Anne : Evladım seni çok göresim geldi, nerelerdesin? Anne : Anne çok işim var.. —– Anne : Evladım seni arıyorum, ama ulaşamıyorum. Evlat : Anne toplantılarım var. —– Anne : Evladım seni bugün yemeğe bekliyoruz. Evlat : Anne arkadaşlarla önceden yaptığımız bir program var. —– Anne : Evladım bir sesini duyayım dedim. Evlat : Anneciğim şimdi kapatmak zorundayım, ben seni ararım. —– Anne : Evladım seni ne zaman göreceğiz? Evlat : Anne çok işim var, bir ara uğrarım. —– Anne : Evladım dün gece rüyalarıma girdin, iyi misin? Evlat : İyiyim anne iyiyim.. Şimdi araba kullanıyorum, seni sonra ararım.. —– Anne : Evladım ne zaman arasam işin var, yoğunsun, seni çok özledim, ne zaman görüşeceğiz? Evlat : OF ANNE YAA!!! Bir zaman sonra evlat annesine telefon eder… Telefonu açan annesinin komşusudur Evlat : Annemle görüşeceğim, çok işim var, gelemeyeceğimi söyleyermisiniz... Komşu : Anneniz dün gece vefat etti, son sözleri de “Evladım şimdi iş toplantısındadır, onu rahatsız etmeyin, beni toprağa siz verin” oldu... (Bazen o kadar çok geç kalırız ki geri dönüşü yoktur)
Yok be kardeşim yabancı toplum Avrupa ya da Amerika falan olsa neyse de Anadolu insanı (81 il tüm ülke) bizim kültürümüzde aile ortamı farklıdır. Ben tam tersi bazen arkadaşları ekiyorum annemle babamla şöyle güzel uzun uzadıya bir akşam yemeği yiyelim peşine de bir keyif çayı içelim diye.
Yazım ilk bakışta doğru anlaşılmaya bilir ama bunların böyle olmasına sebep olanda anneler/babalardır bazı şeyler çocukluktan gelmedir özetleyecek olursak çocukken ne gördüysek onu yaparız bilinçsizce annene banana önemli önemsiz bir konuda seslenirsin onlarda işim var yemek yapıyorum haber izliyorum vb. şeylerle sizi geçiştirir bu her seferinde olan bir şeyse ki genelde öyledir yaşlanıp büyünce sizde bilinçsiz bir şekilde aynı şeyi onlara yaparsınız aslında burada siz suçlu değilsiniz böyle öğrendiniz tabi ki kendinizi değiştirme imkanınız var ama çoğunuz fark etmezsiniz bile ailede suçlu dersem yalan söylemiş olurum ama illa kendinizi suçlayacaksanız en az sizin kadar onlar da suçludur
Hayatımda yaptığım 2 pişmanlık var biri küçükken biri de üniversiteye yeni başladığım zamanlar idi öyle ya insan zamanı geriye döndüremeyeceğini anladıkça intihar etmek derin bir of çekmek istiyor gerisi mi bende saklı kalsın...