Hafta içinde birileri benim hakkımda aslı astarı olmayan şeylerle değer verdiğim insanlara suizanda bulunmuş. Çok şükür ki Beni tanıyan insanlar cevabını vermişler. Bin şükür varlıklarına. Sadece can sıkmaktan başka öteye geçemediler.
Herkes illa ki böyle şeylerle karşılaşmıştır hayatında.
Size yapılan neydi? Ve sizlerde benim kadar şanslı mıydınız?
Sû-i zanda kalmak gerçekten çok kötü bir durum. Çünkü insan kendini ne kadar ifade etmek isterse istesin o zan buna engel oluyor. O da kişinin kendi sorunu fakat ben bu yanlış anlaşılmalara sıklıkla maruz kaldım. Hepsini de Allah'a havale ettim.
Bence kişi ne sû-i zan etmeli ne de böyle bir düşünceye sebebiyet vermeli. Allah-û Teala zaten bize hep demiyor mu? "Zanndan kaçınınız, çünkü onun çoğu günahtır" diye. O zaman bizlerin tavrı bellidir Allah'ın izniyle 🌿
Kimseyi zan altında bırakmadım zaten muhatap olduğum kişiler belli. Beni zan altında bırakanlar oldu o zaman hesap kapattım büyük salaklık ettim. Şimdi yine varmış kulağıma geliyor ama öyle sıkı dostlarım var ki bir mesajları yetiyor ben daha ne oluyor demeden tepelerine çöküyorlar! Sağolsunlar
Önceden nasıl dert ederdim üzülürdüm bu tarz şeylere gördüm ki insanlar hayata kendi penceresinden bakıp değerlendiriyorlar konu sen değilsin yani o kişinin çirkin bakış acısı Seni azda olsa tanıyoruz ki çok değerli birisin Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın
Hayır, aksine zan oluşmasına çok defa engel oldum. Bazen, çok sevdiğim ve değer verdiğim dostlarım ile arama mesafe koymak zorunda kaldım. Çünkü zan; bir insana karşı en büyük saldırıdır.
“Sû-i zan eden sû-i zana maruz kalır” diyor sevdiğim bir zât. Sû-i zanda bulunduğumu hatırlamıyorum ama sû-i zana maruz kalmıştım vaktiyle. Ve bana çok ağır şeyler yaşatmıştı. Belki ben de zamanında biri hakkında sû-i zanda bulunmuşum, bilerek veya bilmeyerek... Allah affetsin ve bizleri hep hüsn-ü zana memur kılsın inşallah.
Ben kendimi bildiğim sürece, birilerinin beni savunmasına ihtiyacım yok. Burda herkes atılıp tutulana inanıyor. Herkes kendince bir haklılığın peşi sıra gidiyor. Umurumda mı? Olmadı ve hiç bir zamanda olmayacak..
Kelimelerle oynamak ancak kendine güveni olmayan insanların kendilerini savunmak için yaptıkları bir yöntemdir. Açık olabilmek her yiğidin harcı değildir!
Belli ki doldurup geldiniz. Lütfen tartışma yaşamadan sorumdan gidiniz.. Bir başkasının aklıyla bem kimseye gitmedim. Sizde bana gelmeyiniz!!
Hayır bu şekilde yaklaşmıyorum insanlara. Ama insanlar yapıyor bunu hiç çekinmeden hem de. Burda defalarca geldi başıma bu. En ufak şeylere başka anlamlar yükleyerek insanları zan altında bırakıyorlar algı oluşturuyorlar. Keşke görmek istediklerinden çok aslolana odaklansa insanlar bir de bu kadar başkalarının hayatlarıyla ilgilenmemeye çalışsalar mesela. Ama yok bunlardan besleniyorlar hayatları bu olmuş. 😊
İnsanları zan altında bırakmak hiç doğru bir davranış degildir bu kisilik haklarına müdahaledir kul hakkına girer. hem bu dünyada hemfe ahirette cezası vardır. Helallik almadanda asla ödenmez mahserde hesap verilirken kişiyi müflis duruma düsürebili çok dikkatli olmak lazım.
kul hakkının ağırlığını bilmeyen zayıf imana ya da zayif ahiret inancına sahip kişilerin vicdansızların işi.. ne iftiralara ne algılara maruz kaldım tutupta düşmedim bile peşine bilen bilir.. ahirette hesaplaşmak en güzeli.. sıkma canını herkes aynada gördüğü kişi sanıyor karşısına çıkan herkesi..
Başıma geldi ama senin de dediğin gibi dostlar sağolsun,,,, bana sormaz bile kimse,, ziraa soracak olan olursa,, ne duyduysan bin katını yaptim derim... umrumda olmaz , Allah bilsin gerisi boş
Böyle durumlarda hiç tepki vermeden ortamdan çekiliyorum ve o kişilerin hepsine kendim mesafe koyabiliyorum onlar istemese bile çünkü biliyorumki iki tarafada aynı pekmez veriliyor öngörülerim hiç yanıltmıyorlar 😅
Gıybet ulu orta yapılır hiç işim olmaz öngörülerimi sırdaş tutacağım kişilere söylerim köprüyü gecen kişiliğini ortaya koyar ama beni hiç yanıltmadılar çünkü süslü laflara hiç aç değildim 😉 süslü laflara tav olanlar düşünsün artık
Gıybet, "bir kimsenin ayıbını arkasından söylemek veya aleyhine konuşma " demektir. Türkçede bu kavramın karşılığı olarak "dedikodu" ve "çekiştirme" kelimeleri kullanılır İslam'da büyük günahlardan biridir. Hucurat suresi 12. ayette, gıybet yapmak, ölmüş kardeşinin etini yemeye benzetilmiştir..
Benim ünide bi kaç kez başıma geldi arkadaş ortamlarımda. Genelde de aynı arkadaş grubunda seni çekemeyen varsa saf dışı bırakıp ortamda kendisi daha çok sevilmek için kıskançlıktan yapar bunu. Daha da kötüsü bunu yapanlar hep hemcinsindir 😄 benim o şeklde bi tane arakadaş grubumla aram açıldı. Sonradan diğer kızın ortalık karıştırmak için kıskançlıktan yaptığını anladı aram bozulan kişi ama iş işten geçmişti bir daha hiç eskisi gibi olmadım. En son da hepsini sildim her yerden...
Hiç kimseyi zan altında bırakmadim bırakan oldu şanssızlık demiyelimde ağır bir imtihan olarak gecirdim Bu arada senin duruşun belli😊 bazı insanlar seviyesini belli etmeyi seviyor takma oyüzden..