Uzun bir dönemden beri olduğum kişi sorguluyordum ama bir türlü adım atamıyordum. Artık inandığım dini yaşamak istiyorum çünkü çok vicdan azabı çekiyorum. Ailem çok inançlı insanlar değiller ve nasıl tepki vereceklerini kestiremiyorum. Nasıl bu durumu uygun bir dille anlatabilirim?
Hayatımı kökten değiştirecek kararlar aldım. Tesettüre girmeyi ve islamı yaşamak istiyorum aileme bu durumu nasıl açıklayabilirim?
Bende tesettürden çıktım sayılır iyice araştırıp öyle girmeni ve aileni degil içinden geleni yapmanı tavsiye ederim hayat senin hayatın. İçinden gelerek yapmak istemen çok güzel inşallah olumlu tepkiler verirler😊🌸🍂🍃🍁🎈
Benim annem açıktır ama dinine düşkündür açık giyinmez benim de kapanmamı ister normalde ama ben kapancam diyince tepkisi bugüne kadar niye demedin aniden diyip tepki gösterdi tavsiyem kıyafetlerine düzen göster bi süre namaz kıl kuran okumaaya çlış sonrasında onlar da ısınırla
Namaz kılıyorum, okuyorum araştırıyorum annem bundan bile rahatsız normalde yalnız yaşıyorum okul sebebiyle. Vicdanımı çok susturmaya çalıştım ama artık bununla yaşayamıyorum.
O halde eşyalarını almaya başls öncelikle eşofman takımı al tesettür Biraz alış sonra saçını da kapat bu kınuda aileni değil kendini dinlemelisin biraz araştırırsan zaten bu anneye babaya itaatsizliğe girmşyor
Aşkım senin sayen de KS'de ne kadar mal insan varsa hepsini görmüş oldum. Allah razı olsun.
Önceee hafiften hafiften çıtlat ailene kapansam mı bana yakışır mı gibisinden. Tepkilerini ölç. Eğer iyi şeyler derlerse zaten hemen söylersin. Tepkileri iyi olmazsa da dışarıdan insanlar göster. Bakın ne kadar yakışmış, kendini koruma altına almış gibisinden..
Anneme sadece söyledim kapanmak istediğimi bana dediği tek şey sana o kadar özgür bir hayat sunarken gidip sefaleti seçecek kadar akılsız olamazsın Dora diyor.
Sen ciddi misin ya? Neden sefalet bi hayat olsun ki bu? Sen tekrar konuş yine olumsuz şeyler söylerlerse kendi bildiğini oku. Sonuç olarak hepimizin cenneti cehennemi ayrı.
🤷♀️ Bilmiyorum sipariş verdim feraceyle başörtüyü yarın konuşacağım eğer yok derse evime gidecektim zaten İstanbula artık sonra ne tepki verir bilmiyorum.
Bu kutsal yolda elbette sıkıntılar çekeceksin. İslamın kutlu peygamberi dahi sıkıntılar yaşamış çileler çekmiştir. Önemli olan yolda emin adımlarla ilerlerken duyduğun huzur ve vicdanın rahatlığıdır. Sen tevekkül edip yola çık Allah rahim ve kerimdir. Her türlü yardım eder. Yeter ki hakkını ver. Müslümanlığı yaşa süslüman olma. Tesettürüne dinine halel getirecek şeyler yapma. Bu konuda kendinden eminsen dik dur ve emin adımlarla ilerle. Kararlı bir duruş sergilersen tepkiler çok önemsiz kalır senin için. Bak gamze özçelik nerden nereye geldi. Al sana örnek.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sahseen ben ablamin düğünü için alışverişe çıkmıştım sonra tesettür elbise denedim ve öyle. tesetture girmeye karar verdim. Kıyafeti şalı her şeyi bi tesettürlü arkadaşım ile aldım ailemden kimsenin haberi yoktu eve geldim anne ben tesettüre giricem dedim başta bi şaşırdı benden beklemedikleri için sonra mutlu oldu ve oldular. Sende alışverişini yap öyle söyle ama kendinden bu konuda emin ol kendine güven
@iilayyddaa kuranda mesela su iç diyor ama yorumu tercihi sana bırakıyor. Bunda sayısız hikmet var. Özgür iradeni kullan. Temel olan su içmen ama nasıl içeceğin sana kalmış. Artık ister musluğa ağzını daya ister bardak ister sürahi istersen yalak. Umarım anlatabiliyorumdur. Kuranda kapan diyor yani doğru düzgün giyin. Şimdi bunu istediğin gibi yorumla. İster bir elbise giy ister kat kat giy ister çul çaput ister çarşaf vs. Amaç giyinmek ama ne kullanmak istediğin sana kalmış. Ben okuyup araştırıp yorumlayıp çarşaf giyene saygı duyuyorum ama bilmeden hurafelere boyun eğip türban kullanana saygı duymam. Mesele okuyup fikir sahibi olmak.
Peki o zaman fikrimi söyleyim 😅 şimdi kitap tüm teferruatı ele alsa detaya inse cilt cilt kütüphaneleri doldururdu. Burda bu yazmış deyip gerisini koyvermek çok basit değil mi? Veya kitaptan okuyup anlayacaksam peygamber ne iş yapar? Detaylar içşn peygamberler örnek model olarak gönderilmiş olabilir mi?
@eltigre namaz bir ibadet biçimidir ve çok hayır içerir. Hem eğitir hem ruhen arındırır hem meleklerin varlığını öğretir. Ancak ibadetin temeli niyet, ve Allah rızası gözetilerek yapılanı makbuldür. Keyfi olarak uzanırım diyorsan onun hükmü Allaha aittir ben katı yorum yapmam kabül eder etmez Allaha kalmış ama fiziksel engelin mazeretin varsa dilediğin gibi kılabilirsin. Nitekim camilerde yaşlı amcalar tabure kullanıyor vs
@eltigre muhakkak Peygamber kendi diyor ben allahın memuruyum Tabii onu örnek alcaz. Birçok insan biliyorum memur gibi görev yaparak oflaya puflaya namaz kılıyor. Tabii karar allahın ama böyle içten gelmeden yapılan ibadeti ne kadar kabul eder bilmem. Aynı şekilde sırf aç kalarak oruç tuttuğunu sananlar.
@eltigre namazın secde ve rüku kısmı var bunları bilerek keyfi olarak sırf karşı çıkmak için sadece uzancam diyorsan sen bilirsin kabul edip etmemek Allaha kalmış diyorum. Allah kalpte saklı olanı bilir ve uygulamaya olduğu kadar niyete de bakar. Sen iyi niyetle ne yaparsan yap kabul eder
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hayatımı kökten değiştirecek kararlar aldım. Tesettüre girmeyi ve islamı yaşamak istiyorum aileme bu durumu nasıl açıklayabilirim?