Gerçekten ben bu ayrımı hiçbir zaman anlamıyorum elhamdülillah Müslümanım beş vakit namaz kılıyorum oruç tutuyorum haram helal biliyorum ama Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyorum. Onu sevenler ona değer verenlere din düşmanı diyorlar, hatta burada bir pembeli üye var Mustafa Kemal Atatürk'ü sevdiğini söyleyen herkesin görüşlerine eksi atıyor derdiniz nedir ya ölmüş gitmiş Bir insan size cumhuriyet bırakmış o ve silah arkadaşları olmasa bugün namaz kılacak vatan olmayacaktı biz tapmıyoruz seviyoruz saygı duyuyoruz.. Ayrıca benim gösteriş yaptığımı yazanlar var ben bedensel engelliyim o yüzden Anıtkabir'e gidemedim ama Ankara 'da yaşıyorum imkanım olsa gider buraya da fotoğraf eklerim ama dinsiz imansız dediğiniz Atatürk'ün bir sözünü bırakayım gerçi yine gözü kapalı olanlar inanmaz ama olsun...
10 Kasım 2020 Salı Saat 22.40
Güncellemeler
+1 yıl
Artık bırakın güzelim dinimizi kullanmayı...
Mustafa Kemal Atatürk'ü sevenlere neden dinsiz imansız damgası vuruluyor?
Bu tarz haberlere üzülüyorum doğrusu. Niçin insanlar tercihlerinden dolayı kınanır, aşağılanır. Bizden olmayan bu kapıdan giremez mi. Sen ona inanıyorsun diye, sünni olmuş alevi olmuş ya da sağcısın-solcusun-ülkücüsün, kürt ya da türk... Birbirimizden ne farkımız var bizim. Hepimiz et ve tırnaktan ibaret değil miyiz. Neyin üstünlüğünü yaşıyoruz. Neden bu kadar dayatmacı ve baskıcı bir toplum olduk. Farklı renkleri seviyoruz diye arkadaş olamaz mıyız. Her kim neye inanıyorsa, neye tapıyorsa, kimin ideolojisine inanıyorsa inansın. Bunları, bu konuları bir araya geldiğimizde önümüze koyup birbirimizle kıyaslarsak, yarışırsak kaybeden biz oluruz. Kendi içimizde çatışırız. Kutuplaşırız. Amerikayı İsraili bir yana koyun Düşmana gerek yok. Biz kendi içimizde düşmanı yaratıyoruz zaten. Düşman taaa kendimiz aslında... Bunları tartışmadan görmemezlikten gelemez miyiz. Bu yüzden arkadaş ya da sevgili olamayacak mıyız? Toplumda kendi içimizde ki düşmanı yaratıyoruz. Dış mihraklara ne hacet. Siz kırlarda dolaştınız mı? Soruyorum size... Ayak bastığınız, gözünüzün alabildiğince çevrenize baktığınızda envai çeşit çiçekler, börtü böcek, çimenler, ağaçlar, çalılar, çırpılar. Bunlar bir arada nasılda ahenk içinde renk cümbüşü halinde duruyor ve anlaşıyorlar. Birbirleriyle alıp veremedikleri var mı? Yok tabiki de. Siz arının polen toplarken çiçek seçtiğini gördünüz mü? Neden ARI gibi davranmıyoruz. Herkese eşit davranıyor. O ayak bastığınız kırlardaki habitat bitki örtüsü gibi bir arada olamıyoruz. Çimen Dikenden rahatsız oluyormu. Sen buraya ait değilsin diyor mu. Ben bunları düşünün derim aziz dostlarım
Toplumumuz her görüş, din, inanç ve milletten kurulu dev bir mozaik. Ülkemiz iyi incelenirse dünyanın küçük bir mozaiği olduğumuzu göreceğiz. Tabiki toplum içinde bizden görünen ama hiç bir zaman bizden olmayanların oyunları olacaktır. Silahsız ve aç halde 7 düvele karşıı Kurtuluş savaşı kazanan bir halk şimdi kendi partisinden/görüşünden/inancından değil diye diğerine günaydın dememeye çalışıyor. Bu vb her tür oyunların altından kalkmanın tek yolu gereksiz konularda tartışmayı terk etmektir. Bunu da yapabilmemiz için kendimizden sandığımız insanlarında fitnelerini önlememiz yani diğerlerine sataşmasını engellememiz şart. Başkası hakkında konuştuğumuz ve onların değerlerine saldırdığımız sürece herkes bir diğerinin değerlerine saldıracaktır. Kardeşliğin ve herşeyin ilk adımı saygıdır ve saygı duymayı kendimize öğretmemiz şart.
3 Mart 1924 tarihinde İslâm dininin inançları, ibadetve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurum. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. Peki buna ne demeli, bu ayrıntıyı da biliyorlar mı acaba.
Söz harika. Bende tesettürlüyüm, dinimi elhamdülillah yaşamaya çalışıyorum ama Atatürk'ü seviyorum. Allahtan ya da peygamberimizden üstün tutmuyoruz. Sadece sevip, saygı duyuyoruz.
Yaşadığımız topraklar Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde.
Hilafeti kaldırması, dine dayalı bir yönetim getirmemesi temel sebebi. İftira da atıyorlar, en meşhurları Atatürk hocaları astırdı. hangi hocayı astırdı? İskipli atıfı. iskipli atıf kim? Milli mücadele düşmanı. Zararlı cemiyetlerde İngilizlerin isteğiyle Yunanlıları desteklemiş bir zararlı cemiyet lideri. Aynı zamanda eşek hırsızı, altın hırsızı. Ama dinciler iftira atıyor. Diyorlar ki İskipli Atıf şapka takmadığı için asıldı. İskipli atıf vatana ihanet suçundan istiklal mahkemelerinde yargılanmıştır. Zaten istiklal mahkemeleri bu yüzden kuruldu, vatana ihanet edenleri yargılamak için. Bir de derler: Atatürk'ün annesi hayat kadını. bu da bir iftiradır.
Kardeşim dini kullanıp çıkar elde edenlerin önüne geçtiği, insanlara gerçeğin ve doğrunun olduğu bir seçenek sunduğu için din düşmanı olarak yaftalandı. Gerçekten Atatürk'ü tanıyan, okuyan birileri bunları bilir. Ülkesini sevmeyen, tarihini, kişileri araştırmayan merak etmeyen umursuz insanlar kendilerini böyle savunurlar. Bende Ankara 'dayım müsaden olursa bir gün seninle beraber Anıtkabir'e gitmek isterim.
Doğru değil tabii böyle düşünceler Boşver, takma "İman" ile aramızdan ayrılmış bir lidere duyulan "sevgi-saygıyı" aynı terazinin kefelerine koyabilenler düşünsün asıl; onlar kendi imanlarını sorgulasinlar...
Dinsiz imansız olanlar onlar olsa gerek... Ben kurdum fakat çoğu cevrem Türk bizim arkadaşlığımız in arasına Türk Kürt lugumuz girmiyor. Kişilik önemli kişilik... Bir insan da kişilik yok ise zaten onun hangi ırk tan oldugunu çok sorgulama sen ne yana dondurursen ona döner...
Bilinçli yapılan bir şey. Çünkü insanar dine karşı olan her tür konuya cahil kitle tepki verir başka türlü karalayamıyorlar ya Atatürkün her adımı akılla ve ülkesi halkı için atılmış bahane bulamıyorlar. Okumayan kitleyi her yerde din adıyla idare ediyorlar işte her yöne çekiyorlar. Oysa kendileri münafıktır. Naparlarsa yapsınlar kimse Atatürün adına leke süremez buna alkışan cezasını devlet veremese de vicdanı olan her kes verir.
Ne alakası var dinsizlikle ya mantığa bak asıl Atatürk düşmanları dinsiz madem ki Mustafa Kemal Atatürk böyle bir kişilikti neden cami yaptırdı neden dini medreseler kuruldu boş ve gereksiz konular bunlar ben kemalistim her zaman da onun yolundan ilerleyeceğim Atatürk’çü birine de dinsiz demek baya mükemmel gerçekten hala daha böyle zihniyette insanlar var yazık. Ki hele biz kadınlar Atatürk’e hiç düşman olmayalım Atatürk sayesinde biz kadınların bir anlamı oldu.
Gerçekten çok haklısın hatta dün gece burada birisi Atatürk din düşmanı yazmış ya gerçekten bu insanlar ne içiyor? Madem Atatürk din düşmanı idi neden hala bu ülkede ezan okunuyor ramazan da oruç tutuluyor neden beş vakit namaz bayram namazı kılınıyor gerçekten yazık haklısın
Kendi adıma konuşursam dinime ve rabbime bağlı biriyim kimseyide Allah ve sonra peygamberimden daha üstün tutmam elhamdulillah... Atatürk de bize bu ülkeyi bıraktı ona hayatım boyunca borçluyum ülkem içinde elimden gelen her şeyi yaparım kendisini oldukça severim ve çok saygı duyarım:)
Çünkü Wilson denilen 1918 de ki Yahudi köpeği ABD başkanı Wilsonun orta doğu ve Anadolu hakkında ki planlarını çöpe attı.. İngilterenin g**üne bakıp gitmesini sağladı.. O nedenle siyonist o**spu çocukları sarıklı cahil ve ahmak şeytanları destekleyerek Türkiyeyi yok etmek istiyorlar.. Nixon denilen diğer Yahudi köpeği sahtekar ABD başkanı Türkiyeyi ele geçirmek için Atatürkü manen öldürün demiştir.
Onun kurduğu alfabeyle ona küfretmeleri, ya peki onun kurduğu ülkede yaşayıp onu sevmemeleri veya onun resmi olan paralarına tapmaları hepsi farklı bir ironi. Atama düşmanlarının bile saygısı varken düşmanlarına bile örnek olan bir liderken bu ülkeyi bıraktığı bazı insanların onu sevmemesi? Atasının bıraktığı kültürü sevmek yerine Arap kültürüne tapması peki? sizcede düşündürücü gelmiyor mu bütün bu olanlar?
Din tüccarı olan bir kesim var, onlar koşulsuz biat eden, sorgulamayan bir mürit takımı istiyor. Bunların işine gelen ağalık sistemi. Bu sisteme karşı laik düzen de onların işine gelmiyor. Aklı selim, ülkesini seven, hak ve hukuku önemseyen birinin Atamıza laf söylediği görülmemiştir.
Dinsiz, imansız olsa ne fark eder? Bir yahudi kalkıp müslümana "sen de yahudi ol" diyor mu? Hayır. Müslümanım diyip otobüste genç kızlara bakarak 31 çeken dayıları da gördü bu ülke. Onun için bir insanı diniyle değil kalbiyle sevin.
Asıl Atatürkü sevmeyen vatan düşmanıdır bakma sen onlara tarih bilmediklerinden sevmiyorlat Atatürk dinci olmadığından sevmiyorlar kardeşim kendileri bir namaz kılıyor diye iyi insan oluyorlar ya
Benim bi tanıdığım var , Atatürk’ü hiç ama hiç sevmez. Sevenleri de eleştirir onlara tepki gösterir. İslamdan vurur. Ama eşine çocuklarına yaptığı eziyeti gavur müslümana yapmaz. Diyeceklerim bu kadar
Mustafa Kemal i sevmeyen 1 adet Türk yoktur. Son zamanlarda Atatürk tende tüm degerlerğmizdende nefret eden hainler dinsiz ler Atatürk maskesi kullanıp Atatürk çü gözüküp Türkiye ye düşmanlık içinde algı çalışıyor onlara laflar sen takma. Atatürk sevmeyen Türk olamaz
şu yüzyıla gelmişiz hala bu tarz polemikler var. allahım hepinize akıl fikir versin, mustafa kemal atatürk’e karşı nefret besleyecek kadar ne yaşadınız yahu?
kime ne benim dinimden din benim vicdanimdir merhametimdir hosgorumdur insan sevgimdir iki kisiden biri digerini kafir diye yargilarsa yargilayanda kafirdir
Evet bu kanı herkes de var. İbadet eden iyi bir insan algısı var. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Asıl elinde mushaf sallayandan ve onunla sömürmeye çalışandan korkacaksın.