Benim saç dökülmem var o yuzden saçimi surekli kazimak zorundayim zaten kapaliyim sorun etmiyorum ama ailem bana surekli evlenmedigim icim hakaret ediyor dövüyor daha 22 yasindayim saçim yokken evlenemem soylemeye de utanıyorum bunu onlara annem hep asagiliyor zaten hic arkadasim yok kimsem yok tek basimayim üniversite mezunuyum ama atamalara daha var uzuntuden midem bulaniyor intihar etmrk istiyorum son çare. Sığınma evine gitsem beni alirlar mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılSırf sana yorum atabilmek için hesap açtım bi daha da kullanmicam siteyi. Çoğu yaşıtların gibi aile baskısı çekiyosun ki hepimiz şekiyoruz. Psikolojinin bozulması çok normal ki gördüğün muamele çok yanlış ve yersiz. İnstagram sayfasında görmesem haberim bile olmayacak. Bu durumda olan belki de milyonlarca insan var. Sağlık problemlerin elbet geçer ayrıca bi arkadaş edinmek istersen de özelden bana mesaj atabilirsin. Her türlü konuda senle konuşmak isterim. Umarım hayatını şekillendirip ailenden kurtulabilirsin. İyi geceler:)
01 Yorumla
Soran+1 yıleger ibstagram adresi verirseniz mesaj atarim burayi kullanmiyorum sesimin bu kadar duyulmasina herkesin bu kadar uzulmesine cok sasirdim
+1 yılKadın sığınma evlerine başvurmak için şartlar nelerdir? Kadın sığınma evlerinde kalmak için kadının eşinin şiddet görüyor olması gerekiyor. Aynı zamanda ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet görmek de sığınma evlerinde kalmak için geçerli nedenler arasında. Kadın sığınma evlerine güvenlik açısından misafir getirmek yasaklanmıştır. Sığınma evinde kalan kişi eğer 3 günden fazla kaldığı gitmezse hakkını kaybeder. Aynı zamanda aile içi şiddet olduğunda da alıyorlar diye biliyorum.
10 Yorumla
Ya olur mu öyle şey. Sen üniversite mezunu kadınsın. Asgari ücret bile olsa iş bulup başka bir eve çıkıp ayrılabilirsin ailenden. Saç nedir ki, hiçbir şey. Kaç kadın sadece zevkine saçlarını kazıyor, kaç kadın kemoterapi alıyor kazıyor. Saç altı üstü, o kadar.
Umarım daha iyisindir, uzun zaman geçmiş üstünden ama. Daha iyi ol, kendine değer ver azıcık lütfen02 Yorumla
Soran+1 yılatandım ve iyileştim :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
37Cevap
ben de sırf sana yazmak için hesap açanlardanım lütfen dikkatlice oku. intihar laflarına hiç değinmeyeceğim çünkü gerçekten bulunduğun durumda bu mantıklı bir çözüm değil 22 yaşındasın her şey değişebilir. ben de kapalıyım ve ben de saçımı döküldüğü için kazıtıyorum bu nasıl kötü bir şey olarak algılanıyor onu anlamadım. bir kadın saçını gayet de kazıtabilir herhangi bir nedenden. kendimi saçım kısa aşırı güzel buluyorum. lütfen sen de beni böyle alırlar mı deme. çok saçma gelebilir ama evlendiğimde kocama sırf bu halimi de görsün ve beğensin diye yine saçımı kazıtacağım ben. bunlar normal şeyler lütfen yadırganacak bir şey olduğunu düşünme. şimdi ailene gelirsek senden ricam lütfen çok zor biliyorum ama onları daha az dinle senin hakkında yorum yaparlarken. içinden haklı değiller ben onların dedikleri gibi değilim de her zaman. kendini kendini teselli etmeyi öğren lütfen. kendi kendini sev ve kendinin arkadaşı ol. istersen ben de olurum arkadaşın hem çok ortak yönümüz var 18 yaşımdayım ama seni anlayabiliyorum. sana zaten kötü davranıyorlar lütfen sen de kendine kötü davranma. hayatın zor fark ettim ama kalbin temiz eminim karşına fırsatlar çıkacaktır iş olsun eş olsun. dövdüklerini söylemişsin inan buna ne denir hiç bilmiyorum sadece buna diyecek bir şey bulamadım. ve lütfen buraya bir şeyler daha yaz dertlerini anlatmaya devam et.
12 Yorumla
Soran+1 yılmerak etme ben kpssye calistim yuksek puan aldim gelecegimi kurtaracak gibiyim istersen instagramdan yazabilirim sana
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılŞiddette Karşıyım
Kim olursa olsun kabul edilemez etmem Arkadaş.
Görmezden gelenleride yürekten Kınıyorum.
Türkiye’nin hanği Şehrinde olduğunu bilmiyorum.
Gerçekten Yardıma ihtiyacın varsa Hangi Şehirde olduğunu yazarsan elimden geldiğinçe Destekler sana yardımcı olmaya çalışırım.02 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim kpssye çalıştım iyi bir puan aldim önümüzdeki ay atamam var farkli bir sehire tercih yapacağım nereye gideceğim ne yapacağım bilmiyorum ama bi sekilde halledecegim gerçekten cok mutlu oldum bu yazilanlari okuyunca cok sagolun bu soruyu yazdigim gun hayatimin en zor gunuydu annem beni o gun yaka paca evden kovmustu ama katlandim ve sanirim kurtulmak uzereyim
- +1 yıl
İstanbul
Sakarya
Olursa haberimiz olsun.
Ben Yurtdışındayım genelikle Eşim Dostum çoktur Başın Sıkışırsa yardımcı olurlar.
bildiğim kadarıyla sığınma evleri eşlerinden şiddet gören kadınlar için ama ailen seni darlıyorsa bir iş bulmaya çalış mesela sekreterlik gibi veya yurtdışına çıkmayı düşün ve saçının dökülmesi benim gibi düşünen birinin dert edeceğini düşünmüyorum önemli olan saçdeğil beden değil ruh uyumu
00 Yorumla
+1 yılSığınma evinde de kalabllirsin tabi. ama lütfen bu kadar üzgün olma intihar ne demek. ne güzel eğitimini tamamlamissin. atanana kadar iş bulup çalışabilirsin de tut bir apart yasa. yetişkinin sen ya herşeyden önce sağlıklısın saçlarım dökülüyor demişsin o bile strestendir. kendine inan güven kendine.
00 Yorumla
+1 yılHerhangi bir şeye İhtiyacın olduğunda mesaj atman yeterli elimden geldiğince desteklerim bende aile içi şiddetten, kavgadan, psikolojik baskılardan bıktığım için evi terkettim ne yaşağını ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Sabret
12 Yorumla
Soran+1 yılcok tesekkur ederim iyiki varsiniz
- +1 yıl
Bak kaç kişi koştu sana sen yeterki elini uzat illa birileri bir el uzatır inşallah hayatın hayallerin istedin gibi olur.
Az önce instagramda gördüm bunu ve sana ulaşmak istiyorum. Şundan emin ol ki yalnız değilsin. Senin gibi ailesinden baskı gören birçok insan tanıyorum. Aslında ben de yeni tanıştım. Onlar da zor şeyler yaşıyorlar herkes gibi ve mücadele ediyorlar. Bana ulaşabilirsen hem seninle konuşmak hem de seni onlarla tanıştırmak istiyorum. Beraber mücadele edebiliriz gerçekten. Birlikte başaracağız..
01 Yorumla
Soran+1 yılinstagram adresi verirsen mesaj atacağım sana
+1 yılBen de bir çok insana gibi sana yazmak için geldim buraya çok sevindim bir çok insana gelip iyi niyetini göstermiş kendinş toparlayıp bir şeylere çabalaman çok güzel gördüğün olumsuzluklar illa ki olacak ama olumlu yönleri görmek böyle çabalamak eminim daha yararlı be pozitif olur benim de pek arkadaşım ortamım yok istersen ben de arkadaşın olabilirim mutlu kal :)
10 Yorumlaİnstadan gördüm seni gece gece canım sıkıldı kendini bırakmamalısın hayat devam ediyor hayatını kurtarabileceğin bir şeyler bulup uzaklaşabilirsin fakat insanlara fazla güvenme dikkatli ol eminim ki saçsız halin müthiştir. Saçını fazla kafana takmamaya çalış iyi dileklerimi iletiyorum kendine iyi bak.
10 YorumlaMerhaba öncelikle diğer arkadaşlar gibi bende sana yazmak için girdim buraya hepsi çok iyi insanlar kesinlikle. 21 yaşındayım yakınız ve benim de saç dökülmem var bende kazımak zorundayım (saçkıran). Eğer tanışmak ve konuşmak istersen tekrar buraya girmeyeceğim mail birakayım.
berkcanncelik.1@gmail. com11 Yorumla
+1 yılAblacığım, yazdıklarını Annesi Üzülmesin Diye İntihar Etmeyenler grubunda gördüm ve gerçekten çok üzgünüm. Sırf sana ulaşabilmek için açtım bu hesabı. Lütfen herhangi bir yerden bana yaz, sana destek olmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Gerekirse evimi açarım, seni kardeşim olarak görürüm ve her zaman yanında olurum. Ne olur çekinme ve bana yaz. İnstagram: Yuvarlanankedi
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de oradan geliyorum
+1 yılMerhaba bnde kucuk yasta evlendirildim Şu an 2 aylik hamileyim eşimle bic anlasamiyoruz annemlerde hep bni sucluyu kaynanamlar hep laf atiyor artik dayanamiyorum 19 yasindyim siginma evine gidecem ama korkuyorum dogum etigimde bebegimi benden alirlarsa diye yardim edin bilgilendirin bni
00 Yorumla
+1 yılMerhaba umarım şimdi daha iyisinizdir. Kendinizi başkalarının yorumlarına göre yargılamanızı hiç istemem. Benim içim şimdiden size ısındı. Konuşmak isterseniz bana ulaşabilirsiniz. Instagram : berenbilgin73. Mesaj atarsanız tanıyabilirim sizi. Lütfen kendinize iyi bakın. Sevgiler...
00 Yorumla
+1 yılBende sırf sana ulaşabilmek için hesap açan arkadaşlardanım artık yalnız değilsin ve artık arkadaşlarında var eğer Instagram kullanıyorsan kullanıcı adım "oztrkplare" dilediğin zaman yazabilirsin ben seninle seve seve arkadaş olurum yeterki intihar etme ve bunu düşünme bile lütfen...
00 Yorumlasırf bu gönderini bulmak için hesabı açtım. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değer olmalı insanların düşüncelerine önem verme dostum , her darbe seni güçlendirir. Yeniden ayağa kalk ve devam et. Karakterinle ve yüreğinle dur ayakta , moral bozukluğu ile yıkılma!
01 Yorumla
+1 yılSakın onların sözünü dinleme hayatını onlara göre yaşamak zorunda değilsin özellikle eğitimli ve yaşı büyük biri olarak yağmurdan kaçayım derken doluya tutulma dedikleri şeyleri geçiştir iş bulabilme imkanın varsa iş bul atanmayı bekleme kendi paranı kazanıp paşalar gibi ayaklarının üstünde durursun kendine inan ve güven belki beni dinlemiyceksin ama kendini kesinlikle dinlemelisin. böyle önemli bir kararı iyi düşün
10 YorumlaBöyle eğitimli birine reva mı bu ya nasıl insanlar var dünyada
20 Yorumla
+1 yıl22 yaşındasın elinden hiç bir iş gelmiyor mu? Gelmiyorsada öğren meslek sahibi ol. Kendi evine çık. Kendi hayatını yaşa
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeni istiyorlarsa kriterlerini söyle anne babana bulsunlar birini evlen sende.
010 Yorumla- +1 yıl
@oceeans evet evlenmek zorunda değil ama ailesi de istemiyormuş ne olacak?
- +1 yıl
@oceeans elinde olsa o da reddeder ama eli mahkum maalesef..
- +1 yıl
@oceeans 👍
Soran+1 yılevlenmek istesem zaten evlenirim ama ben sirf ailemin şiddetinden kurtulmak icin istemediğim insanlarla evlenirsem gittiğim yerde daha buyuk siddet gorurum ben okudum cok iyi bir puanla atanmak uzereyim bu soruyu annem beni yaka paca evden attiginda sormustum
- +1 yıl
1 ay önce sorulmuş bir soru umarım her şey yolundadır.
Soran+1 yılyolunda kpssden iyi bir puan aldim önümüzdeki ay atamam var
- +1 yıl
Çok sevindim senin adına =)) Gerçekten kendi adıma güzel haber aldım gibi sevindim
Allahım ne dertler var :( çok üzüldüm belirtmek isterim. Allahtan acil şifalar diliyorum sizin için.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, ben de yeni gördüm bunu, eğer sıkıntınız varsa, derdiniz varsa anlatırsanız dinlerim, ayrıca intihar da nereden çıktı, canınızı sıkmayın, Allah bir kapı kapar diğerini açar. Ulaşmak isterseniz instagramımı verebilirim.
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an kendimi toparlamaya çalışıyorum hastalığa yakalandıl tedavi olmam lazım nisanda da atamam var napıcam bilmiyorum
- +1 yıl
ersoyulubey129 instagram hesabım, gelin sohbet edelim, biraz kafanı da dağıtmış oluruz.
- Aile & Toplum konusunda 620 cevap paylaştı.
+1 yılKazımak ise yaramaz ki. Niye kazıyorsun? Dokulme icin urunler var onları kullan
00 Yorumla
+1 yılgörüyorsan yorumu bana yazar mısın yardımcı olmak istiyorum
00 Yorumla
+1 yılBence seni her türlü seven birisini bulmalısın çünkü saçların olmaması sevmeye engel değil annen gilin öyle yapması çok kötü ama sıkma canını Allaha dua et rabbim elbet karşına iyisini çıkarıp herşeyi düzene sokabilir :)
03 Yorumla
Soran+1 yılbeni seven çok insan buldum ama ben evlenmek istemiyorum kendi sevdiğim birisi yok ki
- +1 yıl
Sevdiğini alamadıysan aldığını seveceksin
- +1 yıl
Eğer sizin için sakıncası yoksa ben sizinle arkadaş olmak istiyorum kullanıcı adımı önceki yorumunda yanlış yazmışım düzeltmeyi de bilmiyorum açıkçası "Ozturkplare"
İntihar etmek de bence bir çözüm olamaz hem saçlarınızın dökülmesi kötü ya da ayıp bir şey değil ki bence bırakmayın derim güçlü olun herşeyi gören ve işiten Allah var umut etmek bize yakışır umulanı vermek Ona
10 YorumlaMerhabalar bu postu atmanızın üzerinden aylar geçmiş şu an ki genel durumunuzu merak ettim. Umarım atanabilmişsinizdir. Keyfiniz yerinde mi? Sağlığınız sıhhatiniz yerinde mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılmerhaba atandım geçen ay Eylülde işe başlıyorum Bu postum instaya falan düşmüş yardımcı olmak için onca kişi yazdı ama tek yaptıkları bana yürümek oldu ben de kendi göbek bağımı kendim kestim atandım çok şükür ve hastalığım geçti
kpssden iyi not almışsın ve nereye gideceğini bilmiyormuşsun galiba, mersin'i tercih edersen hep yanında olur yardım ederim sana. Bana dönüş yaparsan mutlu olurum💖
10 Yorumlaherkes yazmış ama ben de eğer konuşmak istersen diye hesap açmıştım madem açtım yazayım dedim. instadan geldim bgy’ye selamlar
12 Yorumla
Soran+1 yılbu yazim her yere düştü mu gerçekten cok saskinim instagram adresini soylersen yazayim ordan
Soran+1 yılinstagram adinizi yazar misiniz
Ne intihari yaa ve ben kel bayan seviyorum konusabilirizx
00 YorumlaMerhaba, psikolojik olarak yardım etmek isterim. Bana instagramdan ulaşabilirsin. Çok daha iyi günler umarım seninle olur. Yardımım dokunabilirse ne mutlu bana.
00 YorumlaHayat ne kadar acımasız Allah yardımcın olsun saç önemli bir etken değil bence insanın içi güzel olsun beni yanlış anlamaz isen eyer yardım edebilirim sana
00 Yorumla
+1 yılBende diğer arkadaşlar gibi senin için hesap acanlardanim lütfen gel arkadaş olalım erkeğim ama sana kardeşlik abilik yapmak için çabalamak isterim konuşmak istersen eğer ig:mehmeet.42
00 YorumlaSelam ismim Umut, bu tip durumlarla bir daha sıkıntı yaşarsan bana ulaş, seni dinlerim. Daha da zorda kalırsan evlenebiliriz. Umutt. halitt. er instagram hesabım.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba sizinle tanışmak isterim her türlü konuda yardımcı olurum mesaj atmanız yeterli insta: sinaneness_
10 Yorumlaİyisindir inşallah bu kadar kötü şeyin arasında iyi birşeyler olduğunu görmek benide mutlu eder
01 Yorumla
Soran+1 yılMemur oldum saçlarım da iyileşti 😄
+1 yılÖyle düşünme hasta olursun sabret ALLAH sabredenler ile beraberdir hiç bir dert ve sevinç kalıcı değildir ödünç tür.
00 Yorumla
+1 yılİnstagramdan hesap açıp geldim bana ulaşırmısın kullanıcı adı serdarakt
10 Yorumla
+1 yılsift sana ulaşmak için hesap actim instagram Hayvansever__42 mutlaka ulaşın
10 Yorumla
+1 yılAilen daha mesleğin yokken seni evlendirmeye neden kalkıyor
10 YorumlaBen 6 senelik evliyim 2 cocuk annesiyim eşimle sorunlarım var ailem eşimden yana napa bilirim 😞
00 Yorumla
+1 yılBana ulaşır mısın özelden yaz bir şekilde bana ulaşır mısın
00 Yorumla
+1 yılBENİMLE İRTİBATA GEÇİN İSTERSENİZ ELİMDEN GELDİĞİ KADAR YARDIMCI OLMAK İSTERİM
00 Yorumla
+1 yılMerhaba ben Enis Seninle cidden tanışmak istiyorum cevap verirsen sevinirim
00 YorumlaBeni bulmanı rica ediyorum instagram kullanıcı adım @Arediiian
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSabrın sonu selamettir herşey düzelecek sırtını Allah'a yaşla gerisi boş
00 YorumlaIrtibata gecermisin yardimci olalim
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun...
01 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş olmak isterdim sizinle.
Almazlar sanırım durup dururken darp yok bişi yok
00 Yorumlakanka saçmalama ya bu yüzden intihar edilir mi?
00 Yorumlaben seninle arkadas olurum.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba, arkadaş olabiliriz
10 YorumlaSen dünyadaki en güzel insansın
10 Yorumla
+1 yılSenin arkadaşın olmak istiyorum!!!
00 YorumlaAbla sen evlenmek istiyor musun
00 Yorumla
+1 yılO bendede oluyor evlen evln dye bitkisel ilç kulln
00 YorumlaBakim çokmu kötü?
06 Yorumla
Soran+1 yılKazidim zaten sorun o değil ki siginma evi sorun
Soran+1 yılBeni boyle kimse istemez ki annem babam bile istemiyor
Soran+1 yılNeyse Sağol
+1 yılAlmazlar bence evlen
10 YorumlaAlırlar bence
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar.
Kadın sığınma evlerinde kalmak için kadının eşinin şiddet görüyor olması gerekmektedir.
Aynı zamanda ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet görmek de sığınma evlerinde kalmak için geçerli nedenler arasındadır. Kadın Konukevlerinin Açılması ve İşletilmesi Hakkında Yönetmelik hükümlerinden madde 11’e göre Konukevine kabulünü isteyen kadınlar il müdürlüğüne, ŞÖNİM’e, benzeri görevleri yapan kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili yönlendirici birimlerine veya kolluğa başvurabilirler.
Şiddetten haberdar olan üçüncü kişilerin bildirimleri ihbar kabul edilir. Kadınların konukevine doğrudan başvuruları kabul edilemez. Konukevine kişisel olarak yapılan başvurular ŞÖNİM’e yönlendirilir.