Biz zaten normalde de düğün istemiyorduk ama pandemi dönemi işimize gelmiş oldu düğünler yasaklanınca. Ama bu sefer de ailelerimiz düğünsüz evlilik olmayacağını, düğün olmadan aynı evde nasıl yaşayacağımızdan falan bahseden oldular. Komşulara davullu zurnalı "bunlar artık karı koca" demeden hukuk önündeki evliliğimizin önemi yok sanırım :D Her neyse, ne önerirsiniz? Pandemi sonrasına bırakalım düğün olsun diyorlar ama istemiyoruz biz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılDüğün masraf artı siz sırf düğün için onca zaman bekleyeceksiniz o zaman boyunca evli olmayacaksınız ömrünüzden gitmiş olmayacak mı? Düğün parasıyla çok daha iyi şeyler yapabilirsiniz. Ayrıca o zamana kadar aynı evde olmayacağınız için evli olmayacağınız için biriniz sıkılabilir. Madem evlenin evinize geçin sonra aylar sonra falan düğün yapın ama önce evlenin. Çok sınır bozucu şu durum helaline kavuşmak istiyorsun yıllar boyu bekleyip sabrediyorsun ama düğün diyorlar düğün evlenmek için gerekli değil bildiğin gösteriş bu zamanlarda çoğu düğün. Tanışmışsın kabul etmişsiniz her şey olumlu olmuş ama kavuşamıyorsun çok acı bir durum sırf 4 saat süre için hem binlerce para gidiyor hemde sevdiğin o insanla birlikte yaşamak paylaşmak duygularını yaşamak için birde aylar bekliyorsun ne için 4 saat için ne için belki millete gösteriş olsun diye Allah beni böyle bir durumla karşılaştırmasın. Allah beni düğün diye tutturan ailelerden uzak tutsun. İnşâAllah sizde bir yolunu bulur ikna edersiniz ama düğün aylar sonrası içinse bile önce evlenin yerleşin birbirinize kavuşun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAynısı benim ev arkadaşımın başına geldi 😊
Bunlar bir yıl kadar nişanlı kaldılar geçen sene evleneceklerdi arkadaşımın babası düğünden bir gün önce kalp krizi geçirip vefat etti. Daha sonra gelecek seneye ertelediler bu sene de virüs çıktı, nikah yapıldı ama düğün olmadığı için birlikte aynı evde yaşayamadılar. Bana çok saçma geldi resmiyette ve dini cehette evli olan iki insan, sırf düğün olmadı diye aynı evde kalamıyorlar. Sanırım bu biraz kültürel bir şey, çünkü ev arkadaşım Hataylı arap kökenli bir insandı... Her neyse sonunda aynı evlerine gittiler düğün olmadan çünkü onun için vakit yoktu. Bana da hayırlı uğurlu olsun demek düştü.
00 Yorumla
+1 yılAynen kardeşim doğru yazmışsın çünkü bizim toplumumuz ne dini nikahı nede resmi nikahı aynı evde yaşamaya yeterli görmez illaki o gereksiz düğünü yapacak ki mutlu olsunlar. Çözümü zor anladığım kadarıyla iki tarafta istekli düğün için bence aileleriniz bir arada olduğu vakitte konuyu açın fikrinizi beyan edin hatta Corona bitse bile düğün istemediğinizi dile getirin. Gerçi aileler bu güne kadar takıp takıştırdıkları altınları es dosttan toplamanın yolu olarak bu düğünü görüyorlar. Bu yüzden sizin o düğünden kurtulmanız biraz zor.
01 Yorumla- +1 yıl
@yemelikfistik Ablacım senin çeyrek altının fiyatından haberin var mı sahte altından başka kim ne altını takabilir ki. İyisi mi sokak köşesinden bir yer seçsinler gelin at üstü gelsin düğünde keşkek yensin 2 saz da çalınıversin diyecem de yasadışı olur mu bilmiyorum... Düğünlerle ilgili pek bir bilgim tecrübem yok gördüklerimi anlatıyorum.
+1 yılYanlış anlama ama çok bencilce olmuş ailenin isteği, evlenecek olan sizsiniz neden karışırlar ki bende buna karşıyım arkadaş, hem düğün bu zaman da çok masraf, durumunuz varsa tabi bilemem ama şu zamanda düğün yapmak çok yanlış hastalık zamanı, Bence kararlı olursanız ikna edebilirsiniz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
80
Cevap
69Cevap
+1 yılbu ne saçmalıktır ya sjsjsj yav bu yaşlılr bitmeyecek elalem ne der oyyy ben nerelere gidem filan fazla fazla triplere girerler bide 😅 soran olursa yüzük gösteririz deseydin kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz davadan şaşmayın bende istemiyom devir idare devri kocan seni güzel tatil yerine götürür ödeşirsiniz akıllı kadın bi başka oluyo aga ben cahilim o akıllı olsun tabi 😅
22 Yorumla- +1 yıl
Eyy😅
Benim arkadaşım gl yine evlendiler. Kız yine gelinlik giydi. Erkek tarafı kızı almaya geldi yine davulla zurnayla. Sizlerde öyle yapın. Anne bunun ne zaman biteceği belli değil o zamana kadar mı bekliyecez diyin. Özellikle erkeğin bunu demesi lazım ne kadar ciddi olduğunuzu anlarlar
04 Yorumla
Soran+1 yılDüğün oldu mu o kısmı anlamadım
Soran+1 yılHa anladım mantıklı aslında doğru diyosun
Bu ikinizin kararı. Burada fikir vermek çok zor. Reşitsiniz Resmi nikahı kıyıp evlenebilirsiniz ama bu seferde ailenizi karşınıza alırsınız. İnsanların düğünlerde 3-4 saatini boşa harcamasını anlayamıyorum. Eskiden durumu iyi olmayan aileler nikah kıyarlardı. Nikah şekeri dağıtırlardı. Zenginler düğün salonu tutardı. Şimdi ise tam tersi. Bu insanları anlamak çok zor. Sizlerin yapacağı tek şey diyalog. Kararlılığınızı siz göstereceksiniz. İkna etmeye zorlayacaksınız
10 YorumlaPandemi, aşılarım bulunmasıyla beraber önümüzdeki bu zamanlar içinde biter gibi görünüyor, saçmalıklardan (görümce, sülale alışverişi filan) arındırılmış düğün olayını seviyorum aslında ama artık saçma bulmaya başladığım bir gerçek, bir masraf var, bunu tatil amaçlı veya evin için kullanabilirsin, gelinliği nikahta giyersin ya da ona yakın bir elbisede olur. Ailedeki her büyük bir wp grubu kursun ve sizin imza anınızı paylaşsın, herkes inanır :)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ekonomik ve. psikolojik özgürlüğün yoksa başkalarının kararlarina uymak zorunda kalirsin. Ailenin bu düşüncesi saçma. Nikaha gelenler zaten görecekler bu evliliği. Ha düğün yapmazsak geçmişte ona buna taktigimiz takilar geri gelmez diye bir endişe varsa onu da bilemem.
00 YorumlaKaç yaşında koca koca insanlara hala hüküm sürdürüp hayatlarına müdahale eden ve sırf doğurdu diye hayatı hakkında söz sahibi olabileceğini sanan eski, geri kafa, geleneksel Türk aile yapısı... Nefret ediyorum. Bana kimse istemediğim bir şeyi zorla yaptıracağını bilir, kralı gelse bile, burada iş size ve tavrınıza düşüyor, insanların ego tatmini için kendi mutluluğunuza gölge düşürmeyin.
00 YorumlaDüğünsüz evlilik o kadar güzel olur ki :D Ama gösteriş yapıp hava atacaklar ya.. Masraflar ve örf adetler yüzünden evlilikten uzaklaştım. Ben de düğün istemiyorum kırk yılda bir gördüğüm insanları memnun etmek zorunda mıyım? Benim aile Allahtan anlayışlı bu konuda, gelecekteki eşimin ailesi de anlayışlı insanlar olur umarım ve düğün yapmayız.
00 YorumlaAmaç belli takılan takı ve hava atma. Çoğunlukla aileler takılan takı için ister. Özenle düğün salonu seçer bu kızımız/oğlumuz iyi bir yere gidiyor demektir. Sonra 3 saatlik memnun etmenin masrafını 2 yılda ödüyorsun. Skype'den hepsini görüntülü ara arkada aç fon müzik oynayıp durun. E-düğün diye de uygulama var. İsteyen takılarını altınlarını hedilerini gönderiyor.
00 Yorumlanikah kıymamış iseniz nikah gününü davetiye olarak belirtip büyük bir salonda nikah yapmak bence uygun. ama eşler aileler farklı şehirlerde ise bu sorun oluyor işte. düğünün masrafına karışmaya gelince elini cebine atmayan insanların düğün istemesi çok can sıkıcı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ailenize sağlığın ne kadar önemli olduğunu anlatın. Eğer bir kişide virüs varsa kaç kişinin vebaline gireceğinizi anlatın. Zaten akrabalar dahil kimse düğüne severek gitmiyor, özellikle bu dönemde baskı altında gitmiş oluyorlar.
Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum. Bizde gelin davul zurna ile gündüz vakti evinden alınır düğün o şekilde olur. Ayrıca bana kalırsa gündüz gelin evi önünde 1 veya 2 saat kadar bir davul çalınıp gelin alma tamamlanabilir.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim de bu sonbahar abimin nikahı kiyilacakti güya ama nişanlısı bizi oyuna getirdi sonra kavga etti "Banane ben düğün istiyorum. Ben asla evlenmem bu sene. Bana yazda düğün yapacaksınız." diyerek bağıra bağıra kavga etti telefonda. Ne insanlar var işte..
04 Yorumla
Soran+1 yılYani bazı insanlar dediğim dedik oluyor, bunu abinle insanca konuşup orta yolu araması gerekirken kendi dediğini yaptırmaya çalışması üzücü maalesef
Cevap sahibi+1 yılAslında karar bu yöndeydi. İki taraftan da hastalar var diye de pandemi yasakları var diye de nikah kiyilacakti sadece ama paramız cikismayinca nikah işlemleri iki üç gün gecikti diye inada bindiler işler zorlaştı. Anlayış falan göstermediler maalesef. Soruna gelince de iki tarafın da gönlü olacak şekilde yapıcı bir şekilde konuşup uzlaşmaya varmaya çalışırsanız belki hallolabilir. Mesela kafe tarzı bir yer tutup nikahı orada kıyıp ikramlı-müzikli bir merasim düzenlenebilir. Sadece iki tarafın yakınlarının olduğu bir tören olursa hem sizin hem de ailelerin gönlü olabilir güzel de olur. Ama ikna aşamasında önemli olan yapıcı ve hoş konusmak, kilit noktanın bu olduğunu düşünüyorum. :)
Soran+1 yılEvet doğru diyorsun, zaten onları karşımıza almak istesek çoktan evlenirdik de gerek yok kalp kırmaya, onların da çocukları sonuçta en iyisinin olmasını istiyorlar anlayabiliyorum yani. Çok teşekkürler <3
Cevap sahibi+1 yılUnutmadan yazmak istiyorum. Ailenize panndemi sürecinin ne zaman bitecegi belirsiz olduğu için insanların düğüne gelmek istememe veya gelememe ihtimallerinin de yüksek olduğunu ve bunun uzun bir surec olduğunu tatlı tatlı belirtirseniz haklı olduğunuzu düşünüp ikna olabilirler. Ve rica ederim, mutluluklar diliyorum ❤️
Nikah yapin, tüm komsularinizi akrabalarinizi bir WhatsApp grubuna ekleyin, valla evlendik diye video fotoğraf filan atın ama sorun milletin duyması değil ailenizin daha önce taktıkları takilarin geri gelmesi...
01 Yorumla
Soran+1 yılvalla evlendik ajsfajkfhakfha
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de bunu anlamıyorum, elaleme evlendi bunlar diye duyurunca mı evlenilmiş olunuyor. Minibüs tutun düğün şarkılarını son ses açarak tüm tanıdıkların evinin önünden turlayın, biz evlendik haberiniz olsun diye megafon ile bağırın. Tüm memleket duyunca da aynı evde yaşamaya başlayabilirsiniz. Arada bu gece gerdeğe gircez haberiniz olsunu da ekleyin ama. Aileleriniz bu yöntem ile rahat eder bence.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Ailelerinizi ilgilendirmez, bu sizin kararınız, sizin hayatınız. Kimseye de aynı evde yaşadığınızın hesabını vermek zorunda değilsiniz, isterseniz evlenmeden de aynı evde yaşayabilirsiniz.
Şu iğrenç ortadoğu kafasından kurtulmak dileğiyle...10 Yorumla
+1 yılBen de düğün istemem. Olsa bile farklı bir şekilde yapmayı düşünüyorum. Ne gerek var o kadar masrafa yok ayıp olurmuş yok şöyle olurmuş bana ne ya nasıl olsa evleniyorum düşüncelerini umursamam😄 eşim de arkamdaysa
10 Yorumla
+1 yılDüğün olmadan evlilik olur elbette günümüzdeki görenek haline gelmiş aslında çokta gerekli olmayan şeyleri bize olmazsa olmaz gibi gösteren toplumsal baskının gerçekleridir düğün gibi organizasyonlar...
10 Yorumla
+1 yılAile haklı çocuklarını evlendiriyorlar düğün 1 kere olacak bir şey az sıkın dişinizi niye bu kadar meraklısınız dinleyin ailenizi onlar da çocuklarının düğününü görmek ister nikah var diyeceksin ama düğünün yerini tutmuyor (kurtlarını dökcekler biraz da gösteriş tabi😅)
20 Yorumla
+1 yılMini dugunlu bir nikah yapin o halde. Pandemi yokken de yapiliyordu mini dugunlu nikahlar. Ayrica dugun olmadan da kalabalik nikah yapilabiliyor. Yeni kurallari bilmiyorum ama...
20 Yorumla
+1 yılPandeminin ne kadar uzayacağı belli değil o yüzden sen kendi ailene eş adayındankendi ailesine ufaktan pürüzler çıkarmaya başlayın bi yerden sonra oturup istediğiniz yapılmasıngerektiğine ikna olsunlar
00 YorumlaPeki nikah sonrası ufak bir yemeğe gidilse, kutlama yapılsa? Dügünün cok masraf olduğunu ve böyle bir borca girmektense sadece sevdiklerinizle kücük bir kutlamanın daha mantikli olduguna ikna edebilirseniz hem onların gönlü olur hemde sizin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. Pandemi bitene dek kim öle kim kala, bir lüzumsuz geleneğe (hem de en uygunsuz dönemde) körü körüne bağlanmalarındaki asıl sebebin ne olduğunu düşünmelerini isteyin, ne kadar aptalca oldugunu belki anlayabilirler :D
00 Yorumla
+1 yılBiz düğünü anlamsız buluyoruzve asla düğün yapmayacağız nikahla zaten evlenmiş olunuyor biz kendi kararımızı kendimiz verebilecek yaştayız düğün yapmak istemiyoruz biz düğün sevmiyoruz saçmalık asla düğün yapmayacağız diyin. Net olun kesin konuşun
00 YorumlaSiz nikahı kıyın. O neder bu neder derdi biraz saçma olmuş. Amaç evlenip mutlu bir aile kurmak değil mi? Evlenin ve düğünü Pandemiden sonra da yaparsınız
04 Yorumla
Soran+1 yılDüğün istemiyoruz işte sorun o. Ailelerimiz de düğünsüz evlenemezsiniz diyor
Soran+1 yılEvleneceğim kişi de çalışıyor ben de, kafamızda birkaç daire var kiralamak için zaten çünkü bizim düşüncemize göre bu senenin sonlarına doğru nikah kıyarız biterdi, ailelerimiz de onay vermişti ama şimdi olmaz diyorlar bilemiyorum
- +1 yıl
Eğer gerçektende hem cinsi hemde manevî anlamda evlenmeniz farz olmuşsa yani ihtiyacınız varsa bu durumu onlara anlatın. Anlamıyorlarsa basın nikahı yaşayın hayatınızı. Maddi durumunuz da var. Evinizi özel harekat ile basıp sizi ayıracak halleri yok. Tam tersi artık durumu mecburi kabullenmek zorunda kalacaklar.
Nasıl bir aile olduğunuza bağlı çekirdek aile için olsa da olur olmasa da ama benim ailem gibi aşırı köklü büyük aileler için sadece kız tarafından 150.000 TL lik takı takılması demek o yüzden önemli
12 Yorumla- +1 yıl
Altın, para takacak olan nikahta takabilir
Şöyle mantıken düşündüğümüzde düğünde harcanan masraflar evlenildiği zaman kullanılsa rahatlatır ama düğün de ömründe bir kere yapılıyor o yüzden önemli insanlar için
10 Yorumla
+1 yılEğer ki ben senin yerinde olsam onlarla birlikte oturur onlara durumu belirtirim, sizin düğün istemediğinizi söylerim ve artık bu meselelerin aile içi olduğunu onların iki kişi arasında verilmiş bir karara saygı duyup çekilmelerini nazik bir şekilde belirtirim. Eğer bu olayın önüne şimdiden geçmezseniz ileride de sizin aranızdaki meselelere karışıp istemeden de olsa sizin aranızı bozabilirler.
10 YorumlaDüğünler bir saat yapılıyor hemde daha ucuz fiyata sizde yapın bir saatlik çıksın aradın herksin gonlunolsun
13 Yorumla
Soran+1 yılBizim gönlümüz olmuyor o zaman, ailelerimizin gönlü oluyor :D
Soran+1 yılYani biz istemiyoruz, yapın gitsin dediğin şeyin derdi ayrı masrafı ayrı riski ayrı. Bana göre bizim fikirlerimizi yargılayan sen saçmalıyorsun şu an
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evlilik için düğün değil nikah şart. Ama bazı yerlerde düğün olayı bir gelenek bir şart gibi algılanıyor. Düşüncelerini değiştiremezsin boşa uğraşma. Ya bildiğini okuyacaksın ya da boyun eğeceksin.
03 Yorumla- +1 yıl
"Ya bildiğini okuyacaksın ya da boyun eğeceksin" ... Sanki 3. Bir ihtimal var😅😅
- +1 yıl
Ayrılık olmaz ki ya evlenir ya evlenmez🤔
+1 yılBiz nisanda evleniyoruz. Ben düğün istemiyordum zaten. Öyle ayaktan salona gelenler kutlar, nikah kıyılır temiz. Hem de pandemi olduğu için yarı yarıyadan bile düşük fiyatları
00 Yorumla
+1 yılMilleti eğlendirmeyi anlamiyorum ben. Sade bir nikah yaptik. Iyikide sade nikah yapmisiz. Evlendikten sonra paramiz yanimiza kaldi ve extra bi masraf olmadi. Kinamizi vs yaptik. Evlenecek olan sizsiniz. Milleti eglendirmeye borc yuku sirtlanmaya gerek yok. Agirliginizi koyun. Yasinizi basinizi almis insanlarsiniz
00 Yorumla
+1 yılYani bence pandemiden önce olsaydi icinde kalir sonradan yap mutlaka derdim ama
Yani suanda olmayacagini bile bile ne diye illada dügün diyorlar anlamis degilim kagit üzerinde ve allah katinda nikahlandiktan
Sonra millet bilse neolur bilmese ne olur00 Yorumla
+1 yılAslında bu sizin kararınız. Bende gereksiz buluyorum düğün gibi organizasyonları, takı merasimini, boş kalabalıkları, bebek doğmadan yapılan cinsiyet partilerini 🌺
00 Yorumla
+1 yılPandeminin ne zaman biteceği bile belli değil daha o zamana göre hareket etmek biraz saçma olmaz mı? Evlenecek olanlar sizsiniz o yüzden siz ne istiyorsanız o olmalı.
00 YorumlaŞahsen ben şu an evlenecek olsam bende düğün istemem.
Düğün parasıyla da hayır hasenat yaparım..
Bu isteğimi ve düşüncemi de herkes anlayışla karşılar diye düşünüyorum00 YorumlaYav ne düğünü. Kimseyi dinlemeyin boşver. Benim hayatta en gereksiz bulduğum sey de evlilik teklifidir. Ne o öyle pankart, diz çökme falan. Pc de oyun oynarken seslensin bana gız evlenek mi diye. Kafami kapidan uzatıp tamam bro anlastik derim. Sacma sapan şeyler birbirinize verdiğiniz degerden önemli değil;)
00 Yorumla
+1 yılbence Nisan gibi evlenirseniz 5 ay sonra normale dönemiyeceğimiz için zaten istesenizde yapamazsınız yapsanızda maksimum 1 saate izin var. Ama bu gidişle zor.
00 YorumlaÖnceki yıllarda bizimkilerde dugunsuz evliliğe karşıydı. Ama pandemi döneminde mantıklı gelmeye başladı. O düğüne harcayacagin parayla bir ay tatil yaparsınız :) zaten bu pandemi seneye de tam olarak bitmeyecek yıllarca düğün yapmayı mi bekleyelim de acitasyona başvur bence en iyisi :) boş ver ya düğün aşırı gereksiz bir masraf.
00 YorumlaNe alakası var yahu yine davul zurnanı çağırırsın evin önünde oynanır oradan doğru nikah salonu davetliler önünde nikah kıyarsınız bende düğün istemedim bir sürü tantana gereksiz masraf
00 Yorumla
+1 yılVallahi salon paraları almış başını gitmiş oraya vereceğin parayla tatile yurt dışına bile gidersin bence düğün salonları milleti memnun etmek için tutulan yerler bide memnun kalsa gelenler
00 Yorumla
+1 yılYa ailem niye karışıyor anlamıyorum ki Evlenecek olan düğün yapacak olan sizlersiniz onlarla sadece mutluluk paylaşıyorsunuz başka hiçbir şeyden ibaret değil düğün
00 Yorumlabizde istemiyoruz ve yapmicaz gereksiz 2 saat için masraf yapmayın o parayla güzel bi balayı yaparsınız biz aslında gerek duymuyoruz sırf para değil ama buna aileler karışamaz
00 YorumlaEvlilik demek illa düğün demek değildir önemli olan çevreye duyurmaktır zaten düğünler de bu yüzden yapılır.
10 YorumlaÇok saçma ya cidden
Şimdi de yapıyorlar diye biliyorum ben sadece gelinle damat oynuyor dans ediyor
Yani en azından bizim burda öyle10 YorumlaElalem ne der diye yaşanmaz. Siz nikahı kıydıktan sonra her türlü karı koca oluyorsunuz düğünler sadece "bak ben evleniyorum görün " olayıdır bence. Düğün yapanda yapmayanda evlenip geçinip gidiyor. Elalem akraba vs umrunuzda olmasın👌🏻
22 Yorumla
Soran+1 yılEl alem umurmuzda değil de ailemiz umrumuzda işte :)
- +1 yıl
elalem umrunda degilse niye evlendin zaten sevismek serbest annen babanda genişse benve cok sacma evlenmek
Dini nikahinizi kiysaniz yeterli sonrada gider resmi nikahinizi çıkarırsınız hepsi bukadar
20 Yorumla
+1 yılYedi göbek Halanin görüncesi göbek aticak diye dünya borca girmeye gerek yok bencede sade nikah yeter
00 YorumlaKendi aranızda en yakınlarınızın olduğu bir düğün teklif edin sonuçta pandemi var bir çok kişi o şekilde evlendi benim arkadaşım da öyle yaptı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Siz evlenmeyin aileler evlensin:D
Bu nedir ya gençleri rahat bırakın. Cok istiyorlarsa cagirsinlar davul zurna calinsin mahallede :)00 Yorumla
+1 yılPandemi daha en az bir yıl sürer. Birbirini seven iki insan cinsellik yaşayacsk diye elalemin tepinmesine gerek yok.
Lovestory yapın tamamdır00 Yorumla
+1 yılNikahı gerekli görmüyorlar mı aynı evde yaşamak için?
02 Yorumla
Soran+1 yılGörmüyorlar, çevremde de çok var böyle maalesef
- +1 yıl
Sen o çevreni değiştir. Sorsan hepsi kaçarak evlenmiştir
+1 yılGelen nikahınıza gelsin boşver. Düğün bu dönemde olmaz zaten ama normalde de artık aşırı pahalı ve gereksiz.
00 Yorumla
+1 yılAynı evde yaşamak için nikah yeterli düğün ne alaka ya bu ailele var ya 😂😂😂🤣🤣 düğünü yapacağız nikahtan sonra diyin, nikahı kıyıp yapmayın
00 YorumlaBi salon tut ve nikahi yapın akabinde inceden bi yemek. 50 kisilik falan. Oldu bitti gitti iste tertemiz.
00 YorumlaBence önemli olan sizin ne istediğiniz sizin kararınız daha önemli ve herkesin o karara saygı duyması lazım bence
00 Yorumla
+1 yılkendi insanlarının diğer insanların hayatını riske atanlara ne denebilir ki
03 Yorumla
Soran+1 yılNe riski
- +1 yıl
corona covid entübe ölüm. v. b
Soran+1 yılşimdi düğün demiyorlar zaten pandemi bittiğinde virüs bittiğidne düğün yapalım diyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizim akrabanın kızında da aynısı oldu. Nikah kıyıldı ama bir ay ayrı kaldılar çocukla. Neymiş düğün yapıp herkese duyuracaz. Özellikle o gece gerdek olduğunu herkes bilsin 😂😂 çok saçma
02 Yorumla
Soran+1 yılCidden çok var çevremde özellikle şu pandemi döneminde evlenip aynı eve geçmek için düğünü bekleyen
Cevap sahibi+1 yılNeymiş beraber yatağa girince düğünün anlamı kalmıyomuş
+1 yılTavsiyem, Sakın aranızda evlenmeden birşey olmasın, öyle birşey olursa siz mahkum kalırsınız, erkekte evlenmeye gerek yok, istediğim zaman tekmeyi basarim moduna geçer. Bu şekilde binlerce kızın hayatını mahvettiler.
32 Yorumla- +1 yıl
masumane yorumun icin cok mutlu oldum ama dunya boyle inve dusunenler icin cehennem baksana bu soruyu siran kisinin evlilige ihtiyaci varmis gibi dilurmuyo coktan yapmistir
+1 yılSizde ailelere diyin ki ozaman tüm masraflar sizden, altınlarda bizim diyin susarlar.
10 YorumlaSimdi siz seviseceksiniz ya davullu zurnali bilmek istiyor halk.
11 YorumlaTürk düğün adeti kadar saçma, gösteriş budalası bir adet daha yok sanırım.
10 Yorumla- Devamını Gör (89)
Devamını Gör(134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Düğün yapmadan evlenmemize izin vermiyorlar. Orta yolu nasıl buluruz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler