Sırf ekonomi kötü olduğu için para vesaire değil.
İnsanlar'dan ön yargılardan, anlayışsız iki kelimeyi bile anlamadan bilmeden konuşanlar yüzünden. Türkiye'de bir kızla bir şey konuşmak istesek hak vermez tersler hayatımızı anlatsak hak vermez bizde istiyoruz belki onlara güvenip söylesek çekip gider Yani yabancılar kızlar bana göre saha sıcakkanlı daha anlayışlı daha candan ama bu demek değil ki Türk kızları kötü diye
benim düşüncem çünkü yaşadıklarımdan biliyorum
Yani kimse kimseyi savunmasın
Evet açık konuşayım benim hayatım karı kızla geçmedi sevgilim olmadı ilişki yaşamadım bir sevdiğim vardı oda bitti gitti gerçi onu hala seviyorum yoksa telefonda fotoğrafları silerdim bana o fotoğrafları sil demesine rağmen silmiyorum şu aileler ne kadar ön yargılı ailesi beni beğenmedi görücü usül buldu tabi aile kızının parası olan adam ister ee haklı yapacak bir şey yok.
ben içime kapanmaya devam00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇ0nkü hayatı mutlu yaşamalarını sağlayacak hiç bir altyapıları yok. Devletin buna dair sonuç verici herhangi bir çalışması da...
Örneğin :
18-22 yaş arası GEÇİŞ DÖNEMİ yaşayanlara rehberler aracılığıyla destek verilmesi kesinlikle şart. Ayrıca onları sıklıkla etkinliklerle bir araya getirmek, etkinlikler düzenleyip birbirleriyle kaynaşmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak kesinlikle şart.
Çoğu bu yaşta desteksiz ve kendisini uzay boşluğunda hissedip hayatı da odun oduna yaşıyor. Çoğu aile bireyleri bile onlara doğru şekilde bir rehberlik yapamıyor.
Çok kalitesiz ve ilkel bir GEÇİŞ DÖNEMİ yaşıyorlar 😕12 Yorumla- +1 yıl
Iki kusak birbirinden o kadar farkli ki... cogu anne baba cocugunun mutsuzlugunun sebebini herseyinin olup tatmin olmamasina bagliyor cunku kendisi tup kuyruguna girip itiraz etmeden her emire uyuyup dinleyerek hic de bir seye elini surmeden yetisti... bizim de aynen boyle davranmamamizi okuyup memur olup ev kurup covuk yapip ölmemizi istiyorlar... rehberligi birak empati bile kuramiyorlar
- +1 yıl
Halden anlamamalarının en başlıca sebebi zaten KUŞAK FARKLILIĞI... Onların dönemi ile şimdiki dönemin yaşam standartları çok farklı. Onlar en fazla kendi döneminde öğrenebildikleri ve yaşadıkları olumsuzlukları baz alarak yol göstermeye çalışıyor. Bir sonraki kuşağın dünyasına göre söyledikleri ve aktardıkları bilgiler klasik ve yetersiz kalıyor tabi. Rehber, Empati, Psikoloji,... gibi şeyler onların döneminde yoktu. 20 yıl sonra da bugün bizim dönemimizde henüz olmayan nelerin çıkacağını biz bilemeyiz.
En büyük sorun bu geçiş dönemini yaşayan gençler kabuğuna çekiliyor ve psikolojisi de sarsılıyor olmasına rağmen bu olumsuz durumlarını tam tersine çevirecek herhangi bir çalışmanın olmaması. İçinde oldukları duruma dair rehberlerinden destek almalarını, Etkinliklerle bir araya gelmelerini, Kendi aralarında tanışıp, kaynaşıp, arkadaş, dost ve sosyal çevre edinmelerini, İçine çekildikleri o kabuktan çıkmalarını sağlayıcı çalışmaların hayata geçirilmesi şart.
Bugün hangi birine baksan elindeki telefonuyla, bilgisayarıyla köşesinde başbaşa. Bu da aslında YALNIZ ve ÇARESİZ olduklarının belirtisi. Bunalım içinde olanları, bu dönem içinde hayatına kıyanları, suç ve cinayet işleyenleri saymıyorum bile...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
- Aile & Toplum konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye'de eğer aileden zengin değilsen daha doğar doğmaz borçlu doguyorsun. Eğitim sistemi berbat çocukluğun korku içinde geçiyor sınav sistemi berbat gençliğin sınav yollarında tükeniyor. İş hayatı berbat ciğeri beş para etmezler gençliğini sömürüyor. Adalet içi boşaltılmış bı kelime. Para ölmeyecek kadar çok yaşatmayacak kadar az. Sadece devlete kazandiriyorsun. İş kurmak istiyorsun vergiler sermayenin yarısını yiyor. İş bulmak istiyorsun torpilin yoksa kapı önü uzayıp gider. Türk olmak her zaman gurur duyduğum birşey ama bu ülkede yaşamak artık bana cazip gelmiyor. Uzatmaları oynuyoruz artık. Ve her an düdük otüp bu mücadele bitebilir.
20 Yorumla Çünkü devir değiştikçe insanların dert anlayışı mutsuzluk anlayışı değişiyor çoğu insan aşk acısı çekiyor yadam istediği bir şey olmadığı için tribe giriyor aslında mantıklı düşündüklerinden ne kadar boş şeylere üzüldüklerini farkında değiller olay sadece bundan ibaret
15 Yorumla- +1 yıl
Yahu 18 yasinda veya daha kucuklerin ne gibi bir sorunu olmali... olmamali zaten... ask acisi cekmeli asik olmali bazen aglamali bazen gulmeli ama gelip bizim gibi dolar kurundan endiselenmemeli... zaten hayat zor en azindan 18 yas civari mutlu olsun isterim... aşk acisi cekmek kotu bir sey mi cocuk onlar daha aşk acisina uzulebiliyorken uzulmeli
- +1 yıl
18 yaşındayım bende bilmem yaşımi görebiliyor musunuz olay genç yaşlı değil bir gun uyandığında sağlığın elinde olmasa en degerli varlıkların yanında olmasa ne bilim evsiz kalsan bunlar gibi dertler varken bu yaşlarda böyle aşk acısı gibi şeylere gülüp geçmek gerek bilmem anlatabiliyor muyum ama en azından benim çevremdeki genç olanlar kollar faça elinde alkol sigara kızlar sac kesiyor neymiş aşk acısı bunlar güzel şeyler mi?
Ülkemiz bir cennet bahçesi. Gençler mutsuzluğu kendi elleriyle beceriyorlar. Teknolojiyi bile doğru kullanamıyoruz. Örneğin cep telefonu. Amacı internete girip oyun mu oynamak, sevgili mi bulmak, boşa zaman mı geçirmek, ahlaksız videolar mi izlemek gibi gibi... İnsan idealist olmalı peki gençler idealist mi? Başkalarına özenmek, marka bağımlılığı, orgo sokak konuşmaları, değişik karakter türleri herşey var. Toplumu bu hale bu şekilde biz getiriyoruz. Bu gençlik bu haliyle başka bir toplumun içine girsin orayı da kendilerine benzetir. Kimse düzgün insan olmak istemiyor. Düzgün kişi olmak ezik insanmış gibi görüyorlar. Örnek bu site bakın isterseniz her yerden değişik değişik absürt sorular soruluyor. Kibarca örnek vereyim '' şu an üstünde ne var " işte gençliğin durumu
16 Yorumla- +1 yıl
Nedense 40 yas ustu orta yasli kesim hep bu sekilde konusuyor... siz eski turkiyedeki o mutsuzluktan sonra rahata kavusan kesimsiniz duzeninizi bir sekilde kurdunuz sizin yas araliginin okuma univerisiteye girme orani da dusuk dolayisiyla ne is varsa yaptiniz egitime zaman harcamadiniz iş hayatina harcadiniz... biz hayal kurduk okuduk calistik yillarca derslere kafa yorduk ve hicbir karsilik alamadik sizin bu hayal kirikligini anlamaniz empati kurmaniz imkansiz
- +1 yıl
Görüşüne saygı duyuyorum. Ailem kapıcılıktan gelmedir. Hiç bir zaman bende ezikliği olmadı. Allah anamdan babamdan razı olsun. Ticaret Lisesine girebilmek kayıt yaptirabilmak için Annem cebindeki son parasını okula yatırdı. Benim içim kan ağlaya ağlaya eve 10 km fazla yürüyerek eve geldik. İşletme Fakültesi mezunuyum dışardan bitirdim. Ben her zaman empati yaparım. Biz hiç bir zaman rahata ermedik. Bizim kahvaltı ve yemek menüsü tarhana çorbası ve katıktı. Bundan dolayı da aileme hiç isyan etmedim. Ama şimdiki nesilin ayağına alacak ayakkabısı yok ama elinde iPhone telefonla geziyor. Liseyi bitirdiğimde bize üniversiteye giriş hakkımız 3 tü. Kredili sistemden dolayı. şu an da paran varsa okuyorsun hem de istediğin yerde, paran yoksa ister oku istersen okuma kimsenin umrunda değil devletinde. şu an da Türkiye de kalifiye eleman yetişmiyor malesef iş imkanları da kısıtlı
- +1 yıl
Sana katılıyorum. Açıkçası ben ülkenin 30 40 sene düzeleceğini düşünmüyorum o yüzden çok karamsarım. Burada suç sadece gençlerde değil devlette de suç var. Şahsi görüşüm. Örnek tıp fakültesine gidecek bir öğrenci için okul kitapları çok ağır külfet. Öğrenciler deneyim için kadavra bulamıyor. Gibi gibi... Eğitim anayasal haktır. Millete külfet getirilmeli, aksine devlet eğitimi ücretsiz yapmalıdır üniversite de dahil ama herşey rant maalesef
Birincisi hiç kimse yatkın olduğu beceriyi meslek haline getiremiyor. Memurluk, öğretmenlik ve kolluk kuvvetleri mensubu olmak dünyanın en üst mevkisiymiş gibi bir algı var.
İkincisi bu ülkede ciddi bir cinsel açlık söz konusu. Bunun sebebi de ülkenin insanlarının kültürel korkuları...
Üçüncüsü ülke yönetimleri ve maddi zorluklar...
Dördüncüsü demokrasinin kişiye özel işleyerek insanları ayrıştırması...30 Yorumla
+1 yılHayat şartları zor normalde dogu ülkelerinde bir afet felaket oldugunda iminsanlqr birbirine yardımcı olur bu olay turkiyede oldugunda insanlar birbirini kazıklar hayat pahalı insanlar kazıkçı daha ne kadar mutlu olabilir mesela bu toprak ustu evler 50bin tl idi elazıda malatyada izmirde deprem olduktan sonra bu evler 250bin tl oldu başka orta doguda olsa bu evleri 15bin tl ye kadar satalardı bumu adalet devlet serbet piyasaya el atması gereek
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılmutlu olmaları için ne sebep var ki... onca yıl oku sonra işsiz kal veya zorunluluklardan dolayı okudugundan bambaşka bi meslek seç, hak ettiğin emeginin karşılıgı olanı alama, geçim sıkıntısı vs vs böyle bi ortamda mutlu olunabilirmi...2021 de göktaşı mı düşüyo, zombimi çıkıyo noluyosa olsunda kurtulalım
30 Yorumla
+1 yılOkuyorsun emek veriyorsun kurye oluyorsun sence memnun mu olmalıyız. Veyahut işsizlik çok işçi değil hazineleri köle parasına çalıştırmak istedikleri içim. Vergiler almış başını gidiyor zaten
13 Yorumla- +1 yıl
Asgari ücret vermeleri bile komik insanlara açlık sınırı altında bu devlet Milletine borçlu her şeyi ama milletine bakmıyor
+1 yılAslında paran olsa Türkiye cok guzel ülkede o yok işte
32 Yorumla- +1 yıl
Dolar cokta karamsar olmayın ya kötü günler gececek inşallah neden bu kadar umutsuz ve üzgünsün anlatmak ister misin
elalemin çocukları 18inde partilerde gezmelerde tatillerde denizlerde iyi okullarda güzel arabalarla güzel kızlarla. Bizim çocuklar daha 16 17 ye gelince 5 çocuğunu geride bırakmış gurbet işcisi gibi yanık yanık sigara içip dertleniyolar.
20 Yorumla
+1 yılÖyle bir zamana denk geldiler ki gençler hersey bozuk sistem arizali insanlıktan çıkılmış.. Duyarli derin bakan farkinda olan gençlere Allah kolaylik versin
30 Yorumla
+1 yıltürkiye de genç olmak hasta olacağını bile bile buzlu suya bodozlama atlamak gibi sınavlar aile baskısı işsizlik vs vs ve maalesef bunların yaşanmasına engel olamıyoruz
30 Yorumla
+1 yılEğitim sistemi sıfır
Etik ahlak bilgisi sıfır
Arabesk bir coğrafyada doğuyoruz herşey ayıp günah yasak
Alabildiğine fakiriz40 YorumlaHiçbir ülke yanlış değildir insanların mutsuz olmasının tek sebebi işşizlik ve para yani geçim bekar bir insanda olsan temel ihtiyaçların için nakit gerekiyor dolayısıyla bunları gideremediğin taktirde sıkıntılarla karşılaşıyorsun böylece mutsuzluk baş gösteriyor.
10 Yorumla
+1 yılBunun topluma dayatılanlar, siyaset, politika, ekonomi, eğitim, vb her türlü kavram ile alakası çooooooooooooook olmasaydı basit bir şekilde aslında somaliye nazaran güzel bir ülke diyebilirdim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Dostum en büyük sıkıntımız ülkede kimse kimseye güvenmiyor.
11 Yorumla
+1 yılEğitim sistemi kötü, aileler baskıcı ve hep bizleri bir yarışa sokuyorlar,
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılgelecek kaygısı... ülkede memur bile olsan istediğin orta segment arabayı bile ancak 2 senede alabiliyorsun. sence neden mutsuz olalım ki
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin gelecek ile ilgili kaygısı var yaşam güvencesi yok buda insanı mutsuz yaparr.
30 Yorumla Devlet insanlara herhangi bir sosyal güvence veriyor mu ki gençler mutlu olsun... hem her kesim böyle ki... yaşama amacı ve umutları yok insanların.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Teknoloji yüzünden mutsuzlar ellerinden telefon düşmüyor.. telefonla yatıp telefonla kalkıyorlar. böyle bir yaşantı mutsuzluğa itiyor.
Ayrıca doyumsuz olmak. herşeye sahip olmak. haraketsiz bir yaşamda etken sebeblerden.11 Yorumla
+1 yılTürkiye'ye dümdüz küfür ediyorum. Lanet olası ülke. şu an da Avrupa'ya gitmeye çalışıyorum. Türkiye ve Türkler benim için bitmiştir. Daha beter olursunuz umarım 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Türkiye'den ve içindeki moronlardan nefret ediyorum. 90 milyon kişilik dev bir tımarhane gibi. Aklı olan bu timarhanede durmaz. Türkiye moronlarin ülkesi!
+1 yılÇünkü gençlerde para yok gençlikte harcanmayan paranın içine edeyim
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşit değiliz o yüzden. En başta da eğitim eşitliği yok. Adam gibi bir iş bulmak çok çok zor hâle geldi. Bir yerde bi tanıdığın olmadan işe girmek imkansız oldu. Özellikle maddi geliri düşük ailenin çocukları manevi yönden de maddi yönden de çok sıkıntı çekiyor.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı. Neden yanlış olsun sanki bizde genç olduk şimdiki gençlerdeki imkanlar bizde yoktu
34 Yorumla- +1 yıl
Mutsuzluk beklentiyle alakali bir sey. Beklentileri biraz azaltirsaniz bence daha iyinolur.@gsdilek hakli yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılGençlerin sevdiği her şey ya çok pahalı, ya toplum tarafından gereksiz şekilde baskılanmış ya da günah. E haliyle mutsuzuz.
40 Yorumla
+1 yılMalesef eevt istenilen hic bir sey sey yapamiyiruz hayat cok cok cok pahali
10 Yorumla
+1 yılGelecek kaygısı işssizlik, işi olanın yoğun tempo ile çalışması aile baskısı falan
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Neden mi mutsuz? Kalitesiz eğitim, okusa bi dert okumasa bi dert, yarın ne olacak kaygısı, işsizlik, çoğu yalnız, arkadaşı az sevgilisi yok, daha saymaya gerek var mı?
20 Yorumla
+1 yıldünyanın en demokratik en adaletli ekonomisi en iyi ülkesinde yaşıyorlar cebinde tomarla para var hala şikayet ediyorlar.. not ironidir
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılYokluk görmedikleri için herşeyleri önlerine seriliyor şu an ki cağda boyle... Kendi oyuncaklarını yapmak zorunda olanlar hala. mutlu sanal aleme. genç yasta gömülüp deliriyorlar
10 Yorumla
+1 yılBu soruyu bende merak ediyorum ama bence aile baskısı olabilir
20 Yorumla
+1 yılMutlu ya da mutsuz olmayı biz seceriz, artik her şeyi dış etkenlere bağlamaktan vazgecelim.
05 Yorumla- +1 yıl
Hickimse sizi mutlu etmek için gelmeyecek, başkasının ya da birseyin varlığını beklerseniz sadece zamanınız ve ümidinizi kaybedersiniz. Belki de yeterince hayatınizda acı cekmediginizden dolayı böyle düşünüyorsunuz. O kıvama gelince mutluluğun tanımını zaten yapacaksınız, kolay gelsin.
- +1 yıl
Burada kendi hayatimi dramatize etmek degil niyetim konusmanin seyri oraya varacak gibi ozelimi de anlatmaktan haz etmem ancak, iradem disinda gelisen seyler ve engelleyemiyorum bunu durduramam da artik. O zaman ne yapmam gerekir, param var kariyerim de var, sadece bir meslegim de yok bunlar mutluluk kaynagi degil demek istiyorum, neyse umarim arzu ettiginiz mutluluga acisiz ulasirsiniz. Iyi geceler.
Çünkü alışmlışlar kolaylığa zorluk görmezsen mutsuz olursun mücadele vermek lazım
05 Yorumla
+1 yılYabancı milletlerin yaşam tarzına vb özentiklerini görüyorum. Anlıyorum kim istemez adaletli güzel bir şekilde yaşamayı.. doğrusu kaldığımız yerde en iyisini çabalamaktır belki?
10 Yorumlaçünkü mahalle kültürü anlayışı elektronik çağ ile birlikte bitti
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer sey ortads yapma cik insan ve sevgiler iste mutsuzluk getiriyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl28 yaşında adam kendini genç sanıyor 29 undaki bence yaşlıyım diyor 😂
O kadar belli mi ya mutsuz olduğumuz 😂12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDüşüncen çok önemliydi benim için Şimdi sg
Gizli Üye(36-45)+1 yılEgitim: Sifir
Gelecek kaygisi: Cok
Issizlik: Tavan
Yeterli mi :)20 Yorumla
+1 yılçünkü yaşlı siyasetçiler gençlerin umutlarını çaldı! yaşlı siyasetçilerin
bankahesapalrı ile kaç fabrika kurulur
kaç gencin işi olur?20 Yorumla
+1 yıl20 yaş altı gençler yokluğu bilmiyor ondan
22 Yorumla- +1 yıl
Neyi bulamıyorlar?
Yaşlılar ve geri kafalı olanlar yüzünden bu haldeyiz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılGeçim sıkıntısından. İnsanlar büyüyememesi de buna bağlı
20 Yorumla
20 YorumlaÜlke de AKP iktidarından başka mutlu olan başka bir kesim yok ki sadece gençler değil herkes mutsuz
20 Yorumla
+1 yılEn mutsuzu benim digerleri gayet mutlu ask hayatlari seks hayatlari var mk ne mutsuzlugu
10 Yorumlaçünkü burnumuz büyük moralimiz bozuk
136 Yorumla- +1 yıl
aha senin soruyu buldum kfjfdg
Burnum Çok büyük mü estetik yaptırmalı mıyım? ↗
Gizli Üye(25-29)+1 yılYetinmek nedir bilmiyoruz
11 Yorumla
+1 yılBi amaçları yok ve amacı olanların parası yok
47 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Chaleur bence onların büyük suçu var. En büyük suç ailelerde. Şımartılmış bir nesil var. Ayrıca ülke konjonktürü belli, istediklerini yapamıyorlar vs. Kendi geçmişimi düşününce yeni neslin daha çok batı tarzında olduğunu görüyorum yaşayış olarak ama kafa yapısı olarak ortadoğu kafası. O yüzden verimsiz.
+1 yılBiliyorsun bence cevabını
20 Yorumla
+1 yılGörgüsüzlükten en başta. Yaklaşık 1000 yıl boyunca dünyayı sömürge düzeninde tutan ve zenginleşen ülkelere hayranlıktan.
01 Yorumlagenclerin gelecek kaygisi var oyuzden
20 Yorumla
+1 yılŞükürsüz ve ahlaksız oldukları için haram işlemeye yatkın oldukları için
14 Yorumla- +1 yıl
yorumu beğenmeyenler kesin 18 yaş doğrular bunlar ! beğenmesenizde şükür etmeyi öğrenin namazınızı kılın o zaman mutsuz olmassınız
- +1 yıl
o kadarda kek değiliz dayatmadan öncede beğenmediler hiç umrumda değil rezil bir hayat yaşıyor gençler ne eğitimleri var ne bişey anne babası saftirk gibi hiç bir eğitim vermiyor bu çocuk da olumsuz etki yapıyor
- +1 yıl
yorumunuza cevab veriyoz eksiliyorsun kardeş amaç ne?
+1 yılTürkiye sadece turizm ülkesi başka birşey değil.
10 Yorumla
+1 yılDikdatoryada mutlu olanlar sadece onlardır
10 Yorumla
+1 yılÖnce umutsuzluk ardından mutsuzluk aşılandı.
10 YorumlaBen mutluyum ülkemden.
10 YorumlaYaşlılar mutlu bak bana 🙃
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılTek sebebi var torpilsizlik.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Mutlu oşmak için sebep yok😔
10 Yorumla18 yıllık AKP iktidarı yüzünden olmasın?
10 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat