Kız kardeşim çok asi, onun için gelecek kaygısı içindeyim?

Merhaba,

Çok uzun o yüzden uğraşmak istemeyen olabilir, ama vakit ayırıp yardımcı olana minnettar olurum.

15 yaşında bir kız kardeşim var. Çocukluğundan beri çok asi, vurdumduymaz birisidir.

Yaz döneminde tutturdu çalışacağım diye (bir tekstilde) yapma dedim ihtiyacımız yok çalışacaksanda orada çalışma ufkun daralır dedim yinede girdi çalıştı. Okul zamanında da öğleden sonra çalışmaya devam etti (sürekli çalışma diyordum ben o zaman da) 8. sınıfa gidiyordu ve sınavları vardı güzel bir liseye gidip okumasını istiyordum. Çık dersine çalış, dershaneye yollıyim istemedi.

Bunun sonucunda da 230 puan aldı. Geçen hafta işten çıkarttım (sabah 8 akşam 8 500 tl veriyorlardı) eşek değilsin sen otur geleceğini kur böyle yapma dedim. Çıktı. Ama şimdi bu puanla ne biryere girebilir, nede kendisinin okuma hevesi var.

Birde sürekli annemle kavga ediyorlar, (birbirlerinden nefret ederler) Dün sinir krizi geçirecektim nerdeyse ikisine de kızdım sürekli kavga edip durmayın diye.

Annem'in derdi evde bana yardım etsin, ama kardeşim elini birşeye sürmek istemez. Yer, içer kalkar kim ne yapıyorsa yapsın. Biri şu tabağı kaldır dese sanki küfür ediyorlar gibi olur.

Bıktım niye topluyormuşum işe gidip çalışıcam ben diyor.

Anlamıyorum evde toplasan 1-2 saat bir iş yapacak. İşe girse sabah 8 akşam 8 12 saat çalışacak.

Sigara içtiğini öğrendim. Kızdım içmemesini söyledim.

Son olarak okul çevresinde nerde bir serseri varsa arkadaşı, uzaklaştırdım onlardan, hatta birtanesi ile sevgili olmuş görünce krize girdim. At hırsızının teki.

Oturdum konuştum kardeşimle neden böyle yapıyorsun, neden böyle insanlarla arkadaşlık yapıyorsun, böyle insanlar senin dengin olmamalı, bir bak dedim gelecek kaygısı var mı bununla ne kadar mutlu olabilirsin, yakışıklı desen o da yok yakıştıramıyorum sana dedim. Ayrıldı, tekrar barışmış sonra tekrar ayrıldı onunla ilişkisi bitti. Geçen yine aynı tipte biri ile sevgili olmuş bu sefer çok kızdım. Yine ayrıldı.
Güncellemeler
+1 yıl
İnanın buraya yazıp sizden bu şekilde yanıtlar aldığımda içim rahatladı. Daha iyi olması için elimden geleni yapacağım.

Dikkate alıp empati yaptığınız ve sağlıklı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hepiniz benim gözümde çok saygıdeğer insanlarsınız.
Kız kardeşim çok asi, onun için gelecek kaygısı içindeyim?