kısıtlamama gerek kalmıyor zaten kendisi istediği için benim yanımda. ama arkadaşları benim kocamı kısıtladığımı zannediyor. hayır... adam benimle olmayı seçiyor. ailesi ile olmayı seçiyor. bunu anlamak bu kadar zor olmamalı...
elbette benim de yaptığım gibi ara sıra arkadaşları ile buluşuyor.. rakı balık yapıyor. bu ona iyi geliyor ama her hafta değil. yılda birkaç kere... bu kadar yetiyor ona. yetmeseydi, (her hafta gibi) sık sık arkadaşları ile buluşsaydı, ailesine yeterli zaman ayırmasaydı, ailenin gelirinin büyük bir kısmını kişisel zevkleri için ayırsaydı, bu benim için bir sorun olurdu. buna dikkat ediyor kocam.
kocam haftasonlarında bizimle (ben ve çocuklar) olmak istiyor. başkasını yanımıza istemiyor. kendi de başkaları ile sık vakit geçirmek istemiyor. bunu benim zorumla ne kadar yapabilir ki? tam 22 senedir birlikteyiz bunun 18 senesi evlilik...
ben çok sert ve soğuk görünüyorum. bu nedenle insanlar da benim kocam üzerinde tahakküm kurduğumu sanıyor. oysa kocam kılıbık değil. saygılı. kendisine de saygılı bana da saygılı. bunun yanı sıra son derece uyuz yönleri vardır. hata kabul etmez. kolay affetmez. öfkesi çabuk dinmez. ayrıntıcıdır. şimdi ne yaparsam yapayım bu yönlerini törpüleyemiyorum. olmuyor. hiçbir yaptırım kar etmiyor. herhangi bir şeyden kısıtlamak gibi bir tavrım yok genel olarak ama olsa da ona çok işlemiyor.
Yalan söylemiyim ilişkimizin ilk anından kısıtlama olayını abartarak başlayan bendim oda bunu kabul etmişti sonra noldu bilmiyorum oda kısıtlamaya başladı bahaneler üreterek sonra durum saçma sapan bir hal aldı 😂 ikimizde bu durumdan mutlu değildik açıkçası özellikle ben. Şuanda abartıdan kurtulduk. İlişkide düzeyli bir şekilde birbirine karışabilirsin ama bunu abartmamak gerek vr tek taraflo olmaması gerek
Saçmalık diyorum, başka bir şey demiyorum. Bu kısıtlama çoğunlukla özgüven ya da sevdiğine güven eksikliğinden kaynaklanıyor. ‘Sana değil diğer insanlara güvenmiyorum’ lafı işin bahanesi oluyor genelde. Kısıtlamak nedir ayrıca, sevdiğimize ‘sahip’ miyiz ki, kısıt koyabiliyoruz.
Hoşuma gitmeyen durumları belirtirim, dikkate almasını beklerim, almıyorsa konuşmaya bir orta yol bulmaya çalışırım. Ya ben onu ya da o beni ikna etmeli. Zaten orta yola gelemiyorsak ya da uzlaşamıyorsak bir zaman sonra bu tartışmalardan kaynaklı ilişki biter.
Bilmiyorum, hiç hoşlanmadığım durumlar bunlar: Bir kişiyi hayatının bir parçası yapıyorsun ama o kişi gelip hayatının tüm parçalarını almak istiyor. Sebebi ise sen benimsin. Birine ait olmak isteyen bireyler onlara sahip olmak isteyen bireyler ile kaynaşıp bir topçuk oluşturuyorlar, onlar yuvarlanıyor biz seyrediyoruz.
Kısıtlamak sevdiğine güvenmektir bence bana göre sevgili oldular diye iki insan birbirinin hayatına müdahale etmemeli istediği gibi yaşamasına müsade etmeli yok onunla konuşma onu giyme oraya gitme bu hayat eline bir defa geçiyor bırak karşındaki istediği gibi yaşasın sen de istediğin gibi yaşa
Kisitlanmaktan hoşlanmam bencilce olacak belki ama eşim konusunda çok hassasimdir hep benimle ilgili olsun başka işi olmasin diye beraber online oyuna kadar oynarım bu konuda kendimi sevmiyorum😔
Aslına bakarsak hoş bi şey değil. Ama insan sevince bazen ne yaptığını bilmiyor kıskançlık da devreye girince kısıtlamaya başlıyor. Yine de dozunda olmalı
Kısıtlamak hiçte güzel bir şey değil evet dışardan bakınca güzel hoş bir şey kendini iyi hissettiğine inanabilirsin ama içine girince keşke özgür olsam herşey dozunda dozu kaçınca sıkıyor bunlatiyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kıskanılmayı ve kısıtlanmayı severim bu çekici geliyor
Benim fikirlerime isteklerime önem verir ama kısıtlamam. Ama onun beni kısıtladığı noktalar var sevdiğim için sorun etmiyorum onun içi rahat etsin huzurumuz olsun yeter