sürekli agresiflik küfür şiddet ondan sonra kadınlar bize bakmıyor diyorlar bulamadık bir italyan gitti benim bildiğim türk kanununda kadınlar türklüğün en üst varlığıdır ama görüyoruz ki türk erkekleri leş gibi ağızlarında küfür ellerinden şiddet hiç eksilmiyor
Çünkü Türkiye'de geçmişten günümüze kadar kadınların ve toplumun tercih ettiği erkek tipi buydu. Haliyle kadınlar, üremek istediği ve çekici bulduğu erkek tipi olan şiddete meyilli erkekler ile çoğaldı ve onların tohumları da onlar gibi küfürbaz, kavgacı, çirkef oldu. Genetik miras.
Bir kaç kız oyun düzen yaptı diye bütün kızları oyuncu düzenci olarak fislemek mi lazım :))) kocasına şiddet uygulayan kadın da var kaç kez haberlere çıktı. Türk erkekleri diye genelleme yapmak bence yanlış. Zamanında eski kız arkadaşım ayrıldıktan bir sene sonra peşimde koştu yüz vermedim diye tokat attı ona elimi bile kaldirmadim savcılığa verdim ve 1 ay peşimden koştu. Şiddet hiç bir şeyin çözümü değildir ama şiddete meyilli olan da sadece erkek de değil
Geri kalmışlık, cahillik, eğitimsizlik, bilgisizlik... Daha ne söylenir ki?
Bu ülkeye sağlam bir eğitim sistemi gerekiyor. Ama bu eğitim sadece okulda olmamalı. Aile eğitimi, annelerin babaların çocuklarına verdiği eğitimle başlamalı ve devlet eğitimi ile devam etmelidir.
Her şeyden önce eğitim eğitim eğitim gerekiyor. Yoksa canlıya şiddetin, suçun, küfürün önüne geçemeyiz.
O da var ama, insanı kendisine düşündürterek doğru yolu öğretmek gerekir. Yani her insan kendi kendine öğrenebilmeli doğru/yanlış şeyleri. Herşey ezbere eğitim-öğretimle olmaz...
Eğitimden kastım öğretim ya da okul eğitimi değil. Toplum ve aile içinde öğretilen eğitim. Şiddete meyilli olan kişilerin çocukluklarında bakmak gerek. Sonradan ogretilmez. Önceden öğretilir.
Maalesef herkesde sizin gibi "irade" yok ve olmak zorunda değil. Insanların %90 ı ne 13 yaşından önce ne öğrenir ise onu yapar. Çocukluk hayatı şekillendirir. Aile hayatı şekillendirir. Anne ve babanın davranışları hayatı şekillendirir. Ailes içindeki ilişki hayatı şekillendirir.
Bu güne kadar hic bir kadina el kaldirmadim bana ozelini acan hic bir kadına ihanet etmedim tehtit etmedim istenmedigim taktirde asla geriye bile bakmadan cekip gittim
Sanki amerikada kadına şiddet yok, küfür yok? Küfür bi kere amerikada başarı olarak görülüyor cümleyi küfürle süslüyorsun. Koca mühendis adamlar who the f*ck is this diyorlar mesela bence de doğru yeri ve zamanında küfür olmalı cümleler küfürlerle süslenmeli ama, kadına şiddeti kesinlikle yanlış buluyorum :)