• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Sizce Müslümanlar uyuyor mu ümmet derin bir uykuda mı?

YasayanAydinlik
YasayanAydinlik Takip Et
Guru Yaş: 24
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • babadolulu
    babadolulu Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

ümmet diye bir şey yok ki. bir tarafta iran var bir tarafta arabistan. türkiye üçüncü bir yol bulma derdinde. afrikalı müslümanlar açlıktan kırılıyor. pakistan, bangladeş ve hindistan müslümanları ingilizlerle aşk yaşıyor. siz hâlâ hangi ümmetten bahsediyorsunuz.

1
    1 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

İşte bu ümmetten bahsediyorum ümmettin bu halinden bahsediyorum daha nereye kadar böyle devam edicez elhamdulillah müslümanım diyip İslamla alakası olmayan bir şekilde yaşamaya daha ne kadar devam edicez?

Yorumla

En İyi Cevaplar

• sağduyulu1691
    sağduyulu1691 Takip Et
    Guru Yaş: 58 , eic 65%
    +1 yıl

Müslümanlar; başsız, bilinçsiz, dünya'ya dalmış (menfaatinin peşinde), birlik yok, başındakiler (liderleri) ümeti taşıyacak vasıfta değiller. Bir de müslümanlar, işlerinde (iş hayatında) bir inançsız gibi, tam tersi hristiyanlar ise işlerinde müslüman (Kur'an'da Sünnet'te bahsedilen) gibi çalışıyorlar. Bu yüzden İslam aleminde yıllardır maalesef fakirlik-geri kalmışlılık hakim. Neticesinde bunun zilettini de çekiyorlar...(Daha bir çok etkenler var)

2
    5 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Peki sizce nasıl toparlaruz ne yapmamız lazım?
      Birkere geri kaldık diye çabalamayi bırakalım mi?

Yorumla
    • sağduyulu1691
      sağduyulu1691
      +1 yıl

Ben dikkat ederseniz çabalamadıkları için geri kaldılarını söyledim. Kur'an'a tabii olsak, ilme de sahip oluruz, teknoloji de, ... birlik beraberlik olurdu (tek ses olurdu) ... Yaşanan utançları da yaşamazdık...

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Haklısıniz çabalasak ve Birlik olsak herseyi halledicez Rabbim öğünleri görmeyi nasip eder inşaAllah

Yorumla
    • sağduyulu1691
      sağduyulu1691
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Rica ederim

Yorumla
  • eskikafalıadam
    eskikafalıadam Takip Et
    Yoda Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.. abd ve avrupa çinde uygur türklerine yapılan mezalime kınamaya imza verirken akp ile yönetilen müslüman türk devletinin o kınamada imzası olmaması o bahsettiğiniz ümmetin en büyük utancıdır.. yazıklar olsun!
    ayrıca çin zulmunden kaçan turkıyeye sıgınan harket önderlerininde türkiyeye alınmayıp çine geri gönderilmesinide unutmayalım..

1
    1 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Peki bu dediklerinizi kaç tane müslüman biliyor malesef çok az... Neden peki çünkü umurlarinda değil herkes ben iyi olayimda kime ne olursa olsun kafasında yaşıyor bu hiçbir müslümana yakışmayan bir hareket müslüman gibj yaşamak istiyorsak önce zülme sessiz kalmicaz..

Yorumla
  • Kim_Bilir_Belkidee
    Kim_Bilir_Belkidee Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 78%
    +1 yıl

Merhaba,
    Bana dokunmayan yılan bir yaşasın hesabı anca klavyede uyanıklar!

Sence ne yapılabilir yapabiliriz? 😊

1
    16 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Bir insanin imanı ancak yaşadığı kadardır.. Müslüman dediğinde kendinden önce mümin kardeşini düşünür bu hesaplariyla ne kadar Müslümanlar bunun hesabı ahirette sorulmaz mi?

Valla benim elimde olsa şimdiye müslümanlara zulm eden tüm kâfirlere karşı savaş açmıştık ama bu mümkün değil Şu an zaten mümkün olsa kaç tane müslüman savaşır onuda bilmiyorum
      Ne yapabilirize gelirsek müminin en buyik silahı duasidir önce müslüman kardeslerimiz için dua edicez o kâfirlere hak ettiklerini verebilmek için Allahtan güç isticez
      Sonra bu asrın en buykk silahı hepmizun elinin altında teknoloji sosyal medya ülkede birsey oluyor sosyal medya sallanıyor herkes hemrn paylaşıyor nerdeyse tüm dünya duyuyor peki bunu niçin müslüman kardeşlerimiz için kullanmiyoruz Doğu Turkistanda her eve iki tane Çinli erkek konuldu kaç kişinin umrunda oldu ya da şöyle sorayım kaç kişi duydu duyurdu Zulmü durduramiyorsak duyuracagiz Afrikada binlerce müslüman susuzluktan ölüyor bir kuyu 5000 bin TL Eğri oturup doğru konuşalım bu bazı kişiler için para bile değil ayakabilari daha pahalıdır ya niye prki Afrikada nerdeyse hiç kuyu yok... Dünyanın nerdeyse 4/1i müslüman İslamın ilk kiblesi Mescidi Aksa yahudilerin elinde kkaç tane müslümanin umrunda.. Daha binlerce sry sayabiliriz açıkçası benim. Müslümanlardan beklediğim tek şey savaşa gidemiyoruz bari duyuralim lütfen ya hergün bir iki resim yazı paylaşarak bu konuları gündemde tutmak bu kadsr zor olamaz..
      Benim yazdığım bir yazı vardı bulursam atarım simdi

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Hadis-i Şerif'de diyor ki; Müslüman müslümanın kardeşidir, onu terketmez ve ihmal etmez.
      Savaşta olan birsürü müslüman ülke var, hangi gün merak edipte durumlarına baktık veya hangi gün onlar için dua ettik ırkları farklı diye mi umursamıyoruz yoksa! Oysa unuttuğumuz bişey var İslamda sadece iki ırk vardır, MÜSLÜMAN ve KAFİR biz müslümanım diyipte akşama kadar sosyal medyada dolaşıp acaba müslüman kardeşlerim ne durumda diye aklımıza gelmiyosa bi kendimizi sorgulamalıyız bu müslümana yakışır mı diye?
      Benimde bir sürü derdim var artık düşünmekten başım ağrıyor hiç vaktim yok okulum işim var diye bahaneler uydurup vicdanımızı sakın rahatlatmayalım ama!!
      Bizim derdimiz nedir ki ya senin hiç kollarının arasından karın kızın kardeşin alınıp tecavüze uğradımı gözlerinin önünde? Veya çocuğunu yakıp öldürdüler mi? Günlerce aç kaldın mı? Sevdiklerin açlıktan susuzluktan öldü mü?
      Sen gökyüzüne bakıp bir yıldız kaysada dilek tutsam diye beklerken onlar inşallah üzerimize bugünde füze atmazlar diye dua ediyolar...
      Sakın! Yanlış anlamayın oturup ağlayalım eğlenmeyelim demiyorum sadece arada bir bakıp acaba elimden gelen bişey var mı diye düşünsek dualarımızda onlarada yer versek yeter...( İslama_Sevdali)

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Çok güzel yazmışsın emeğine yüreğine gönlüne sağlık güzel insan..

Tabi ki öyledir katılıyorum her türlü..

Genele bakarsak lafta müslümanız hakkını veremiyoruz layıkıyla herkes müslüman herkes insan hatta sorsan herkes iyi bu kadar kötü kim muamma!

Sorulacaktır elbette!

Ne güzel düşünüyorsun maşaAllah helal sana tabi ki yapıştır yapıştıralum patır kütür ezelim onları..

Bak o konuda hak yemem savaş olsa çoğu gider diye düşünüyorum en azından ben giderim zaten yaşamak için bir sebebim yok

Dua her daim ediyorum her an herkes için tüm insanlık adına..

İsteyelim istiyorum 😊

Çok bilgilisin biliyordum da bu kadar da tahmin etmiyordum fazlası da vardır eminim 😊

Aat at 😊

Bir de şöyle bir şey var sence samimi olarak kaç kişinin umrumda ve kaç kişi üzülüyor?

İnsanlar vurdumduymaz umursamaz ve gamsız nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık hemen hemen her şey ahir zaman Rabb'im yar ve yardımcımız olsun..

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Biliyorum o hadisi şerifi müslüman müslümanın kardeşidir ona zulmetmez onu düşmanına teslim etmez. Kim mümin kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah'ta onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa Allah'ta kıyamet günü bu sepeble onu sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim müslümanın bir kusurunu örterse Allah'ta kıyamet günü onun bir kusurunu örter..

Valla ben merak ediyor üzülüyor ve dua ediyorum. Film izlerken bile gözlerim doluyor benim olmayan şeylere bile olanlara içim parçalanıyor..

Katılıyorum sana inanan ve inanmayanlar vardır. Yakışmas yakışmass!

Bahaneler bitmez ki hiç bir zaman hep bir bahane olur bulunur..

Vicdanım rahat değil böyle pis bir dünyada yaşamaktan mutlu da değilim..

Evet vet mükemmel yazmışsın her zamanki gibi ben geldim evet çalışıyordum ve araba altında kaldım ölümden döndüm. Yeni yeni toparlıyom kendimi..

Hayırlısı Rabb'im yar ve yardımcımız olsun...

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Sağol seninde😊
      Herkes lafta müslüman diyemem ama dünyaya çok dalıyoruz ahireti unutuncada Müslümanligimiz dilde kalıyor
      Bilmiyorum ya çoğu gider diyemiyorum ben bazısı ailesini birakamaz bazısı kariyerini bazısı rahatini...
      Allah razı olsun dua müminin en buykk silahı 😊
      Bilen insan üzülüyor ama çoğu kişi bilmiyor ben ümmetin cahillik yüzünden bu halde olduğunu düşünüyorum
      Bir ara birine diyorum işte Kudüs çok önemli falan diye kızın dediği şu Evet müslümanlar orda ama ne yapalım biz kendi ülkemize Ancak yetiyoruz Mescid-i Aksa Kabe degilya sonuçta dedi bilgisizliği görüyormusun Kabeden önce kiblemiz Mescidi aksaydi bakara süresi 144. Ayet ile Kabe olarak değişti Peygamberim (sav) Mirasa çıktığı zaman bütün Peygamberlere Mescidi Aksa da namaz kildirdi dedim öylemi ozaman onemliymis diyor Müslümanlar kendi tarihini bilmiyor
      Bir müslümana diyolarki senin Peygamberin 9 yaşında çocukla evlendi susuyor savunamiyor hatta Kendide şüpheye düşüyor 😑😑
      Müslümanların birçoğunda tahkiki iman degol taklidi iman var oyüzden bu Haldedir
      Haklısın Ahir zamandayiz aminn aminn

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

EyvAllah 😊
      Genel olarak genel maalesef öyle işte..

Bende onu demek istiyorum lafta sözde dilde kalıyor öz düşük oluyor..

Orası da var çoğu bırakmaz bırakamaz da ben kendi adıma giderim yani her türlü 😅

Amin inşaAllah cümlemizden razı olsun Rabbim 😊

Orası da var bilmiyor çoğu ama şey yahu çocuklar bile biliyor artık teknoloji gelişti sosyal medya insanların hayatının tamamında gibi telefonlar düşmüyor ellerden..

Cahillik olduğunu sanmıyorum, vurdumduymazlık umursamazlık insafsızlık bencillik

Orası da var bilmiyor bilmiyoruz yeni nesil daha bir şey bakmıyorlar ki okumuyorlar ki ilk ayet oku olsa da

Soru soranlar oluyor elde mikrofon sorular çok basit benim mahallenin yetiştirdiğim çocuklar bilir koca insanlar ve gençler bilmiyor dalgaya alıyor bir de yakaladam öperim o itleri😅

Çok güzel dedin yine kesinlikle katılıyorum maalesef öyle amin inşaAllah 😊

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Sende çok güzel yazmışsin😊
      Zaten müslüman olmak kendinden önce müslüman kardeşlerini düşünmeyi gerektirir
      Ya bebeklerin çocukların öldürmekten içi yanmayqn kişinin insanligindan şüphe ederim ben
      Bir ara annemle bu konuyu konuşuyoruz dediki teyzen dedi ben yok dedim ama haklıymis ne dedi dedim birsey olsa guvensen kalkar gidersin savaşa sen konusu açılınca bile gözün dönüyor ben emin oldim öyle bir imkanın olsa sen bizi falan düşünmez gidersin dedi birsey demedim konu uzamasın diye ama öyle imkanım olsa şu an bile kalkar giderim benim için bu hayatta üç şey önemli dinim vatanim namusum Dinimizin emride Cihat etmek şimdi kalkıp gidemiyorim elimden geldiğince kalemimle Cihat ediyorkm Rabbim inşAllah birgün kalkıp gidebilmeyide nasip eder😊
      telefon ellerde de o telefonla ne yaptıklarına bakılmali teknolojiyi iyi kullanirsin yararını görürsün ama dediğin gibi vurdum duymazlikta var artık bizim nesilde
      Bende onlardan bir kaç tanesini izledim yarıya bilme gelmeden kapattım Kelime-i Şehadeti soruyor Besmele getiriyor adam😑😑😑
      Koskocaman bir nesil İslamsiz yetişiyor Rabbim bizlere Hidayet eylesin İnşAllah

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Bu arada çok geçmiş olsun Şu an iyisin inşAllah

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Teşekkürler senin güzelliğin 😊

Katılıyorum bence de ama ahir zaman o işi geç üç beş kişi ile olmaz olabilemes 😥

Bende ederim zaten hemen hemen herkesin insanlığından şüphe ediyorum. Hep diyorum insanlar insan değil insanlıktan uzak hayvanlar daha insancıl..

Ya senin benim bildiğim erkekler savaşır senin ne işin var küçüksün daha sen ben giderim sen kal 😅

MaşaAllah sana 😊

Örnek insansın 😊

Bir hikaye var adamın biri deniz kıyısına vurmuş deniz yıldızlarını denize atıyormuş onu gören de merak etmiş şaşırmış napiyon sen hayırdır falan filan kıyıya vurmuş deniz yıldızlarını kurtarıyorum demiş sormuş adam hangi birini kurtaracaksın demiş kaldırmış bir tane daha fırlatmış bak birini daha kurtardım demiş

Eskiden öyle yapardım ama artık yapmıyorum yapamıyorum yoruldum yordular sömürdüler engel olamadığım durumlarda oluyor kendime törpelemeye çalışıyorum

Hayırlısı bakalım amin inşaAllah gönlünce olsun her şey her bişey 😊

Tabi ki ne yaptıklarına bakmalı herkes sen gibi olsa kötülük olmazdı herkes herkes gibi ama herkes kötü kimseler gibi iyileri iyilikleri pek örnek almıyorlar sömürüyorlar

Amin inşaAllah 😥 teşekkür ederim

Biraz daha iyiyim ayaklarım alçıda kırılmış bekliyorum işte dava filan açtık kırmızı da geçti süratli vurdu uçurdu fren yapmadı kaçtı pislik

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Haklısın üç beş kişiyle olmuyor ams bende sana bir hikaye anlatayim😊
      Nemrud Hz ibrahimi ateşe atacak (biliyorsun bu mevzuyu büyük ihtimal) işte bir yılan var ateşe üfluyor ateş dahada artsın diye bir tanede karınca var ağzında bir damla su ateşe taşıyor ateş sonsun diye yılan buna gülüyor bu kadar ateşi senin taşıdığın bir damla su mu sondurecek diye karınca diyorki Evet belki bu ateşi benim tasidigim su söndürmez ama maksad tarafımız belli olsun benimkide o hesap😊 belki benim yazdığım iki tane yazıyla iki tane paylaşımla dünyadaki savaşlar bitmez mazluma uygulanan zulüm sona ermez Ama kimin tarafında olduğum belli olsun mülteci kapinda bir çocuk diyorki ben Allah'ın yanina gidince tüm Müslümanları Allaha şikayet edicem😕 en azından beni şikayet ettiğinde elimden gelen buydu Rabbim bunu yaptım diyebiliyim
      Halla halla nedenmis o herkesin cihati Kendine sen kendin için savaş ben kendim için savasirim 😊 Hz. Sumeyye ilk kadın Şehitti Hz. Nesibe savaşın ortasında Peygamberimize kendini siper etti Hz Esma 8 buçuk 9 aylık hamile olmasına rağmen Şu an merdivenle iki saate çıkılan yolu tırmanıp Peygamberimiz (sav) ve Babası Hz. Ebubekire yemek taşıdı kendi tarihimizde bile kadınların çocuklarin cepheye silah taşıdığı anlatılıyor onlarda kadın değil miydi? Benim hedefim pamuk prenses Rapunzel olmak degol onlar gibi olabilmek
      Somurmelerine de izin vermeyeceksin ama yıldızları kurtarmaktan da vazgeçmeyeceksin en doğrusu adamına göre muamele bence
      Hayatı inanç diyor 50 tane elma olsa bir tanesi çürük olsa diğer 49 taneyide curutur ama o 49 tane bir tane curugu sağlam edemez malesef kötülük iyilikten çok daha hızla yayılıyor
      Ya😕 cokk geçmiş olsun çok üzüldüm Rabbim safi ismiyle şifa versin inşAllah
      Yakalandı inşAllah ne kadar namussuz insan varya vurdun bir bak bari tekrardan çok geçmiş olsun

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Evet olmuyor olmuyor ulan 😅

Okuyorum 😊

Bilsem de güzel oluyor 😊

Heheeh güzelmiş içime huzur serpti 😊

Aynen öyle yerimiz belli olsun😊

Bir öyle bir böyle olmaz 😅

Bir oyana bir buyana yatma şaşkın 😅 demişler 😅

Yok yok senin paylaşımlarını takdir ediyorum ama ben pes ettim😊

MaşaAllah sana ne güzel düşünüyorsun 😊

Rabbim yar ve yardımcın olsun 😊

Saygılarınızı arttırsın 😊

Ya düşünemedim onları 😊

Doğru söylüyorsun 😊

Tamam tamam gidelim birlikte Rabb'im yar ve yardımcımız olsun😊

Oy oy oy ulan maşaAllah sana 🌸

Diyorsun 😅hani pes ettim diyom ya belki tam pes etmemişde olabilirim fazlasını yapmayı bırakmış da olabilirim 😅bunlar karışık işler ben yıllardır diyorum ama yapamıyorum yapıyorum hâlâ 😅 birazcık birazcık gelişme var işte 😅

Kesinlikle kötülük çok hızla yayılıyor ve kolay geliyor iyilik zor geliyor insanlara herkes kalp kırıyor

Teşekkür ederim çok sağol amin inşaAllah bana da dualarında yer ayır🌸😊

Yakalandı çok şükür duyarlı birkaç kişi videoya almış arabayı zaten adam arabayı bırakıp kaçmış puşt dün abimi aramış ulaşmış elini ayağını öpmüş özür dilemiş şikayeti geri al diye yok dedim şikayetçiyim 😊

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Amin cümlemizin yardimcisi olsun☺
      Amin☺ Rabbim benden önce İslam uğruna savaşan kardeşlerimizin sayısını artirsin inşaAllah
      Amin
      Teşekkür ederim ☺
      Ya doğru kişiye yardım etmek önemli menfaatci insan çok
      Ederim inşAllah sende bana et bugünlerde çok ihtiyacım var
      Kesinlikle şikayetini çekme cezası neyse çeksin Tekrardan geçmiş olsun
      Hayırlı sabahlar🌸

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

Amin amin inşaAllah 😊

Senin de onun da senin daha çok 😅

Ricalar ve teşekkürler 😊

Tabi ki doğru kişi harbiden yardıma ihtiyacı olanlara öyle güzel rol yapıyorlar ki..

Olurrr ederim zaten hepimiz için dua ediyorum her yönden her türlü aklıma ne gelirse dua ederken çok şey istemeli ne kadar çok olursa olsun Rabbime ağır gelmez..

Yok yok çekmem sonuna kadar devam edeceğim

Çok teşekkür ederim 😊

Hayırlı ve mutlu sağlıklı sıhhatli günler dilerim rim rim rim 😅

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Amin Teşekkür ederim
      Biz Yardımımizi yapalım da iyiliğimizi suistimal edenlerin Rabbim cezasını verir elbet
      Allah razı olsun 😊 Elhamdulillah ondan şüphem yok
      Hayırlı aksamlar ☺

Yorumla
    • Kim_Bilir_Belkidee
      Kim_Bilir_Belkidee
      +1 yıl

İllaki Rabbim en adaletlidir er ya da geç adaleti tecelli edecektir..

Ricalar ve teşekkürler 😊

Yapmam desem de dıştan istemesem de yapıyorum 😅

Engel olamıyorum kendime 😅

Amin inşaAllah cümlemizden razı olsun Rabbim 😊

Benim de senden şüphem yok her türlü 😅

Hayırlı akşamlar 😊

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Amin😊😊 sagol☺🌸

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

4

Cevap

• Birdamlasuyamuhtaciz
    Birdamlasuyamuhtaciz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Müslümanlar uyumuyor, çoğunlukla samimi degiliz ve inandigimiza iman etmiyoruz, tüm mesele bu.

1
    6 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Ama kime sorsanız inandigina iman ediyor samimi bir şekilde müslüman böyle olmadığının farkında olmama durumuda binevi uyumak değil midir

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Artik sorma, konuşma vakti değil uygulama vaktidir. Herkes elinden geldiğince birşeyler yapmali, beklenti 0 olmali.

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Her zaman birsey yapma vaktidir bu zulüm yeni birsey değil.. Ama dediginiz gibi beklentiyi sıfıra düşürüp elimizden geleni yapmamız lazım

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Artik sorma, konuşma vakti değil uygulama vaktidir. bunu genel anlamda soyledim yoksa şimdiye kadar öyle bir davranisim ve şahsi düşüncem olmadi, konusmayi pek sevmem , doğru da bulmam sadece uygularim.

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Birşeyleri uygulaya biliyorsaniz ne mutlu size

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

İman varsa imkanda vardir milli görüşçü asla vazgecmez.

Yorumla
  • Aydamira
    Aydamira Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.

Bu insanlık suçu! Tabiki müdlümanlar daha hassas olmalı biz zevkisefa için gelmedik bu dünyaya

1
    2 Yorumla
    • Aydamira
      Aydamira
      +1 yıl

Bu sırada bu da yeni hesabım gitti xperlerim😭

Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Haklosin ama malesefki değiliz
      Farkettim☺ toplarsin ya yeniden😊

Yorumla
  • 787dreamliner
    787dreamliner Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Peygamber efendimizin hadisi bir bir gerçekleşiyor.

Sayımız yüksek ama etkimiz az olacak. Ki ne yazık ki dünya'nın 4 te 1i kadarız lâkin 4 te 3üne özenti bir hayat yaşıyoruz

1
    1 Yorumla
    • YasayanAydinlik
      YasayanAydinlik
      +1 yıl

Müslümanın kafire hayranlık duyması bu ümmettin en buyik utanclarindan biri

Yorumla
  • Yarımkilokıymaefekti
    Yarımkilokıymaefekti Takip Et
    Master Yaş: 35
    +1 yıl

Bunun müslüman olmakla bir ilgisi yok, insanlık uyuyor

1
    0 Yorumla
  • Mitroglu
    Mitroglu Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Ümmetin kendine hayrı yok

2
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizce Müslümanlar uyuyor mu ümmet derin bir uykuda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Müslüman liderler nasıl rahat uyuyor? 5 cevap verildi
İslam ülkelerinin liderleri geceleri nasıl rahat uyuyor? 6 cevap verildi
Suriyeliler gece uyumuyor mu? Her gün gündüz şarkı gece Kuran dinliyorlar? Neden? Hepsi mi öyle... 18 cevap verildi
Kur'an sure okunurken sizinde uykunuz geliyor mu? 10 cevap verildi
Ramazan'da uyku düzeni bozulanlar burada mı? 22 cevap verildi
İlk kıblemiz , Müslüman kardeşlerimiz orada zalimlere karşı iken yastığa kafanızı koyup rahat... 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Evde spor yapan var mı, sizce evde spor yapılabilir mi?
  • Zayıflama iğnesi kullanır mısın?
  • Jose Mourinho'nun Türkiye’yi şikayet etmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
  • Siyah kola mı daha iyi yoksa sarı kola mı, siz hangisini tercih ediyorsunuz?
  • Hazıra konup açık alanda kahvaltı yapmak sizce de en keyiflisi mi?
  • Sokak hayvanlarına karşı ilgili misiniz?
  • Çeşme'de 870 Bin lira hesap gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • Sahte kimlikle kaçtı ama gerçek kimliği kolunda yazılıydı, dövmeniz var mı?
  • Sevgilinle tatile çıkar mıydın?
  • Kendime nasıl değer verebilirim, öz saygımı ve özgüvenimi nasıl güçlendiririm?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨