Evleneceğimi babama/aileme nasıl söylerim?

sonuna kadar okuyun lütfen akıl verin iki yıllık bi ilişkim var annem hayatımdaki kişiyi biliyor babamda anlamış oda biliyor onay vermiyor biliyorum ama hiç konu açık açık konuşulmadı. Annem kendisini seviyo ama bana uygun olmadığını söylüyo ben 22 yaşındayım erkek arkadaşım 36 yaşında evlenmiş boşanmış birde 8 yaşlarında kızı var o annede kalıyor bu kişi benim eski müdürüm:( Babamın sayesinde işe girmiştim hatta o derece. Bu adam bana değer veriyor beni “güzel seviyor” . Anneme konuyu açarım ama babam abilerim nolcak? 3 abim var hepsiyle aram iyidir ama en büyük abim öğrenmişti çok kızmıştı yaşından ve çocuklu olmasından ve baya çok kızmıştı yinede bırakmamıştım. Ya benim çocukla bir ilgim yok ki tanışmıştık hatta neyse çocuk annede kalıyo yani niye kızıyolar.. Sizce erkek arkadaşım mı babamla konuşsun? (Zaten tanışıyolardı benim işimden dolayı ve kendisini çok severdi taa ki bizi öğrenene kadar belki) neyse o mu anlatsın ben mi anlatıyım annem mi çıtlatsın peki sonra abilerim nolcak beni silerler mi? Alnım ak bu evden gelin çıkmak istiyorum asla gizli saklı bi iş yapmam açıkça dürüst olmak istiyorum. Babamdan çekiniyorum çok utanıyorum sizce nasıl olacak bu iş?
Evleneceğimi babama/aileme nasıl söylerim?