evlilik bence sana göre değil. 2 oğlum var. Sen biliyormusun o anne nasıl eziyyetlerle büyüttü. Onun canından bir parçası evladıdır o. Sen şimdiden anne oğul arasına girme
63 YorumlaDirek uzatma şimdiden böyleyse sonunu gerçekten düşünemiyorum ne uğraşacaksın böyleleriylenya sen kızsın herşeyden önce değerlisin senden önemli değil hiç bişey inceden inceye seni kendi dediğini yaptırmaya seni o tarafa çekmeye çalışıyor hele ailesi daha da sıkıntılı ya ne dert edip kafa yoruyorsun böyle şeylerle kafana göre birini mi bulamadın yazık etme kendine derim hiç birşey senden daha kıymetli ve önemli değildir sen bir kere evlenip ailenden ayrılıyorsun bunu göz önünde bulundurun seni mutlu etmesi ve el üstünde tutması gerekirken hala doyumsuz umursuz ve sorumsuz davranıp seni iyice himayesi altına almaya çalışıyor giyimine bırak hayatına kimsenin karışmasına hakkı yoktur sen ne yaptığını bilmeyen biri misin o yüzden üzülüp yazık etme heba etme hayatını gençsin belli ki güzelsin bırak zararın neresinden dönersen kardır unutma bu lafımı şimdi bir iki üzülürsün yarın hergün ömrünce üzülmekten iyidir
86 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel bir anlatış şekli
- +1 yıl
@sarıcivciiivvv teşekkür ederim :) umarım faydam dokunur birilerine... ;)
- +1 yıl
ne demek senden degerlisi yok? Kusura bakma da ben bana boyle diyen birisinden coktan ayrilmistim bile. Ailesine yakin oturmak istemis olabilir (ki bu gayet dogal) ne var bunda? Evlenecegin adama saygi duyma ailesine saygi duyma sonra KS'yi ac burda millete sor. Kusura bakma da onceden erkeklerde de aileye saygi diye bisey vardi. Yazik!
Erkekler bu tarz konularda kırılgan olurlar, ailesine değer vermesi sana da değer vermesi demektir bir nevi, keşke yapmasaydın demeseydin ama olmuş bir defa. Senin yaşadığın bu tarz sıkıntılar hemen hemen her yeni evlenen çiftlerde var, bunların olmasının temel nedeni herkesin dikkatinin sizin üzerinizde olması çünkü yeni evlisiniz yeni bir yuva kuruyorsunuz kendinize, kıskananlar bu yüzde kıskanıyor, kayınvaliden de oğlunu kayıp etmek istemiyor. Biraz onların tarafından bak, tamam haksızsın demiyorum haklısın kendi hayatını kurarken tabi ki sen eşinle birlikte karar vereceksiniz ama onlarda aile büyükleriniz, sende kendi ailenin dinlenmesini onlarında fikirlerinin alınmasını isteyebilirsin.
Burada ihale genelde erkeğe kalır onun için eşine şimdiden acıdım :))01 Yorumla- +1 yıl
Oğlundan iki mahalle ötede oturamayan embesil oğlunu evlendirmesin hem karım olsun hem dili sussun oldu benden de selam söyle
Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. Adamın annesinden ne alıp veremedigin var.. tabikide annesine yakın ev tutacak bı eli hep onun üstünde olacak sen ne hakla anne ile oğul arasında mesafe olmaya çalışıyorsun.. beslesin büyütsün sonra sen git araya mesafe koy annesine düşkün diye nisanlinda ana kuzusu olsun.. senin erkek kardeşin var mı bilmiyorum ama erkek kardeşinin nişanlısı eşi senin taleplerini istese ondan kötü gelin olmazdı senin gözünde.. bence biraz mantıklı ol yarın birgün sende erkek evlat sahibi olursun o zaman anlarsın.. insan ettiğini çeker anne ile evladı arasında mesafe olmaz olamaz bunu olmaya çalışma bence yarın birgün ektiğini biçersin zoruna gider.
610 Yorumla- +1 yıl
Sanırım bazı insanların okuduğunu anlama sorunu var. Evlilik iki kişiliktir! Çiftler nerde isterse orda oturur nerde huzurlularsa orda yaşarlar. Dışardan kimsenin anne baba dahi olsa bu konuda söz söyleme hakları olmaz yoksa bu evlilik evlilikten çıkar kukla oyuncağına döner. Madem oğlanın annesi beslemiş büyütmüş eli üstünde olsun istiyor ya kızın annesi de benim biricik kızım var beim yakinimda oturacaksiniz derse nolacak? Biraz mantıklı düşünün ya
- +1 yıl
Evlilik ailelerinde evlenmesi gibidir.. sen ilerde çocukların evlenince huzurluysaniz tamamen ayrilinmi diyeceksin.. bı anne olarak uzulmeyecekmisin bu duruma. bence sen çok düz bakıyorsun olaya. kusura bakma ama o adam beni bu yaşa kadar besledin büyüttün bundan sonra böyle diye ailesine annesine sırt ceviremez. ha diyelimki bunu yaptı. onu doğuran ona o yaşına kadar emek veren annesine sırtına dönen eşine çok daha rahat döner emin ol. ben demiyorum ki annesinin yanında yaşasınlar ama araya mesafe koymak yanlış.. bizim toplum olarak kültürümüz geleneğimiz var.. bayramlarda bile ilk damadın ailesinin eli öpülür sırf bu yüzden kızın annesi ailesi küsmez çünkü kızın anneside zamanında kendi annesinden önce kayinvalidesine gitmiştir.. yarın birgün bi sıkıntı oldugundada ilk o mesafe koyması istenilen büyükler olaya el atar araya girer ve durumu düzeltir. emin ol evliliğin bilincini ve mahremini o büyükler çok daha iyi biliyorlardır... kimse ağacın kovugundan çıkmadı. sirf evlilik için aileye zıt dusulmez.. ve bir eş, eşini ailesi ile kendi arasında seçim yapma durumunda bırakamaz.. şimdi o adam nişanlısını dinlese ailesinden uzaklaşsa emin ol yarın birgün kadininda ailesinden uzak olmasını isteyecek. aklı selim bı insan seçim yapmaya zorlamaz ortak yol bulur ve evliliği yurutende ortak alınan kararlardır.
- +1 yıl
Yazımın başında da dediğim gibi sanırım okuduğunuzu anlama ya da yanlış yorumlama probleminiz var. Soruyu soran kişi nişanlısını ailesinden uzak tutmak istemiyor. Her insanin olduğu gibi o kadının da istediği yerde oturmak hakkı. Sırf kayınvalidesine yakin olacak diye istemediği bi yerde oturtmaya kimsein hakkı yok. Zaten asıl sorun da bu; ailelerin de evlenmesi.. mantıklı olan şey çiftlerin evlenmesi ve kendi kararlarını kendilerinin alması. Yok önce damadın ailesine gidilirmis kültürmüş falan geç bunları. Bunlar hep ataerkil toplumun dayatmaları. Şayet böyle bir öncelik söz konusu olursa kiza ve ailesine haksızlık edilmiş olur. Böyle şeylerin önceliği olmaz. Uslubü ve anlaşması olur. Hem madem bunlar kültür gelinin kıyafetine karışmak neyin kültürü? Ben söyleyim geri kafalılık ve zorbalıktan başka birşey değil. Unutmayın ki sadece erkeğin ailesi yok, sadece erkeğin ailesi kıymetli değil! Damadın annesi bana yakın oturun hakkını kendinde buluyorsa pekala gelinin annesi de bunu söyleyebilir ki her iki tarafın da bu tutumda olması çifti yıpratmak başka bir işe yaramaz. Tekrardan belirteyim; soru, ben nişanlımı annesinden nasıl uzaklaştırırim değil oturacağım yere karışıyor sorunuyla alakalı. Elbette hiç kimse ailesinden uzaklaşmamalı. Ancak özel hayatına da karıştırmamali
- +1 yıl
Sanıyorlar ki kız evlendiğinde ailesi sadece erkeğin ailesine ailem diyelim. Bizi leylekler getirmiş gibi konuşulması davranılması çok kötü. İlk önce bayramda erkek ailesine ziyaret edilirmişte bilmem ne. 2. sınıf muamelesi görüyoruz resmen. Ana kuzucu bildiğin annesine düşkün olabilir kızlar düşkün değil mi sanki ama ailesinin lafına göre hareket etmesi olgun biri olmadığını bireysel özgürlüğe erişemediğini gösterir. Artık evli bir birey olarak anne babanın karışmaması gerekir. Ve adamın da artık ipleri kendi eline alması gerekir.
- +1 yıl
Sanırım sizinde anlamama durumunuz var.. cumlemin sonunda ortak kararlar almanın önemini söyledim mantığın kabul etse dediğimi anlardın.. ikinci olarak kabul et ya da etme bizim toplumumuz ve kültürümüz bu ve bundan emin ol önceki evlilikler çok daha sağlam temellerdeydi.. giyim kuşam konusuna gelirsek. kimi insan kabul eder kimi etmez o o kişinin kendi tercihi. demekki daha mütevazi ve bazı değerlere daha bağlı insanlarki ondan dolayı kıyafetine karismislar peki bu kız nisanlanana kadar bu ailenin yapısını bilmiyormuydu eşinin isteklerini bilmiyormuydu.. ayrıca konuştuğum lafida başka yere çekme dediğim gibi kızın ailesi kesinlikle değersiz olmaz ve ortak kararların önemini bende belirttim. sen sadece olaya hala daha düz bakıyorsun.. şimdi sana şunu sorayım sen evleneceğin zaman eşini ve en az Esin kadar eşinin ailesinide tanimazmisin. ya da tanımak istemezmisin? Olay şuki nisanlanana kadar giyim kusamina karisilmiyor nisanlaninca problem oluyorsa ortada zaten başka problemlerde vardır.. yani bunlar bahane.. bakış acini biraz genişlet ve biraz mantıklı düşün sadece.. hem bu sadece kayınvalidesinin konusuda değil bence buna eşinin müdahale etmesi gerekir. yani eşinin giymesine müdahale etmediği biseye kayınvalidesi müdahale etmeye çalışsa kadın sadece geliniyle değil oğluyla da kötü olur ki böyle bir durumda oğlu zaten uzaklaşmak ister..
- +1 yıl
@PlutonKraliçesi olur mu canım biz bunları söyleyince anneyle oğlu ayıran düşman mumalesi görüyoruz. Bizi ikinci sınıf mumalesi yaparken kendileri düşman olmuyor tabi. Erkek ana kuzusu olsun annesine değer versin ama olgun olup kendi kararlarını kendisi versin. Kızın da bir ailesi olduğunu unutmasınlar. Evlenince bizim ailemiz yok olmuyor..
- +1 yıl
Beyefendi olaya tek açıdan bakan sizsiniz. Yok mutevaziymis kendi değerleri varmışmısmis. Kimsenin kendi değerlerini başkalarına dayatmaya hakkı yok. O kız o yaşına kadar öyle büyümüş ve başkalarının değerleri için kendini değiştirmez. Ben olaya her iki tarafın açısından ve mantık çerçevesinde bakıyorum. Siz ise geri kalmış ataerkil zihniyeti ve nice zulümler görmüş kadınların eskileri ile bakıyorsunuz.
- +1 yıl
Şimdi sana son kez izah etmeye çalışacağım hanımefendi.. diyorumki zaten kimse kimsenin giyimine kusamina karışamaz lakin zaten ortada böyle bir problem varsa nisanlanana kadar çoktan problem olurdu hani oğlanın annesi o ana gelene kadar ailelerimiz anlaşamaz biz uyusamayiz vs gibi nedenlerle bu işe taş koyardı ve ister istemez ilişkilerinde bozukluk olur hem kızla oğlanın hemde oğlanla annesinin arası açılırdı.. yani bu iş nişana kadar gitmezdi bile.. ben kızın ailesi ikinci sınıf oluyor degersizde demedim hiç bişey bilmiyorsan git kendi annene hatta annenin annesine sor bu işler nasıl olurmuş yolu yordamı nasılmış. sadece olayı başka taraflara çekiyorsun.. şimdi kız annesine yakın olmamızı istiyor demiş nişanlım beni ailemden koparmak istiyor dememiş. bu olayları kurguya cevirmeyin.. şimdi diyelimki sen nisanlisin illaki nisanlanana kadar eşinin ailesiyle goruseceksin tanisacaksin degilmi? o ana kadar sorun olmayan şeylerin aniden sorun olması bir dayatma değil sadece bir bahanedir.. olayı kisisellestirmeyin cinsiyetsellestirmeyin ve başka yerlere çekmeyin lütfen..
Bir erkek annesine çok düşkün olabilir. Çünkü bu güne kadar ona koşulsuz bir sevgi vermiştir. Bunu kıskançlığa dönüştürmek yerine, onun sevdiği kişiyi sevmen daha doğru bir harekettir. Belki şimdi sana yapılanları yanlış yorumluyor, kendince haklı taraflarının olduğunu düşünüyor olabilirsin. Fakat ilerleyen zamanlarda gereksiz yere üzülüp, gereksiz yere kıskandığını anlayacaksın. Sana tavsiyem eğer nişanlının sana, diğerlerinden daha da düşkün olmasını istiyorsan onlarla gereksiz yere tartışmalara girme ve onları analiz et. Bu düşkünlüğe sebep olan hal ve hareketlerinden kendine lazım olanları al ve uygula.
21 YorumlaSelam,
Kendi sınırlarını belirleyerek kayınvalide, elti, görümce ne varsa sana müdahale etmelerini engelleyeceksin. Burada saygı çerçevesinde kendi hayatına karışma hakları olmadığını net şekilde belirtmelisin.
Eşine gelince; şimdi bazı şeyleri konuşmazsanız evlendikten sonra asla çözülmez. Ona göre karşına al ve yakın oturmak istemediğini söyle. Ciddiye alması için de en sert tavrını kullan. Ev ortak karar vermeniz gereken bir konu. Emri vaki yaparsa kıyameti koparma hakkın elbette var. Ve evet kendisi bir ana kuzusu. Ama unutma, uzakta ev tutsanız bile telefonla, mesajla sürekli bir iletişimde olma isteği olacaktır.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyyy kaççç bacım kaççç. Şükür benim kocam beni seviyor da idare etti iki kişiyi.5 yıl önce kaynanam da bir ton laf ediyorlardır arkadan mı konuşmadılar ayrı yerde ev tuttuk diye. Evime giriyordu anahtarı almış yaptırmış. İşten bir geliyordum yatak odamı toplamış. Giydiğime laf ediliyordu yine ben idareciydim kapalı giyiniyordum değişmiştim gönülleri olsun dedim yaranamadım. Eşimle ayrılmama sebep olacaklardı. Eltim kıskanç kadının teki allahtan dişliyim de diş geçirdim. Kaynanaya da kayınbabaya da yaranamazsın hayatını mahvederler. Eşin hele ki bu yüzden sana siper almış ise o evlilik biter benden demesi. Yol yakınken dön. Şimdi biz eşimin ailesi ilegörüşmüyoruz.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYemin ederim evlenince keşke evlenmeseydim de nişanlı iken bitirseydim diceksin. Benden demesi. Şanslısın ki nişanlı iken görmüşsün. Yüzüğü at seninkinden bir cacık olmaz benden demesi.
Soran+1 yılSen niye atmadin ya yuzugu? Hala neden evlisin?
Cevap sahibi+1 yılBen nişanlı iken bilmiyordum ki, nişanlanacağım zaman melaikelerdi, bana siz mutlu olun nerede oturduğunuz önemli değil diyorlardı, elini tutuyordum kaynanamın annem gibi, oda kızım yavrum derdi. Sonra evlendiğimde ayrı ev tutunca ortaya çıktı. Ayrılabilirdim ama eşim hep yanımda oldu, taşındı mesafeyi korudu savundu. şu an ailesi ile konuşmuyor, onlar yüzünden evliliğimiz bitecekti. Anlatsam roman olur. Aklı olan evlenmeden önce böyle birşey varsa ayrılır. Ben yine ayrılmazdım evlenmeden önce çünki eşim hep yanımda destekçim seviyoruz çok. Ama senin anlattığın kadarı ile nişanlın anacı baya bir. Haklı haksız dinlemiyor anlaşılan.
Soran+1 yılNisanlim simdilik benim yanimda duruyor evet o kadar anakuzu degil ama annesi gozume batacak sekilde sevgi veriyor.. istemiyorum rahatsiz oluyorum. Ben kimseyle paylasamam kendi özümü biliyorum. Ne yapacagim bilmiyorum nisanlimin ailesi Dindar ben ise degilim bu beni ilakeder Eden bir durum tabi ama benim icin normal olan onlara ayip? Kolu acik giymistim resmen birgun kaynanam bana acik giymissin dedi.. neye ugradimi sasirdim, bende nisanlimin yaninda boyle giyiniyorum anne aile buyuklerine gittigimde daha tedbirli olurum dedim kapadim agzini, karisma dedim yani cok acik bir sekilde.. ama bu kucuk detaylar buyucek diye korkuyorum resmen..
Cevap sahibi+1 yılİnsanların yorumlarına aksi yanıt verecek isen soru sormayacaksınız o zaman. Yazında nişanlıma ana kuzusu dedim diyerek ana kuzusu olduğunu onayladığın için ben öyle teşhis koydum, şimdide geçmiş ana kuzusu değil diye tepkili konuşuyorsun. Ana kuzusu olup olmaması beni ilgilendirmez, sen eskisi gibi değil diyerek sevgi dışında aksini iddia etmiş olduğun için ben kendi eşimden örnek verdim naparsan yap yani soru sorarken insanları kandırmadan düzgün sorular sormayı denersen bizde yorum yaparken fırça yemeyiz.
+1 yılÖncelikle şunu unutmayın bu hayatta her insan ana kuzusu olur çünkü hepimiz bir aileden dünyaya Bir anneden dünyaya geldik insanların böyle kırıcı şakalar yapması hoş değil. Güzelce gönlünü alın ve iki tarafta her zaman için daha fazla dikkatli davransın çünkü bu dünyada evlilik aslında ahiret hayatına hazırlık ve güzel evlatlar yetiştirmek için bir kapıdır. Böyle şeyler olur olacaktır olması da gerekiyor güzel bir şekilde oturup tarafsız olarak kendinizi onun yerine koyarak hareket ederek ve iki tarafta daha fazla uzatmadan çözülür.
40 Yorumla
+1 yılHepimiz ana kuzusuyuz, sen de öylesin. Ben de kendi aileme yakın olsun isterim mesela bu açıdan bakınca benim annem de karşı tarafın kaynanası. Bunu savaş haline getirirsen sadece kendi huzurunu bozarsın. Yan dairende de otursa kapıyı kapattıktan sonra sen ve eşin olacak o evde. Damat beyler üstünde iktidar kavgasına girmeyelim o yüzden kızlar olarak. Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın çünkü.
42 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı görüş ağzına sağlık.
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılDetayları okuyamadım... anne kuzusu olmasına göre değişir.. annesini seviyor ve düşkünse sorun yok kadir kıymet bilen biridir... eğer ki annesinin dediklerini haklı haksız annesi dedi diye kabul ediyorsa orda sorun çıkabilir... kendi kararlarını veremeyen biridir ve ilerde evlilikte annesine akıl danışması mümkün.. nasıl düzelir bilmem senin bileceğin iş... eğer ki annesinin doğru kararlar vermediğini düşünüyorsan seni gelin olarak onaylayıp onaylamadığına göre kararını gözden geçir derim... sonra kararın yüzünden sıkıntılar mutsuzluk peşinden gelmesin... mutluluklar dilerim sana kimle olmasının önemi yok... mutlu olursun inşaAllah hayatında... hayat senin kararlar senin... kendini mutlu edicek kararları özenle vermeni dilerim...
00 YorumlaNedir bu alıp veremediğiniz annelerle ne güzel iste yakın olsun bir sürü avantaj bu öyle bak bide, benim erkek kardeşim aynı apartmanda tuttu evi, eside kendiside çalışıyor geç gelıyorlar ne güzel annemlere gidiyorlar yemeklerini yiyip geçiyorlar evlerine şimdi ana kuzusumu oluyor, hem ana kuzusu olmak kötümü? Yarın seninde evladın olacak senden köşe bucak kaçmasını istermisin?
33 Yorumla
+1 yılBenim görüşüm var tabiki. Nişanlıya ana kuzusu denir mi? Daha evlenmemişsiniz bile. Yani. O da kendi kendine anamızı niye karıştırıyor demiştir. O düzelir. Bir bok değil. Ama kaynananızın yanında giyisilerine dikkat edilmelidir diye düşünüyorum. Herşeyin bir adabı var. Tabi ne giydiğinizi bilmiyorum. O yüzden genel olarak yazıyorum. Kaynananıza yorum yapamıyacam, çünkü onun durumunu bilmiyorum. Yani ne diyeceğimi bilemedim.
Niye hep böyle şeyler oluyor? Niye olmalıdır?
Yeni gelinler gibi olma😂
Ama kendini ezdirme de.
Ama aileye pusulanma da. Nefret ederim öyle gekinlerden.21 Yorumla- +1 yıl
Sizin yazdıklarınızı iyi okumamışım. Bence kadın aşırıya gidiyor mk. Sanki o taşınacak.😂 Çok kötü.
Onların senden çekeceği var diyorum. Evet anakuzusu demen zoruna gitmiş , dememeliydinde. Hiç bir erkek bu cümleyi sevmez. Keşke direk öyle demeyip güzelce konuşup ikna etseydin ev konusunu. Zaten eviniz ayrı olacağınız için eltiler sana sorun olamaz. Bazen misafirliğe gidersiniz ya da onlar geler o kadar. Sende sessiz sakin birine benzemiyorsun, onlarla rahatça baş edersin 😅
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAh garip anam , kaynanaların zalim olduğu dönemde gelin idin , gelinlerin zalim olduğu dönemde de kaynana..
Ama hiç merak etmeyin , kim ne ederse onu bulur.
Evlenir , çocuk yaparsanız , bunun aynısını çocuğunuzda göreceksiniz. Erkek evlatta kaynanalığı (çünkü gelin istemeyecek) , kız evlatta da damat ailesini göreceksiniz.
Şimdi istediğiniz rüzgarı yapın , yaşlı insanlar bir şey yapamaz. Ama bu devran öyle ki , hep dönüyor işte..50 YorumlaKaleyi içten feth et bu şekilde yaparsan bütün okları kendi üzerine çevirirsin annelerin erkek üzerinde etkisi büyü bazı şeyler aceleye gelmez senide anlıyorum kimse istemez bu durumu ama kayınvalidenle iyi geçin onunla iyi geçinirken kocanıda tavla ortak bir yol bulunur yoksa kayın validenle kötü olursan oğluna diyeceği tek söz bile kocanın sana olan bakışını değiştire bilir erkekler hakaretten hiç hoşlanmaz sindiremez.
10 Yorumla
+1 yılBugünnyapılan tüm diyaloglar 20-30-40 yıl sonra bile konuşulacak. Bu nedenle saygı çerçevesinde, kendini net ifade etmelisin. Eş adayınla da net koniş, onu da dinle, ama ortak noktayı ikiniz bulun. Bir başkasının fikri ile hareket ederseniz, tüm çatlaklıklarda hedef olacaktır.
Kafa kafaya verin, halledin. Bugün yapamazsanız ileride hiç yapamazsınız, hayatı zehir edersiniz birbirinize ki hiç gerek yok.10 Yorumla
+1 yılAna kuzusuysa zor işin. Evlendikten sonra öyle görünce kaynana rahat vermiyor. Baya karışıyorlar bence sende fark ettirmeden uzak yerlere bak. Çalılıyormusun bu arada? Çalışıyorsan senin için artı kendini ezdirme. Ama nişanlı dengeyi sağlayamayacak kadar aptala at nişanı gitsin evlendikten sonra düzelmiyorlar çünkü
10 YorumlaSimdiki kizlar istiyo ki ben ne dersem o olsun hic orta yolu bulalim erkeklerinde cogu hic kendi kararini vermeye calismiyor sunu kafanıza yer edin hic kimse birbirinin anne babasiyla evlenmiyo bu yuzden birbirinizi anlayacaginiz anlasacaginiz insanlari secin karar iki kisiliktir birbirinizin ailesine dusman olmak kotulemek ya da birbirinizi kirmak sadece olmamasi gereken bir evliligin isaretidir :)
10 YorumlaTek kelimeyle yandın kizim sen benim eşimle nişanlıyken bende görünceye ters düştük bı kere arkamdan kötü konusturmadi beni savundu ve hiç taraf tutmadı haklının yanında oldu hep bazen ailelerimiz anlaşamadı bı konuda benim elimi tuttu anlaşmaları için ne yapabiliriz diye birilikte düşündük evlendim gorumceyle sorun yokmuş gibi devam ediyo ama kaynanamı fisnikliyo ve eşim nisanliyken gibi arkamdan kimseyi takma sen bana bak diyo sen benim ailemsin diyo yani KİMLE NASİL BASLARSA OYLE GİDER KİZİM...
00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar yönlendirilmeye çok açık. Eğer annesi her şeye karışıp, kalbini kirmiyorsa böyle ithamlarda bulunma. Sonuçta sadece onu değil ailesini de kabul ediyorsun. Size huzursuzluk veriyorlarsa nişanlınla güzel bir üslupla konuşup meramını anlat. Anlat ki arada kalmasın.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sanırım kiralık ev bakıyorsunuz.
Maddi açıdan zayıf ve ailesine bağımlı bir erkekle ilerisi için bir gelecek göremiyorum mutlu olabileceğini sanmıyorum..
Bir yanda maddi sıkıntılar bir yandan ailevi sorunlar şimdiden patlak vermeye başlamış görünüyor..
Yol yakınken girdiğin bu yoldan dönebilirsin..00 YorumlaEvlilik aşamasında malesef çok olağan durumlar bunlar çünkü herkes taşlar yerine oturmadan kazanımlarını güvenceye almaya çalışıyor biraz stresli olacak lakin herşey yoluna girecek
Ben evlilik aşamasındaki tartışmalarımızı hatırlıyorumda şimdi gülüyorum
Eşine o kelimeyi kullanarak iyi yapmamışsın tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış00 Yorumla
+1 yılÇok fazla karıştırtma herşeye kaynanan niye yakın olsun istiyormuş ki vakitli vakitsiz yerli yersiz giricek çıkıcak evine derdi o şimdiden tavrını koy yoksa çok başın ağrır muhtemelen oğlunuda fiştekliyordur o fazla yumuşak davranma yerine göre sert davran tepene çıkar o kaynana yoksa
00 YorumlaBirileri daha omru boyunca mutlu olamayacagi hatalar yapmaya adim adim ilerliyor.
100 Yorumla
+1 yılOnun değişmesi değil de senin değişmen gerekiyor bence. Senin fikirlerini önemsemeyen, bir ömürü annesiyle yaşayacakmış gibi annesine göre hayatını şekillendiren bir insanla sen nereye kadar devam edebileceksin onu düşünmen gerekiyor bence. Bazı şeylere malesef ki sevgi yetmiyor, sevgin uğruna kendinden ödün vermemelisin mutsuz bir insan olursun. Senin açından bakınca zor tabiki bazı şeylerden dönmek istemezsin belkide. Ya onunla konuşup ikinizin yaşayacağı hayatı beraber şekillendirme kararı almalısın ya da kendini mutsuzluğa sürüklememelisin. Unutma kendinden kıymetli değil kimse.
00 Yorumla
+1 yılHayatından ve kişisel özgürlüğünden elbette ki ödün verme, ama dengeyi de sağlaman gerek, yani nişanlın ve ailesi arasında kalmamaya özen göster, onu seçimlere zorlama,
Zeki bir Kadın olarak davran ve onun bu yönde karar almasını sağla.
Bu süreçte de kendini ve onu yıpratmamaya çalış.
Herşey gönlünce olsun, mutluluklar dilerim.00 Yorumla
+1 yılAnne kuzusuyla evliliğiniz çalkantılı olur eğer göze alabiliyorsan ben anneyi aşarım diyorsan ki zor ihtimal bir de kıskanç eltilerin varmış işin zor.
Tavsiyem evlenme öyle biriyle mutlu olma şansın çok düşük malesef anne kuzusu erkek veya kadınların sonu mutlu bitmiyor. Sonradan değişir diye de düşünme değişmezler..00 YorumlaAranıza girmek istemem ama kaynana bu işe karışmamali sonuçta sen kaynanasiyla evlenmiyorsun. Ama fazlada kafana takma aranız bozulmasın enişte beyle yuvayı dişi kuş yapar ne kadar anlayışla karşılarsan çok daha güzel şeyler olur Allah mutluluğunuzu daim etsin kardeşim
20 Yorumla
+1 yılSavaşa sonuna kadar devam kimsenin sana ne yapman gerektiğini söyleyemez sen en iyi olanı yapmışsın zaten ablacım üslubunu ve terbiyeni bozmadan güzelce izah etmişsin gerisi onlar düşünsün sen rahat ol
18 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekur ederim.
- +1 yıl
Rica ederim ablacım kendini savunan her insanın arkasında durmalıyız Sen benim de ablam olabilirdin hiç önemli değil kendini hiçbir zaman ezdirme
Soran+1 yılNisanlimin ailesi kapali ben acik. Cok dindarlar ben ise o kadar degil dürüst olmak lazimsa bu beni ilakader eden bir durum tabi ama yani nebiliyim görüsleri cok geri... benim icin normal olan onlara ayip mesela? Kaynanam nisanlimi yani oglunu cok seviyor, sevsin sevecek evladi tabi. Ama gozume batacak sekilde sevgi veriyor buda beni rahatsiz ediyor... istemiyorum nisanlim benim kocam olacak... ben paylasamam bunu biliyorum. Eltilerde ayni kafa geri. Nisanlimi cok seviyorum, oda ayni sekil. Beni dinliyor tabi dedigimi yapiyor fakat annesinide seviyor tabi. Ama bu durum beni cok rahatsiz edecek ediyorda zaten... kiskanc degilim kiskanmiyorum ama cocukmus gibi davraniyor nebiliyim nisanlimda bundan memnun. Ne yapacagimi bilmiyorum, o derece rahatsiz olmusum ki anakuzu dedim cok bozuldu ama arayi kendi buldu tekrar tabi. Bilmiyorum..
- +1 yıl
Anladığım kadarıyla abi sizi cidden seviyor ve kaybetmek istemiyor yoksa sizin aranyı bulmanızı beklerdi ama hatalarını maalesef görmezden geliyor gibi bu konuyu onla konuşmak ona veya ilişkinize bi zarar verilerini düşünüyorsanız Belki profesyonel bi destek durumu kolayca kurtarabilir evlilik terapisti gibi genelde erkeklerin beyni kadınlara göre biraz düzdür doktor veya yetkili bi insan onlarla bi durumda yapması gerekeni söyleyince dikkate alırlar
- +1 yıl
Ve herkesin dini kendi için bu konuda da sizi destekliyorum Müslüman olmak da zorunda değilsiniz sizi olduğunuz gibi kabul etmek zorundalar
Soran+1 yılEvet.. ben kendim olmayi cok seviyorum ve sevismek istemiyorum kimse icin nisanlimda dahil. Durumlara cok irite oluyorum son zamanlar, dün nisanlimin yaninda gitmistim arabada beklerken 20dak gec kaldi, bende bastim gittim eve geri, aradi ciddimisin gittinmi neden boyle yapiyorsun dedi bende evet ciddiyim dedim. Baktim pesimden geldi sonra tekrar duzeldi aramiz. Cok seviyorum ama sirf ailesi oyle diye sinirimi nisanlimdan aliyorum.
Soran+1 yılDegismek*
- +1 yıl
Aslında bu tür tartışmalar ilişkileri çok kuvvetlendiren davranışlardır. Kişiler birbirlerinin değerini anlar fakat eğer gerçekten sıkıntınızı nişanlınız ile konuşup halletmedikçe bu durum böyle devam edebilir ve en çok zarar gören siz olabilirsiniz.
+1 yılYa sen bir kadınsın tatlım erkeği dize getir onu eğit köpeğin yap nasıl dersen en kolay yol cinsellik ile süründürürsün aklını kullan az kötü olun bebeklerim 💋
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşta çok hata etmişsin 1. Onun annesi bağlı olabilir annesine bir insan eşini mi çok sever annesi mi tabiki annesini tercih eder ve burda hata yapmışsın sen yani böyle yapmaya devam edersen fazla uzum sürmez evlenmeden atar yüzüğü ve açık giyiniyorsan haklı kaynanan sonuçta senin annen olcak artık onları olacaksin böyle şeylerde sinirlenme sana tavsiyem açma oranı buranı taciz etseler kötü olur. Sonu
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bu işlerin kolay yolu var
Kaç kurtar kendini ana kuzusu bir adam sana hayat boyunca ne verebilir anasının sözünden çıkmayan adam hangi konuda kendi özgür kararları alır da aile babası olur40 Yorumla
+1 yılCidden ana kuzusu bazıları anasına bacısına gelince süt dökmüş kedi gibi bize gelince aslan kaplan kesiliyorlar ve bu bir eşitsizliğe sebep oluyor. Eș bulunur ana bacı bulunmaz demesin kimse evlenince de ömrunu hayatını evini yatağını paylaşıyorsun. Fikirlerine düşüncelerine değer vermeyecek isen neden evleniyorsun. Kimse kızını siz ezesiniz diye yetiștirmiyor.
42 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada ana kuzusuysa cidden bırak olduğu yerde otlasın.
- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👌
“Herkes anasının kuzusu baba en sonunda herkes babasının yanından gider o anan senin işte ananın kuzususun sen hep anan senin olcak yani o en son sen anan yani” 😂
46 YorumlaAçıkçası kendi ailende dahil eşinin de ailesinden uzakta yaşamak en iyisi araya özlem girmeli ki daha çok sevebilsin insanlar birbirini. Akrabalarla dipdibe yaşamak özel hayatı öldürür ve kendi hayatını değil onların hayatını yaşarsınız ikinizde.
20 YorumlaNasıl bir zihniyettesin 😊 keyfim neresi isterse ne demek ya sen kendine bunu yakistiriyor musun. Kusura bakma ama bu düşünceyle mutlu olamazsin. Saygı olan her yerde sevgi de olur unutma bunu. Bana karisamaz diye birşey yok sen onun evine gelin olarak gidiyorsun. Edebinden ödün verme kimse sana karışmaz
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sonuçta oğlu tabi ana kuzusu olur, yarın senin oğlun olduğu zaman oda sana ana kuzusu olacak değil mi? Onun dışında ise genelde kıskançlık değil de sevilmeme durumların da geçinmek zor oluyor. Kaç tane eltin var ki çok mu acaba
10 YorumlaKeşke bu oğlan bu olayı çok uzatmadan kendine uyacak bir kız baksa... Yazık... Anasna saygısı yok, kaynanasına saygısı yok...
40 Yorumla
+1 yılAnnesi kusura bakmasın da onun hayatı değil sızın hayatınız o karışamaz o kadar..
20 Yorumla
+1 yılOkuyunca güldüm ya kardeşim işin çok zor
nişanlını al karşına konuş açık bir şekilde konuş ya da fedakarlık yapıp kabul et ama böyle bi sebepten dolayı ayrılma sakın bazıları ayrıl diye yorum yapmış takma onları00 Yorumla
+1 yılAnne kuzusu erkekler ile evlenmekle hayatınızın hatasıni yaparsınız. Yaptıkları yapacaklarının teminatidir derim ve giderim
34 Yorumla- +1 yıl
Kendini geliştirememiş erkek kararlarını alamayan bir adam olmak zor. Ha kadının da aynı modelleri sabah akşam annesi ile yatıp kalkan bunlar çok cahil ben yaşadım biliyorum.
- +1 yıl
Cinsiyet ayırmamak gerek evet haklısın bende yaşadım. Kendi aklı ile hareket edemeyen herkes için gecerli
- +1 yıl
Okumuş ama annesi babası hayatını yönlendiren birisi bence evlenmesin diğer insana da yazık.
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum.
+1 yılHaklısın eğer böyle ana kuzusu olarak kalacaksa evlenmesin bi ömür anasıyla yaşasın. Ben de kendimi anneme yakın ev bulmak istiyorum de sen de, hatta bul.
10 Yorumla
+1 yılAna kuzusu insanların kendi fikirleri olmaz genelde, evlenirsen annesiyle evlenmiş olursun benden demesi :D
20 YorumlaEş adayının sana bağlılığı ne seviyede. avcunun icine almalısın. Benim eşimde tek çocuk ve annesi aşırı düşkündü o da annesine öyleydi
Şu an eşim icin ilk sırada ben varım. asla annesini bana karşı hiçbi şekilde konuşturmaz
Kaynanam cesaret bile edemez cunki oğlu pişman eder
Ama aşırı süt kuzusuysa annesi ne diyorsa şu ana kadar öyle yaşamışsa bi bok olmaz00 YorumlaYapacak tek sey, nisanlini dogru yonlendirmek. Annesiyle asla kotu olma, surat asma, ona malzeme verme. Boylece guvenilir imajin zedelenmez nisanlinjn gozunde ve sozlerine daha fazla itibar eder. Nisanlin ev bakiyorsa sen de bak. Onun baktigi yerlere de duzgunce yorum yap ama daha uygun olan yeri öne sur. Ne yaparsan yap, asla nisanlinla araniza 3. sahislarin girmesine izin verme, onu tersleme
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle uzaklara gidin yoksa çok çok basın ağrır. Güzel dille alttan alarak uzaklaşmayı dene, gerçekten herşeyine karışırlar evlendigine bin pişman ediyolar sonra
00 Yorumla
+1 yılİlişkiyi gerçekten istiyorsan bu olayı gürültülü bit şekilde çözmemeye çalışmalısın bence. Nişanlının ve ailesinin arasında kalmaktansa onların arasına katılma görüntüsü verebilirsin. Yakınlaşmaya çalış onlara ama tatlı bir dille de ailenle yakın oturmak istemiyorum falan dersin kendince nedenleri söylersin. Tatlıya bağlamaya çalış bence biraz. Amann diyosan koy tekmeyi kimse kimse muhtaç değil ya.
00 YorumlaIpler senin elinde olmalıydı ama kaçırmışsin bile. Ben nisanlanmadan hatta daha yeni tanisirken ben böyleyim su sekilde onu bunu böyle yapicam dedim kabul etmek size kalmis dedim ileride bana sorun cikmasin bunlar dedim tamam dediler. Tabi arada bir yine altdan laf sokmalae oluyor ama kibar birsekilde sende bunun geri dönüşünü yapmalisin sonuc olarak siz ayni evde yasicaksiniz kaynanla oturmicaksin.
00 YorumlaBunları esinle konuş bence.
O annesine söylesin. Onlar tartışsa bile yine barışır ama sen tartışırsan aranız zor düzelir, ileride esinle de sorun yaşarsın bu yüzden.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSiz cok ugrasirsiniz onlarla belki uc bes sene ondan sonra sanirim bikarlar normale doner ya da ne bilim siz kafayi yiyerek bosanmak isteyeceksiniz ama hani bu tarz insanlar insani gercekten bozar, sabri zorlarlar...
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden ugrasiyim? Gelip gitmem aramam sormam yilda bayramdan bayrama tatli canimi niye üzüyüm kaynana kafasini kullanip eltileri dinlemezse o kazanir yoksa torun hasreti cekiyor zaten yuzlerini gostermem.
Cevap sahibi+1 yılYani onlar sizinle ugrasacaktir diye yazdim hani onlar sizinle ugrastikca sizde ugrasmis olursunuz ondan cok ugrasacaksiniz demistim... Kendi abimden biliyom kiz tarafi tam sorunluydu sonunda abim dayanamadi bosandi. Babasi dinidar geciniyor ama isi gelmeyince kendi cikarini dusunur aile kardes olarak zaten hic saygi nedir bilmezler baba anneye "sana ne" derler kufur, kavga dovuslu aile, annesi zaten ap ayri bi arza kafadan kontak hasta kari sonunda abim yeter dedi...
+1 yılarkana bakmadan kaçabilirsin. bu kadar görüp hala aynı yerde kalmaya ısrar edecek kadar ne günah işlemiş olabilirsin. geleceği görmek için falcı olmaya gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılBence sen evlenip çocuğun ömrünü törpülersin evlenme sen
31 Yorumlabunların görüşleri değişmez sen de alttan almazsın yol yakınken vazgeç..
11 Yorumla
Soran+1 yılNerden anladin alttan alicammi?🤣
+1 yılEvlenince aile ile de evleniyorsun maalesef 😏 benim ailem karışmazdı ama karşı tarafı bilmem ama mecbursun orta yol bulun derim, olmazsa da bilemem ama 🤔 bir şekilde anlaşmanız lazım.
10 YorumlaAna kuzusu olsa nişanlınız olmazdı zaten biraz abartıyorsunuz olan damatlara oluyor gelin ve kaynaların arasında kalacam diye..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 935 cevap paylaştı.
+1 yılBizde gelinler hep kaynanin yaninda ya da yakininda olurlar bna ters gelmiyor böyle şeyler tabi sen rahatsizsan karisilmasindan ewlenmeden konusulmali böyle seyler ilerde sorun yaratabilir
00 Yorumla Nişanlın annesine biraz sert çıkmalı sizin hayatınız sonuçta annesi şimdi bırakmazsa ilerde dahada sıkıntı olur özeliniz diye bişey kalmaz
10 YorumlaYol yakınken dön bu yoldan. Bunlar huzur vermez. Sen haklısın
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Saygı ya. Elbete yuva sana ve eşine ait olcak, kararlar ve Hayat sizin ama detayda anlatışın da, nisanlina ifade şeklin de usulsüz, biraz saygı.
00 Yorumla- Devamını Gör (103)
Devamını Gör(148)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlım ve annesi birbirine çok düşkün. Nişanlıma ana kuzusu dedim, ondan sonra biraz değişti tartıştık. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler