+1 yılDoğru... Aslında dini açıdan da kadınlarımız şanslı ama farkında değiller... Örneğin;çalışmamıza gerek yok, koca evi geçindirmek, imkanları ölçüsünde eşine hizmetçi tutmak, hatta karısı bebeklerini emzirmek istemezse süt anne bulmakla yükümlü.. Bizim kadınlar, çalışmayı modernlik sanıyorlar, oysa ki çalışan kadınlar genelde çökmüş oluyor stresten. Eskiden erkekler bizden yaklaşık 5 yıl erken ölüyordu, şimdi kadınların saçları çok dökülüyor, ciltleri yıpranıyor ve ölüm yaşı erkeklerle neredeyse eşitlendi... Bir örnek de lise anılarımdan: Lisede fizik hocamızın eşi ziyarete geldiğinde, adam eşini ortaya oturttu ve yüzüne baka baka "Bana getirdiği tek çeyiz diplomaydı.." deyiverdi.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diploman senin mesleğin parayı bastırıp o pilavı yaptırma imkanı tanır
Ne çok kadın var pilavın en mükemmelini yapıp
aldatılıp da ayrılamayan
elinde mesleği diploması olmadığı için
Hayatını başkalarının fikirlerine dayanarak değil kendi ayakların üstünde durabilecek şekilde şekillendir.02 Yorumla
+1 yılTam anlamıyla değilse de doğru.. Sen güzel yemek yapamıyosan sana bağırıp çağırcak değil ama öğrenmeni isteyebilir. Bayan ve erkek farklı yaratılmıştır. En iyi aşçılar her zaman erkektir ve erkekler isteseler daha iyi yemek yapabilirler. Yalnız en iyi aşçı bile evinde yemek yapmaz karısının hazırlamasını ister olay karnını doyurmak değil, karısının onun için bişeler yaptığını görme istediğidir. haa zaten gerçekten birini sever evlenirsen merak etme kimsenin bişe demesine gerek yok sen kendiliğinden yemek yapmaya çabalıcaksın..
14 Yorumla- +1 yıl
Bunu yapman çok kolay özgüveni yetersiz birini bulursun senin için çabalayıp durur ama bu çözüm değil.. Bak bir ilişkide önemli olan kadının sevmesidir. Mutlu uzun yıllar süren ilişkileri düşün. Kadın severse eğer erkek 2 çift güzel söze kanar çünkü kanmak ister. Ama kadın yeterince sevmezse erkek ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Erkek için durum farklı erkek sevildikçe sever.. Bence bir erkekte araman gereken 'güven, sadakat, saygı' fazlasını bekleme.. Bunlar bir kadının sevdiği bir erkekle mutlu olabilmesi için yeterlidir.
- +1 yıl
O zaman salla yaa düşünme bunları, kasma seni beğenen olduğun gibi beğensin.. Bak ben öyle yapıyorum bu yüzden hayatım boyunca bekar kalmaya mecburum:) ki bu düşüncede beni korkutmuyo aksine böle mutluyum:) sende böle ol o zaman daha rahat olcaksın emin ol..
+1 yılben kendi adıma şu şekilde cevap vereyim :) tek başıma özellikle et yemekleri konusunda mutfakta harikalar yaratabilirim :) benimle evlenecek hatun tercihen üniversite mezunu olsun :) evliliğimizin ilk iki yılını seve seve kendisine yemek yapmayı öğretebilirim, ama sonraki yıllarda üniversite mezunu bilgili ve eli lezzetli eşimin yemeklerini tatmak isterim tabi ki :)
02 Yorumla- +1 yıl
özel günlerde girerim tabi ki mutfağa, hastalanırsa, ne bileyim yıldönümüdür, doğum günüdür ki ben zaten sevdiğim kadına kendini her zaman özel hissettiririm ;) mevzu sadece yemek yapıp yapmaması değil ki ;)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
+1 yılyok kişiliğe bakar şahsen ben bakire bir kız almayı bile midem bulanıyor evlenmeyi bile. niçin 28 yaşına kadar abaz. a gezdim değil mi? bir dul kız bir erkeğin acısını dertdini kederini almış o kıza daha fazla saygı duyuyorum. kişiliğe bakar elin oğlu abla.
20 Yorumla
+1 yılçoğu erkek için doğrudur bu. kendim yemek yapabildiğim için o kadar önem vermiyorum ama hatunum bilse iyi olur tabii ;)
14 Yorumla- +1 yıl
evlenince sıkıntı oluyor böyle şeyler ama. bu deneyimi yaşayan erkek ve kız arkadaşlarım oldu. muhtemelen erkek arkadaşın yemek yapmayı bilmiyor. bu yüzden de evlenince hep senin yapmanı bekliyor. seviyorsan ve onunla evlenmeyi düşünüyorsan öğrenmeye başla bence. bilmeyenlerin sandığının aksine o kadar da zor değildir yemek yapabilmek. o sözdeki pilav kıvamı zor tuttuğu için denilmiştir. ama bir sürü metodu var yani. merak etme kolayca öğrenebilirsin ;)
- +1 yıl
sinirlenme böyle şeyler için ya bunun için trip falan da atma tek derdiniz bu olsun ;)
E yani doğru tabi akşam eve gelince yemek ister onun elinden tatlılar börekler bekler ama bunu diploma ile bagdaştırmak bilmem nekadar doğru benim eşimde yemek yapmayı evlendikten sonra öğrendiğini söylüyor ama gerçekten istekli be devamlı çok güZel yemekler yapıyor
01 Yorumlabilmiyor olabilir. Pilavı ben yaparım çok da güzel yaparım :-). Mutfak kısmı kadının bence yüzde 30 kısmı. evi çekip çevirmek daha önemli. artık hayat müşterek. ikisi de eve çalışıp para getiriyorsa ev işlerini de paylaşmak gerektiğini düşünüyorum
14 YorumlaAile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. Tamam kariyer önemli, güzel hoş ama hamaratta olmalı. Çok güzel yemekler yapabilmeli hamarat olmalı. Sürekli o yapıcak diye birşeyde yok, bana öğretsin bende yaparım o işten geç gelirse felan. Problem yok :D
10 YorumlaMerak etme , sağlam aşık olursan yemeğin piri olur guru bile çıkarsın , işe gidip geldiğin halde hem de :)
Hem elin oğlu neden pilav yapmayı becermeden evlenmeye kalkıyor? Doğa'nın dışında becerileri mi yok?10 Yorumla
+1 yılbana niye tersleri denk gelmiş ya iyi pilav yaparım ama hep meslek ne diyenler oldu pilavı soran hiç yok
23 Yorumla- +1 yıl
pilav işi kolay sen halledersin
+1 yılyemek yapamayan kızın dişiliğinden şüphe ederim, orası kesin. lakin yaptığı pilava bakarak bir kız değerlendirilmez.
kız dediğin yemek yapabilmeli, bilmeli. fakat yemek yapması görev değil. erkek de hödük değil sonuçta. yemek kursuna yazılacağım. ben de öğreneceğim yemek yapmayı.03 Yorumla- +1 yıl
askerlikle erkeklik nasıl bağdaşıyorsa, bunlarda öyle bağdaşıyor işte. hatta "yemek yapmasını bilmeyen kız dişiliğinden şüphe etsin mi" şeklinde sorular sormuştum. çoğu kız etsin demişti. desteklemişlerdi yani beni :)))
evet. sonuçta biz erkekler otel odalarında yaşamayacağız evlenince. yemek otelden su otelden olmayacak. ama bir ömrü paylaşacağım hatunda az bilgili olsun kör kütük olursa ben napam onu yemeği güzel olsa ne yazar derim :)
10 Yorumla
+1 yıldoğrudur.. kadın..! ->> benimle ilgilensin, iyimiyim kötümüyüm nasılım.. açmıyım tokmuyum, psikolojim nasıl vs.. ben onun kazanacağından çok daha fazla kazanırım.. çalışmakmı istiyor işlerime yardımcı olsun.. ben iş veririm ona -> biz erkekler dünyayı yönetiriz, kadınlar ise erkekleri.. doğaya uyum sağlamalı, sevgiler..
00 Yorumlasorudan kasıt evlilikse ikisinede bakmaz. çünkü ikiside bir şekilde tamamlanır. neye bakar dersen yani maymun iştahlılara değilde normal bir insana sorarsan diplomayı ne için istediğine ve pirinci nasıl ayıkladığına bakar.
10 Yorumla
+1 yılBen ne diplomasına bakarım, ne de yaptığı pilava. Ben karakterine, kadın gibi kadın olup olmadığına, itaatkar ruhuna bakarım. Gerisi teferruat.
10 Yorumlaeğer bir erkek birletik için bir yere bakıyorsa uzak dur.
erkek dediğin biraz mesafeyi açıp bir bütün bakacak sevgilisine. pilav mış , diplamı imiş bunlarla olmaz.
pilav dediğin şey seyyarda 3 tl. istersen tavuk bile koyuyor.
diplama dediğin de şu an özellerde para ile.
saygılarımla:)00 YorumlaDiploma bana kişiliğini, düşüncelerini, yeteneklerini, bilgisini, kültürünü, ne yapıp ne yapmaması gerektiğini bildiğini, göründüğü gibi değil mş bunları ve daha fazlasını göstermiyor. Diplomayı mı alıyoruz kızı mı? :)
00 Yorumlaevi çevirecek olan kadın olduğu için, ev hanımı diploması zamanla otomatik olarak alınır zaten, o yüzden üniversiteden aldığın diploma zamanla hükümünü yitirir ve bu sorduğun tez kanıtlanmış olur.
01 Yorumla
+1 yılAdam üniversite okuyo bekar hayatı , hergün melemen , hergün makarna, pizza
Mezun olduktan sonra biran önce hayatını düzene sokmak için evleniyor.
Veee:ilk akşam yemeğinde hanim efendi pizza söylemiş. Üniversite hayatına devam02 Yorumla- +1 yıl
Bütün kadınlar aşçı doğar, erkeklerse aşçı olur.
Bişey olmaz makarnaydı , yumurta-patates haşlama, pizza derken öğrenir giderler.
+1 yılHayır diplomanla en iyi pilavı yapanı getirirsin evine
12 Yorumla- +1 yıl
Saoll
+1 yılBende İstanbul üniversitesi mezunuyum ama kimse diplomama bakmıyor, siz kızlar işime kariyerime parama bakıyorsunuz. '' Erkeğin kalbine giden yol miğdesinden geçer. '' Atalarımız boşuna dememiş bence :D
02 Yorumla- +1 yıl
Üniversite hayatım makarna, yumurtaipilav yemekle geçti canım bırakta evlenince miğdemize sıcak bişeyler girsin :)
valla şu devirde bence erkekler okumuş bir kız arıyo yani yemek yapması bir şekilde öğrenilir diye düşünüyorum ama her seyden önce huzur verebilen bir eş olunmalı her iki taraf içinde :)
02 YorumlaNiye diploma alan güzel yemek yapamıyor mu? Güzel yemek yapan diplomasız mı oluyor? Ne alaka yahu, hem diplomalıyım hem hamarat. Eğitimde önemli.
05 YorumlaDiplomanızı alın iyi bir işe girin güzel bir para kazanın 2 ye katlayıp her gün dışarılarda yemek yediriyim size bayan :)))
10 Yorumla
+1 yılElin oglu beni kendine pilav yaptirmak icin alicaksa hic almasin. Ben diplomami alip isime girip keyfime bakarim :D
02 Yorumla- +1 yıl
Oylede seven yemek yapmayi bilmeyenide sever yani. Bence bu okuyan kizla yemek yapmayi bilen kiz muhabbeti biraz sacma. :) buda sadece benim fikrim
- Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.
+1 yılO devir eskiden di değerli dostum. Artık millet elindeki kağıda bakıyo iş becerin war yok onu pek ilgilendirmiyor.
110 Yorumla- +1 yıl
Milyonda bir ihtimal war. O ihtimal de sana denk gelmiş güzel kardeşim.
- +1 yıl
Takma kafanaaaaa. Elbet bulursun kağıt parçasına değer veren birini.
- +1 yıl
EEE sıkıntı ne peki deperli dostum?
- +1 yıl
O zaman o arkadaşa söyle. Elin oğlu pilavı çok seviyosa ÇİN e gitsin. Envayi çeşit pilav war orda. Ordan bir kız baksın.
aynen katılıyorum gerçi nasip kısmet meselesi ama ben ev hanımı bir bayanla evlenmeyi tercih ederim...
02 Yorumlaeğer seviyosam ne yemek be diploma takmam bir çaresi bulunur elbet :)
10 YorumlaDiploma yoksa yemeğe bakarım mecbur çünkü bir şekilde evin dönmesi lazım ama diploma varsa zamanla yoluna girer herşey sonuçta çalışan birinden ev işlerinde çok bir şey beklememek lazım
02 YorumlaBen bunu kabul etmiyorum abi. Aklı başında düzgün birisi olsun kültürü yerinde olsun. Ben her gün dışardan yemek isterim. Kafasının içi boş olduktan sonra iyi yemek yapsa ne yazar yapmasa ne yazar..
04 Yorumla
+1 yılaynen öyle arkadaşım yemek yapmayı bilmiyosan sevgilin olabilr ama evde kalabilrsn yani evlenmen sorun olr ya da kaynanan falan çok ezebilr kocan aç kalr annemn yemeklerini özledm der üzülrsn yani yapmayı öğren derm
00 Yorumlamuhendis olmussun ama mercimek corbasi yapamiyorsun neye yararki?
11 Yorumla
+1 yılbenim icin diploma aifade etmiyo diplomasi olan mal kafalarida goruyos resmen sığır baska bsy degiller.. kiz dedigin biraz hamarat olacak.
10 Yorumla
+1 yılDiplomasına bakarım tabii. Güzel yemek yapan arasam aşçı bulurum.
10 Yorumladiplomaya onu kulanman için bakılmaz genelde, diplomaya kültür seviyen ne diye bakılır. ayak uydurabilecek misin diye bakılır pilavi internetten bakarak da yaparsın
00 YorumlaZaman içinde öğrenir zaman içinde de kendini alıştırıp yemek yaparsa sorun olmaz :)
10 YorumlaDiplomali pilavci olsun ya da sevdicegim olsun pilavi bende yaparim ;)
10 Yorumla
+1 yılBen şahsen gayet güzel pilav yaparım, sen bana diplomanla gel. Pilavı artık bizlerde yapıyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
Afiyet olsun (:
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılPilâv, ı çok sevmeme rağmen diploma, ya bakarım önce eğitim vs.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. eşin akşam eve geldiğinde önündeki tabağa diplomanı koyamayacağına göre.
THE END...010 Yorumla
+1 yılSaçma bir söylenti.''Okuma, ev hanımlığı yapmayı öğren ''dermiş gibi..
11 Yorumla
+1 yılyok bu söz kadınlar çalışmasın sosyal hayatta bulunmasın otursun evinde dizini kırsın demek için söylenmiş yanlış bir söz ben yumurtaya bakarım :D
10 Yorumla
+1 yılEşim yemek yapamasın
Anneme gönderirim taktikleri kavrasın
Olmadı ağlamasın
bir makarna yapsın02 Yorumla- +1 yıl
Aman canın sağolsun
Tek sorun yemek olsun
Eşine makarna yap doysun :-)
+1 yılBahsettiğin şey yemek yapabilme becerisi. Olmasa da olur. Ama ben diplomaya değil bana verdiği güvene, huzura, sevgiye bakarım.
06 Yorumla- +1 yıl
Kadın dediğinde öyle olmalı. Koskoca İstanbul'da kiminle ne haltlar çevireceği belli değil ki. Sonuç temel sağlam olmalı. Yoksa pilav dediğin ne ki öğrenirsin yapmayı. Baktım öğrenemiyor ben zaten mutfakta başarılıyım ona yemek yaparım. :)
- +1 yıl
Yani? Ne demek istediniz?
- +1 yıl
İkisinin ortası. Hem eleştirsin hemde olmuyarsa boşver diyebilsin.
+1 yılben ikisine de bakarım. mesela benim param var, yemek yapmam temizlik yapamam diyen kızı kapımdan içeri koymam arkadaş.
04 Yorumla- +1 yıl
vakti yoksa diye bişey mi var allahasen realist olalım lutfen. dünyayı mı kurtaracak bu kız :)
- +1 yıl
tamam hadi tamam dışarda dürüm yer gelriz napalım :D
Pilav diplomadan daha önemli ama ben kalbe bakıyorum. En önemlisin o.
10 YorumlaEmin için sevdiğim kadının ne diplomasi ne yaptığı plavsiç önemli arkadaş. Ben seviyorsam kadınıma bakarım. Yemek yapamiyorsa hizmetçi aşçı tutarım bu kadar basit.
14 Yorumla
+1 yılher şey iyidir ama gel görki yumurta kırmayı bilmez
kocaman bir eksidir...02 Yorumla- +1 yıl
o eksikliği ben tamamlarım da her zaman benden tamamlamamı beklemesin.
Acımasız gerçekler bunlar bakıyorumda hayal kırıklıgına ugramış gibisin
02 Yorumladiplomasi olsun pilavi yapa yapa ogrenir olmadi anneme gideriz yemege :)
00 YorumlaDoğrudur ama çokta düşük seviyede bırakma okulunu, oda sorun olabilir.
00 Yorumla
+1 yılyine bir erkekler sorum size sorusu beni kendine çekti
eskidendi o eskiden10 YorumlaAile & Toplum konusunda 451 cevap paylaştı. ben kasmam o konuda pek damak tadım da yok zaten. bi'şekilde doyulur ya yaşamak için yersen. yemek için yaşayanlara göre sorun olabilir.
00 Yorumlaerkeğin kalbine giden yol midesinden geçer :)))) hele birde benim gibi yemek yiyince mutlu olan biri ise...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Lise mezunu olsun yeter yemek yapamayan kızı napalım doğru bir söz...
O evde ev işlerini yapacak erkeklerde işine gidecek00 Yorumla
+1 yılNamusa bakar. Temiz geçmişe. Aydınlık gelecek için.
10 Yorumla
+1 yılDiplomaya makmadan pilava bamayanlarda var ya da pilava bakmadan diplomaya bakmayanlar.. :)
00 Yorumla
+1 yıldiplomaya bildiğim kadarıyla iş görüşmelerinde bakıyolar.
00 Yorumla
+1 yılelin kızı kalbine değil diplomana (parana) bakar...
10 YorumlaDiplama pek önemli değil ise alacak degilim ya diploma isteyeyim. evinin hanimi cocugunun anasi olsun
00 Yorumlaİkisine de bakarım ben. Hayat sadece diploma veya sadece pilavla geçmiyor çünkü. Orta noktayı tutturmuşsa, beni de çekmeye niyetliyse yeter bana :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKim söylemişse doğru söylemiş. diploma yemek niyetine gecmiyor
00 YorumlaHayatını bir erkeğe göre şekillendirceksen, evet..
Kendin için birşeyler yapmak istiyorsan, hayır.00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar