Bu soru ne zamandır kafamı kurcalıyor. Çevremde yıllarca aşık iki sevgili olarak zamanını geçirip, evlendikten sonra boşanan insanlar görüyorum. Bunun yanında da görücü usulü evlenip uzun yıllar evli kalanlar da var. Aşk evlilikle yok mu oluyor sizce? Evlenip ‘aile kurmak’ için aşık olmak şart mıdır?
Eskiden bende delice aşık olmaktan sevmekten felan sanıyordum. Ancak o işler öyle olmuyor. Eğer birine gerçekten aşıksan ve seviyorsan o ilişkiye geçim derdini karıştırmamalısın. Geçim derdi olduğu zaman ilişkiler kopuyor ve ortada hiçbişey kalmayınca benim ilişkim bitti oluyor. Yani kısacası evliliği dev aynasına getirmeye gerek yok. Taraflar aile kurmaya el verişliyse sadece öyle birini bulup evlenmelisin. Yani biraz görücü usulünede yakın bir mevzu. Evlendiğinde yine aşık olduğun sevdiğin biri olsun ama dediğim gibi o ilişkiye geçim derdi felan girmemeli. Bana şimdi aldatmaktan felan bahsedeceksin belki ama bu olayın aldatmaklada ilgisi yok.
Birde bu konuyu nekadar anlatırsan anlat. Kişi yine kafasının dikine gitmeye devam edecektir. Hani şöyle bir söz var. Evlenen bin pişman evlenmeyen bir pişman. Çok yerinde ve güzel bir söz.
Hani sen bakma burada herkes aşk adamı kesiliyor başımızada, ben öyle yolda yürürken, ya da otobüste yolculuk yaparken kendi aralarında ufakta olsa sohbet edenlere şahit oluyorum. Evlenenlerde bir oflama puflama ağır basıyor. Kafama bilmem ne yapayım nereden girdim ben bu işin içine gibisinden.
Ama ben bugüne kadar okadar gördüğüm duyduğum şeylere gözümü kulağımı kapatıpta gerçekleri görmemezlik duymamazlık yapıp kendimi ateşe atmak istemem. Evlilik sadece ve sadece aile kurumu başkada hiçbirşey değil.
Bizim insanlarımız aşktan ziyade artık yalnız kalmayayım diye evlenir olmuş. Kendimi birine atayım bu boşluktan kurtulayım düşüncesi var. Ben 50 yaşı geçince çocuk daha yeni askere gidecek örneği veriliyor. 😄
Aşık olmak evlenmek için şart değil. Olsa güzel olur elbette, çünkü aşk duygunun en üst katıdır. Ama aşka güvenip geri kalan değerleri hiçe sayanlar var. Onlar muhtemelen, yıllarca görüşüp evlendikten sonra yapamayanlar. Aşk tek başına bir evliliği sürdürmeye yetmez. Çünkü saygısız aşkı veya güvensiz aşkı, sorumsuz aşkı ne yapabilirsn? Hiç.
Mantığıma hitâb etmeli herşeyden önce... Mantığımın kabul etmediğini yüreğim kaldırmıyor içim de almıyor bu söz bana ait. Kim olursa olsun önce fikren sonra rûhen doyurmalı...
Aşk konusunda uzun uzun yazılarım var. Edebî yazmak istemiyorum şu an. Çok yazım çalındı... Aslolan, saygı güven ve sevgidir der konuyu kapatırım.
Kesinlikle şart. Diğer türlü çocukların hayatı mahvoluyor çok kalmadan ya boşanıyorsunux ya da evde mutlu bir ortam sağlanamiyor. Kim yaparsa yapsın bu kararını asla desteklemem. Sırf evlenmek için evlenip çocukları ilgisiz ve sevgisiz bırakıyorlar.
Şart degıl bence yaa iyi günde kötü günde dıorlar yaa o misal anlayış gösterebilecek saygı duyabılecek, güvenebılecegın, görüşlerinin uyuştugu anlayıslı biri oldu mu tamamdır
Şart değil birbirine saygı duydugun ve karsında ki insanı anlayabildigin müddetçe hersey cok güzel olur. Saygının olmadığı yerde sevgi olmaz aşk hiç olmaz...
İnsanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum. Görücü usülü eskisi gibi değil ki. Eskiden adı üstünde hiç görüşme yokmuş aralarında. Şimdi öyle değil. İlk buluşmada hoşlantı ve ısınma olmaz ise red edebiliyorsunuz. Tabii sonra ısınmak için buluşup konuşuyorsunuz. Dini bir bağlayıcılığı olmasa da nişan oluyor. Nişanda insanlar yine anlaşamaz ise nişan atılır. Bütün bunlar 1.5 yıl 2 yıl sürüyor. Yani gôrücü usülünde niye aşk olmasın?
Görselde kendimi gördüm bir an galiba 😂 aşk evliliği yapıcam diyorum ama bu gidişle evde kalıcaz. Evlenip aile kurmak için aşık olmak bence şart değil sonradan sevenlerden var. 😊
Görücü usulü uzun sürüyor çünkü muhafazakar insanlar evleniyor görücü usulü ve o çevrelerde kolay boşanılmıyor bir de insan aşıkken göremiyor kusurları aynı eve girince anlaşılıyor.
Bence evet. En azından insan sevmeli. Sevmediğin birisi ile bir ömür geçmez kiii. Zaten zamanla daha çok sever ve alışırsın, yeter ki gönüller bir ve saygılar tam olsun..
Mutsuz evliliklerde çocuk avutmak istemiyorsan dünyaya getireceğin bireylere sevgi aşılamak istiyorsan ilk kendi ailesinden görecek o yüzden cevabım eveeeett aşk
Asıl gereken empati, saygı, tahammülü zorlamayacak ortak yaşam kalitesi... sonra emek verirsen sevgi de geliyo. Aşk. Aşk geçici yaa. Ne aşığız diyip de birbirine hayatı dar edenler var.
Görücü usulünde insanlar birbirlerini görmediği için karşılarına kim gelirse birbirlerinin kusurlarını örtüyorlar ama aşkta insanlar birbirlerinin hatalarına tahammül edemiyorlar ve boşanıyorlar
Bence aşık olmak gerekir. Çünkü aşık olursan ne sorun yaşarsanız yaşayın onu sevdiğin için ayrılmayı düşünmessin (tabi ihanet yoksa ) mutlaka bir çözüm bulmaya çalışırsın. Benim görüşğm bu şekilde.