Haklı bir şekilde dışlanma ya da haksız bir şekilde dışlanma.
İki yönüyle de cvp verebilir misiniz kendi adınıza. Siz olsaniz ne yaparsınız
İki yönüyle de cvp verebilir misiniz kendi adınıza. Siz olsaniz ne yaparsınız
Dışlanmak bana göre psikolojik bir mobbing dir, hakaret dir kişiye. Ben buna çok maruz kaldım. Sebebi ya güzel olmam, ya hepsinden başarılı işimde olmamdı. Ben size yöntemi söyleyeyim sebepli sebepsiz dışlanan insanın yapacağı şey kendisine odaklanmak ve o tarz ortam ve insanlardan uzak durmak. Kendi dünyanızı oluşturun o zaman kimse ilişmeye cesaret edemez, yaklaşana da gereken cevabı vermekten çekinmeyin,özgüveniniz sağlam olsun. İnsanın savunma mekanizması mesafedir kendisine odaklanmasıdır.
Asla müsade etmeyin, adamın biri çok çirkinmiş bak ama o kadar güzel ve yakışıklı biri gibi kendisine değer veriyormuş ki başı dikmiş her zaman. Bu yüzden her zaman çevresinde saygınlık kazanan ilgi odağı olan biriymiş. Benim çevremde hüseyin diye biri vardı uzun boylu cılız biriydi ama çok sempatik bir çocukdu, zekiydi özgüveni vardı, onunla kimse alay etmeye cesaret edemezdi şu an o çocuk eski şirketimde insan kaynakları müdürü. Zekası sayesinde becerikliliği sayesinde ve özgüveni sayesinde hep yukarda oldu. Kendine güven, seni dışlayanları insan yerine koyma muhattap bile olma. Ben kuzenimle konuşmuyorum bana hep tepeden bakardı işini gücünü anlatırdı, ben yıllardır kariyerimde level atlıyorum arabamı aldım maddi durumum iyi o hala sekiyor. Gizli hayranlarını kafaya takma kıskanıyorlardır mutlaka bir tarafını. Kendini sev kendine odaklan. Sevgiler
Cevap
5Cevap
Dışlandığım sebep önemli aslında yani onun dışında bir yaştan sonra özgüveniniz devreye giriyor yüksekse gereksiz görüyorsunuz 🤷🏻♀️
ben okulda dışlanıyorum okuldaki hiç bir öğrenci sevmez beni bir kaç tane kız arkadaşım var ama beni seven hocalarım var arkamdalar hocalarım onları bile takmıyorum
Birkaç kez başıma geldi kendimi çok kötü hissettim o kişi ya da kişilere asla görünmek bile istemedim
dislanma olayini lise yillarinda cok yasadim sessiz sakin bir kisiligim vardi, bu duruma bu yüzden cok maruz kaldim
artik kalmiyorum, sebebi de artik susmuyorm kimseye bunu izin vermiyorum
direk savunmaya geciyorum
Hiç dışlanmadım ama kendine yeni ortamlar yaratmanın gerekiyor sanırım
Meyve veren ağaç taşlanır abi olay bu onlarsız da mutlu olduğunu hatta siz beni değil ben sizi istemedim havasına gir 👌🏻
Benden bir adım uzaklaşandan ben iki adım kaçarım o yüzden görüşmezdim
Kurar kafasinda neye tkildiysa
Bunu ailenle nesen konuşmuyorsun
İki türlü de umursamam
Konu ne tam olarak
Baska insan mi yok bosver naparlarsa yapsinlar
Kime göre neye göre dışlanıyorsun peki
kendisini dışlayanlara karşı osurmalı
güzel soru 👍🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Selamlar,
Dışlanma duygusu hissedebilmeniz için öncelikle grupların parçası olmanız veya grupların parçası olmak istemeniz lazımdır.
Sevgilerimle.
Çok haklısınız teşekkür ederim