Bir mucize daha bekledik, ama olmadı...:(#sedadinçer
pic.twitter.com/K2Ee0BWu1i— Biliyor Muydunuz (@bilio_muydunuz) November 2, 2020

Bir mucize daha bekledik, ama olmadı...:(#sedadinçer
pic.twitter.com/K2Ee0BWu1i— Biliyor Muydunuz (@bilio_muydunuz) November 2, 2020
Malzeme çalma olayından ziyade sorun kalitesiz malzeme kullanımı, demir çelik sektörünün içinde biri olarak onlarca çeşit demir üretiliyor. İcine manganez vs katarak kimi demiri sert ve kırılgan kimini ise yumusak esnek yaparlar, işte inşaat demiri nervürlü ve yumuşak olmalı, eski yapıların çoğunda ben nervursuz ve sert demir görüyorum bu birinci yanlış ikincisi ise kalitesiz kum kullanımı ki daha 10-15 yıl önce kaliteli inşaat malzemesi bulmak imkansıza yakındı. Cunku bir standardı yoktu. Bunlarin dışında Almanya da 2500 mutahit varken bizde 400-500 bin mutahit var. İpini koparan üç kuruş parası olan herkes inşaat yapıyor. Bir yetkinlik aranmıyor. Ve daha bir kaç yıl önce çıkarılan imar barışı denen saçmalıkla birlikte binlerce çürük yapıya izin verildi. İnsanlar fakir bir ev için ömrü boyunca çalışıyor. Ve çürük dairelerini yenileyecek parası yok kentsel dönüşüm zirvasitla bu tek dairelerinde mutahitle anlaş diyerek onlara peşkeş çektirmeye çalışılıyor. Sosyal devlet burada devreye girer. Ve ciddi katkılar yapar bu tür insanlara ama yapılmıyor. İcim parçalanıyor hayatını kaybeden insanlara ve masum çocuklara mezar olan yapıları görünce ama akillanmiyoruz her seferinde aynı şeyler söyleniyor. Yaninizdayiz yardım yapacağız ama insanların ciğeri yandıktan sonra yapılan yardım çok bir işe yaramıyor. Omrunun önemli bir kısmını vererek sahip olduğun ev başına yıkılıyor kimse suçlu değil kimse sorumlu değil ama sorumlu olan deprem oluyor fakat depremler dün bugün olmuyor dünyanın bir gerçeği ve milyonlarca yıldır oluyor. Yazik
Allah katında bu binadan çalınan malzemelerin hesabı sorulsun inşallah! Allah ailesine sabır versin ve kendisinin de taksiratını affetsin!
Keşke ülkemizde canın değeri biraz olsaydı da depreme dayanıklı evler inşa edilseydi. Keşke ülkemiz kul hakkına dikkat etseydi de binadan malzemeler çalmasalardı. Lakin burası Türkiye!
Burada insanların canının hiçbir önemi, değeri yok. Çok üzgünüm söylenecek çok şey var ama anlatmak istediklerime kelimeler kifayetsiz kalıyor. 😭😭😭
Binalrdan malzeme çalanları değil bu binalrın denetimini yapmayan Belediyeden şikayetçi olunması lazım. Belediye denetlemiyorsa , ya da denetleyip cebine attığı parayla görmezden geliyorsa suçlanacak tek taraf belediye ve o belediyenin çalışanlarıdır..
Kesinikle ve unutuldu gitti, deprem zamanında saklandıılar bekediye başkanları, bütün suçlu onlar. Millet unutuyor ama aslı suçluyu
Hiç sanmıyorum. O binaların yıkılmasından sorumlu olan 11 kişiden 9 kişiyi gözaltına almışlar güya öyle duydum. Ama onların içinden birini seçerler onu alırlar diğerleri serbest. Ama tek onlarla da alakalı değil bu iş. Belediye de zemini sağlam olmayan yerleri iskana açmamalıydı. O binalar yapıldığından şu ana kadar düzenli kontrolleri yapıldı mı? O binalar yapılırken malzeme kalitesi denetlendi mi? Erdoğan'ın da yapı affı çıkartmaması lazımdı. Yani devlet, belediye yapması gerekeni yapıp denetleyecekti.
İzmir'de beklenen esas depremin bu olmadığını söylüyorlar. Esas depremin İzmir'in içinden kuzey-güney yönlü uzanan Tuzla fayı olduğunu söylüyorlar.
Cevap
69Cevap
Bana kalırsa sorumlu aramak saçma...Çünkü 1997 depremi öncesi binaların hepsine inceleme yapılarak yenilenmesi kararı çıkmalıydı. Bu işin içindeki teknik mimar, mühendisler olayın ne olduğunun farkında olduğundan bunu önerdiler. Ancak dediler ki bu kadar bina yenilenemez, inşaat ekonomisi çöker, devlete insanlar isyan eder.. Falan filan...1997 den önce yapılan binalarda zaten hazır beton yok, doğru dürüst kontol yok, denetim yok, ilkokul mezunu müteahhit para var bende diye iş yaparsa daha çok kazanma uğruna , olacağı bu ne yazikki. Ve bu sistem hala değişmedi. Sorumlu aramak için bu işin yapım işini meslek mensubu doktor gibi yemin etmiş ahlaklı meslek mensubu mimar ve mühendisler yapmalı. Ancak sistem de projeyi mimar mühendis çiziyor, işi yapan müteaahit kafasına göre yapıyor. Böyle saçma ne yazikki... Ancak bakınız insanlar hayatını kaybediyor..
@Dilrüba22 Yapmayınız lütfen, ayakta duran nasıl duruyor. Gelin size inşa edelim... 10 şiddetinde 3 dakikalık depreme dayanabilecek binalar inşa edebiliriz. Bizim, ülkemizin Mimar ve Mühendislerimiz olarak bunu tasarlayıp inşa edebilecek kudretleri var, mesele yapı maliyetinin artması, bunu inşa edecek sadece sermayedarların ikna edilmesi gerekir. Sistem avrupadaki gibi olabilir. Herkes 20-25 yıl mortgage kredisi çeker, düzgün sağlam kaliteli inşa edilmiş evlerde oturabilir. Sorun tamamen sistemsel. Ve politikacılar kanun çıkaran olduğu için yapmıyorlar, ne yazikki siyaset giriyor işte işin içine. Bu kaçıncı deprem, hala bakın silsile ve olanlar aynı. Asgari ücretin 2300 Tl olduğu bir memlekette, ne yazikki insan canı ucuz, … Sözün özü sadece bu inanın.
Benim babam mutaiddi 10 yakın binadan hiç biri orta hasar bile almadı bizim yeni yapılan binamız yana yattı ama bizim canımızı kurtardı o akşam görenler sizin bina öyle savrulduki biz yıkıldı yıkılacak dedik dediler bazen nasipte öteye geçilmiyor diyorum. O dediğiniz japon binaları evler için değil gökdelenler için tasarlanmış çok masraflı deprem sistemleri tabi candan kıymetli değil hiçbirşey🤷♀️ şu an konuşacağımız 1999 dan önce yapılan tüm binalar elden geçirmek olmalı oda kim yapar bütce karşılayan bilir mi çok zor işler Allah yardımcımız olsun
@Dilrüba22 Meselem polemik değil, öncelikle bu iyinyetimi lütfen biliniz. Siz '' o depreme sağlam bina dayanmaz '' açıklama gereği ve Türk gençliğinin Atatürk ün dediği gibi neler yapabildiğinden ve yapabileceğinden bahsettim. Kısaca yapılabilir bir durum. Japonya ya da yüksek katlı binalar gibi esktrem de değildi maksat... İzmir de 2010 dan itibaren, 24 bina yapımında teknik sorumlu olarak görev aldım, ve bu deprem sonrası Sıva Çatlağı dahi yok... Çürük yan da yatar, kağıt gibi de yıkılır. Biz teknik adamlar Bilim ile iş yaparız. Kalitesiz, çürük iş yapmak, işi bilmeyen ehli olmayan ile yapmak ayrı... Deprem hayatımızın bir gerçeği, burdan tüm müteahhitlere laf atmak değil niyetim, mutlaka içlerinde işini düzgün olarak yapan insanlar da vardır. Ancak neyazikki sektörün yüzde 80-85 i, problemli insanların elinde.
Eskiden kendine ev yaptırmak isteyen insanlar vardı hatırlarmısınız? yapı denetim çıktı, prosedürler çıktı, arsa fiyatları uçtu bakın nerde kaldı yatay mimari. Buna vatandaşın parası güç yetmiyor, devlet yeni alanlar açmalı, belediyeler ile çözüp. Açmıyorlar. Böyle olunca şehir merkezlerinde sıkışık gettolarda yaşamak zorunda bırakılan, apartman dairesi denilen saçma binalara kutulara sokuşturulan insanlar oluşturuluyor. Böyle güdülenmek ve yaşatılmak çok sinir bozucu. Ama bizlere bunu hak gösteriyorlar, işin en aşağılık tarafı da bu... Birde bunu da adam gibi inşa etmiyorlar, Mühendisi mimarı, denetimi Müteahhide bağlamışlar, düzgün bir denetim ve mekanizma bekliyorlar. Herkes işini adam gibi yapsa ve yaptığının hakkını alabilse bir sorun kalmayacak. Ama sistem çarpık.
Birde aynı ilde cadde kenarıyla ara sokakta yapılan binalarda kat farkına anlam veremiyorum deprem bölgesindeyiz cadde üzerineyle sokak farkı mı olur! Düzce de deprem sonrası 2 katın üzerine dik çatı bile izin vermiyorlardı , şimdi 4 kat binalar yapılıyor aynı bölgede olmasına rağmen biz iki tane şiddetli deprem geçirdik şehir tamamen yenilendi Rabbim tekrar yaşatmasın
@Dilrüba22 Bina ve bina kat sayıları, Büyükşehir Belediyeleri Ve Kent Plancısı arkadaşlar ve Belediye meclisleri kararları ile netleştiriliyor. Burada şehir plancısı arkadaşlar daha aydınlatıcı bilgiler verebilir, bende bilgim doğrultusunda katkı sunayım.
Öncelikle Şehir Planlamaları kentin, nufüs , alt yapı, eğitim, sağlık , ulaşım gibi ana arter mekanizmalarına bağlı olarak kent büyümeleri hedeflenir ve planlanır. Cadde ile sokak ın yol genişlikleri yapılan binaların doğal ışık ve hava almasında etkendir. Buyüzden kat sayıları farklılık gösterir. Diğer etken, rant tır. Caddeki bir yapı ile sokaktaki bir yapı aynı yoğunlukta değildir. Caddedeki ranttan faydalanmak isteyen insan sayısı pek tabii daha fazladır. Ve buna bağlı bu bölgede belediye meclisleri ve gerekli altyapı uygunsa kararlar alınır, ve inşa eylemi ruhsata tabi başlar. Ancak bu konunun sağlam bina inşa etme konusu ile ilgisi de yoktur. Bilgilendirme amaçlı yorumunuza istinaden belirttim, saygılarımla.
Denetim gorevlisi ve mutahit olan toplam 9 kisi tutuklandi su an..
Tutuklandi ve ne hukum verilir bilemem ama oncelikle Turkiye de curuk binalarin tamami acil olmak uzere ( ozellikle İstanbuldaki binalar) yikilmalilar.
İzmir 7 siddetindeki depremi yine ucuz atlatti cok sukur ama İstanbul daha aci sonuclarla karsilacaktir boyle bir depremde.
Bunun onlemi alinmali oncelikle.
Ardindan arama kurtarma ekipleri olasi daha buyuk deprem ve yikim sonrasi daha genis ve daha cok ekip olarak hazir olmali.
Yoksa cok daha kotu sonuclarla karsilasmamiz kacinilmaz..
@lMEDUSA bilimsel olarak arastirmalar, onaylar, belgeler hersey mevcut.
Maneviyata inanirmisiniz bilemem ama Nazim Kibrisi da İstanbul 'da olacak deprem hakkinda korkutucu manevi bilgiler, uyarilar vermistir..
https://youtu.be/evNJ-N5iCZc
Hem bilimsel hem manevi yonden uyarilmasina ragmen devleti yonetenler buna el atmiyorsa o zaman tek care İstanbul'u terketmeliler İstanbul'lular.. Eger oturduklari binaya guveniyirlarsa kendileri bilirler artik.
Bu ülke dağılmış yani şu durum bile oluyorsa eski Türkiye de bu milet çanak çömlek ne varsa toplar protesto eder sesini duyururdu ama yeni Türkiye de ölen ölüdüğüyle, şehiit şehitliğiyle, gazi yoksulluğuyla kalıyor hepsi unutluyor haberler de tek gördüğünüz şeyde siyasiler oluyor bu nasıl güzel bir ülke cidden bazılarına göre ceplerini doldurmaktan başka amaçları olmayanlara!
Arkadaş insan ağır yaralayan adamlar serbest kalırken bunlara nasıl adalet beklersiniz? hiç mi düşünmüyorlar bu ülke nasıl bu hale geldi diye skecem ya.
Bu yüzden çok insan ölüyor depremde herhalde yabancı insanlar bizim için neler düşünüyorlardır
valla vadesi o kadarmış orası ayrı ama yargılamaya kalkarsak asmaya kesmeye kalkarsak şu devlet kademesininde adam kalmaz kesilmedik yemin ederim herkes kendi çıkarını düşünüyor masa başına geçen halkı değil kendini düşünüyor bu salak milllet ne zaman anlayacak ya da anladığı halde masa başındakilere yalakalık köpeklik etmekten ne zaman vazgeçerlerse o zaman adalet yerini bulmaya başlar yoksa sen devlet olarak denetleme bu benim damadımın şirketi bu amcamın bu dayımın bu kızın al ülkeyi sok ananın şeyine
Asla. Bakın biz bunları konuşurken bile bir yerlerde yandaş firmalar deprem yönetmeliğine uygun olmayan binalarına ruhsat alıyorlar. Neden? Çünkü bu ülkede rant sağlamak , çalışan üreten insan üzerinden servetine servet katmak asıl mevzu. Millete hizmet diye bir şey yok , çünkü devlet için millet var , millet için bir devlet yok.
Mutahıt her türlü yırtar bu işten. Adam diyecekti ben herşeyi kitabına göre yaptım. Ama bina sahipleri kolonları kesmiş kirişleri kırmış ben napayım diyecekkı haklı yani. Tek suçlu belediyedir burada. Denetim yok teknik personel yok. Dışarda okadar ıssız mühendis var belediyelerin çoğunda inşaat mühendisi yok. Denetim mekanizması olmayınca adam kolonda keser kiriş te kırar. Çamur zemine bina da diker. Allah rahmet eylesin ölen kardeşlerimize çok üzücü durum.
İnşaat mühendisliği okuyan biri olarak iş hükümete gidiyor arkadaşlar ne mühendis ne mimar. Müteahhitler öyle ki mühendis olarak ses çıkarırsan aç kalırsın yapı denetim geliyor hatayı görüyor yine ses yok çünkü sesi çıkarsa o da iş yapamaz , belediye geliyor yine denetliyor yok arkadaş. Bizim hocamız hep şey derdi 1 km yol veya 1 bina maliyeti 1 milyon $ 'dır diye bizde o paraya kaç bina dikiliyor kim bilir asgari ücretin 2300 olduğu ülkede bunları sorgulamak fantezi :)
1 km yolun masrafı bu kadar çok mu?
Hocamız böyle demişti ama bilmiyorum ancak yol yapımı veya ulaştırma genel olarak çok maliyetli yapılan şey yüksek teknoloji olmasa da yarma dolgu taşıma masrafları bir dünya şey var hele işin için tünel kazmak falan girerse pahalı evet inşaat genel olarak pahalı
Aklımda olsun. Yollar pırlantadan değerliymiş.
Ahahaha öyle sanırım
Bastığın yeri toprak diyerek geçme tanı yani. E bu insanlar 2 ya da 3 kat hop ev yapıyorlar bahçelerinin içine onlar da sağlıksız bina oluyor o zaman.
E tabi sağlıksız ne betonun kalitesi var ne içindeki donatının etriye desen bilmez perde duvar nedir bilmez kolonları bile tam değildir onların 😂😂
😱
Ama şunu bil deprem büyüklüğü sabit olsa da yani mesela 6.6 , şiddeti değişkendir eğer köylerdeki müstakil evleri bahçelerin içine derken onların kat sayısı ve kütle olarak hafif oldukları için daha az etkilenirler. Yani depremin bi olayı yok öldüren bina.
Gölcük, Avcılar.. İzmir Bu ülkede Yıllardır birileri zengin olacak birilerinin cebi dolacak diye yapılmadık yolsuzluk kalmadı depremlerdeki ölümlerin ana nedeni olan bina inşasında kalitesiz malzeme kullanma , malzemeden çalma gibi nedenlerle birbirinden değerli canların ölümüne neden olan o şeref? sizleri asmalıki aynı acıları onlarda yaşasın yatacak yerleri yok onların.
Yargılansalar ne olacak? Bugün iki fidanı toprağa veriyoruz geri mi getirecek ailesine teselli mi olacak! Bazı şeylerin telafisi tesellisi olmaz. 99 depreminden sonra ne kadar riskli bina varsa şehirlerde yıkılıp yeniden yapılmalıydı hepsi. Bu ülke nasıl saçmalıklara ne paralar döktü! Ama basitçe umursamadılar. Mühendisi denetimcisi müteahhiti hepsi aynı. Kimi tutuklayacaksın?
Hatırlatırım ki , Veli Göçer dışarıda serbest şu an. Binlerce kişinin veya ailelerin yok olmasının karşılığı 5 - 10 yıl hapismiş demek ki. Ve bu alçak adamlar bu binalar için inşaat ruhsatı alabiliyorlar bu da çok büyük soru işareti. Ayrıca , Hangimiz binamızda ki giriş katı veya bina bodrumundaki dairenin kontrolünü yaptırıyoruz ki? Adamlar , orada oturanlar kolonu kırsa acaba haberimiz olur mu? Tüm vefat edenlere Allah rahmet eğlesin, mekanları cennet olsun..
Çoğu bina kaçak yapılıyor izmirde sebep devlete vergi ödememek bunu birebir yaşadım eski evimiz kiradayken bir kere kirayi bankaya yatircagimizi söyledik bize hemen evi boşaltın dedi sebep ceza yememek ev stune ev yapıyorlar insanlar umursamadan çok malzemeden çalan mutahitler var ve de
Bu ülke 99 depreminde veli göçer diye bir şerefsiz mutahit tanıdı sırf para uğruna insanları ölüme götüren böyle şerefsizler malesef bitmiyorlar bugün İzmirde folkarta baktığınızda milyon dolarlık binalar ama kullanılan malzeme ve temel atılan yerler ya bostan ya da deniz doldurularak yapılmış yerler buda felaketi resmen çağırıyor deprem etüdü yok yeterki gelsin paralar insanın canı kimin umurundaki
Üzerinden yıllar geçtikten sonra o yapıların sorumlusu kalmıyor, belli başlı bir zaman dilimi var yapı sahibini ilgilendiren bir süreç vardır yapı bittikten sonraki ilk 5 sene diyim mesela, sonrasına sorumlu falan kalmıyor maalesef kimse yargılanamayacak yargılansa bile can gitmiş can, yürekler hep buruk kalacak.
Dİlerim yargılanır. Elazığ depreminde de bu sebeple yıkılan bir bina olmuştu. Allah ıslah etsin bu zihniyetteki insanları. Sonuç ağır oluyor böyle.
Hangi birini yargılınacak, bitmeyecekler.. Türkiye'de köklü bir değişim şart ülke her yönden batıyor ölen öldüğüyle, suçlu güldüğüyle kalıyor.. Düzen böyle gitmemeli, değişmeli artık bir şeyler.
Bütün binalar denetlenip dayanıksız ise kiracılar başka yere yönlendirip ev sahipleri için ise az bi miktar farkla veya değerinde kentsel dönüşüm olmalı devlet vatandaşın canını korumakla yükümlü olmalı bu bilince biz hepimiz ulaşmalıyız
Bu İslam ülkelerinde böyle canlar gider insanlar ölür yarın unutulur hiç bir şey olmamış gibi disiplin sorumluluk yargılama olmaz aradan kaç yıl geçer yine deprem olur yine üzülürüz yine canlar gider yine bir şey olmaz bu ülkeden bir şey bekleyin artık ya bizi ölmeye mahkum etmişler Allah yardımcımız olsun zor zor şartlar altında yaşıyoruz her yönden
Evet oldu maalesef hiçbir şekilde akıllanmıyoruz, para daha değerli insan hayatından bu ülkede
Kimse yargılanmaz, yargılansa bile göstermelik olur sonra serbest bırakılır ve bir ay sonra unutulur her şey müteahhitlere ihale verilmeye devam edilir aynı şekilde. Türkiye'nin gerçekleri bu malesef
Insanlari basi bos birakirsaniz denetlemezseniz bunlar olur.
Kurallar olmali ve denetlenmelidir.
Devletin her kinuda islettigi mantikli bir sistem olmalidir.
Ancak ortadoguda bunlar pek olmaz.
Sorumlu kim belli bence.
İnsan canına kast etmekten yargılanmaz ise bu işlerin sonu gelmez...
Keşke insan olduğumuzu acı çekmeden önce de anlayabilsek, farkına varıp öyle yaşasak...
Tüm ülke elden geçirilmeli o zaman çünkü İzmir'le sınırlı değil bu pislikler. Ali Ağaoğlu yıllar önce itiraf bile etmişti malzemeden çaldığını. Başka ülkede içeri tıkarlardı onu.
21 yaşında bi pırlantayı kaybettik maalesef. Bunun sorumlusu 11 kişiden 9u gözaltına alınmış vaziyette. Dilerim ki "kasıtlı insan öldürme" suçuyla yargılanır ve en ağır şekilde cezalandırılırlar
Biz bu kafayı değiştirmezsek ancak mucize bekleriz. Ne zaman vazgeçeceğiz birilerin ölmesini beklemekten. O ölünce değil yaşarken o binanın denetlenip cezanın kesilmesi ve binaya gerekli işlemin uygulanması gerekirdi.
Yargılanmayacak. Cünkü canım ülkede adaletin zerresi yok
Seda kardeşimizi paylaşmanız rahmet dilemeniz inanin çok güzel bişey aynı mahallede büyüdük aynı okula gittik ışıklar içinde uyusun güzelim fakat ailesi paylaşım yapılmasın demişler lütfen uyalım onların isteklerine🙏
akıllanmaz arlanmaz bir toplum olduğumuz için yargılansalar bile ağır cezalara çarptırılacaklarını düşünmüyorum. bir de şey var bunların sorumlusu kişiler o kadar fazla ki hangi birini yargılayacağız?
Sorumlusu hak ettiği cezayı alsa bugün bunları konuşuyor olur muyduk?
Hadi müteahhit hırsız, denetmen? Ruhsat verenler? Orayı imara açan? Sistemde 1 kişi işini düzgün yapsa zincir kırılacak ama nerdee
O kadar garip biz zamanda yaşıyoruz ki insanlar için en değersiz şey yine insan. Umarım bir daha böyle bi afet yaşamayız. Her ne kadar başka yerde ki bi çaresizlikte yüreğimiz orda olsada, insanın başına gelmesi bambaşkaymış. Tek temennim bir daha böyle bi durum yaşadığımızda bilinçsizlikten kaynaklı insanların kurturulması için değil de, çok şükür geldi geçti hepimiz iyiyiz diye dua ederiz.
Bugünden beri durup durup ağlıyorum para uğruna can gitti can. Allah hepsinin evladını versin. Ayda annesiz büyüyecek bir anne ikiz çocuklarını kaybetti ve daha niceleri. Allah belalarını versin
Ülkemizde sadece İzmir yoktur. Diğer şehirlerimizde deprem olduğunda neden bu kadar tepki verilmiyor ki? Türkiye = İstanbul, Ankara , İzmir.
diğer yerler bizden değiller.
Cok yanlış düşünüyorsunuz bu halk aynı duyarlılığı Van depreminde Elazığ depremindede gösterdi bugün canı yanan İzmirse tabiki İzmire üzülecek ve yardım edilecektir sonucunda ölenler insan zaten normal olanda budur insan ve şehir ayırt etmek bazı örümcek kafalı insan görünümlü ama insanlıktan nasibini almamış kişilere mahsustur
@gecekusum3434 Abim biliyorum, haberi aldığımdan beri sürekli gözüm haberlerdeydi, merkez üssünü, şiddetini saatine kadar baktım. Bulabildiğim tüm videoları izledim. TV de çok birşey görmedim ama Tiktok üzerinden çok amatör video çekilmiş. Binaları gördükçe içim kıyıldı. Zaten normalde böyle şehirlere gittiğimde binaların çöktü çökecek durumlarını görünce üzülüyordum. Arkadaşlarım burada deprem olmuyor onun için böyle yapıyorlar demişti.
Benim memleketimde en yüksek bine 4 katlı, bilemedin zeminle 5 oluyor.
Ben de 1992 de yaşadım böyle birşey, izledikçe gözlerimden yaş geliyor.
Ben doğu bölgesinde yaşıyorum, Batıya yapılanlar Doğu şehirlerin hiçbirine yapılmıyor. Benim de veryansınım bu yönden. :((
Yapma kardeşim ben bizzat Van depreminde oradaydım ve oraya gönderilen yardım tırlarınin sayısı belli değildi sonrasında yapılan yeni binalarla yeni baştan bir van kuruldu aynısı Elazığ içinde geçerli bu halk öyle bir halkki normal zamanda bir birini yer ama böyle durumlarda birlik beraberlik içinde olur tabiki gönül isterki hiçbir memleketimizde bu acı yaşanmasın ama suna eminim. Nerede olursa olsun aynı duyarlılık ve hassasiyetti gösterdiğinden emin ol bu halkın kardeşim
@gecekusum3434 Yok abim çok şükür milletimiz yardımsever, inanki insanlar tanımadıkları kişiler için elleriyle çukur eşerler. Ben ülkemi seviyorum
👍👍🇹🇷🇹🇷🤲🤲
Yargilanmaz turkiyede insana ne zaman deger verilmis
Seda'yı değil yüzlerce hatta binlerce insanı kaybettik. Hiç bir ölüm diğeriden daha acı değldir yapmayın şunu
Umarım sorumlular bedelini öder de böyle böyle gelecekte kimse kolay kolay çürük bir binanın sorumlusu olmaya cesaret edemez.
Bunun sorumlusu sadece ve sadece müteahhit değildir. Yapı denetim şirketleri ve onları denetlemeyen devlet kanallarıdır.
önemli olan isimlerin yargılanması degil sistemde sorun var ne yapımda ne de yapım sonrası duzgun bir kontrol yok
1 adet fazladan Daire parası insan canından daha değerli olmuş durumda ( müteahhitler için durum bu )
Sadece çalınan malzeme mi bir evin bir suru yikilma sebebi var
Yargılanır ama çok bir ceza almazlar. Müebbet yeseler 10 senede çıkarlar Veli Göçer gibi.
450000 mütahitimiz var tüm avrupadan fazla sizce gerçekten mütahhitmi bunlar
Üniversite hocası profesör rektörle irtibat halindeydim mesajlar atıyordum hocaya ama dün maalesef kaybettiğimiz haberini aldık aşırı üzüldüm hep bi içimde umut vardı :'(
Hammurabi yasalarının bir kısmını uygulasak fena olmaz. Yıkılan binaların mütaitlerine idam cezası verirdi toprağı bol olsun
Sorumlu rte.. Kim yargilayabilir onu? Kanunun gücü yeter mi?
Şuanda biz bunları konuşurken çürük binalar yapılmaya devam ediyor
Türkiye'de mühendislerinin asgari ücret teklif edenlere utansın sen muhendisine değer vermezsen inşaat mühendisi olmayan insanları mühendismis gibi işin başına koyarsan daha çok ağlarsın
Türkiyede kadını kurtarana hapis verilior sence adalet var mı bu şeyler yargılansın
Gencecik kız..
Hayatının baharında bir insan..
Olmadı..
Rüşvet alan yapı denetçileri ve onları o göreve getiren çomarlar yargılanmalı
😔 Allah rahmet eylesin, çok üzüldüm..
Allah ailesine sabır versin
Bunların sorumlusu villalarında oturup keyif yapacak
Allah rahmet eylesin. Bizim ülke bu konuda ilerlryemiyecek hiç galiba.
Umarım yargılanır..
Bıktım her gün haksız haber okumaktan 😐
Orasini bilmem ama insallah uzerinde durulur.
Yargılanmalı elbette. Ancak fazla ağır bir ceza alacağını sanmıyorum. Önemli olan müteahhitlik belgesinin elinden alınması. Birkaç yıl yatıp çıkıyorlar.
.
Hayır müteahhit yaptığı binadan sadece 5 yıl sorumlu.
.
bunların sorumlusu hükümet
hükümeti mi yargılayacaksın
hiç yargılanan görmedik...
olursa bu ilk olacak sanırım...
Devlet yargısını bilemem ama ALLAH yargısı ile çok ağır yargı olacak bundan hiç şüphem yok
17 ağustos depreminde şu ünlü müteahhit şimdi nerde?
Off be bakmayayim bakmayayim diyorum bakiyorum sonra üzülüyorum eldende bisey gelmeyince :((
Bence bu binanın müteahhitleri kasten adam öldürmeden tutuklanmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?