Ben Alman/türküm o Alman/hint fakat ben müslüman o değil. Ailem bunu kabul eder mi bilmiyorum. Günah olduğunu biliyorum o yüzden korkuyorum. Ama sanki o doğru kişi gibi geliyor bana hayatımda hiç bir erkek (babam ve abim hariç) böyle iyi davranmadı. Yaşımız daha genç ikimiz 18 yaşındayız.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHenüz çok gençsiniz, sırf size iyi davranıp ilgi gösteriyor diye evlilik düşünüyorsanız bir kez daha düşünmelisiniz.
Diğer konuya gelince tek sorun ailenizin kabul etmemesi de olmayacaktır. İnançlarınız dolayısıyla düşünce ve hayat tarzınız da farklı muhtemelen. Buna uyum sağlayabilir misiniz bunu düşünün ve karar verin. Konu müslüman olan ya da olmayan insanın kötü olduğu değil kesinlikle, umarım anlatabilmişimdir.02 Yorumla
Soran+1 yılHayır şimdi zaten evlenmeyi düşünmüyoruz 😅 ileride dedim belki sorun çıkmasın
Cevap sahibi+1 yılBiraz zaman tanımalısınız. Eğer siz uyum sağlıyorsanız onlar da ikna olabilir.
En İyi Cevaplar
+1 yılLütfen böyle konulara günah v. s gibi bilinçsiz bir insan gibi sormayın artık yeter. AŞk bir duygusal gönül bağlılık işidir, otada konar b*kada.. Din işi sadece (saygı) dır, FAZLASI değil.. Ben odine inanan bir kıza aşık olsam pagana tapan bir kız evlenirim yani kime ne bundan. İnsanlar diğer insanlara toplum ve aile baskısı yapılıyor. Buda sizin gibi gençlerin böyle sorularla siteye gelmesine sebebiyet veriyor. Yapmayın lütfen saygının olduğu heryerde insanlar anlaşır.
10 Yorumla
+1 yılBirincisi daha gençsiniz. İkincisi günah olduğu nerede yazıyor? Son olarak da ailen çok muhafazakar değilse bir şey demez. Ama muhafazakar ise başına iş alırsın. Başka birisi ile bile evlendirmek isteyebilirler
00 Yorumla
+1 yılZamana bırak hem kendine hem de ona biraz zaman ver. Hem çok gençmişsiniz. Seni gerçekten çok seviyorsa zaten vakti geldiğinde İslam' ı kabul edecektir. Bizim akrabalarda da bu şekilde birkaç çift var, müslüman olup evlendiler. Mutluluklar 😄👋🏻
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
41Cevap
Müslüman bir hanım, gayr-i müslim bir beyin nikâhına girerse, otomatik olarak dinden çıkmış sayılıyor ehl-i kitap gayr-i müslim de olsa her iki koşulda da haram kılınmış...
Müslüman bir bey, ehl-i kitap gayr-i müslime ile evlenebilir ancak tercih etmemesi efdâldir. Ehl-i kitap olmayan bir gayr-i müslime ile evlenmesi de haramdır.
İnançsız ya da farklı bir dine mensup olması, kötü biri olduğu anlamını taşımaz, bu doğru. Ancak hüküm nettir.31 YorumlaÖncelikle yaşlar zaten daha çok küçük o ayrı bir mesele ancak şunu söylemek gerek, aşkın, insanlığın, medeniyetin dili dini rengi cinsiyeti yok.. Müslüman olup olmaması sizin aranızdaki saygıdan ve sevgiden daha önemli olmamalı.. Herkes birbirinin seçimleri ve inanislarina saygı gosterebildikten sonra aşılamayacak bişey yok
11 Yorumla
Soran+1 yılİşte sana katılıyorum!! Aynı şeyi düşünüyorum ama bu geri kafalılar anlamıyorum işte bunu
Aile & Toplum konusunda 683 cevap paylaştı. Bu genç yaşta bence bazı noktaları kafaya takmazsan iyi edersin hani daha bir 25 yaşlarınıza kadar ilişkinizi sürdürün aile bunu sonra öğrensin varsın, maksat zamanla ya bunu aileye aşılamak ya da genci Müslüman yapmak.
00 Yorumla
+1 yılEvet, kabullenir. Neden kabullenmesin ki aşık olmuşsun zaten. Aşka saygıları vardır elbet. Çocuk Müslüman olur evlenirsiniz. Tabi istiyor ise istemiyorsa zorlamanın anlamı yok. Evlenirsende dinden çıktın diye de bişey yok. Seviyorsan cesaretli ol ailen hep yanında olur. Mutluluklar dilerim şimdiden.🌸
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Yasın cok genc evlenmek icin. Bence biraz daha , simdiden aileni karsina alma. Cunku daha kendini bile yeni yeni tanidigin yaslardasin. Acele karar verme.
Ve dindar birisin belli ki gunah oldugunu biliyorsun. Zaten gunah olan her zaman daha cekici gelir , diger turlu nasil sinav olucaz?
Dedigim gibi sakın evlenme hemen bu insna musluman olsa bile yasin cok genc.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok gençsin. Bende Almanyada yaşıyorum, hatta kayınvalidem Alman. İşin dini boyutunu biliyorsun: Onun müslüman olması gerekiyor. Reel boyutu ise şu: Din ve kültür farkını küçümseme derim, karşına çıkacak çünkü. Görmezden gelirsen sıkıntı yaşarsın.
00 Yorumla
+1 yılDaha çok gençsin bunu söyliyeyim ayrica bence ailen kabul edermi diye dusunme amel defterini düşün buralarda geçiçiyiz hepimiz 😊
20 Yorumla
+1 yıldin i kenarida birak 1 hintli bir insan ile anlaşamazsin kültürleri çok farkli (ama ayak uydururum dersen birsey diyemem) , 2 yaşin 18 evlilik icin cok erken.
00 Yorumla
+1 yılBence olur ya gönüller bir olsun yani guzelce oturup konuştuktan sonra neden olmasın bence tercihine saygı duymalillar inşallah da duyarlar mutlu olursunuz 🙏
00 Yorumla
+1 yılAnnenle babanı çok iyi tanıyorum, onun için kabul etmezler.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. anan baban izin verse bile islam izin vermiyor..
ya sen ineğe tapacan ya o Allah'a : D12 Yorumla
Soran+1 yılYeter ama ya 1. Herkes istediği şeye inanabilir 2. İneğe inanmıyorlar onların tanrıları var onlara inanıyorlar 3. Hindistan’da sadece 1 tane din yok müslümanlar var Budistler var ve hinduistler var
+1 yılTÜRK yazarken T yi büyük yazarak milletine saygı duyarak başlayabilirsin almancı.
12 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma
- +1 yıl
tipik ergen almancı.
+1 yılUmarım ailen müslüman olmayısı ıle degılde sana davrandıgını, iyi insan olusu vs vs gıbı seylerıne bakar 🙏🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilende müslüman olmayan biriyle evlenmiş yani annen mi baban mı türk bilmiyorum ama. Sonuç olarak birinden biri kabul etmiş bu durumu. Din açısından evet günah diye biliyoruz ama yani millet neler neler yapıyor ya.
00 Yorumla
+1 yılEğer sırf ailen kabul etmez diye ondan vazgeçersen ömür boyu bunun pişmanlıgını yaşarsın. Benden söylemesi
00 Yorumla
+1 yılBaşına dert açma yol yakınken dön daha çok kişi çıkar karşına
10 Yorumlaselamın aleyküm bak gunah degıl ama dogru bırısı ise onu musluman yaparsan cok buyuk sevap var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılArkadasim günah degil evliliginiz gecerli sayilmaz dinen
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 517 cevap paylaştı. sanki müslümanlar dört dörtlük oluyor konuş ailenle bu durumu anlayışlıysalar kabul ederler
00 Yorumla
+1 yılkardeşin olsam ailenin ne diyeceğini bilirim de seni tanımadığım için mantıken
00 Yorumlamutlumusun önemli olan o birbirinizin inançlarını saygınız var mı bunları düşün bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Daha çok erken böyle hissedeceğin kaç kişi çıkacak karşına acele etme sakın
00 Yorumla
+1 yılAilenin kabul etmesi niye gerekiyor? Erkeği bölüşecek misiniz?
00 Yorumla
+1 yılAlmanya'da corona ne durum'da :D ingiltere'de cok fena :D :D
00 Yorumla
+1 yılEtmez asla etmezler. Bin dört yüz yıl önceden, çölde kuralları koymuşlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilem kabul eder mi diye soruyorsun Allah kabul eder mi diye düşünmüyosun Günah olduğunu biliyorsun evlen gitsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSiz kurban kesmek isteyeceksiniz o ise ineğe tapacak. Nasıl olacak bu böyle ://
00 Yorumla Yol yakınken vazgeç, müslüman isen gayrımüslim biri ile evlenmen haram...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslüman olmasını isteyebilirsin benim annemde babamla tanıştığında müslüman olmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 şer 3 er 4 er tane alabilirsin. aaaa dur ama o erkekler için geçerli idi araba alabilirsin yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılee baban ya da annen nasıl kabul etmiş gayrimüslimi seni de ederler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdiden düşünme bunu boşver daha evliliğe çok var o zaman düşünürsün bunu
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılE sen de kırmasın müslüman olmamaması ne alaka
Kırma yani melez dedim yanlış anlama00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltüstü sevgili olcan nikahına almayacaksın mk neyin derdi bu
00 Yorumla
+1 yılYa bence daha çok gençsiniz biraz uzun ilişki yapsanız ve onların haberi olsa uzun ilişkinizin hatrına izin verirler bence
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılailen geri kafali degil ise kabul eder.. ayrica günah oldugunu kim soyledi sana.. boyle yalan yanlis bilgileri silin aklinizdan.. bye
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılBişey yazmak istedim sonda 18 yaş deyince vazgeçtim
00 Yorumla
+1 yılNe günahı allahını seversen. Her şey günah o günah bu günah. Kendi eşimizi belirleyemeyeceksek niye yaşıyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazı hintliler müslüman oluyor eminmisin dininden diye sor seni seviyorsa belki müslüman olur
00 YorumlaBen ailen olsam kabul etmezdim. Mğslüman olmayan olmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılHe he kendin olsan ama bayılırsın yabancı biriyle evlenmeye
+1 yılHacı boşversene hangimiz müslümanız sözde müslümanız şekiliz ya hı
10 Yorumla
+1 yılDinimizce nikah olmaz. Musluman olmasina vesile olabilirsen olmalisin.
10 Yorumla
+1 yılDaha çok gençsin ya ileride karşına kimler kimler çıkıcak bence boşver
00 YorumlaSenin ailende Alman mı var yoksa orada yaşadığın için mi böyle dedin?
00 Yorumla
+1 yılHintliler cok pis olur yalnız dini gectimde
15 Yorumla
Soran+1 yılHayır değil :)
- +1 yıl
Hindistan pistir o zaman
Soran+1 yılHiç gittin mi hindistana? Duyduğum her şeye inanma. Belkide onlar bizi pis sanıyordur? Yani bir ülkeyi bu kadar yargılayamazsın
Soran+1 yılDuyduğun*
- +1 yıl
Sence gittimmi 😉
Gizli Üye(18-24)+1 yılHintliler ile anlaşamazsın emin ol o yüzden hiç girme bu işe
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka neden şimdi Hintlileri kötülüyorsun? Sizin bu ırkçılığınız çekilmiyor vallah
neden günahmis? bunlara hala inaniyor musunuz?
10 Yorumla
+1 yılailen sıkıntı çıkırır ama sen bildiğin yolda yürü
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe boş cahil milletiz insanların inançlarına göre sevgili seçiyoruz sanırsın evlenecek
10 YorumlaSevgi herseyin üstesinden gelir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Seviyorsan kimseyi takma bence.
00 YorumlaÇok köri kokmuyorsa erkek arkadaşın sorun olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılUzak dur hayır gelmez ondan
011 Yorumla- +1 yıl
Some ortadoğulu cehil proplems
- +1 yıl
@kuzey01010 cahil mi? canım ya istersen eğitim seviyemi anlatmayayım sana. zaman israfı gibi duruyorsun çünkü. İngilizce bilmediğin o kadar bariz ki. hiç olmazsa Google translate yapsaydın.😉
- +1 yıl
Eğitimle olmuyor bu işler canım. Sorgulamakla oluyor. Farkındalıkla oluyor din dil ırk ayrımı yapacak kadar aptal olmamakla oluyor :) daha sayayim mi tabi anne babadan edindiğiniz bilgiler hayatiniz olduğu için diğer kesimler bilgiler size tehtit unsuru olarak geliyor.. hayir gelmezmiş jdjdjd Eğitim cahil olmamak için bir ön koşul olsaydı şu an medyada absürt açıklamalarla karşılaşmazdık.. Evet ingilizce bilmiyorum türkçeyide yeni öğrendim. d ama asla senin gibi din veya herhangi birşey yuzunden bir insani sınıflandırmam neyden hayir gelecek tarikat şeyhlerinden mi islama inanipta doğru yaşayan kaç kişi var?
- +1 yıl
Cehil yazmışım sanırım türkçe de bilmiyorum hahaa
- +1 yıl
@kuzey01010 çok karşılaştım senin gibilerle.. kendi cahilliklerini başkalarında görürler kişi kendinden bilir işi hesabı. sanırım etnik kökenini de tahmin edebiliyorum. sen o malum kişilerdensin. nerde görsem tanırım. insanlara ayrımcılık yapıyorsunuz dersiniz asıl ayrımcılık yapan sizlersiniz. eziklik travması olsa gerek bu.
- +1 yıl
Hahaha beni bile bir sınıfa dahil ettin ya helal olsun ben ayrımcılığına tepki verirken beni ayrımcılıkla suçluyorsun yazık jdjdjd kendimden bilemem çünkü ben kimseyi dininden, inancından, kimliğinden dolayı yargılamam :) o anca cahillerin işi alışmışsınız tarafcılığa sizin taraftan olmayan hain işe yaramaz hayir gelmez değil mi?
- +1 yıl
Bende karşılaştım senin gibilerle beni engellemene son iki üç yorum kaldı hadi bakalım jdjsjdjd
- +1 yıl
@kuzey01010 şimdi de duyar kasmaya başladın. beni seni bir sınıfa dahil etmekle suçluyorsun lakin başta Ortadoğulu diyerek sen sınıflandırıyorsun. üstelik tanımadığın insana cahil diyerek yapıyorsun. eminim ki herkesten daha Ortadoğulu daha cahil ve daha Mezopotamya fosilisindir.
- +1 yıl
Son yazdiğinin hakli olabilmesi için ilk yazdiğini yazmaman gerekiyordu adamin dini başka diye hayir gelmez ondan dersen kusura bakma ortadoğu kafasiyla dusunuyorsun demektir bu kadar basit siniflandiriyorum cunku siniflandiracak malzemeyi sen veriyorsun bana ama o dini başka olan bireyin sadece dini başkaydı? Jsjdjd faşistlikten ne ara aydın aydın konuşmaya başladın? Ortadoğulu lafini kabul etmiyorum ama mezopotamya fosili olabilir ;)
- +1 yıl
@kuzey01010burası bir yorum platformu kişi için hayırlı olmayacağını düşündüm ve yorumumu yazdım. ama sen gibi insanlara hakaret ederek yapmadım bunu. ayrımcılık ayrımcılık diyorsun bütün mesajların ayrımcılık yapmakla ötekileştirmekle dolu. başta da dediğim gibi çok tanıdım sen gibileri. öyle uzun yazınca haklı olmuyorsun temellerin boşşş..
- +1 yıl
Temelleri boş değil emin ol kendini haklı çıkartmaya çalışmanda ayrı bi komedi benim gibiler derken ben dinimi sana söylemedim?
Onun ailesi kabul eder mi hiç düşündün mü?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl18 yaşındasın daha bu tarz şeyler için erken
00 Yorumla Hahahahha ben niye guldum buna ya
00 Yorumla
+1 yılAileni boşver Allahtan kork sen
00 Yorumla
+1 yılİneğemi tapıyo
27 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma
- +1 yıl
Hayır başka bişeye inanıyorsa sorun yokta inek olmaz.
Soran+1 yılKim neye inanmak isterse ona inanır. Ayrıca ineğe inanmıyorlar onların da tanrıları var ona inanıyorlar.
- +1 yıl
@Bizkizlaar ulan 😄😄😄😄😄😄😄😄😄
- +1 yıl
Kaç tane?
Soran+1 yılBir kaç milyon sanıyorum
- +1 yıl
Güzel kafa
- Aile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı.
+1 yılBiraz daha bekle acele etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHızlı koşan atı bku seyrek olur aman dikkat
00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Devamını Gör(68)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Müslüman olmayan birine aşık oldum, ailem kabullenir mi sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım