Merhaba arkadaşlar. 23 yaşındayım ve 1yıldır birlikteliğim var ve evlenmek istiyoruz. Yaklaşık 2 ay önce ben bunu anneme söyledim babama söylemesi için. Ama ha bugün ha yarın diye diye 2 ay oldu. Anladım ki annem konuşamayacak babamla ve bu konu da erkek arkadaşımlada artık kavga eder olduk. Çünkü onun da ailesi baskı yapıyor neden hala söylemediler diye. Ben babama kendim söylemek istiyorum ama çok çekiniyorum. Çünkü geri kafalı biraz. Asla yanında bir erkek sinekten bile bahsedemeyiz. Nasıl demem gerekiyor sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılSenin konuşma na ne gerek var ki erkek arkadaşının babası baba ni tanıyan samimi olan birini bulsun baban ile tanissin lar sonra konu açılır gider he vermem der ise evlendirecek kızım yok derse o an sen çıkar sin cesaret bulur sun anneni yanına alır konuşur sun evlenmek istiyorum baba diye şimdi bunu erkek arkadaşının yapması gerekir babasını baban ile bir dolaylı yoldan tanıştır ması lazım böyle bir deneyin umarım olur
03 Yorumla
Soran+1 yılbana demişti bu şekilde yapabiliriz diye ama ben istemedim bunu. annem söylesin direk diye bekledim bekledim. ama şu aşamada bu kadar uzun bir zamanda beklemek istemiyorum. bugün olmasını istiyorum. o yüzden ben nasıl konuşabilirim
- +1 yıl
Bu konu yu ilk sen konuşma san iyi olur derim ben yoksa işler daha kötü olur erkek arkadaşın in babası baban ile konuş sun olmaz gitmez derse sen konuşur sun ilk senin konuşman iyi olmaz
Soran+1 yılama etrafımda arkadaşlarımın çogu kendileri konuştu babalarıyla. hani bumları görünce ben neden konuşmayayım diyorum. annem haricinde amcama da dedim bunu 1 hafta önce. sen konuş amca diye bana dediki anne neden konuşmuyo bu akşam arayıp bir sorayım dedi. ne aradı ne sordu. 1 hafta geçti ver ben artık beklemek istemiyorum.
En İyi Cevaplar
Baba eyer evlenmek ayıp ya da yanlış bir şey olsaydı sen evlenmezdin sen evlendiğine yuvanı yaptığına göre bende mutlu olmak istiyorum iznin olursa peygaber efendimizin sünnetini yerine getirmek istiyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılevet güzel yerden girdin kardeşim
Soran+1 yılteşekkür ederim..
Gizli Üye(30-35)+1 yılSırf takipte olmak için yorum yapıyorum sanki bu soru benim için sorulmuş yas 23 ve annem başka şehirde bayrama geleceğiz diyorlar annem istemem ben onu diyor ve babama söylemiyor. Sevgilimle burada tanistiktik bu arada :)
01 Yorumla
Soran+1 yıl:) :) dün anneme dedim anne ya sen söyle ya da ben diye. gayet ciddi olduğumu anlayınca tamam ben söylerim dedi. ve söyledi konuştu dün akşam. bugünde amcamla konuştu araştırmış çocugu biraz ve akşam benimle konuşacağını söylemiş anneme bakalım hayırlısı
ama şunu anladım ne kadar ciddi ve dik durursan karşılarında o kadar olumlu oluyor herşey :) sen söyle ya da ben söylücem diye tehdit et benim gibi ama ciddi bir şekilde
ah kuzuum... bende aynı durumdayım.. biz babamın sevdiği bir akrabayı sokmayı düşünüyoruz araya o söyleyecek babama. annen söylese bile sakin karşılayacağını sanmıyorum babanın
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) :) dün anneme dedim anne ya sen söyle ya da ben diye. gayet ciddi olduğumu anlayınca tamam ben söylerim dedi. ve söyledi konuştu dün akşam. bugünde amcamla konuştu araştırmış çocugu biraz ve akşam benimle konuşacağını söylemiş anneme :) bakalım hayırlısı
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
Baban geri kafalıysa sıkıntı arkadaşlarımdan biliyorum çok kızmıştı babası ama çık karşısına söyle. Baba ben seviyorum evlenmek istiyoruz kötü bir niyetimiz yok hayatın doğrusu bu de. Sana kızamaz kızsa bile cevabın belli evlenmek seninde hakkın istediğin biriyle hemde. Ben dedemlere söylediğimde onlarda bana erkek olduğum halde bu kadar zamanmı söylüyorsun diye sitem etmişti. şu an nişanlıyız ve mutkuyuz. Diyeceğim şu ki korkarak yaşanmaz. Babana sabret kızsa bile alttan al.
04 Yorumla
Soran+1 yıl:) :) dün anneme dedim anne ya sen söyle ya da ben diye. gayet ciddi olduğumu anlayınca tamam ben söylerim dedi. ve söyledi konuştu dün akşam. bugünde amcamla konuştu araştırmış çocugu biraz ve akşam benimle konuşacağını söylemiş anneme bakalım hayırlısı
Soran+1 yılgeri kafalı olduklarını söylemiştim. babam dün amcamla konuşmaya geldi ve bilgi almış çocuk hakkında.
ikimizde belediyede çalışıyoruz. ben başkan yardımcısı asistanıyım. o da makam şoförü. taşeronuz ikimizde. benim üniversitem yeni bitti. o ise lise mezunu. babam bunlara takmış şu an . taşeron lise mezunu ve soför demiş anneme. bizim kız mezun oldu yükselecek öyle şey mi olur demiş. ben belediyede memur olmak için çabalıycam zaten. o ise açıktan devam edip o da memur olmak için devam edecek. benimle konuşmadı babam daha. bir sürü şeye sinirlenmiş. dün baya kızgındı çıkamadım karşısına zaten o da çağırmadı. annem yarın konuşacak seninle. memur olduktan sonra gelip istesinler diyor. babanın bunu demeye hakkı var diyor. bende anneme sert çıktım 2 3yıl beklicekmiyim ne kadar geri de kalmışsınız diye. ah bir tanısalar bu şekilde düşünmeyecekler. çocuk daha önce inşaat sektöründeydi.5bin lira geliri vardı. 5. kattan aşagı düştü. ondan sonra da gitmek istemedi. mesleğide var yani elinde. bakalım ne olcak
+1 yılilk önce getir erkek arkadaşını ailenle tanıştır. ondan sonra oturup baş başa babanla sevdiğin bir görüşsün sonra da kalanı hallolur. önce çocugu tanıt sonra aileleri işin içine sokun tamammı babanın bir görüşünü al
17 Yorumla
Soran+1 yılama erkek arkadaşımı ailemle tanıştırmadan önce babama bunu nasıl demeliyim olay bu zaten. babama dedikten sonraç babam çeker cocuğu konuşur zaten.
- +1 yıl
sevdiğin olduğunu bir yıldır konuştuğunu babana kendisiyle tanıştırmak istediğini söyle. daha fazla birşey söylemene gerek yok. onun söliceği soracağı şeylere cevap verirsin sonrada çocugu tanıştırırsın zaten o istediğinde inan bana düşündüğün gibi kötü birşey olmaz :)
Soran+1 yılolmaz değil mi :)
bundan emin olsam çoktan söylerdim. ama geri kafalıdır babam biraz nasıl tepki vereceğini bilmiyorum ve bu yüzdende korkuyotum ama bu elinde sonunda olacak bir durum. allahın emri sonuçta.
kendimi böyle avutuyorum- +1 yıl
bak şimdi geri kafalı diye birşey yok ailesi için çocuklar değerlidir sen olgunluğa erişmiş olduğunu düşünerek gidip babana böyle birşey söylersen oturup seninle konuşacak çocuk hakkında bilgi alacak sonra çocuğu görüp onunla konuşacak sonrada. oluru varsa ki siz seviyorsanız vardır. kalanı gelir zaten endişelenme bu kadar baban o ya senin niye çekiniyorsun isteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci demişler :D
Soran+1 yılhaklısın :) o zaman dua et bana bugün çıkıp karşısına konuşuyorum
- +1 yıl
hadi yine iyisin :D
+1 yılBence karşı çıkacağı bir durum yok, yaşın uygun sen de kendini hazır hissediyorsun evliliğe. Kibar bir dille doğru bir anını yakalayıp söyleyebilirsin bence :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgili olduğunuzu söylemesin annen. Hayırlı bir iş için geleceklermiş kızı istemeye falan filan sonra zaten istediklerinde baban sana sorar sende evet dersin biter korkma eninde sonunda söylenicek bu
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle elinde sonunda söylenecek. ha bugün ha 2 yıl sonra neden oyalıyor annem anlamıyorum. anneme bırakmak istemiyorum acıkcası. bir daha 2 ay geçmesini bekleyemem. kendim söylemek istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılOzaman en iyisi bana de baba iznin olursa beni istemeye gelicekler falan zaten o gider anneni sıkıştırır annende anlatır :) Ve ben olumsuz karşılayacağını da düşünmüyorum ne kadar geri kafalı desende eninde sonunda kızının evleneceği gerçeğini oda biliyor ve yaşında çook uygun
Soran+1 yılhaklısın aslında direk babama gidip , baba beni istemeye gelmek istiyorlar ve yaklaşık 2 ay önce anneme dedim ve hala sana demedi diyip. topu anneme atıp kaçsam mı :)
Cevap sahibi+1 yılhahha bencede yap. Zaten türk annesinin kaderinde var bu biz yaparız anneler azar işitir :D malesef
Soran+1 yılaynen öyle. ama ne yapayım yani allahın emri bu. neden bu kadar uzattı bilmiyorum. babamın işleri kötü biraz düzelmesini mi bekliyor acaba. ama düzelmeside 3 5 günü bulmazki. 3 4 ay lazım. hemen evlenelimde demiyoruz zaten adı konsun şimdi yeter
+1 yılSoyle normal sende kendi hayatini yasa karsi cikarsa anneni ornek goster siz niye evlendiniz de
04 Yorumla
- +1 yıl
Super aynen hayirlisi 😊😉☺
Soran+1 yılamin amin teşekkürler :)
- +1 yıl
Ne demek canm rica ederim:)
+1 yılbence bir büyüğünüz tanıştırmış biraz görücü usulü olmuşsunuz gibi göster babana 1 yıldır beraberiz gibisinden bişey dersen cok sinirlenir
03 Yorumla
- +1 yıl
ayy hayırlısı vallaa :)
Soran+1 yılamin teşekkürler :)
Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. Kendin rahatca soylemelisin burada bir şey yok. Keç karşısına açıkla ne var ne yok
02 Yorumla
o zaman onun dilinden anlayacak ablası kardeşi yok mu o gelsin anlatsın
04 Yorumla
Soran+1 yılvar ama aynı şehirde oturmuyoruz. uzaktalar
Soran+1 yılmaalesef o kadar bekleyecek sabır kalmadı bende. bu akşam halletmeyi düşünüyorum :( ama nasıl
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılmahalleden bir teyze bul hiç alakan yok muş gibi söylesin biri bana böle dedi diye :D
07 Yorumla
Soran+1 yılyok artık :)
- +1 yıl
genelde teyzeler vardır ya mahallelerde aracı olan öyle düşün sanki ona soylemişler oda babana soylüyo :D
Soran+1 yılama öyle birşey olması imkansız aynı mahalleyi bırakın aynı ilçede bile oturmuyoruz. istanbulu biliyormusun bilmiyorum ama halkalı ile beylikdüzü desem :) bu şekilde olması imkansız yani
- +1 yıl
ne farkeder ben bir ilden başka ile soyleyenleri biliyorum tanıdık der evlenmek istiyor der sizin kız aklıma geldi söyledim görmüş begenmiş falan vs atar bişi :D
Soran+1 yılbak o dediklerin olacak şeyler ama bizim ilişkide maalesef hiç tutar yanı yok. onlar trabzonlu biz ankaralı. vs vs. aynı yerde çalışıyoruz zaten :)
ya başkası değil bugün benim demem lazım- +1 yıl
o zman babana gidip dicenki baba bizim iş yerinde bir çocuk var benle evlenmek istiyormuş izin verir sen geliceklermiş vs uygun bir giriş yap
Soran+1 yılo şekilde mi yoksa bu şekilde mi söylesem.
anneme ve amcama bu olaydan bahsetmiştim baba. annemede yaklaşık 1 aydır sana söylemesini söylüyorum fakat herhangi bir şey demedi sana ve benim sana demem daha uygun sanırım. belediyede biri var ve istemeye gelmek istiyorlar. bir süredir konuşuyoruz birbirimizi tanıdığımıza inanıyoruz ve artık adım atılmasını istiyoruz. sizde bilin sizde tanıyın kimle konuşuyorum ya da kimnle evlenmek istiyorum. sonuçta sizin onayınızda önemli.
Biraz zor bir durum ama annenin mutlaka yardımını almalısın
09 Yorumla
Soran+1 yıl2 aydır diyorum ısrar ediyorum ama sürekli oyaladı. yardımcı olmuyor.
Soran+1 yılkac defa belirttim. sonuçta yanı yerde de çalışıyoruz. dedikodu falan çıkıyor. bunlarıda biliyor ama hala tık yok kadında
Soran+1 yılevet hani erken oldugunu düşünüp oyalamaya çalışıyor galiba. bu aralar babamın işleri de iyi gitmiyor. belki düzelmesini de bekliyo olabilir ama hemen toparlayamaz. biraz zaman alır. biz de hemen evlenelim istemiyoruz sonuçta. adı konsun şu an yeter
Soran+1 yılevet ama ben anneme bunu söyledim zaten.
bende çalışıyorum o da. ne onun ailesinden nede benim ailemden bir beklentimiz olmadığını açıkladım. herşeyi kendimiz yapmak istediğimizi söyledim.
Soran+1 yılanneme ve amcama bu olaydan bahsetmiştim baba. annemede yaklaşık 1 aydır sana söylemesini söylüyorum fakat herhangi bir şey demedi sana ve benim sana demem daha uygun sanırım. belediyede biri var ve istemeye gelmek istiyorlar. bir süredir konuşuyoruz birbirimizi tanıdığımıza inanıyoruz ve artık adım atılmasını istiyoruz. sonuçta şu an senin işlerin kötü senden şu an için birşey istemiyorum hemen evlenmekte istemiyoruz. sadece sizde bilin sizde tanıyın kimle konuşuyorum ya da kimnle evlenmek istiyorum. sonuçta sizin onayınızda önemli.
böyle demeyi planlıyorum. yanlış olan birşey var mı acaba
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnen bizim kızı istemeye gelecekler desin o kadar bişey demez sevgilinin annesi gelip annenle konuşsun
04 Yorumla
Soran+1 yılbugün annemle son kez konuşmayı planlıyorum. ya sen konuş ya da yanımda gel ben konuşcam diye. çünkü erkek arkadaşımla sürekli kavga eder olduk. benden emin değilmisin neden diyemiyorsun gibi cümleler de kullanmaya başladı. aceleci bir insan zaten
Cevap sahibi+1 yılAynen konuş bence cede
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı olur insallah canım :))
Aile & Toplum konusunda 475 cevap paylaştı. ya pilava kaşık dik...:Dyada kulagını şaklattır..:D
00 YorumlaGelip istesinler soglemene gerek yok
13 Yorumla
Soran+1 yıldirek mi :)
Soran+1 yıloldu :) sonra ne olacak
+1 yılAynı durumu bende yaşıyorum nasıl bir çözüme ulaştınız acaba?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Annenin cekindigi ne var?
05 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum neden çekindiğini. hala erken olduğunu düşünüyor sanırım.
Soran+1 yılya belli olmaz bizim orda ki evlililkler. 19 olanda var 29 olanda. anneme bakarsan annem 18 de evlenmiş. evet okulumda bu yıl bitti.
Soran+1 yılanne bu çocuğunun hiç bir zaman evlenmesini istemezki. ama sonuçta işim de var herşeyimde tam. daha neyi bekleyecekki
Teyzen falan yok mu? O konuşsun.
025 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef hiçbiri bulunduğumuz şehirde değil. amcam vardı bu durumu bilen. ona anlattım bu durumu. tamam ben annenle bu akşam bir konuşayım neden konuşamıyor sonra olmadı ben konuşurum dedi. ama diyeli 1 hafta tık yok. kimseden birşey beklemiyorum artık ve kendim konuşmak istiyorum zor olsada :(
- +1 yıl
Normalde senin konuşman uygun olmaz ama mesele farklı. Babanı al karşına daha önce annene ve amcana seninle konuşması için durumu anlattığını fakat buna rağmen herhangi bir çaba sarfetmediklerini söyle. Sonra da konuştuğun biri olduğunu, kendisine laf getirecek hiçbir davranış sergilemediğini ve ailesinin sizinle tanışmak istediklerini söyle. Gereken araştırmayı yaptıktan sonra uygun görürsen de yuvamı kurmak istiyorum de. Bunları da sadece babanla başbaşa olduğun bir mekanda söyle. Ailenden başka kimse olmasın yanında.
Soran+1 yılbu akşam alıp babamı karşıma konuşmayı planlıyorum ama her ne kadar annem bana destek olmasada babamın yanında konuşurken ben anneminde orda olmasını istiyorum. en azından dstek almış olurum annem vermesede desteğini. haklısın bu şekilde söze başlamak daha iyi sanırım.
Soran+1 yılelbette. zaten eve gittiğimde yapacağim şey o olacak. annemle konuşucam. konuşmazsan bugün eger ben konuşcam dicem ama tabiki saygı çerçevesinde. olmaz derse ben konuşcam. yine olur tamam konuşcam diyip yine konuşmazsada ben konuşcam
Soran+1 yılanladım tamam teşekkür ederim
Soran+1 yılinşaallah :) yazmam mı
Soran+1 yılAMİN İNŞALLAH
- +1 yıl
Öncelikle Allah'dan hayırlısını iste. Sana karşı sert tepki verirse ki araştırmış olması bu durumu ortadan kaldırıyor sakın ola ters cevap verme. Sakin olmaya çalış. Senin fikrini alacak ve kendi fikirlerini söyleyecek sana. Bir nevi istişare yapacak. Allah gönlünüze göre nasip etsin her şeyi.
Soran+1 yılbende öyle düsüşünüyorum. heyecan var sadece sakinim. aminnnn
Soran+1 yılgeri kafalı olduklarını söylemiştim. babam dün amcamla konuşmaya geldi ve bilgi almış çocuk hakkında.
ikimizde belediyede çalışıyoruz. ben başkan yardımcısı asistanıyım. o da makam şoförü. taşeronuz ikimizde. benim üniversitem yeni bitti. o ise lise mezunu. babam bunlara takmış şu an. taşeron lise mezunu ve soför demiş anneme. bizim kız mezun oldu yükselecek öyle şey mi olur demiş. ben belediyede memur olmak için çabalıycam zaten. o ise açıktan devam edip o da memur olmak için devam edecek. benimle konuşmadı babam daha. bir sürü şeye sinirlenmiş. dün baya kızgındı çıkamadım karşısına zaten o da çağırmadı. annem yarın konuşacak seninle. memur olduktan sonra gelip istesinler diyor. babanın bunu demeye hakkı var diyor. bende anneme sert çıktım 2 3yıl beklicekmiyim ne kadar geri de kalmışsınız diye. ah bir tanısalar bu şekilde düşünmeyecekler. çocuk daha önce inşaat sektöründeydi.5bin lira geliri vardı. 5. kattan aşagı düştü. ondan sonra da gitmek istemedi. mesleğide var yani elinde. bakalım ne olcak
Soran+1 yılof of bekliyorum bakalım. ama anneminde benim arkamda olduğu söylenemez
Soran+1 yılşu durumda olur mu ki.. dün amcam demiş çagıralım çocugu konuşalım diye. babam yok demiş önce bir kızla konuşayım
Soran+1 yılevet :( :(
Soran+1 yılöyle yapıyorum.. hayırlısı..
teşekkür ederim
+1 yılAcık acık söyle kardesim
01 Yorumla
konuşunca haber ver kızzzzz merak ederim
01 Yorumla
git söyle, noluyosa olsun işte ne korkuyosun ahaah
01 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam