"Muaf ol"
demeyin. "Muaf olmak"
demek, sene/yıl kaybetmek demek. Bunun dışında bir çare var mı?
Teşekkür ederim.
demeyin. "Muaf olmak"
demek, sene/yıl kaybetmek demek. Bunun dışında bir çare var mı?
Teşekkür ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Malesef o dersi görceksin. Dayatacaklar sana. Ben de kafirim ama bana o dersi dayatsalar ben de alıcam paşa paşa. Kopya çekiyom o ayrı dsjfkldsş
Anladım. Teşekkür ederim. Mecbur katlanacağım. 😊
Rica ederim.
ateist arkadaşım vardı o bile din dersi görmekten şikayetçi değildi kusura bakma ama görmek istememe gibi bi lüksün yok maalesef şimdiden iyi dersler
Teşekkür ederim. 😊
Ne aci boyle bir luksun olmamasi
Muaf olmak senin bildiğin gibi değil istemediğin dersi almayabiliyorsun
1 yılda üç sınav oluyor. Ve bir dersten muaf olmak için o dersten 3 defa başarısız olman gerekir.😊
Demek istediğim o değil benim ailemde bana din dersi aldırmadı muaf yazıyordu din dersi bende
Özür dilerim. Ben yanlış anlamışım. 😊
Görsen dolanacakki bana söylermisin
Hristiyanliktan cikicakmisin diye korkuyorsun
Asagida yorumlari okudumda
Türkiye türk olup hristiyan olan
Türkler nerelerde yasiyor?
Sen nerelisin?
Ondan değil. Katlanamıyorum islamla ilgili şeylere.
Ben çorumluyum.
Sana daha mantiklimi geliyor
Yoksa tumden dinlerimi sevmiyorsun
Ne? 😊
Önce Neden sevmediğinin cevabini bul
Sonra bilerek sevme
Bilmedigin bir seyi
Nasıl sevmezsin
Hristiyanlık hariç. Diğer dinlere sıcak bakmıyorum sadece.
Hristiyan ve muslumanlari anlamiyorum
Atanın dininin yolundan gidiyorsun
Ya atan yanildiysa
Ya hristiyanlik yanlis yolsa
Ya doğru doğru değil
Yanlış yanlış değilse
Nasıl sorgulamadığın bir dine iman ediyorsun
Sırf atalarının dini diye
Onların izinden gidiyorsun
Inandigin tanrinin sana akil verdigine iman etmiyormusun
Peki verdigi akli kullanip sorgulamak yerine
Atalarin dinini kabul edip
Atalarini sorgulamamman
Tanri nin buyruguna karsi koyman degilmidir
Insan sorguladikca var olur
Sorgulanmamis bur hayat
Hayat olmadigi gibi
Sorgulanmamamış bir din
Din değildir
Din dersi görürsen neyin eksilecek neticede ders gör ögren faydası var zararı yok
Hristiyan birine İslam dersi vermek saçma kalır biz müslümanlar bile dinimizin gerekliliklerini tam bilmiyorken...
@_muaf_ İşte bende o yönden ögrenmek iyidir diyorum hatta tüm dinleri ögrenmek derken uygulama anlamında degil bilgi amaçlı herkes neticede dogru buldugu şeyi yapar
Sen bir müslüman olarak Hristıyanlık dersi nasıl almak istemezsen , müslümanım ben işim olmaz diye haykırırsan , bu soruyu soran hanımefendinin de İslam dersi almaya hakkı yoktur.
Evet farklı bir bakış açısı ama farklı dinden birilerin pek ilgileneceğini sanmıyorum. Bu kız dinine bağlı ise hiç şansı yok bakmaya
@_muaf_ O zaman söyle almasın benden yana da söyle almasın
T. C vatandaşı olduğu için almak zorunda maalesef. Devletle ilgili bu bizle değil. Bu bağlamda bu tarz istisnalar göz önüne alınarak kurallar düzenlenmeli ülkece diye düşünüyorum. Yabancı uyruklu olsa muaf olabilirdi belki. Öyle biliyorum. Muaflık durumlar var
@_muaf_ Malesef buna benzer şeyler avrupada da böyle işliyor sistem ayrıcalık yapmıyorlar sen müslümansın diye sistemde ne varsa onu uyguluyorlar
Evet, oldukça ilginç gerçekten. Bu soran arkadaşım mecbur katlanacak farklı düşüncelere göz açıp kapamayı... Çözümü yok gibi maalesef. Teşşekürler cevabınız için iyi günler.
@_muaf_ Ben teşekkür ederim
Muaf olmak icin verecegin caba okuyup ezberlemekten daha fazla olacaktir
Gagavuz musunuz?
Protestan.
Yok hanımefendi mezhebinizi sormadım , Gagavuz Türklerinin tamamına yakını Hristiyan , ondan sordum Gagavuz Türk'ü müsünüz diye.
Özür dilerim. Türk'üm ama. Hangi boydan olduğumu bilmiyorum. 😊
Estağfurullah önemli değil , bizi biz yapan farklılıklarımızdır. Ortodoks diye tahmin ederdim açıkçası sizi ama benim bildiğim Ortodoks Protestan'dan daha çok sayıca , acaba sayıca en az hangisi, merakım için mazur görün beni lütfen?
a) Ortodoks
b) Protestanlık
c) Katolik
O konuda pek bilgim yok. Maalesef. 😊
Sizi zorlamış olmalıyım bu bağlamda , özür dilerim gerçekten merak ettiğim için sordum. İnsan olmanın dini yok iyi insan insandır. Seni rencide edecek veya sinirlendirecek aptalca sözlere kulak asma , hep mutlu ol. Çook Teşşekür ederim :) :)
Önemli değil. 😊 İyi günler.
İstersen istek atabilirsin ''Sadece'' karşılıklı takip edebiliriz birbirimizi , dün kayıt oldum ve henüz yeniyim bu sitede. Kibarca ve nazikçe bu isteğimi istersen tabi kabul edebilirsin. Özelden hiçbir şekilde rahatsız etmeyeceğimin garantisini veriyorum. Sana da iyi günler dilerim :) :)
Dinde zorlama vardır
müslüman ol